Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

«Η Ευρώπη της ελευθερίας»: Βιβλιοθήκη στην Σουηδία αφαιρεί βιβλίο που ασκεί κριτική στην μετανάστευση.



Μια βιβλιοθήκη στην πόλη Ljungby της Σουηδίας αποφάσισε να αφαιρέσει το βιβλίο “Invandringen oh Mörklägningen” («Μετανάστευση και Συγκάλυψη») από τη συλλογή της.

Το ότι οι βιβλιοθήκες στη Σουηδία αποσύρουν βιβλία που δεν ταιριάζουν στην «σωστή» πολιτική ατζέντα δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Ως παράδειγμα αυτής της πολιτικής, ο Τεντέν αφαιρέθηκε το 2012, λόγω του ότι διέθετε «μη πολιτικά ορθές» εικόνες Αφρικανών, αλλά επέστρεψε στα ράφια μετά από δημόσια κατακραυγή.

Σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη το βιβλίο που σήμερα έχει καταργηθεί, θα πρέπει να αφαιρεθεί επειδή δεν ευθυγραμμίζεται με τις «αξίες» της βιβλιοθήκης, λέει η σουηδική ιστοσελίδα Fria Tider.

Αυτού του είδους η λογοκρισία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια παραβίαση του καθήκοντος που έχουν οι βιβλιοθήκες και άλλα ιδρύματα που είναι η παροχή πληροφοριών στο κοινό. Αποτελεί ντροπή και δείχνει για μια ακόμη φορά ότι η Σουηδία δεν μπορεί πλέον να αυτοαποκαλείται «δημοκρατία». Είναι ένα κράτος που ελέγχεται από ένα μάτσο παραληρούντες προδότες οι οποίοι θα πρέπει να δικαστούν για προδοσία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: