Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Αυστρία κάνουν έξωση σε φτωχούς ηλικιωμένους για να βάλουν λαθρομετανάστες και στην Γερμανία πολιτικός της Μέρκελ προτείνει οι Γερμανοί να φιλοξενούν στο σπίτι τους μετανάστες που ζητούν άσυλο για να μειωθούν τα έξοδα του κράτους (και για "εμπειρία")
«Με την παρούσα σας ειδοποιούμε ότι το μισθωτήριο συμβόλαιό σας δεν μπορεί να επεκταθεί μετά τις 30/04/2015, καθώς αυτός ο χώρος χρειάζεται επειγόντως να δοθεί ως κατάλυμα στους αιτούντες άσυλο. Η Υπηρεσία Κοινωνικής Εργασίας του Σάλτσμπουργκ είναι υπεύθυνη για περαιτέρω εκχώρηση».

Η 72χρονη συνταξιούχος Waltraud Ζ, ένιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια της, όταν της ήρθε αυτό το e-mail από την Austria Homes στις 11 Αυγούστου.

Και στη Γερμανία υπάρχουν επανειλημμένες αναφορές περιπτώσεων που συνταξιούχοι ή νέοι φοιτητές πετάχτηκαν έξω από τις κατοικίες τους και τα γηροκομεία, έτσι ώστε να φιλοξενηθούν οι αγαπημένοι "πρόσφυγες".  Ακόμη και σχολεία έκλεισαν τις πύλες στους μαθητές, διότι πρόσφυγες είχαν καταλάβει το σχολείο για λογαριασμό της Πράσινης λεσβίας Δημάρχου δεύτερου μεγαλύτερου δήμου του Βερολίνου, M. Herrmann.


Την ίδια ώρα ο Γερμανός βουλευτής Martin Patzelt, προφανώς "φωτίστηκε" για το πρόβλημα με τον διογκούμενο αριθμό μεταναστών που ζητούν άσυλο και ζήτησε από τους Γερμανούς να «καλωσορίσουν» τους αιτούντες άσυλο στα ίδια τους τα σπίτια. Ο Patzelt είναι μέλος του κεντροδεξιού CDU, (Ένωση Χριστιανοδημοκρατών) της καγκελαρίου Μέρκελ. Όταν το διαβάσεις, μπορεί να νομίσεις ότι ο τύπος μιλούσε σαρκαστικά, αλλά όχι. Τα έλεγε σοβαρά.

Ιδού η «φώτιση» :

Βλέποντας την αποδοχή των αιτούντων άσυλο από τους τρέχοντες, οδυνηρούς εμφύλιους πολέμους, η οποία υποστηρίζεται από την πλειοψηφία του γερμανικού κοινοβουλίου και ελπίζουμε, επίσης, από την πλειοψηφία του λαού μας, θα ήθελα να προτείνω μια αλλαγή – παράδειγμα στα καταλύματα των προσφύγων στην χώρα μας.

Η καθημερινή αύξηση του αριθμού των ατόμων που ζητούν προστασία και βοήθεια επιφέρουν αυξανόμενες οικονομικές δαπάνες και υλικοτεχνικές προκλήσεις για εμάς.

…Για το λόγο αυτό, καλώ τους ανθρώπους στη χώρα μας να εξετάσουν την υποδοχή προσφύγων, ειδικά μητέρες με μικρά παιδιά, στο σπίτι τους στο εγγύς μέλλον. Από  την εμπειρία μου, τόσο ο χώρος διαβίωσης (συχνά υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια) και όσο και οι παρούσες συνθήκες εξοπλισμού (διάταξη των εξόδων διαμονής) είναι τέτοια ώστε η παραλαβή επισκεπτών δεν θα παρουσιάσει σημαντικές επιβαρύνσεις είτε οικονομικά είτε οργανωτικά. Ψυχολογικά ίσως θα ήταν μια πρόκληση (αλλά επίσης μια ευκαιρία) για νέες εμπειρίες

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι αρχηγέ να δείς που καταντούν τις χώρες σου. Πόσο δίκιο είχες!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός και η Πολωνοεβραία Μέρκελ πόσους φιλοξενούν στα σπίτια τους;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε φιλε (8 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:55 μ.μ.) η Ιστορια εχει ηδη δικαιωσει τον Χιτλερ πυ ξεσκεπασε τους εχθρους της ανθρωποτητας. Στις ημερες μας ομως ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ καραμπινατα. Κι οσο περναν τα χρονια τοσο πιο δυναμικα θα δικαιωνεται.

Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Ναί ρε ναζιστόφιλοι, ο ''αρχηγός'' σας δικαιώθηκε απο την ιστορία αφού πρώτα εισέβαλλε στην Ελλάδα και κατέσφαξε τους παππούδες μας.Κακομοίρηδες...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ιδέα!
Είναι απίστευτο που την ξεστόμισε, αλλά είναι πραγματικά πολύ καλή ιδέα. Όλοι οι προοδευτικοί θα γευτούν από πρώτο χέρι τι θα πει λαθρομετανάστης, ασιάτης, μουσουλμάνος κλπ.

Αν το έλεγε αυτό κάποιος "ρατσιστής" θα θεωρούνταν υπερβολικό. Τώρα όμως;