Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: «Αμφιλεγόμενες» οι απόψεις χριστιανής ηθοποιού επειδή λέει ότι πιστεύει στον Θεό και υποτάσσεται στον σύζυγό τηςΗ λέξη "αμφιλεγόμενη" δεν χρησιμοποιήθηκε από το περιοδικό ‘People’ πρόσφατα στην ιστορία της παρουσιάστριας του ABC, Robin Roberts και πως η μητέρα της την διαβεβαίωσε ότι «ο Θεός εγκρίνει την ομοφυλοφιλία». Την λέξη αυτή όμως  χρησιμοποίησε το ‘People’ για την ευαγγελική χριστιανή ηθοποιό Candace Cameron Bure.

Ο τίτλος στο άρθρο του Patrick Gomez ήταν «Πίστη, Οικογένεια, και Φουλ Σπίτι : Η πρώην παιδί σταρ μιλάει για τις αμφιλεγόμενες πεποιθήσεις της - και πώς αυτές  κατευθύνουν τη ζωή της ως μια παραδοσιακή σύζυγος και μητέρα».

Ο Γκόμεζ τονίζει ότι η Bure πιστεύει στην "υποταγή της συζύγου" και ξεσηκώνει την  φεμινιστική κριτική :
 
Οι πεποιθήσεις της Bure – που είναι μια πιστή ευαγγελική χριστιανή και αδελφή του χριστιανού ηθοποιού Kirk Cameron – είναι κάτι σαν αουτσάιντερ του Χόλιγουντ ... Γνωστή συγγραφέας σε χριστιανικούς κύκλους, η Bure υποστηρίζει τους παραδοσιακούς ρόλους στο γάμο, όπως περιγράφονται στη Βίβλο, στην οποία οι γυναίκες έχουν ένα ρόλο «υποταγής» στους συζύγους τους.

Το βιβλίο της “Balancing It All: My Story of Juggling Priorities and Purpose” πυροδότησε την φεμινιστική κριτική. Η Bure λέει ότι ενώ η φωνή της είναι σεβαστή στο σπίτι, είναι λογικό ο σύζυγος να είναι η κεφαλή. Και στο γάμο της, είναι ο 40χρονος Val, ένας πρώην παίκτης του χόκεϊ, που είναι αυτός που διευθύνει την Bure Family Wines, έναν μικρό αμπελώνα.

«Έχουμε χωρίσει τις ευθύνες όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται», λέει. Αλλά είναι ο σύζυγός της, ο οποίος είναι ο «ηγέτης» της οικογένειας. Και εκείνη δεν απολογείται για τη ρύθμιση αυτή : «Δεν πρόκειται σε όλους να αρέσει αυτό ή να συμφωνήσουν με την άποψή μου», λέει η Bure. «Αλλά, δεν πειράζει».

Η Bure είναι μια εργαζόμενη ηθοποιός που εργάζεται αυτή τη στιγμή σκληρά, ως μέρος του τρέχοντος cast του "Dancing With the Stars" του ABC. Φέρνει σαφώς φαγητό στο σπίτι.

Στην πίσω σελίδα, κάτω από μια φωτογραφία της Candace και του Val, υπάρχει η λεζάντα : «Η παραδοσιακή της θέση στο να είναι σύζυγος : «Τιμώ τον Θεό όταν τιμώ τον σύζυγό μου», γράφει η Bure στο βιβλίο της “Balancing It All” (Εξισορρόπησέ τα Όλα). «Υποτάσσομαι στην ηγεσία του». Δημοφιλής στους ευαγγελικούς, η υποταγή της ως σύζυγος βασίζεται σε βιβλικά χωρία που λένε οι γυναίκες να είναι ενάρετες και υπάκουες στους συζύγους τους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού έχει καταντήσει ο κοσμος!
Να λέει τα αυτονόητα χριστιανικά η καλή κοπέλα και να την κράζουνε οι καρακάξες του διαόλου...
;-(

ΒΕ.Λ. είπε...

Ας παραδειγματιστούν και οι δικές μας «Ορθόδοξες» απο τούτη την ετερόδοξη και αιρετική προτεστάντισσα. Πού σε αυτή την περίπτωση δεν είναι καθόλου αιρετική!

Μια διευκρίνιση.
Η υποταγή της γυναίκας στον άνδρα συνδέεται και με αυτό:
«οὕτως ὀφείλουσιν οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶν τὰς ἑαυτῶν γυναῖκας ὡς τὰ ἑαυτῶν σώματα. ὁ ἀγαπῶν τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτὸν ἀγαπᾷ· οὐδεὶς γάρ ποτε τὴν ἑαυτοῦ σάρκα ἐμίσησεν, ἀλλ' ἐκτρέφει καὶ θάλπει αὐτήν, καθὼς καὶ ὁ Κύριος τὴν ἐκκλησίαν·»

Δεν σημαίνει οτι η γυναίκα είναι άβουλο και κατώτερο πλάσμα. Ως ισάξιο με τον άνδρα δημιούργημα Του Θεού, Αυτοβούλως και ώς ίση προς ίσον (Συ-ζυγία) αναγνωρίζει την ιδιότητα του άνδρα να είναι κεφαλή της οικογένειας.

Και κάτι άλλο, κοσμικό.
«Ο φεμινισμός παύει όταν γνωρίσεις τον κατάλληλο άνδρα»

Ή όπως έλεγε και ο μεγάλος Elvis:

"a man without love's only half of a man
But a woman is nothing at all".

ΒΕ.Λ. είπε...

Επανέρχομαι.
Σπανίας ομορφιάς και ανεπανάληπτου σχεδιασμού μάτια, η κυρία Candace.
Μπράβο Skywatcher.

Όμορφη, χαριτωμένη, ευγενική, εξωστρεφής, δυναμική και καθολικά παραδοσιακή σύζυγος που υποτάσσεται στον άνδρα της.
Ο, τι χρειάζεται για να κάνεις τις συμπλεγματικές «φεμινίστριες», «χειραφετημένες», παραφιλικές και λοιπούς ασπάλακες να χτυπιούνται στα κλουβιά τους, όπως ο διάολος στην εξομολόγηση.

Διάβασα ότι ο άνδρας της είναι Ρώσος. Εύχομαι να βαπτιστεί Ορθόδοξη.

SkyWatcher είπε...

ΒΕ.Λ.
Η αναφορά στον Elvis σε ανέβασε στην συνείδησή μου....!

Oh , I've been too long in the wind
Too long in the rain
Takin' any comfort that I can
Lookin' back and longin' for the freedom of my chains
And lying in your lovin' arms again

Ανώνυμος είπε...

Και καλή είναι
Και καλά περνάει
Και τον Θεό αγαπάει
Και την αλήθεια λέει

Οι φεμινίστριες....
ας κάτσουν να σκάσουν απ΄τη ζήλεια και τη κακία τους

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