Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Οι χριστιανοί σταυρώνονται και πάλι επειδή αρνούνται να ασπαστούν το Ισλάμ



Του Raymond Ibrahim* / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σοκαρισμένο το αναγνωστικό κοινό της Daily Mail, διάβασε το πρόσφατο άρθρο της στο οποίο ανέφερε ότι οι «τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε [ISIL]», στην Raqqa της Συρίας «σταύρωσαν δημόσια δύο αντάρτες της Συρίας στη βορειοανατολική Συρία ως εκδίκηση για μια επίθεση με χειροβομβίδα κατά μελών της ομάδας τους».

Ενώ θα έπρεπε να επαινέσουμε την Daily Mail που δημοσιοποίησε αυτές τις βάρβαρες πράξεις - μαζί με φωτογραφίες από τους σταυρωμένους, παρ’ όλα αυτά ελαχιστοποιεί την σημασία τους, με δύο σημαντικούς τρόπους : 1) με τo να χρησιμοποιεί κατ’  επανάληψη φράσεις όπως «ακόμη και η Αλ Κάιντα αποστασιοποιείται από το ISIL», και υπονοώντας έτσι ότι η πράξη της σταύρωσης είναι κάποιου είδους άγρια ​​εκτροπή που ακόμα και η Αλ Κάιντα, η οργάνωση – πρότυπο για τους τζιχαντιστές τρομοκράτες, δεν θέλει να έχει σχέση με αυτό και 2) με το να αγνοεί την σκληρή πραγματικότητα ότι οι Χριστιανοί στη Συρία επίσης σταυρώνονται, απλά επειδή αρνούνται να ασπαστούν το Ισλάμ (σε αντίθεση με τη μάλλον κοινότυπη, αλλά πολιτικά ορθότερη ιστορία των ισλαμιστών τζιχαντιστών που σταυρώνουν ο ένας τον άλλον στα πλαίσια μιας αιματηρής βεντέτας).

Σκεφτείτε τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν προηγουμένως στη Ma'loula (Μααλούλα), της Συρίας, ένα αρχαίο χριστιανικό χωριό όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν να μιλούν Αραμαϊκά, τη γλώσσα του Χριστού.

Σύμφωνα με είδηση που μετέφεραν πρόσφατα αραβικά μέσα ενημέρωσης, (βλ. κι εδώ) «μια Σύρια μοναχή κατέθεσε στο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού, ότι μερικοί Χριστιανοί στην Ma'loula σταυρώθηκαν επειδή αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πληρώσουν την jizya» (τον ισλαμικό κεφαλικό φόρο/ “χαράτσι” που οι υποταγμένοι «άπιστοι» Χριστιανοί καλούνται να πληρώσουν στους μουσουλμάνους κατακτητές τους, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν ως Χριστιανοί, σύμφωνα με το Κοράνι 9:29).

Παρεμπιπτόντως, είχαν σταυρωθεί από το ‘Μέτωπο Nasra’ μια ομάδα που συνδέεται με την Αλ - Κάιντα (τόσο πολύ, κατά την Daily Mail "αποστασιοποιημένη" είναι η αλ- Κάιντα από τους «εξτρα – εξτρεμιστές» του ISIL που σταύρωσε τα θύματά της).

Η αδελφή Raghad, πρώην επικεφαλής της Πατριαρχικής Σχολής στη Δαμασκό που κατοικεί σήμερα στη Γαλλία, δήλωσε στο Radio Vatican πως είδε προσωπικά τζιχαντιστές αντάρτες να τρομοκρατούν την Ma'loula, μεταξύ άλλων, πιέζοντας τους Χριστιανούς να διακηρύξουν την ‘shehada’, την ισλαμική πίστη ότι δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι αγγελιοφόρος του – που, όταν το προφέρει κάποιος μπροστά σε μουσουλμάνους μάρτυρες τον κάνει αυτόματα μουσουλμάνο, με την θανατική ποινή ως ποινή για την «αποστασία», αν δηλαδή, αλλάξει πίστη αργότερα επιστρέφοντας στον χριστιανισμό.

