Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

ΣΟΥΗΔΙΑ: Νέος νόμος κάνει ευκολότερη την δίωξη εκείνων που «μιλάνε αρνητικά» για τους μετανάστες

Η Σουηδική Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων στο Κοινοβούλιο άλλαξε τους κανόνες βάσει των οποίων μπορεί να διωχθεί κάποιος για συκοφαντική δυσφήμιση. Τώρα, ένα άτομο μπορεί να συλληφθεί και να κατηγορηθεί για ποινική συκοφαντική δυσφήμιση επειδή θα μιλάει για τις αρνητικές συνέπειες της μετανάστευσης από χώρες του τρίτου κόσμου.

Η Ποινική δυσφήμιση (Criminal Libel) είναι ένα σοβαρό έγκλημα στη Σκανδιναβία και οι άνθρωποι διώκονται συχνά. Στην Ποινική δυσφήμιση στη Σουηδία αναφέρεται η ταινία  του 2011, «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (The Girl with the Dragon Tattoo).

Ο νέος νόμος έχει γίνει δεκτός από φιλελεύθερους κύκλους. Ο βουλευτής Andreas Norlén του κυβερνώντος κεντροδεξιού, φιλελεύθερου Κόμματος Μετριοπαθών (Moderata samlingspartiet), μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων, είναι αυτός που έχει προωθήσει το ζήτημα.

«Η κοινότητα του Διαδικτύου δεν είναι μια άνομη χώρα - ο σερίφης είναι πίσω στην πόλη, δήλωσε ο Norlen.

Οι άνθρωποι που ευνοούνται από το νέο νόμο είναι οι μετανάστες και οι ομοφυλόφιλοι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν μεταναστεύσουν όλοι οι Σουηδοί σε άλλη χώρα, η Σουηδία πως θα καταντήσει με τους πολυπολιτισμικούς μετανάστες;

Πόσο θα αναπτυχθεί η χώρα που θα εγκατασταθούν οι Σουηδοί;

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