Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Κλασσικός «σοσιαλιστής» ο Ολάντ; Στα λόγια κατά των πλουσίων, αλλά στην ιδιωτική του ζωή κατά των φτωχών, λέει σε βιβλίο η πρώην σύντροφός του

Με τη φράση «Je suis catastrophé» («καταστράφηκα»), φέρεται να αντέδρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβάζοντας τα πρώτα αποσπάσματα από το βιβλίο της πρώην συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ, το οποίο κυκλοφορεί την Πέμπτη και καταπιάνεται με τη κοινή τους ζωή.

«Εμφανιζόταν ως ο άνθρωπος που δεν αγαπά τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος δεν αγαπά τους φτωχούς. Αυτός, ο άνθρωπος της αριστεράς, λέει στις ιδιωτικές συνομιλίες του: "οι ξεδοντιάρηδες" ("les sans-dents"), και ήταν πολύ υπερήφανος για το ευφυολόγημά του», γράφει στο βιβλίο της η πρώην πρώτη κυρία.
Αλλού λέει: «Είναι ένας άνθρωπος που προτιμά να αποφεύγει ένα γεύμα, εκτός εάν είναι πρώτης ποιότητας, που δεν τρώει φράουλες, εκτός αν είναι Gariguettes [κορυφαία ποιότητα], που δεν τρώει παρά μόνο Noirmoutier πατάτες [οι πιο ακριβές στον κόσμο]».

Πράγματι, ένας αληθινός σοσιαλιστής.
Σημείωση: Το σχόλιό της αναφέρεται στο γεγονός ότι οι φτωχοί δεν έχουν πρόσβαση σε σωστή οδοντιατρική φροντίδα.
 
Ενώ το βιβλίο της, με τίτλο “Merci pour ce moment” (Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή), είναι πιθανόν να μην είναι κανένα λογοτεχνικό αριστούργημα, το απόσπασμα που αναφέρεται ανωτέρω αποκαλύπτει ένα πράγμα για τον François Hollande - δεν είναι μόνο ένας ανίκανος, είναι κι ένας σνομπ, όπως και οι περισσότεροι φιλόδοξοι Σοσιαλιστές που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ή γνώση της πραγματικότητας της ανθρώπινης φύσης.

Στην παραπάνω φωτογραφία, ο Ολάντ αποκοιμιέται (;) σε μια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Μια ομάδα που αυτοαποκαλούνται ‘Les Sans-Dents’ (Οι Ξεδοντιάρηδες) διαδήλωσαν την Παρασκευή κοντά στο Elysée Palace. Ζήτησαν την παραίτηση του Hollande ως αντίδραση στις παρατηρήσεις σχετικά με τους φτωχούς. Στην πινακίδα διαβάζουμε, «Χωρίς Δόντια; Αρκετά όμως για να σε δαγκώσουν, Pépère».("Pépère" είναι ένα από τα πολλά παρατσούκλια του). 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές :εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: