Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Βίντεο καλεί τους μουσουλμάνους της Ευρώπης να πάνε να πολεμήσουν «για τον Αλλάχ» στο ΙράκΗ οικογένεια ενός άνδρα που εμφανίζεται σε ένα βίντεο που δείχνει ‘Βρετανούς’ τζιχαντιστές να προτρέπουν τους μουσουλμάνους της Δύσης να ενωθούν μαζί τους στο Ιράκ, μίλησαν για την θλίψη τους για αυτόν και τον νεότερο αδελφό του που πρόκειται να πάει να πολεμήσει.

Στο βίντεο – που κυκλοφόρησε στα social media - φαίνεται ο 20χρονος φοιτητής της ιατρικής Nasser Muthana, να φοράει ένα λευκό τουρμπάνι και να χρησιμοποιεί το όνομα Abu al Muthanna al Yemeni.

Στην ταινία, με τίτλο «Δεν υπάρχει ζωή χωρίς Τζιχάντ», ισχυρίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS), έχει μαχητές από μακρινές χώρες όπως η Καμπότζη, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε το βίντεο:

Η οικογένειά του, από την περιοχή του Κάρντιφ της Αγγλίας, είπε ότι ταξίδεψε για να γίνει μαχητής μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Aseel Muthana, 17 ετών.

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Muthana είπε:. «Δεν είναι ευχαριστημένοι που έφυγε ο Nasser. Δεν ξέραμε ότι θα έφευγε. Δεν θα τον αφήναμε να φύγει, αν το ξέραμε.

«Η οικογένειά μου είναι κατεστραμμένη που έφυγε ο Aseel. Είμαστε συντετριμμένοι, διότι δεν ξέρουμε αν θα τους δούμε και πάλι.

Το βίντεο της Isis δείχνει αιχμάλωτους Ιρακινούς στρατιώτες, για τους οποίους οι ισλαμιστές μαχητές έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες που δείχνουν τη σφαγή τους.

«Επί του παρόντος δεν ξέρουμε πού βρίσκονται και δεν έχουμε επαφή μαζί τους.

«Ο Nasser Νάσερ και ο Aseel πήγαν επειδή αισθάνονται ένοχοι για τη Συρία. Και οι δύο ήταν ευσεβείς και θρησκευόμενοι και ενδιαφέρονται για την πίστη».

Ο Muthana είναι ένας από τους τρεις ‘Βρετανούς’ που στο βίντεο καλεί τους συμπατριώτες του να «ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να πολεμήσουν για τον Αλλάχ».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι «η online τρομοκρατίας» που «επηρεάζει άτομα που είναι ευάλωτα να ριζοσπαστικοποιηθούν» δεν είναι ανεκτή.

Ο Adam Walker, της Ένωσης Μουσουλμάνων Νέων Ahmadiyya, δήλωσε στο Sky News ότι οι μουσουλμάνοι στη Βρετανία σοκαρίστηκαν από το βίντεο και ότι «οι άνθρωποι στο βίντεο εστιάζουν σε μια πραγματικά μικρή μειοψηφία ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν κατά κάποιο τρόπο επηρεαστεί από τους κήρυκες του μίσους, και οι οποίοι πιστεύουν ότι με κάποιο τρόπο ότι το Ισλάμ προτρέπει να πάνε  σε μια ξένη χώρα και να σκοτώσουν ανθρώπους, κάτι το οποίο είναι προφανώς λάθος».

«Θα πρέπει να σέβονται τις αξίες που προωθεί η Βρετανία και που το Ισλάμ προωθεί επίσης. Της ανεκτικότητας και του σεβασμού».

Οι μαχητές του ISIS έχουν αναλάβει τον έλεγχο μεγάλων περιοχών του Ιράκ, ξεκίνησαν μια παγκόσμια εκστρατεία ζητώντας από τους μουσουλμάνους να δημοσιεύσουν μηνύματα «που θα υποστηρίζουν το Ισλαμικό κράτος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο φρικιαστικές εικόνες ιρακινών στρατιωτών που δολοφονήθηκαν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι μωρέ και συ. Μην το κάνεις θέμα!
Όλα τα έχουν ετοιμάσει.
Αρχικά γέμισαν την Ευρώπη φτωχούς, κακόμοιρους ισλαμιστές.
Εμείς που είμαστε πονόψυχοι χριστιανοί οφείλαμε να τους βοηθήσουμε. Και τους βοηθήσαμε.
Θα πάνε λοιπόν στο Ιράκ τώρα εκείνοι να βοηθήσουν τους αδελφους τους. Μετά όμως... επειδή είμαστε και ξετσίπωτοι αλλόθρησκοι, εμείς, στα Ευρωπαικά κράτη, θα δώσουν το σύνθημα οι καλά κρυμμένοι ιμάμηδες -δι ευχών των μυστικών υπηρεσιών τάδε και τάδε- και αίφνης στην Ευρώπη θα γίνει, της Τζεμιλέ το κάγκελοοο!

Και βέβαια θα εκπλαγεί ποοοολύ τότε ο Μπάρακ και όλα αυτά τα τραγικά, με βδελυγμία θα τα καταδικάσει!

Γνωστό το σενάριο.
Την ταινία την έχουμε ξαναδεί.
Τη μάθαμε την υπόθεση.

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

"Βγαλτα" Ουρανε!! κι ας βαρεθηκαν μερικοι..