Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Το 2 τοις εκατό του πληθυσμού που αναλογεί στο 63 τοις εκατό των περιπτώσεων HIV / AIDSΓια χρόνια, η κοινωνία έχει ακούσει ότι ο ιός HIV και το AIDS δεν είναι πλέον ασθένειες των gay. Μια νέα έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ωστόσο, παρέχει αποδείξεις που λένε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για τον ιό HIV / AIDS και άλλες ασθένειες.

Σύμφωνα με την έκθεση του CDC που κυκλοφόρησε στο τέλος του Σεπτεμβρίου για να συμπέσει με την "Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης Ομοφυλόφιλων Ανδρών για το HIV / AIDS", μόνο το 2 τοις εκατό του πληθυσμού αποτελείται από γκέι ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, όμως αντιπροσώπευαν το 63 τοις εκατό του συνόλου των νεοδιαγνωσθέντες περιπτώσεων HIV / AIDS το 2010 την ίδια χρονιά, που οι νέοι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες (ηλικίας 13-24) αντιπροσώπευαν το 72 τοις εκατό των νέων μολύνσεων από τον HIV σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και σχεδόν το ένα τρίτο των νέων μολύνσεων μεταξύ των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών συνολικά.

"Αυτή η έκθεση CDC θα πρέπει πραγματικά να είναι μια ισχυρή κλήση αφύπνισης για την κοινωνία μας," δήλωσε ο Tim Wildmon, πρόεδρος της Ένωσης Αμερικάνικης Οικογένειας (American Family Association). "Η πραγματικότητα είναι ότι, παράλληλα με ηθικούς λόγους, η ομοφυλοφιλία είναι ένα επικίνδυνο ρίσκο για την υγεία, και θα κάνουμε ένα σοβαρό κακό στους συμπατριώτες μας Αμερικάνους, αν δεν μιλήσουμε για τα ρίσκα αυτά.

"Σκεφτείτε, για παράδειγμα, την επικίνδυνη χρήση ναρκωτικών, η οποία είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου για τον HIV και το AIDS," συνέχισε ο Wildmon. "Η κοινωνία δεν υποστηρίζει τη χρήση ναρκωτικών, και ούτε θα πρέπει η κοινωνία να προωθεί, να γιορτάζει ή να παράσχει ειδική προστασία στην ομοφυλοφιλία, η οποία είναι ένας επιβεβαιωμένος κίνδυνος για την υγεία. Αγαπάμε τόσο πολύ τους ανθρώπους ώστε να μην τους πούμε την αλήθεια για δυνητικά επιζήμιες και καταστροφικές συμπεριφορές."

Με βάση πρόσφατες μελέτες, το CDC εκτιμά επίσης ότι περίπου το 18 τοις εκατό του συνόλου των ομοφυλόφιλων ανδρών έχει μολυνθεί με τον ιό HIV, με περισσότερο από το ένα τρίτο όσων να γνωρίζουν ότι έχουν τον ιό.

Σύμφωνα με το LifeSiteNews.com, "Η έκθεση του CDC έρχεται μαζί με μια έκθεση της 23ης Σεπτεμβρίου, της υπηρεσίας του βρετανικού υπουργείου Υγείας Public Health England που αποκάλυψε παρόμοια προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας στους 34 γκέι άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι θετικός στο HIV και στο Λονδίνο, ο αριθμός αυξάνεται στον έναν στους 12".

"[Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες] αναφέρουν υψηλά επίπεδα επικίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου αριθμού σεξουαλικών συντρόφων και της απροστάτευτης πρωκτικής επαφής (UAI)," αναφέρει η έκθεση. "Αυτό παρά το ότι η πλειοψηφία γνώρισε τη δραστηριότητα πρόληψης του HIV και έχει πρόσβαση σε προφυλακτικά."

Αλλά ούτε η χρήση προφυλακτικού δεν αποτελεί μαγική λύση ενάντια στη μόλυνση από HIV. Επειδή ο σοδομισμός είναι εγγενώς πιο τραχύς από το κανονικό σεξ, τα προφυλακτικά συχνά σπάνε. Μια πρόσφατη μελέτη από την Ταϊλάνδη διαπίστωσε ότι ακόμη και με 100 τοις εκατό χρήση προφυλακτικού, ένας στους πέντε ομοφυλόφιλους άνδρες κόλλησε τον ιό HIV εντός πέντε ετών από την πρώτη τους πράξη  πρωκτικού σεξ. 

Το CDC αναφέρει επίσης ότι οι άνδρες που επιδίδονται στο πρωκτικό σεξ, ήδη επικίνδυνο για την εξάπλωση του HIV, είναι 17 φορές πιο πιθανό να προσβληθούν από καρκίνο του πρωκτού, ο οποίος σκοτώνει περίπου το 40 τοις εκατό των θυμάτων του μέσα σε πέντε χρόνια.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: