Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι δεν επιτρέπεται τα κανάλια να παρουσιάζουν το Jobbik ως «ακροδεξιό», διότι προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις στους τηλεθεατές



Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουγγαρίας έκρινε ότι το εμπορικό τηλεοπτικό κανάλι ATV παραβίασε το νόμο, όταν ανέφερε το κόμμα Jobbik ως "ακροδεξιό" σε ένα δελτίο ειδήσεων το 2012.

Ανατρέποντας μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το κανάλι ATV είχε παραβιάσει την απαγόρευση οι τηλεπαρουσιαστές να εκφράζουν απόψεις όταν περιγράφουν το Jobbik σε προγράμματα ειδήσεων ως «κοινοβουλευτικό ακροδεξιό κόμμα». Η δίκη ξεκίνησε κατόπιν μήνυσης από την ουγγρική αρχή των μέσων ενημέρωσης NMHH.

Το Jobbik είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ουγγρικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο.

Η ηγέτης του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, έχει πει ότι δεν θα ευθυγραμμισθεί με πιο ακραία κόμματα όπως το Jobbik της Ουγγαρίας, λόγω του αντισημιτισμού του, παρόλο που πρόσφατα το Jobbik δήλωσε ότι δεν είναι αντισημιτικό.

Ο όρος «ακροδεξιά» είναι μια έκφραση γνώμης και όχι δήλωση ενός γεγονότος, λέει η απόφαση του δικαστηρίου.

«Το Jobbik δεν θεωρεί ότι ένα ακροδεξιό κόμμα, και η αναφορά σε αυτό με το επίθετο “ακροδεξιό” αποτελεί μια πράξη έκφρασης γνώμης, που καθιστά δυνατή για τον θεατή να το συνδέσει με ένα ριζοσπαστικό κίνημα και να προκαλέσει μια αρνητική εντύπωση», προσθέτει.

«Ακόμη και μια μόνο λέξη, ένα μόνο επίθετο μπορεί να είναι κατάλληλο να επηρεάσει τον τηλεθεατή», αναφέρει το δικαστήριο.

Γνώμες και αξιολογήσεις μπορούν να δημοσιεύονται χωριστά από τις ειδήσεις και με την ταυτοποίηση του συγγραφέα, αναφέρει η απόφαση.

Το ATV θα μελετήσει την απόφαση και μπορεί να απευθυνθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο για το θέμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: