Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αντιχριστιανική έκθεση «μοντέρνας τέχνης»



Στην έκθεση για την «νομιμοποίηση της άμβλωσης» που παρουσιάζει το ισπανικό μουσείο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia) στη Μαδρίτη, που ειδικεύεται στην έκθεση της «μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης», υπάρχει και ένα «έκθεμα» που δείχνει ένα κουτί σπίρτα με την επιγραφή «Η μόνη εκκλησία που φωτίζει είναι μια που καίγεται». Στο σπιρτόκουτο υπάρχει επίσης και η λέξη «Συνέβαλε!» και υπάρχει μια εικόνα μιας εκκλησίας μέσα στις φλόγες.

Το σλόγκαν αυτό χρονολογείται από τον Ρώσο αναρχικό Πιότρ Κροπότκιν (1842-1921). Αργότερα το υιοθέτησε και ο Ισπανός αναρχικός Buenaventura Durruti (1896-1936) κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Σήμερα, πολλοί βάνδαλοι γράφουν αυτό το σλόγκαν στους τοίχους των εκκλησιών.

ΚΟ: Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Όλοι αυτοί οι μοντέρνοι «καλλιτέχνες» που τα βάζουν κάθε λίγο και λιγάκι με τον Χριστιανισμό και ζητάνε να «καούν οι εκκλησίες», όχι μόνο δεν θα τολμήσουν να πουν λέξη για άλλες θρησκείες, αλλά θα τρέξουν να υπερασπιστούν μια συναγωγή ή ένα τζαμί αν δεχτεί βανδαλισμό από «μισαλλόδοξους».    

Διάβασε :

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: