Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΕΛΓΙΟ: Πως οι Dire Straits έδιωξαν τον παράνομο καταυλισμό των τσιγγάνων!



Όπως γράφει η Daily Mail, οι ρομά τσιγγάνοι είχαν συγκεντρώσει 30 τροχόσπιτα σε μια τοποθεσία στο Landen, μια μικρή πόλη με πληθυσμό μικρότερο από 15.000 κατοίκους, περίπου 30 χλμ ανατολικά των Βρυξελλών, χωρίς να σχεδιάζουν να φύγουν.
 
Αλλά αφότου ένας DJ άρχισε να παίζει Dire Straits* σε 95 ντεσιμπέλ - που ισοδυναμεί με τον ήχο ενός κομπρεσέρ από 50 πόδια μακριά – υπέκυψαν και συμφώνησαν να φύγουν.

Ο δήμαρχος Gino Debroux, ο οποίος ανήκει στο σοσιαλιστικό κόμμα
Οι τσιγγάνοι είχαν αρχικά συμφωνήσει με έναν ιδιοκτήτη να παρκάρουν τα 14 τροχόσπιτά τους στην τοποθεσία στην επαρχία της Φλαμανδικής Μπραμπάντ μέχρι την Τρίτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Landen, Gino Debroux.


Αλλά όταν ήρθε η Κυριακή, συγκεντρώθηκαν επιπλέον άλλα 16 οχήματα!

«Από τότε, μας διαμήνυσαν ότι δεν θα φύγουν και τώρα είναι εγκατεστημένοι εκεί με 30 τροχόσπιτα», είπε ο Debroux στο Reuters μέσω τηλεφώνου.

«Αυτή είναι μια βιομηχανική περιοχή και δεν έχει σχεδιαστεί για κάμπινγκ».

Ο Debroux είπε ότι η άρνηση της ομάδας ρομά τον έκανε να προσλάβει έναν DJ για να τους «βομβαρδίσει» με πολλά ντεσιμπέλ μουσικής.

«Αυτός είναι ένας τρόπος να ασκηθεί πίεση πάνω τους. Ήταν πολύ δύσκολο να διαπραγματευτείς με τον βασιλιά των τσιγγάνων, όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του», είπε. «Είναι μια μη-βίαιη μέθοδος για να τους ζητήσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Ο DJ ξεκίνησε με το Sultans of Swing των Dire Straits, και συνέχισε να παίζει μουσική σε 95 ντεσιμπέλ μέχρι λίγο μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η βελγική τηλεόραση έδειξε παιδιά ρομά να χορεύουν με τη μουσική.

* Ο ΚΟ έχει αδυναμία στους Dire Straits, ένα από τα καλύτερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών. Ο Marc Knopfler είναι μορφή. Διάβασε και : Λογοκρισία στο "Money for Nothing" των Dire Straits! Έχει «ακατάλληλη» λέξη που προσβάλει τους ομοφυλόφιλους

Respect!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο αλλα ο Marc Knopfler ειναι εβραικης καταγωγης.