Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γάλλος επίσκοπος: «Μέσα από τους μετανάστες μας μιλάει ο Θεός»



Ο επίσκοπος του Gap et d' Embrun (Alpes –Maritimes, νότια Γαλλία), Jean -Michel di Falco, ανέβασε δύο στο Daily Motion, όπου εκφράζει την ανησυχία του για την προφανή δυσμενή διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων κάτι που, όπως λέει, έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες του Χριστού.

Παρακάτω, θρηνεί για την απουσία ανησυχίας για όσους υποφέρουν :


Λέει:

Γεια σας. Di Falco, di Falco; Το όνομά σας είναι Κορσικανικό, έτσι δεν είναι; Μου κάνουν συχνά αυτό το ερώτημα. Όχι, είναι ιταλικό, και είμαι μετανάστης τέταρτης γενιάς. Θυμάμαι ακόμα το πώς με αποκαλούσαν: μακαρόνια, βάτραχε, και άλλα πράγματα ... Έτσι, δεν μπορώ να ξεχάσω την μακρινή καταγωγή μου, καθώς διαβάζω κάποιες από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωση του μόνιμου συμβουλίου της διάσκεψης των Γάλλων επισκόπων: «Οι δημοτικές εκλογές - μια ευκαιρία για το κοινό καλό». Δύο φράσεις προκάλεσαν αντιδράσεις. Παραθέτω:

«Καταδικάζουμε τη λαϊκιστική ρητορική που εξαπλώνει την καχυποψία απέναντι σε κάθε πολιτική εκπροσώπηση».

Και πιο κάτω : «Η τάση προς τον ατομικισμό και την απώλεια της αίσθησης του κοινού καλού και η απόρριψη του Άλλου, όταν αυτός είναι διαφορετικός, είτε προέρχεται από μια ξένη χώρα, μας ανησυχεί. Συχνά ο φόβος ή η βία είναι οι συνέπειες. Ορισμένοι μάλιστα . . αισθάνονται ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι σε μέρη όπου, μόλις λίγα χρόνια πριν, ένιωθαν εντελώς σπίτι τους».

Κάποια σχόλια αποδεικνύουν ότι οι επίσκοποι δεν έκαναν λάθος να βγουν να μιλήσουν. Η κριτική από ανθρώπους που δεν μοιράζονται την πίστη μας είναι κατανοητή. Αλλά όταν προέρχεται από Χριστιανούς, αυτούς που διαβάζουν τη Βίβλο, μερικές φορές ακόμη και κληρικοί, τότε είμαι έκπληκτος. Θα ήταν προδοσία στον Χριστό να μην διακηρύξεις ξανά και ξανά σήμερα το δικό Του μήνυμα για αγάπη σε όλους, χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους. Το να μένουμε σιωπηλοί θα ήταν σαν να Τον απαρνηθούμε. Είναι η Εκκλησία σαν ένα από αυτά τα ξενοδοχεία πολυτελείας που σηκώνονται αλαζονικά πάνω από τις παραγκουπόλεις, όπου τα πάντα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε οι τουρίστες δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη δυστυχία και τη φτώχεια; Και οι τοίχοι των καθεδρικών ναών μας πάρα πολύ παχείς για να είναι διαπεράσουν οι φωνές εκείνων που υποφέρουν; Ο Θεός μιλάει μέσα από τους μετανάστες, επίσης. Και τι θα γινόταν αν έπαιρνε αυτό το πρόσωπο για να μας κάνει να ξαναβρούμε αυτό που είναι απαραίτητο; Ενώ η αδιαφορία μας και η περιφρόνησή μας δεν αντιλαμβάνονται την πλήρη σημασία των λόγων του Χριστού σήμερα: «Έχουν μάτια που δεν βλέπουν και αυτιά που δεν ακούν».

Δύο σχολιαστές του Daily απαντούν στον επίσκοπο :

- Όχι, Επίσκοπε di Falco, έχουμε μάτια και αυτιά και ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με αντι – λευκές προσβολές. Πολύ μεγάλες για τα αυτιά μας. Όσο για το όραμά μας, η αλλαγή του πληθυσμού και η μετάλλαξη προχωρούν. Δεν είμαστε πλέον πίσω στις παλιές μέρες των χριστιανών προγόνων μας, που υποκλίθηκαν στις αρένες της αρχαίας Ρώμης, όπου οι πρόγονοί σας προέρχονται. Δεν θα κάνεις  κατάχρηση του χριστιανικού δόγματος, και από τώρα και στο εξής θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε ο καθένας να παραμένει στην θρησκεία του, χωρίς να επιβάλει τίποτα στους άλλους.

Ένας άλλος :

- Το όνομά μου είναι Γάλλος, Επίσκοπε di Falco και είμαι θύμα διακρίσεων κάθε μέρα, όταν ακούω ανθρώπους σαν κι εσένα να κατηγορούν το λαό μου ότι είναι «λαϊκιστές». «Η φιλανθρωπία αρχίζει στο σπίτι» είναι μια ιδέα που θα πρέπει να εφαρμόζεις πιο συχνά !

Στο παρακάτω βίντεο, ο Επίσκοπος di Falco ενθαρρύνει τα γαλλικά Καθολικά σχολεία να δέχονται μουσουλμάνους μαθητές:


KO: Ο συγκεκριμένος επίσκοπος - με αρκετές «μοντέρνες απόψεις» - είχε σοκάρει τους πιστούς, όταν το Πάσχα του 2009, είχε φέρει στον καθεδρικό ναό το γλυπτό του Paul Fryer (γνωστού για το έργο του "Εωσφόρος"!) : «Ο Χριστός και η ηλεκτρική καρέκλα». Ο επίσκοπος di Falco απαντώντας στις αντιδράσεις παρέθεσε μια φράση του άθεου εβραϊκής καταγωγής Γάλλου συνθέτη και τραγουδιστή Serge Gainsbourg : «Αν ο Χριστός πέθαινε σε ηλεκτρική καρέκλα, όλοι οι Χριστιανοί θα φορούσαν μια μικρή καρέκλα γύρω από το λαιμό».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Άλλος ένας χρήσιμος ηλίθιος.