Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Η εποχή του αντι-ΧριστιανισμούGallia Watch / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

To καθολικό blog Le Salon Beige δίνει μια πολύ μικρή λίστα πράξεων βανδαλισμού και βεβήλωσης εις βάρος χριστιανικών εκκλησιών που διαπράττονται κατά τις τελευταίες εβδομάδες (στη Γαλλία). Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αυτές οι πράξεις έχουν γίνει πολύ συχνές, αλλά σπάνια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις αναφέρουν. (Φυσικά κάνουν ακριβώς το αντίθετο όταν πρόκειται για πράξεις βεβήλωσης σε τζαμιά και συναγωγές). Η ριζική αλλαγή νοοτροπίας μετά το 1968 οδήγησε σε μια εποχή αντι-Χριστιανισμού, συνοδευόμενη από εξύμνηση του Ισλάμ, πορνογραφία και πολυπολιτισμική επιμειξία. Τα σύμβολα του Χριστιανισμού, απομεινάρια μιας ηθικής που δεν είναι πλέον αποδεκτή ή της μόδας, πρέπει να καταστραφούν, όπως ο ίδιος ο Χριστός σταυρώθηκε ο οποίος δίδαξε μια υψηλότερη ηθική. Ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του Raymond Ibrahim Crucified Again(«Σταυρωμένοι Ξανά») τα λέει όλα.


5 Φεβρουαρίου - Ο εφημέριος της μητρόπολης του Le Mans θεωρεί ότι η μαύρη μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από την κλοπή ενός κιβωρίου, (φώτο) τα αφιερώματα και μια Λαμπάδα από την εκκλησία του Αγίου Aldric.

6η Φεβρουαρίου - Το διοικητικό δικαστήριο της Γκρενόμπλ έκρινε το 2011, «παράνομο» ένα άγαλμα της Παναγίας, που χτίστηκε από τον δήμο του Publier σε δημόσιο χώρο. Το δικαστήριο ζητά το άγαλμα να αφαιρεθεί από το δημόσιο χώρο. Οι κάτοικοι της Publier έχουν έρθει στη διάσωση του αγάλματος τους με την τοποθέτηση ενός πανό γύρω της που λέει "Μην αγγίζετε την Παρθένο μας" (πάνω). Δύο σημεία: 1) ο δήμαρχος Gaston Lacroix έχει κότσια και 2) υπάρχει νόμος του 1905 που απαγορεύει τα θρησκευτικά κατασκευάσματα σε δημόσιες εκτάσεις. Ωστόσο, υπάρχει ένα τρίτο σημείο: τι γίνεται με τα 2.400 τζαμιά που έχουν κατασκευαστεί σε δημόσιες εκτάσεις που έχουν δοθεί σε μουσουλμανικές ενώσεις από δημάρχους.. λιγότερο πατριώτες από τον Lacroix;

8, Φλεβάρη - Η εκκλησία της Sainte-Cécile στο Vagney-Zainvillers, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και συγχωνεύτηκε με έναν οίκο ευγηρίας, κατεδαφίστηκε, προκειμένου να γίνει επέκταση του οίκου ευγηρίας. Από μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην ιστορία των περιοχών του Les Vosges και της Lorraine έρχεται αυτό το ρέκβιεμ για την εκκλησία:

- Όταν αρχίσετε να κατεδαφίσουν εκκλησίες, καταστρέφεις τον άνθρωπο. Είναι το τέλος του σεβασμού για τον άνθρωπο. Στην ιστορία της ανθρωπότητας, όλες οι περίοδοι της καταστροφής θρησκευτικών οικοδομημάτων ακολουθήθηκαν από επεισόδια επαναστάσεων και αιματηρής καταστολής. Ήταν, λοιπόν, κατά την εποχή των μεγάλων επιδρομών και, ιδιαίτερα, κατά τη βασιλεία του τρόμου στη Γαλλία, αλλά και επί κομμουνισμού και εθνικοσοσιαλισμού στις χώρες που αυτές οι ιδεολογίες του θανάτου υποδούλωσαν*. Έτσι είναι σήμερα με το φονταμενταλιστικό Ισλάμ που επιτίθεται στους χριστιανούς στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή ...

Και τι σκάνδαλο όσον αφορά την προστασία της ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μας! Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας; Σούπερ μάρκετ; Resorts; Γηροκομεία; ...

8, Φλεβάρη – Αναταραχή στο Sevran (κοντά στο Παρίσι), μετά την ανακάλυψη ζημιών στο νεκροταφείο στο κέντρο της πόλης. Οι πλάκες είκοσι τάφοι ρίχτηκαν σε κάδους απορριμμάτων και πυρπολήθηκαν, η γαλλική σημαία ρίχτηκε στο έδαφος και ο γυάλινος τάφος ενός βετεράνου στρατιώτη υπέστη βανδαλισμούς.

8, Φλεβάρη - Η εκκλησία στην Montluel (περιοχή περιοχή rhône- Alpes) υπέστη βανδαλισμούς. Η πόρτα του ναού ήταν κατεστραμμένη, το κιβώριο και οι άρτοι της Ευχαριστίας είχαν κλαπεί. Πιθανώς πρόκειται για Μαύρη λειτουργία (Black Mass). Ταυτόχρονα υπήρξε βεβήλωση εκκλησιών στην Ambronay, την Neuville les Dames, και τη Vonnas. Και στις τρεις περιπτώσεις, μόνο τα κιβώρια (χωρίς το περιεχόμενό τους) είχαν κλαπεί.

Χθες στις 08:18 π.μ. το κανάλι BFM-TV έδειξε την πρώτη καρτέλα αναφέροντας τον αριθμό των περιπτώσεων βανδαλισμού νεκροταφείων το 2014 ανά θρησκεία. Μπορείτε να δείτε ότι υπήρξαν 206 περιπτώσεις βανδαλισμού κατά χριστιανικών τόπων. Κάποιος πρέπει να τους ειδοποίησε για το «λάθος» τους, γιατί αργότερα εκείνη την ημέρα, παρουσιάστηκε ο δεύτερος πίνακας - διορθωμένος, όπως βλέπετε.

* Όσον αφορά την ιστορική αλήθεια, από όσο γνωρίζω, σε εθνικοσοσιαλιστικά καθεστώτα (Γερμανία) δεν υπέστησαν καταστροφές και βανδαλισμούς εκκλησίες (συναγωγές ναι). Σε κομμουνιστικά καθεστώτα η καταστροφή και η βεβήλωση χριστιανικών ναών ήταν το σύνηθες. (Δες: Γιατί στην Οκτωβριανή Επανάσταση οι Μπολσεβίκοι κατεδάφισαν τις Εκκλησίες αλλά δεν πείραξαν τις Συναγωγές;)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: