Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Εμφύτευσε τα «λεφτά» του κάτω από το δέρμα του


Ο Ολλανδός επιχειρηματίας Martijn Wismeijer προχώρησε στην εμφύτευση δύο ασύρματων τσιπ υπολογιστών στο σώμα του για να κρατήσει το ψηφιακό του νόμισμα σε ασφάλεια.


Ο Wismeijer είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Mr. Bitcoin, μιας εταιρείας που μεταξύ άλλων έχει εγκαταστήσει ATM για bitcoin.

Η London Telegraph αναφέρει ότι αποφάσισε ότι τα τσιπ δεν είναι ακόμη αρκετά ασφαλή για να χρησιμοποιούνται μονίμως, εξηγώντας ότι τα τσιπ πρέπει να κρυπτογραφούνται έτσι ώστε οι πληροφορίες να μην μπορούν να κλαπούν από αυτά.

Είπε όμως, ότι τελικά το πείραμα ήταν μια επιτυχία.

Ο Wismeijer είπε ότι τα τσιπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για το ψηφιακό νόμισμα, αλλά και ως κλειδιά για το σπίτι σας, ως ξυπνητήρι, ή για την παρακολούθηση της υγείας σας. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν ακόμη και να καλέσουν έναν γιατρό, εάν ο χρήστης πάθει καρδιακή προσβολή.

Ο Wismeijer πιστεύει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα τσιπ βοηθούν ώστε τα τσιπ να γίνουν κοινωνικά αποδεκτά.

Ο Wismeijer έχει ένα τσιπ NFC (επικοινωνίας κοντινού πεδίου) ενσωματωμένο σε κάθε του χέρι. Το ένα έχει στοιχεία που συνεχώς αντικαθίστανται. Το άλλο περιέχει το κρυπτογραφημένο ιδιωτικό κλειδί του πορτοφολιού του. Το κάθε τσιπ έχει διαστάσεις 2 x 12 χιλ. και είναι σε θέση να αποθηκεύσει 888 bytes, αριθμός μικρός μεν, αρκετός δε για να χωρέσει κωδικούς και κλειδιά ασφαλείας.
Ειδικότερα, έχει στο κάθε χέρι ένα "NFC Τύπου 2 συμβατό chipset NTAG216 RFID" ενσωματωμένο σε μια μικρή γυάλινη κάψουλα (2x12mm), που εγχύθηκε στο σαρκώδες μέρος του χεριού του, μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Κάθε κάψουλα μπορεί να κρατήσει μόνο 880 bytes δεδομένων, κάτι περισσότερο από αρκετά για ένα «κρύο πορτοφόλι αποθήκευσης». Ο Ολλανδός πήρε τα τσιπ ως μέρος μιας προ-φορτωμένης σύριγγας που πωλείται ως κιτ 99 δολαρίων από την DangerousThings.com, μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε χομπίστες και biohackers.

Ο γιατρός του Wismeijer αρνήθηκε να του εμφυτεύσει με σύριγγα τα τσιπ και έτσι πήγε στο piercing studio του Tom van Oudenaarden στην Ουτρέχτη.

«Στον γιατρό μου δεν αρέσει!», είπε ο Wismeijer. «Δεν ήθελε να το κάνει, θέλει απλά να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους, και εγώ δεν είμαι άρρωστος, θέλω απλώς αυτό το πράγμα μέσα στο σώμα μου".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ και εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος θα του κόψει τα χέρια του ηλίθιου.

Περαστικός είπε...

@Ανώνυμος 19/11/14 3:44μμ

Έτσι ακριβώς όπως το γράφεις!

Βρίθει ο πλανήτης από βλαμμένους που δεν κάνουν μόνο κακό στον εαυτό τους, αλλά συμβάλλουν στις προθέσεις της ολιγαρχίας που επιδιώκει την απόλυτη δουλοποίηση της ανθρωπότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε καλέ τώρα που δεν καταλάβατε περί τίνος πρόκειται;!!
Στημένο όλο. Ο "Ολλανδός" Wismeijer. Λίγη γλωσσολογική παρατηρητικότητα δε βλάπτει:
Κατά 99,9999% είναι το αντίστοιχο του Weissmeyer δηλαδή κατ' ουσίαν Meyer ή Meier ή Maier (γερμανικά οι τρεις δίφθογγοι ισοδυναμούν, όπως περίπου τα ελληνικά ι, η, υ και τα ολλανδικά είναι παρακλάδι της γερμανικής, ως γνωστόν). ¨Όπως για παράδειγμα Metro Goldwyn Meyer ή (η εμφανιζόμενη ως τρέχουσα πρόεδρος της yahoo) Marisa Meyer κλπ., κλπ. Ορισμένα ονόματα θέλουν να κρυφτούν μα η χαρά δεν τα αφήνει. Ό,τι, ας πούμε, λήγει σε -stein ή τα διάφορα Loeb ή Kuhn, Kaan (παραφθορές του Cohen). Κι είναι κι άλλα...
Τι να γίνει; Αν κάποιος υπηρετεί έναν σκοπό που τον πιστεύει μπορεί όχι μόνο να βάλει στο σώμα του (αν όντως τα έβαλε) τέτοια εμφυτεύματα αλλά και ολοκαύτωμα να γίνει...