Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Η Γερμανία ανήκει στον λαό της, κύριοι πολιτικοί. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε πολιτικούς. Εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε τον λαό» (video)



Παρακάτω είναι η ομιλία που έγινε στην Λειψία, στις 21 Ιανουαρίου 2015, από τον Götz Kubitschek, ηγέτη της LEGIDA (Leipzig gegen die Islamisierung des Abendlandes / Η Λειψία κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης), ένα παρακλάδι της PEGIDA που έχει έδρα την Δρέσδη.


Μετάφραση:

Καλησπέρα Λειψία!

Το όνομά μου είναι Götz Kubitschek, και είναι τιμή μου να σας μιλήσω απόψε, και πριν απαντήσουμε στο ερώτημα για πιο πράγμα διαδηλώνουμε απόψε, θέλω να τονίσω τρία σημεία:

Αυτό που κάνουμε απόψε είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ανησυχούμε για το μέλλον της πατρίδας μας, και βγαίνουμε στους δρόμους, γιατί τα κοινοβούλια και τα εκδοτικά γραφεία δεν νοιάζονται για τις ανησυχίες μας.

Αυτό που κάνουμε απόψε είναι κάτι θαρραλέο. Δεν είναι αρκετά εύκολο πράγμα να σηκώνεις το κεφάλι σου απέναντι στους βίαιους αριστερούς τραμπούκους της Λειψίας.

Αυτό που κάνουμε απόψε είναι ένα παράδειγμα για ολόκληρη τη Γερμανία. Να είστε σίγουροι ότι: Πίσω από κάθε έναν από εσάς υπάρχουν χιλιάδες πολίτες από όλα τα μέρη της Γερμανίας. Χίλιοι που δεν μπορούν να είναι στην Λειψία απόψε. Χιλιάδες μας παρακολουθούν στο διαδίκτυο. Ευχαριστούμε το RUPTLY.TV για το live stream.

Η Λειψία είναι ένα καλό παράδειγμα. Όλοι είστε ένα καλό παράδειγμα.

Θα ήθελα να προσθέσω ένα σημείο: Αυτό που κάνουμε απόψε είναι κάτι απολύτως δικαιολογημένο. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα να βγούμε στους δρόμους, για να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε αλλαγές. Το δικαίωμα αυτό το αρνήθηκαν στους ανθρώπους της Δρέσδης τη Δευτέρα. Υπήρξε μια απειλή θανάτου από ισλαμιστές. [Σημείωση: στις 19 Ιανουαρίου, η εβδομαδιαία διαμαρτυρία της PEGIDA στη Δρέσδη ακυρώθηκε λόγω «τρομοκρατικής απειλής»].

Δεν ξέρω ποιοι από εσάς ήταν παρόντες στη Δρέσδη. Έχω πάει εκεί πέντε φορές και δεν έχω ακούσει κάποιον να βγάζει μίσος κατά του Ισλάμ σε κάποια ομιλία του. Έχω επίσης διαβάσει την ατζέντα της Δρέσδης και δεν έχω βρει την παραμικρή αναφορά μίσους κατά του Ισλάμ εκεί μέσα.

Αλλά, επίσης, άκουσα με προσοχή στους πολιτικούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και μηνών: Η Χανελόρε Κραφτ του SPD [Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας] είπε για την PEGIDA: «Όσοι παρακολουθούν αυτές τις συγκεντρώσεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν ποιους αυλητές ακολουθούν».

Ο Lorenz Caffier του CDU [Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, υπουργός Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας] είπε ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά «διάδοση και δυσφήμηση».

Και ο Thomas Oppermann του SPD [Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD] μίλησε πιο καθαρά: «Αυτοί που χειραγωγούν τον κόσμο πρέπει να καταπολεμηθούν». Τώρα τι εννοεί ο Thomas Oppermann με αυτό; Μήπως αυτό δεν ακούγεται σαν μια υπόδειξη σε πιθανούς δολοφόνους; Τέτοιοι πολιτικοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Για μένα, τα σοκαρισμένα πρόσωπα των πολιτικών μας που μιλάνε για το δικαίωμα να διαδηλώσεις φαίνονται φτηνά και αναληθή.

Χθες, ένας φίλος από το χωριό μου, μου είπε: «Είμαι ένας τεχνίτης - οι πολιτικοί είναι φαφλατάδες». Του υποσχέθηκα να το πω αυτό απόψε.

Η Άνγκελα Μέρκελ [CDU, η καγκελάριος της Γερμανίας], ο Thomas Oppermann, ο Βόλφγκανγκ Thierse [SPD, πρώην πρόεδρος της Βουλής] και άλλοι φαφλατάδες έπρεπε να παρακολουθεί την διαδήλωση της Δρέσδης που δέχτηκε απειλές στην μπροστινή σειρά - όχι απαραίτητα υποστηρίζοντας την PEGIDA, αλλά το δικαίωμα της PEGIDA να διαδηλώνει.

Τώρα τι ζητάμε θα μου πείτε; Γιατί βγήκαμε στους δρόμους της Λειψίας απόψε; Θα σας το πω με μια απλή πρόταση. Ένα σύνθημα που είχε ήδη γενναία ακουστεί στη Λειψία πριν από 25 χρόνια: «Εμείς είμαστε ο λαός!»

