Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Νέα σούπερ εβραϊκή «επιτροπή πολιτικής δράσης» από τον γιό του ΣόροςΟ γιος του Τζωρτζ Σόρος, ο Άλεξ, είναι ο επικεφαλής μιας νέας σούπερ PAC (political action committee, δηλ. επιτροπή πολιτικής δράσης, κοινώς λόμπι, που μαζεύει λεφτά και χρηματοδοτεί διάφορες πολιτικές καμπάνιες) που θα είναι προσανατολισμένη στους λίμπεραλ Εβραιοαμερικάνους - και που πρόκειται να επικεντρωθεί περισσότερο σε εσωτερικά θέματα παρά σε θέματα για το Ισραήλ, αναφέρει η Politico.

Η νέα PAC με το όνομα “Bend the Arc” φέρεται να είναι η πρώτη εβραϊκή σούπερ PAC που δεν θα έχει ζητήματα που σχετίζονται με το Ισραήλ στην πρώτη προτεραιότητα, επιλέγοντας να επικεντρωθεί αντ’ αυτού σε θέματα όπως η μετανάστευση, οι «γάμοι» των ομοφυλοφίλων και η εισοδηματική ανισότητα.

«Ένας από τους λόγους πίσω από αυτό είναι ότι [οι άλλες εβραϊκές ομάδες] δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικά τις απόψεις της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας», δήλωσε ο διευθυντής της PAC, Hadar Susskind.

Ο 29χρονος Alex Soros, δεν έχει ακόμη ζητήσει από τον πατέρα του να συνεισφέρει οικονομικά, αλλά στους χορηγούς ήδη ανήκουν οι Marc Baum, Paul Egerman και Terry Winograd.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Του μοιάζει πάντως το σοράκι