Σύμφωνα με την μοναχή, εκείνοι οι Χριστιανοί που αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ δολοφονήθηκαν με βίαιο τρόπο που δεν μπορεί να περιγραφεί. Αν θέλετε παραδείγματα, σταύρωσαν δύο νεαρούς στην Ma'loula επειδή αρνήθηκαν να διακηρύξουν το πιστεύω του Ισλάμ, λέγοντάς τους: «Ίσως θέλετε να πεθάνετε όπως ο δάσκαλός σας [Χριστός] που πιστεύετε. Έχετε δύο επιλογές: είτε να διακηρύξετε την shehada ή αλλιώς να σταυρωθείτε. Ένας από αυτούς σταυρώθηκε πριν από τον πατέρα του, τον οποίο επίσης σκότωσαν».

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης από τον Οκτώβριο του 2013 αμέσως μετά που η Ma'loula έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών, ένας ηλικιωμένος Χριστιανός με τρεμάμενη φωνή είχε αναφέρει ότι άκουσε τους εισβολείς τζιχαντιστές να φωνάζουν «ασπαστείτε το Ισλάμ ή θα σταυρωθείτε σαν τον Ιησού».

Είναι, βέβαια, ένα τεκμηριωμένο γεγονός ότι μερικοί Χριστιανοί στη Ma'loula οδηγήθηκαν στο θάνατο επειδή αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, όπως ο Μηνάς, ένας Αρμένιος, ενώ άλλες οικογένειες υπέκυψαν στην πίεση και προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ υπό την απειλή του ξίφους.

Αλλά δεν είναι σαφές εάν οι δύο σταυρωμένοι Χριστιανοί που αναφέρει ο μοναχή είναι μεταξύ των τριών ανδρών στην Ma'loula οι οποίοι, «αρνήθηκαν να αποκηρύξουν τη θρησκεία τους» και έτσι «εκτελέστηκαν δημόσια με συνοπτικές διαδικασίες» - τόσες πολλές και ποικίλες ήταν οι βάρβαρες πράξεις, συμπεριλαμβανομένων αποκεφαλισμών, βιασμών και παιδοκτονιών κατά τη διάρκεια της κατοχής των ανταρτών, για να μην αναφέρουμε τις άλλες σφαγές σε άλλες χριστιανικές περιοχές, που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέλειψαν να αναφέρουν.

Αυτοί οι τρεις θεωρήθηκαν μάρτυρες από την Συριακό Ελληνική - Καθολική Εκκλησία (Μελχίτες) ή όπως ο Πατριάρχης Γρηγόριος III εξήγησε στον Πάπα Φραγκίσκο σε μια συνάντηση : «Άγιε Πατέρα, είναι αληθινοί μάρτυρες. Τους διέταξαν να αφήσουν την πίστη τους, και περήφανα αρνήθηκαν. Τρεις άλλοι όμως υποχώρησαν και αναγκάστηκαν να δηλώνουν μουσουλμάνοι, αλλά αργότερα επέστρεψαν στην πίστη των προγόνων τους».

Από την πλευρά του, ο Πάπας είπε πρόσφατα, «Έκλαψα όταν είδα τις αναφορές να λένε ότι οι Χριστιανοί είχαν σταυρωθεί σε κάποιες μη - χριστιανικές χώρες».

Το γεγονός είναι, ότι η σταύρωση είναι μια προκαθορισμένη μορφή τιμωρίας στο Κοράνι (5:33) και εμφανίζεται σε όλο τον ισλαμικό κόσμο με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από ό, τι μας λέει η Daily Mail. Για παράδειγμα :

- Ιράκ, Ιούνιος 2008 : Μια καναδική κοινοβουλευτική επιτροπή ακούει για το πώς «μαχητές μουσουλμάνοι» σταύρωσαν παιδιά χριστιανών, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους χριστιανούς για να φύγουν από το Ιράκ : «Δεδομένου ότι ο πόλεμος άρχισε το 2003, περίπου 12 παιδιά, πολλά από την ηλικία των 10, έχουν απαχθεί και σκοτωθεί και στη συνέχεια έχουν καρφωθεί σε προσωρινούς σταυρούς κοντά στα σπίτια τους για να τρομοκρατηθούν οι γονείς τους».
- Ακτή Ελεφαντοστού, Μάιος 2011 : Δύο χριστιανοί αδελφοί αγρότες «σταυρώθηκαν βάναυσα όπως ο Χριστός» από μουσουλμανικές δυνάμεις που τους κατηγορούσαν ότι είναι υποστηρικτές του έκπτωτου χριστιανού προέδρου. Ο ένας πέθανε, ενώ ο άλλος επέζησε : «Και οι δύο ήταν άσχημα χτυπημένοι και βασανισμένοι πριν τους καρφώσουν σε σταυρό από σανίδες από τα χέρια και τα πόδια τους με ατσάλινες ακίδες».
- Αίγυπτος, Αύγουστος 2012: Πολλαπλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης εναντίον του ισλαμιστή πρόεδρου Muhammad Morsi, πράκτορες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σταύρωσαν κάποιους διαδηλωτές στα δέντρα. Νωρίτερα, ένας Σαλαφιστής βουλευτής στην Αίγυπτο ζήτησε την ποινική κωδικοποίηση της σταύρωσης.
- Υεμένη, Αύγουστος 2012 : κυκλοφόρησε ένα βίντεο ενός ανθρώπου που σταυρώθηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας για τις ΗΠΑ. Μια πινακίδα τοποθετήθηκε πάνω από το κεφάλι του, που αναφέρει από το Κοράνι 5:33 : «Η ανταμοιβή εκείνων που διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Αλλάχ και του Αγγελιοφόρου του και βλάπτουν τη χώρα είναι μόνο για να θανατωθούν ή να σταυρωθούν ή τα χέρια τους και τα πόδια τους να κοπούν ή να εξοριστούν. Αυτή είναι η ντροπή τους σε αυτόν τον κόσμο και ένα μεγάλο μαρτύριο στη μέλλουσα ζωή».

Φυσικά, αν κάποιος ερευνά την ισλαμική ιστορία, μαθαίνει ότι οι σταυρώσεις ήταν εξαιρετικά συχνές. Για παράδειγμα, το βιβλίο «Μάρτυρες για τον Χριστό : Ορθόδοξοι Χριστιανοί Νεομάρτυρες της Οθωμανικής Περιόδου 1437-1860» (Witnesses For Christ: Orthodox Christian Neomartyrs of the Ottoman Period 1437-1860) αναφέρει την σταύρωση ως μία από τις πολλές μορφές εκτέλεσης χιλιάδων χριστιανών από τους μουσουλμάνους Τούρκους.

Και στα απομνημονεύματά της με τον τίτλο “Ravished Armenia”, η Αρμένισα Aurora Mardiganian περιέγραψε πώς στις αρχές του εικοστού αιώνα στην πόλη της Malatia, είδε 16 κορίτσια να σταυρώνονται και οι γύπες να τρώνε τα πτώματα τους : «Κάθε κορίτσι είχε καρφωθεί ζωντανό πάνω στο σταυρό και είχαν τρυπηθεί τα πόδια τους και τα χέρια τους», έγραψε η Mardiganian που επέζησε της Αρμένικής Γενοκτονίας. «Μόνο τα μαλλιά τους που τα φυσούσε ο άνεμος κάλυπταν το σώμα τους».

Γραμμένες στο ίδιο το Κοράνι, οι σταυρώσεις είναι τόσο παλιές όσο και το Ισλάμ και με την παγκόσμια αναβίωση του τελευταίου, επιστρέφουν με αυξημένη συχνότητα. Και, αν και είναι περισσότερο πολιτικά ορθό να αναφερθείς σε τζιχαντιστές που σταύρωσαν άλλους τζιχαντιστές - τρομοκράτες ή «κατάσκοπους», το γεγονός είναι ότι  πολλοί περισσότεροι αθώοι Χριστιανοί σταυρώνονται και πάλι, απλά επειδή αρνούνται να ασπαστούν το Ισλάμ και να απαρνηθούν τον Χριστό.

* Ο Raymond Ibrahim γεννήθηκε και ζει στις ΗΠΑ καταγόμενος από οικογένεια Αιγυπτίων Κοπτών. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians” (Σταυρωμένος και πάλι : Εκθέτοντας το νέο πόλεμο του Ισλάμ κατά των χριστιανών).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέγεται οτι ο ισλαμισμος ειναι πόνημα των ιουδαιων για να εδραιωσουν το 'ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ'.

Ανώνυμος είπε...

Και στις χριστιανικές χώρες τους χριστιανούς τους σταυρώνουν, με προσβολές και απαξίωση βέβαια, αν τολμήσουν να εκφράσουν γνώμη σύμφωνη με το Λόγο και το Θέλημα του Θεού.
Φυσικά από τους αδιάβαστους και φιλελεύθερους χριστιανούς που νομίζουν οτι είναι χριστιανοί επειδή το λέει η ταυτότητά τους.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