Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΗΠΑ: Μεγάλο κονβόι 4.500 υποστηρικτών της σημαίας του Νότου

Ocala, Φλόριντα. 4.500 «μη πολιτικά ορθοί» και πατριώτες βγήκαν στους δρόμους την Κυριακή για να υποστηρίξουν την ελευθερία της έκφρασης και της Νότιας κληρονομιάς, όπως αυτή εκπροσωπείται από την συνομόσπονδη σημαία.

Χιλιάδες υποστηρικτές της συνομόσπονδης σημαίας ξεσηκώθηκαν - δημιουργώντας ένα κομβόι αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και αγροτικών ακτίνας οκτώ μιλίων.

Η υπερήφανη σημαία του Νότου κυμάτιζε σε 1.500 περίπου οχήματα που έλαβαν μέρος στο Southern Pride Ride στην Φλόριντα, την Κυριακή. 
Τουλάχιστον έξι πυροβολισμοί προς το κομβόι ακούστηκαν από «διαδηλωτές» κατά της παρέλασης, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε, όπως ανέφερε το WFTV. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για τους πυροβολισμούς, τον εικονιζόμενο Sebastian Bowell, ο οποίος δήλωσε αθώος.

Ο διοργανωτής David Stone, 38 ετών, είπε: «Αυτή η σημαία έχει πολλές διαφορετικές σημασίες σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν συμβολίζει το μίσος, εκτός και αν νομίζετε ότι είναι μίσος - και αυτό είναι πρόβλημα δικό σας, όχι δικό μου».

Περίπου 4.500 άνθρωποι – μερικοί από τόσο μακριά όσο η Καλιφόρνια - έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία ενάντια στην κατάργηση της συνομόσπονδης σημαίας στα δημόσια κτίρια σε όλο το Νότο. Πολλοί φορούσαν μπλουζάκια ή ανέμιζαν σημαίες με συνθήματα, όπως Heritage not hate, («Κληρονομιά, όχι μίσος»), ‘Team Redneck’ και ‘Im not coming down’.

Το κομβόι οδηγούσε μια απομίμηση του αυτοκινήτου «στρατηγός Lee» που χρησιμοποιούνταν στην τηλεοπτική σειρά ‘The Dukes of Hazzard’.
Ο τερματισμός της παρέλασης άλλαξε την τελευταία στιγμή για να αποφευχθεί η συνάντηση με μια σε μεγάλο βαθμό μαύρη γειτονιά όπου οι κάτοικοι αντιτίθενται στην εκδήλωση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων κοντά στην κτηνοτροφία Pavilion όπου η πομπή ξεκίνησε. Ωστόσο, οι κάτοικοι εκεί επέμειναν οι πυροβολισμοί προήλθαν από ανθρώπους που έπαιρναν μέρος στην παρέλαση.

Παρά τους πυροβολισμούς, η αστυνομία είπε ότι η εκδήλωση ήταν γενικά ειρηνική.

Στην Ocala, έδρα της κομητείας Marion, παραγγέλθηκε η υποστολή της συνομόσπονδης σημαίας από ένα κυβερνητικό συγκρότημα, αλλά η απόφασή ανατράπηκε από τους ηγέτες της κομητείας.

Η 29χρονη Jessica* McRee, από την Ocala και υποστηρίκτρια της σημαίας κατηγόρησε όσους ήθελαν να την αφαιρέσουν ως μια προσπάθεια να ξαναγράψουν την ιστορία. «Πρόκειται για την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε. «Είμαι αναστατωμένη που θέλετε να αφαιρέσετε ένα κομμάτι της ιστορίας».

Ο Bryan Williams που συμμετείχε στο Pride Ride είπε: «Αυτή είναι η σημαία μου. Απλώς σημαίνει ότι αυτή είναι η σημαία του Νότου. Τίποτα εναντίον οποιουδήποτε. Έτσι μεγάλωσα. Την έχω μαζί μου όλη την ώρα».

«Η αντίδραση έχει αρχίσει», είπε ο Ben Jones, εκπρόσωπος της οργάνωσης Sons of Confederate Veterans (Γιοί των Βετεράνων της Συνομοσπονδίας), που αντιπροσωπεύει 30.000 απόγονους στρατιωτών του Νότου. «Βγάζουμε τις σημαίες έξω. Κάθε φορά που κατεβάζουν μία, εμείς ανεβάζουμε πέντε ή έξι».


ΚΟ: Επ' ευκαιρία του κονβόι, τι θυμήθηκα. Στις 18 Ιουνίου 2012 οι Lynyrd Skynyrd, έπαιξαν στο γήπεδο Baseball στο Ελληνικό σε μια βραδιά όνειρο. Κάποιοι «αμετανόητοι» τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Me....
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ο σταυρός να κρέμεται έξω απο το ρούχο.
παρατηρήστε το ακριβώς στο 2:37