Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΗΠΑ: Ακόμα και ομοφυλόφιλοι ιστορικοί παραδέχονται ότι κανένας δεν «γεννιέται ομοφυλόφιλος»


Είτε πρόκειται για το "Same Love" του Macklemore (“τραγούδι που θεωρείται ύμνος των gay”) ή το "Born This Way" της Lady Γκα-γκά, η κουλτούρα του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου έχει «πειστεί» ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το εγγενές από τη γέννηση ενός ανθρώπου.

Αλλά, όπως αποδεικνύεται, εκείνοι που βρίσκονται μέσα στο LGBT (ομοφυλοφιλικό) κίνημα δεν είναι οι ίδιοι τόσο πεπεισμένοι.
Σε ένα άρθρο του στην Daily Caller, ο εβραϊκής καταγωγής ομοφυλόφιλος συγγραφέας David Benkof παρουσιάζει έναν ικανό αριθμό ιστορικών – πολλοί εκ των οποίων ανήκουν επίσης στην LGBT κοινότητα - οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός της ομοφυλοφιλίας δεν υπήρχε μέχρι περίπου πριν από 150 χρόνια.

Ενώ οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου και η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά έχει συμβεί κατά καιρούς σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, LGBT επιστημονικές μελέτες δείχνουν μηδέν στοιχεία οποιουδήποτε πολιτισμού με άτομα που δηλώνουν «ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό» σε οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας.

Ένα βουνό επιστημονικής έρευνας συνεχίζει επίσης να αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κάποιο «ομοφυλοφιλικό γονίδιο» που να αντιπροσωπεύει τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου ατόμου από τη γέννησή του.

Η βάση των ισχυρισμών αυτών είναι ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ως μέρος της ταυτότητας ενός ατόμου, είναι εντελώς μια σύγχρονη εφεύρεση. Ακόμη και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, όπου είναι γνωστό ότι υπήρχε η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, η συλλογιστική λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι ακόμη και μια μειοψηφία ατόμων αναγνωρίσθηκαν ως «ομοφυλόφιλοι» ή “gayμε οποιονδήποτε τρόπο. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλία θεωρείτο συμπλήρωμα σε κανονικές ετεροφυλόφιλες σχέσεις σε κάποια άτομα.
ΚΟ: Όσον αφορά τα τις διαδεδομένες απόψεις έως και μυθεύματα περί ομοφυλοφιλίας και αρχαίων Έλληνων αναλυτικό είναι το βιβλίο του Α. Γεωργιάδη "Ομοφυλοφυλία στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Μύθος Καταρρέει" Διάβασέ το εδώ. Ένα σχετικό άρθρο εδώ. Διάβασε σχετικά στον ΚΟ: ‘Bigots’ Αρχαίοι Έλληνες…

Το σκεπτικό αυτών των ιστορικών αποκαλύπτει επίσης ότι δεν υπήρχε κανένας «ετεροφυλόφιλος προσανατολισμός» στους πολιτισμούς του παρελθόντος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανείς να ελκύεται από το αντίθετο φύλο (!), αλλά ότι η ιδέα της ετεροφυλοφιλίας ως ένα αναγνωριστικό δεν μπορούσε να υπάρξει σε έναν κόσμο που ούτε η ομοφυλοφιλία (ως ταυτότητα) υπήρχε. (Τα ψάρια δεν ξέρουν ότι είναι βρεγμένα).

Λέει συγκεκριμένα ο Benkof : «Δεν υπήρχαν ούτε οι “straight”. Μόνο η κοινωνία μας πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι προσανατολισμένοι σε μία μόνο κατεύθυνση, όπως εξηγεί στο βιβλίο του “Η εφεύρεση της ετεροφυλοφιλίας” (“The Invention of Heterosexuality”) ο πρωτοπόρος της ‘gay ιστορίας’ JonathanNed Katz (φωτο), που έχει διδάξει στο Yale, και είναι ο εμπνευστής και διευθυντής του ‘OutHistory.org’, ενός site αφιερωμένο στην “ιστορία των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, τρανσεξουαλικών, queer, (LGBTQ) και ετεροφυλόφιλων”».