Όλοι μας εδώ αποτελούμε μέρος του γερμανικού λαού, και ο Βασικός Νόμος [το συνταγματικό δίκαιο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας] αναφέρει ότι ο λαός αυτός και κανένας άλλος δεν κατέχει την εξουσία στη χώρα αυτή. «Όλη η κρατική εξουσία προέρχεται από τον λαό», αυτό γράφει ο Βασικός Νόμος.

Όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι, όλοι οι δικαστές, όλοι οι αστυνομικοί έχουν εκλεγεί ή τεθεί επικεφαλής από το λαό και για το λαό. Βρίσκονται εκεί για εμάς, όχι εμείς γι’ αυτούς! Είναι εκεί για να υπερασπιστούν και να προωθήσουν την ευημερία αυτού του λαού, την ευημερία μας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το εξής: Εμείς ο λαός, έχουμε το δικαίωμα να κατέβουμε στους δρόμους ανησυχώντας για την ευημερία μας. Εμείς ο λαός έχουμε το δικαίωμα να εκλέγουμε άλλους πολιτικούς! Αλλά κανένας πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να εκλέγει άλλο λαό!

Γιατί ο λαός μας, δεν χρειάζεται να εφευρεθεί εκ νέου. Ένας λαός δεν έχει εφευρεθεί εκ νέου, αλλάζει - αργά και προσεκτικά. Ο λαός μας πάντα καλοδεχόταν και αποδεχόταν αλλοδαπούς που ήθελαν να γίνουν Γερμανοί. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αλλά ο λαός μας δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Υπάρχει και μια άλλη έννοια σε αυτό. Δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά είναι σημαντικό για όλους μας. Ο λαός μας έχει μια μεγάλη και ιδιαίτερη ιστορία. Ο λαός μας έχει μάθει πολλά από τους άλλους λαούς, και διδάξει επίσης πολλά στους άλλους λαούς. Η πρωτοτυπία του, το οργανωτικό ταλέντο του, η επιμέλεια του είναι παροιμιώδης. Η μουσική του και η φιλοσοφία του είναι μοναδική. Ο λαός μας κράτησε τα εδάφη του στο δύσκολο κέντρο της Ευρώπης. Διεξήγαγε πολέμους και σύρθηκε σε πολέμους.

Γιατί τα λέω αυτά; Τα λέω αυτά γιατί όλοι μας εδώ έχουμε το χρέος και την ευλογία να συνεχίσουμε αυτή την γερμανική ιστορία.

Ξεκινά με τις οικογένειές μας: Έχουμε μητέρες. Έχουμε πατέρες. Έχουμε γιους. Έχουμε κόρες. Και όλοι είμαστε μέρος όλης της γερμανικής ιστορίας:

Κουβαλάμε την ιστορία αυτών των απλών ανθρώπων και των αγροτών που δημιούργησαν τις πόλεις μας.

Κουβαλάμε την ιστορία των εκτυπωτών της Λειψίας, και εκείνων των τυχερών πολίτες που άκουσαν τον Μπαχ να παίζει το εκκλησιαστικό όργανο στην εκκλησία του Αγίου Θωμά.

Κουβαλάμε την ιστορία της Μάχης της Λειψίας [το 1813], στην οποία το σύνολο του γερμανικού λαού πολέμησε για την ελευθερία του.

Κουβαλάμε την ιστορία των φτωχών και των πλουσίων, την ιστορία των εργατικών τεχνιτών και των μεγάλων επιστημόνων, των στοργικών μητέρων και των αυστηρών καθηγητών.

Κουβαλάμε επίσης την ιστορία της ερείπωσης: την ιστορία των πεσόντων στρατιωτών, την ιστορία των Εβραίων που σκοτώθηκαν, την ιστορία των πόλεων που ισοπεδώθηκαν από τις βόμβες και την ιστορία αυτών των εκατομμυρίων που εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους.

Και αυτή η ιστορία οδηγεί σε αυτό που οι περισσότεροι από εμάς έζησαν για να δουν: την ιστορία της διχοτόμησης και διαίρεσης της χώρας και στη συνέχεια το μεγάλο αγώνα των πολιτών της ΛΔΓ που τόλμησαν να αγωνιστούν για όλους μας, τον αγώνα για την ελευθερία και την επανένωση.

Είμαστε όλοι η συνέχιση της γερμανικής ιστορίας. Αυτό δεν είναι εύκολο έργο, καθώς σχετικά με αυτό, έχω να επισημάνω κάτι πραγματικά οδυνηρό:

Οι πολιτικοί που οδηγούν τη χώρα μας σε λάθος κατεύθυνση είναι συμπατριώτες μας, και οι διαδηλωτές που μας μπλοκάρουν και μας παρενοχλούν είναι συμπατριώτες μας, επίσης.

Ένα βαθύ ρήγμα υπάρχει μέσα στο λαό μας. Και μόνο όταν κρατάμε τις διαδηλώσεις μας ειρηνικές, φροντίζουμε για το σύνολο του λαού μας, τότε είμαστε σε θέση να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα.

Μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε ως το τέλος. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτή η γη παραμένει η γη μας και ο λαός μας, αδιαίρετος, θα χτίζει το μέλλον της.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου - και αυτή είναι η δική σας, επίσης, έτσι δεν είναι;

Ο Götz Kubitschek, γεννημένος το 1970 στο Ravensburg (Βάδη-Βυρτεμβέργη, Γερμανία) συν-ίδρυσε το "Institut für Staatspolitik" το 2000. Είναι επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Ανταίος (από το 2002) και συντάκτης του διμηνιαίου περιοδικού Sezession.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: