Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Για τον ρατσισμόΈχετε λόγο να χαιρόσαστε, καθώς τώρα ερχόμαστε στην λέξη που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε περισσότερο από όλες. Και για τους ανθρώπους που μισείτε περισσότερο από όλους. Για τον «ρατσισμό» και τους «ρατσιστές», που διαδίδουν την «ρατσιστική» τους ιδεολογία με τους πιο «ρατσιστικούς» τρόπους.

Δεν θέλετε βέβαια να καθορίσετε επακριβώς τι υποτίθεται ότι είναι αυτός ο ρατσισμός. Και γιατί να το θέλετε; Εάν υπήρχε ένας ξεκάθαρος ορισμός, δεν θα μπορούσατε να κατηγορείτε όλους όσους δεν συμπαθείτε ως ρατσιστές.

Στο παρελθόν υπήρχαν άνθρωποι που αυτοχαρακτηριζόντουσαν ως ρατσιστές, και καλούσαν για την ταξινόμηση της ανθρωπότητας σύμφωνα με γενετικά χαρακτηριστικά όπως το σχήμα της μύτης και το χρώμα των ματιών.

Σήμερα όμως, κανείς δεν μιλά για κάτι τέτοιο, με μόνη εξαίρεση εσάς.

Κανείς δεν σκέφτεται με αυτούς τους όρους της φυλής πια, αλλά εσείς συνεχίζετε να κυνηγάτε «ρατσιστές» σαν να είστε δαιμονισμένοι, αφού ισχυρίζεστε ότι βρίσκετε κρυμμένο ρατσισμό παντού.

Όλοι μας απορρίπτουμε τον ρατσισμό. Κανείς, ούτε εμείς ούτε εσείς, δεν επιθυμούμε να καταπιέζονται ή να γίνονται διακρίσεις κατά ανθρώπων, λόγω της γενετικής τους κληρονομιάς.

Εμείς περιορίζουμε τον εαυτό μας να απορρίπτουμε τον ρατσισμό ως τέτοιον. Αλλά εσείς θέλετε να ετεροκαθορίσετε όλους τους πολιτικούς σας αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένων και ημών, ως ρατσιστών.

Η ξεκάθαρη επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας, πολιτισμού και κληρονομιάς, η θέλησή μας να κρατήσουμε ζωντανή την Ευρώπη και η αποφασιστικότητά μας να μην είμαστε η τελευταία ευρωπαϊκή γενιά, είναι όλα αγκάθια στο πλευρό σας.

Προσπαθείτε να μας εκδικηθείτε, μεταφράζοντας την επιβεβαίωση της ζωής μας και της Ευρώπης ως «ρατσισμό».

Αλλά είναι οποιοσδήποτε πιστεύει ότι υπάρχουν διαφορετικοί λαοί, πολιτισμοί και ταυτότητες - και ότι αυτό είναι καλό - πραγματικά ρατσιστής;

Δεν θα αφήσουμε αυτή την ταμπέλα να κολλήσει πάνω μας.

Εάν συκοφαντείτε κάθε επιβεβαίωση της ταυτότητας κάποιου με κατηγορίες για ρατσισμό, τότε ο καθένας είναι ρατσιστής, πάντα ήταν ρατσιστής και πάντα θα είναι ρατσιστής. Ακόμη και εσείς δεν είστε εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Ναι, θα μπορούσαμε μέχρι και να σας κατηγορήσουμε για ρατσισμό. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει το παθολογικό σας μίσος για την Ευρώπη.

Εμείς όμως δεν είμαστε ρατσιστές. Ούτε μας απασχολεί τόσο πολύ η ράτσα και ο ρατσισμός όσο εσάς. Κάνουμε τις επιλογές μας και διαλέγουμε το μονοπάτι μας με το δικό μας τρόπο, χωρίς να δίνουμε προσοχή στις αβάσιμες κατηγορίες σας.

Γιατί είμαστε η γενιά της Ταυτότητας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από το βιβλίο «ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ – Μια Διακήρυξη Πολέμου Κατά της Γενιάς του ‘68» του Markus Willinger.

2 σχόλια:

ΒΕ.Λ. είπε...