Και: «Για παράδειγμα, ο ιστορικός Δρ Martin Duberman, ιδρυτής του ‘Center for Lesbian and Gay Studies’, δήλωσε: “καμία καλή επιστημονική εργασία δεν αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι γεννιούνται gay ή straight”. Και ο πολιτιστικός ανθρωπολόγος Δρ Esther Newton (University of Michigan) ονόμασε μια μελέτη που συνέδεε τον γενετήσιο προσανατολισμό με τα βιολογικά χαρακτηριστικά “γελοία”: “Κάθε ανθρωπολόγος ο οποίος εξέτασε διαπολιτισμικά (ξέρει) ότι είναι αδύνατο να είναι αυτό αλήθεια, γιατί η σεξουαλικότητα είναι δομημένη σε τόσο διαφορετικούς τρόπους σε τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς».

Με άλλα λόγια, ο "σεξουαλικός προσανατολισμός" δεν είναι ένα βασικό αναγνωριστικό όπως η φυλή ή το φύλο, όπως θέλουν να μας περάσουν. Είναι πλήρως ένα κοινωνικό κατασκεύασμα. Και όμως σήμερα όποιος δεν δέχεται ότι δεν γεννιέται κάποιος “gay” κατηγορείται ότι έχει «μίσος» και στιγματίζεται ως «ομοφοβικός».

Πάντως ο Benkof υποστηρίζει στο τέλος, ότι ο σκοπός του LGBT κινήματος μπορεί να επιβιώσει παρά αυτές τις διαπιστώσεις

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

konion είπε...

Ἡ ἀνωμαλία εἶναι ἐγγενὴς στὴν ζωή, ἡ διαστροφὴ ὄχι. Τί ἐννοῶ: Τὰ σωματικὰ ἢ ψυχικὰ ἐλαττώματα ἢ ἄλλα παρόμοια εἶναι εἴτε ἐκ γενετῆς ἢ ἐπίκτητα. Κατὰ πλειοψηφία πάντοτε, ὁ ἔχων οἰκογένεια τὴν προστατεύει ἀπὸ ὅτι θεωρεῖ ἐλάττωμα καὶ πολὺ καλῶς πρᾶττει, διότι ἡ ζωὴ πρέπει νὰ διαιωνισθῇ, αὐτὸ γίνεται παντοῦ στὴν φύσι. Ποιὸς θέλει στὸ σπίτι του, ὅταν ἔχῃ παιδιά, ἕναν τρελό ἢ ἕναν ὁμοφυλόφιλο; Ἑναν σωματικὰ ἀνάπηρο θὰ τὸν λυπηθῆ, θὰ τὸν φροντίση, δὲν κινδυνεύουν τὰ παιδιά του. Παλαιότερα τοὺς χτηκιάρηδες (φυματικούς) δὲν τοὺς ἤθελαν καθόλου, διότι μερικοὶ χτηκιάρηδες ἢθελαν νὰ μεταδώσουν τὸ χτηκιό (φυματίωσι) καὶ στοὺς ὑγιείς. Γενικῶς τὸ πῶς δροῦν οἱ ἄνθρωποι σὲ τέτοιου εἴδους δύσκολες περιπτώσεις εἶναι ὁλόκληρη ἐπιστήμη.

Ἡ παραδοχὴ τῆς ὁποιασδήποτε μορφῆς ἀναπηρίας σωματικῆς ἢ ψυχικῆς καὶ ὅ,τι ἀπορρέει ἐκ τούτων, εἶναι φυσιολογικὰ καὶ ἀποδεκτὰ, διότι ἔτσι πρέπει νὰ εἶναι εἶναι διαστροφή. Ἡ ἴδια ἡ ζωὴ ἀπορρίπτει τὴν ἀνωμαλία, διότι ἡ ἀνωμαλία δὲν τὴν διαιωνίζει, συνεπῶς ἡ παραδοχὴ τῆς ἀνωμαλίας ὡς φυσιολογικὴ κατάστασι διαστρέφει τὴν πραγματικότητα.

