Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Αντικοινωνικοί» μουσουλμάνοι κάνουν τη ζωή μαρτύριο στους υπόλοιπους κατοίκους εξ αιτίας του Ραμαζανιού. Η αστυνομία αντιδράει με.. αφίσεςΗ αστυνομία από το Easton ανταποκρίθηκε στα παράπονα των κατοίκων για τους μουσουλμάνους που έχουν «αντικοινωνική συμπεριφορά» κατά την διάρκεια του ιερού τους μήνα της νηστείας, του Ραμαζανιού.

Ομάδες ανδρών που προξενούν θόρυβο μαζεύονται στους δρόμους μέχρι αργά το βράδυ, μόλις δύσει ο ήλιος μέχρι την αυγή.

Η αστυνομία εντείνει τις περιπολίες και έχει βάλει αφίσες στους δρόμους, στα καφενεία και στα τζαμιά ζητώντας από τους ανθρώπους να σέβονται τους γείτονές τους.

Αλλά οι κάτοικοι λένε ότι βρίσκουν τις αφίσες σκισμένες και ριγμένες κάτω και το πρόβλημα παραμένει.

Το τζαμί στο Bristol
Ένας κάτοικος του Easton, της οδού Milsom, που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, είπε: «Παραμένουμε όλοι ξάγρυπνοι και σήμερα μίλησα με ένα νέο γείτονα που επίσης  καλεί την αστυνομία εδώ και πολλές νύχτες.

Ο Rizwan Ahmed, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου των μουσουλμάνων στο Bristol, είπε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν εκπροσωπεί «το πνεύμα του Ραμαζανιού» και ζήτησε περαιτέρω εργασίες προσέγγισης για τον περιορισμό του προβλήματος.

Η Margaret Hickman, δημοτική σύμβουλος, είπε ότι οι κάτοικοι έχουν «πραγματικά επηρεαστεί άσχημα» από αυτήν την αντι-κοινωνική συμπεριφορά.

Φέτος το Ραμαζάνι λαμβάνει χώρα μεταξύ 29 Ιουνίου και 27 Ιουλίου, που σημαίνει ότι το τέλος του σούρουπου για τη νηστεία έρχεται αργότερα από το κανονικό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Martin Dunscombe, δήλωσε : «Μετά από τα παράπονα των κατοίκων  βάλαμε αφίσες στην περιοχή ζητώντας από τους ανθρώπους να σέβονται τους γείτονές τους και να θορυβούν στο ελάχιστο».

ΚΟ: Ας μην παραπονιούνται για το θόρυβο οι εκπρόσωποι της λευκής μειονότητας του Bristol. Στις διάφορες μουσουλμανικές χώρες, όπως στην π.χ. Αίγυπτο, την περίοδο του Ραμαζανιού τα πράγματα είναι χειρότερα για τους μη μουσουλμάνους. Υπομονή όμως. Σε ελάχιστο χρόνο θα απολαμβάνουν και εκείνοι (κι εμείς) πλήρεις τους καρπούς της πολυπολιτισμικότητας. (Στην φωτογραφία : Αιγύπτιος χριστιανός ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ το Ραμαζάνι).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή  

2 σχόλια:

ΒΕ.Λ. είπε...

Skywatcher
αφού διάβασα την άνωθι ανάρτηση, βρήκα μετά απο λίγο και το κάτωθι κείμενο και νομίζω οτι ταιριάζουν απόλυτα:

«Στενοχωριέμαι γιά τήν Εὐρώπη, γιατί θά καταστραφεῖ ὅπως ἡ Καπερναούμ».
«Οἱ περήφανοι πύργοι της θά γκρεμιστοῦν, θα καταστραφοῦν καί οἱ λεωφόροι της θά μετατραποῦν σέ τόπους πού θά φυτρώσουν θάμνοι μέ ἀγκάθια, ὅπου θά κάνουν τη φωλιά τους τά φίδια».
«Ἡ ἀπάντηση στό ἐρώτημα, τί θά συμβεῖ στήν Εὐρώπη, πού ἀρνεῖται τόν Χριστό, ὑπάρχει ἔμμεσα στό Εὐαγγέλιο. Θά συμβεῖ τό ἴδιο πού συνέβη στήν Καπερναούμ, πού ἦταν πόλη μέ μεγάλο πολιτισμό, πλούσια, ὀργανωμένη, χαρούμενη, περήφανη για τήν ἀκμή της. Ὁ Χριστός σφράγισε την πορεία της μέ τά παρακάτω λόγια: Και ἐσύ Καπερναούμ, πού ὑψώθηκες ὥς τά οὐράνια, θά κατεβεῖς στά τρίσβαθα τοῦ Ἅδη. Πλήν σέ βεβαιώνω πώς ὁ Θεός την ἡμέρα τῆς κρίσεως θά δείξει μεγαλύτερη ἐπιείκεια γιά τά Σόδομα παρά γιά σένα (Ματθ. 11, 23)».


Ἁγίου Νικολάου [Βελιμίροβιτς] Ἐπισκόπου Ἀχρίδος
http://tribonio.blogspot.gr/2014/07/blog-post_3387.html

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Eρώτηση ΚΟΚ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μουσουλμάνοι κλείνουν δρόμο για προσευχή
Στο ίδιο σημείο Χριστιανοί Ορθόδοξοι κλείνουν δρόμο για λειτανεία
Στο ίδιο σημείο κλείνουν δρόμο για gay parade

Ποιός έχει προτεραιότητα;