Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

“Men of the valley…”

Στις 10 Μαΐου του 1863, στο Guinea Station της Virginia άφησε την τελευταία του πνοή ο ατρόμητος «Βράχος» των Νοτίων, ο Thomas "Stonewall" Jackson σε ηλικία 39 ετών. Ο γεννημένος στο Clarksburg της Virginia, βαθιά θρησκευόμενος Jackson χτυπήθηκε, κατά λάθος, από πυρά στρατιωτών της Συνομοσπονδίας, στη Μάχη του Chancellorsville, στις 2 Μαΐου του 1863, όπου και επέζησε, χάνοντας όμως το ένα του χέρι, το οποίο ακρωτηριάστηκε. Οκτώ ημέρες μετά, ωστόσο, στις 10 Μαΐου του 1863, το «δεξί χέρι» του στρατηγού Λη, καταβεβλημένος από πνευμονία, υπέκυψε από επιπλοκές και πέθανε.

Παρακάτω είναι η θρυλική ομιλία του Jackson Men of the valley”, προς τους άντρες του 33ο Συντάγματος της πατρίδας του της Βιρτζίνια, όπως παρουσιάζεται στην μεγαλειώδη ταινία “Gods and Generals” (2003), την μόνη ταινία που αρνήθηκε να παρουσιάσει τους Νότιους με αρνητικά χρώματα, κατά τη συνηθισμένη τακτική μαύρης προπαγάνδας του Χόλυγουντ. Στον ρόλο του Jackson ο εκπληκτικός Stephen Lang.  


Thomas Jonathan ("Stonewall") Jackson Addresses the 33rd Virginia Regiment

Τζάκσον: Άνδρες της κοιλάδας, πολίτες-στρατιώτες: Είμαι εδώ με την προσταγή του Στρατηγού Robert E. Lee, διοικητή όλων των δυνάμεων της Βιρτζίνια. Στις 15 Απριλίου του τρέχοντος έτους του Κυρίου μας, 1861, ο Simon Cameron, ο υπουργός πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε ένα τηλεγράφημα στον κυβερνήτη μας, John Letcher, διατάζοντάς τον να σχηματίσει τρία συντάγματα πεζικού για να σταλούν να βοηθήσουν στην κατάπνιξη της νότιας συνομοσπονδίας. Η απάντηση του κυβερνήτη Letcher είναι γνωστή σε σας, αλλά ίσως όχι τα λόγια του.

Έστειλε τηλεγράφημα στην Ουάσιγκτον στο οποίο δήλωνε, "Έχετε επιλέξει να ξεκινήσετε εμφύλιο πόλεμο. Και, αφού αυτό το έχετε πράξει, κι εμείς θα σας αντιμετωπίσουμε με το ίδιο πνεύμα που η κυβέρνηση Λίνκολν έδειξε προς το Νότο".

Δύο ημέρες αργότερα, το νομοθετικό σώμα της Βιρτζίνια ψήφισε υπέρ της απόσχισης.

Ακριβώς όπως ΕΜΕΙΣ δεν θα στέλναμε στρατιώτες μας να εισβάλλουν σε άλλες πολιτείες και να ασκήσουν ΤΥΡΑΝΝΗΣΟΥΝ άλλους ανθρώπους, έτσι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε οι στρατοί των άλλων να εισβάλουν στην Πολιτεία μας και να τυραννήσουν το λαό μας.

Όπως πολλοί από εσάς – στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από σας – κι εγώ πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που ήθελα την Ένωση. Δεν είναι με χαρά ή με ελαφριά καρδιά, που πολλοί από εμάς έχουν καλωσορίσει την απόσχιση. Αν οι γείτονές μας στον Βορρά ήταν λιγότερο πολεμοχαρείς στην άσκηση πειθούς, ίσως αυτή η μέρα να μην είχε έρθει. ΑΛΛΑ αυτή η ημέρα μας επιβλήθηκε όπως επιβλήθηκε επάνω στους προγόνους μας.

Η κυβέρνηση Lincoln απαίτησε από μας να σχηματίσουμε τρία συντάγματα.

ΠΕΙΤΕ τους ότι το κάναμε!

Τους ζυγούς λύσατε. 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχθές, σαν φόρο τιμής στον Στρατηγό, είδα το Gods and Generals με τους φίλους και την οικογένειά μου! Τι συναρπαστική σκηνή! Μπράβο σου, ΚΟ!
Confederate soldier.

ΒΕ.Λ. είπε...

Μιας και ο λόγος περί Νότου,
ένα ωραίο ντοκυμαντερ ρώσικης παραγωγής για τον γέροντα Εφραίμ Αριζόνας και το ιεραποστολικό του έργο(ελληνικοί υπότιτλοι):

https://www.youtube.com/watch?v=Wy-lLng2MhA


ΥΓ
εύχομαι κάποτε να γίνει αυτό που ονειρεύονται οι φιλονότιοι, διότι σε αυτές τις πολιτείες κατοικεί ενα υγιές και φιλόθεο μέρος του Αμερικανικου λαού(όσο έχει απομείνει) και υπάρχει το εθνοτικό υπόβαθρο(γερμανική-σκανδιναβική καταγωγή) αλλά και η ενιαία -προτεσταντική- πίστη για αυτό.

Unknown είπε...

Gods and Generals

http://www.imoniodoschristianmovies.com/2013/01/gods-and-generals.html