Αὐτὴ ἡ διαστροφὴ διαλύει τὴν κοινωνία διότι παύει πλέον νὰ ἀναπαράγῃ τὸν ἑαυτό της καὶ τὸν πολιτισμό της. Δεῖτε τοὺς δείκτες γεννητικότητος στὴν Εὐρώπη καὶ ἰδιαιτέρως τῆς λευκῆς φυλῆς, φορέως τέτοιων ἰδεῶν. Προφανῶς κάθε πολιτισμὸς ἔχει τὰ ὅριά του, μόλις τὰ ξεπεράσει φθίνει.

Τὸ μεγάλο ἐρώτημα, λοιπὸν παραμένει: Ποιὸς ὁρίζει τί εἶναι ἀνωμαλία καὶ τί ὄχι. Κάτ' ἐμέ, μᾶλλον ὁ καθείς μόνος του.

Ανώνυμος είπε...

"Αντίθετα, η ομοφυλοφιλία θεωρείτο συμπλήρωμα σε κανονικές ετεροφυλόφιλες σχέσεις του ατόμου"

Ντροπή λίγο ρε Ουρανέ, να προωθείς τέτοιες αβάσιμες και ανθελληνικές απόψεις. Ναι, είναι σχόλιο ενός ανώμαλου. Η δική σου ένσταση πού ακριβώς είναι;

ΒΕ.Λ. είπε...

Οι κουβερτούλες που είναι φασκιωμένα τα παιδάκια είναι όμορφες. Είναι τα χρώματα της ίριδας που προέρχονται απο το φυσικό φαινόμενο του ουράνιου τόξου, που έδωσε ως σημείο υπόσχεσης ο Θεός μετά τον κατακλυσμό.
Επίσης, πολύ σωστό αν και όχι ολοκληρωμένο, το μήνυμα:

"Born this way".

Ευχαριστούμε τον Θεό διότι:

We are all "born this way":
Απο ένα Πατέρα-Άνδρα και μια Μητέρα-Γυναίκα που αγαπήθηκαν και παντρεύτηκαν, τουλάχιστον στις ιδανικές των περιπτώσεων.
Αλλά και στις υπόλοιπες, μή ιδανικές περιπτώσεις, πάλι σε ένα Πατέρα και μια Μητέρα καταλήγουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ΚΟΚΚΙΝΕ ΟΥΡΑΝΕ!

Αγαπητοί μου... δεν υφίσταται λόγος για "καλό" ή "κακό", αλλά για ομαλό και ανώμαλο... Εαν ο καθείς θέλει-επιλέγει να είναι ανώμαλος, ας το πράξει. Ουδέν μεμπτόν. Μην θέλει να το επιβάλλει κιόλας.

Η ζωή μας, εδω στην γη, η φύση, το ίδιο μας το σώμα η ίδια έχει κανόνες και "οδηγίες" χρήσης"...

Δικές μας οι επιλογές για την ορθή χρήση των...

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεμένο ζήτημα!Αντι οι άνθρωποι να νοιάζονται για την αρετή, νοιάζονται για την απόλαυση της αμαρτίας!πρώτον ήταν μια νικη για το κακο, να αποδεχθει ο κόσμος ότι υπάρχει κ άλλος δρόμος, κ άλλη ταυτότητα, κ οτι αυτό δυνατόν να ειναι κατι φυσικο κ άμεμπτο!Σεύτερον όλοι οφείλουν έτσι με τις ως άνω ταμπέλες να διδουν φόρο στην πορνεία ειτε ως γκεη ειτε ως στρεητ.Να κάνουν ολες τις στασεις ολων των ειδων σεξ!οι γκεη να ερεθιζοντ μ ολουσ τ αντρες κ οι στρεη μ ολες τισ γυναίκες κ να ε ουν πολλές γκομενες χωρις να σκεφτονται το χαρακτηρα η την ψυχη τησ κοπέλας......ντροπή μας!ολα ειναι παιχνιδι..let 's play the game and have fun!