Με αφορμή το παρόν εξαιρετικό κείμενο και σε συνδυασμό με την επιδοτούμενη "αντιρατσιστική" και ανθελληνική προπαγάνδα της actionaid(Μητσοτάκενα), αντιγράφω το παρακάτω ευστοχώτατο σχόλιο:


«Στις 20 Φεβρουαρίου, η ActionAid πραγματοποίησε ένα κοινωνικό πείραμα στο κέντρο της Αθήνας σε 2 στάσεις λεωφορείου (Συγγρού Φιξ), με θέμα το ρατσισμό.
Δύο ηθοποιοί, ο ένας από το Μπαγκλαντές (έπαιζε στο Μπαγκλαντές και δεν το ξέραμε , ή απλά ήρθε στην Ελλάδα να ξετυλίξει το ταλέντο του;; σημ. ΠΑΡ.) κι ο άλλος από την Ελλάδα, προσποιήθηκαν μια σκηνή φραστικής ρατσιστικής επίθεσης.
Οι μη ορατές κάμερες κατέγραψαν τις αληθινές αντιδράσεις των ανθρώπων που περίμεναν το λεωφορείο.

Αναρτούμε αυτό το μη αληθές και παραποιητικό της αλήθειας βίντεο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ακόμα και άτομα που αυτοπροσδιορίζονται όχι ως εθνικιστές, αλλά ρατσιστές, επιφυλάσσουν υποστηρικτική συμπεριφορά σε κάθε άνθρωπο ο οποίος αδικείται και προπηλακίζεται.

Το βίντεο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αποτελεί έναν δυσφημιστικό εμετό υποκρισίας αποκλειστικά εις βάρος των ελλήνων , ενώ είναι γνωστο πλέον ότι η εν λόγω οργάνωση, εκ των όσων υποστηρίζει και προπαγανδίζει δια του βίντεο, γεννά ερωτηματικά για το αν σχετίζεται με το σχέδιο COUDENHOVE-KALERGI…και πραγματικά λυπούμεθα για όσους σχεδίασαν την αθλιότητα που είδατε. Ούτε ένας αξιοπρεπής έλληνας δεν θα φερόταν έτσι στον τελευταίο και χειρότερο άνθρωπο της γης…Αντιθέτως είμαστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί που θέλουν να τσακίσουν τον εχθρό τους σε κάθε γειτονιά, θα έκαναν τα χειρότερα…. ΝΤΡΟΠΗ

Επίσης για να τελειώνουμε με την δήθεν ευαισθησία των κυρίων και καλοζωισμένων κυριών, που χειρίζονται αυτήν την αθλίοτητα γενικά, η ευαισθησία τους δεν αφορά την άσχημη συμπεριφορά ενός ανθρώπου έναντι ενός άλλου ανθρώπου, αλλά την άσχημη συμπεριφορά όταν αυτή έχει αφετηρία την καταγωγή, ειδικά και μόνον αυτή. Δηλαδή δεν θα τους ενοχλούσε ουδόλως μια τέτοια συμπεριφορά απο έναν έλληνα σε έναν έλληνα, ούτε απο έναν πακιστανό σε έναν άλλο πακιστανό…. Είναι ξεκάθαρο ότι με αφορμή μια φανταστική ιστορία στρέφονται εναντίον του έθνους των ελλήνων και είναι γνωστό γιατί το κάνουν.

Με λίγα λόγια τέτοιες οργανώσεις δεν θα ενδιαφερόταν ποτέ σοβαρά για μια περίπτωση αισχίστου βανδαλισμού όπως αυτή του Βαγγέλη Γιακουμάκη αφού αυτή είναι μεταξύ των ελλήνων, ενδιαφέρεται για τον λεκτικό βανδαλισμό ενός ανύπαρκτου ,βασιβουζούκου, ενάντια σε έναν άλλο ανύπαρκτο πακιστανό και το κάνει σημαία, όχι για τον λεκτικό βανδαλισμό αυτώ καθ αυτώ, αλλά για την ταυτότητα που θέλει να θίξει, την ελληνική και την ταυτότητα που θέλει να επιβάλλει, αυτήν του αλλοδαπού….

Με λίγα λόγια έλληνες εσείς μεταξύ σας σκοτωθείτε, αλλά μην τολμήσετε να αγγίξετε ούτε τρίχα απο την κεφαλή των αγαπημένων μας εργαλείων, των αλλοδαπών γιατί τότε θα σας τσακίσουμε….σε κάθε γειτονιά.

Το θέμα θα είχε λυθεί αν το δίκαιο εταυτίζετο με την δικαιοσύνη, δηλαδή αν υπήρχε συμβούλιο σοφών δικαστών και γερόντων….Δυστυχώς όμως το κρατίδιο, διαθέτει μόνον αποφοίτους της νομικής ……»


http://www.paraxeno.com/20337/metafisiko-vinteo-tis-action-aid-arketa-me-tin-propaganda-stin-paraxeni-chora/

Ανώνυμος είπε...

Απλα να εφαρμοστει οτι ισχυει στα ενωμενα αραβικα εμιρατα(UAE)