Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΗΠΑ: Ρατσιστική επίθεση σε μητέρα και παιδιά



Στο Σικάγο, μια λευκή γυναίκα (φωτο) μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, έκανε το «λάθος» να διασχίσει λάθος γειτονιά κοντά στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Ξαφνικά βρέθηκε περικυκλωμένη από έναν εξαγριωμένο όχλο νεαρών Αφροαμερικάνων, οι οποίοι προχώρησαν σε επίθεση στο αυτοκίνητό της και έσπασαν το παρμπρίζ, ρατσιστικές βρισιές:

«Περπατούσαν γύρω από τις δύο πλευρές του οχήματος - στο μπροστινό μέρος, στο πίσω μέρος - και, καθώς μας περικύκλωσαν, άρχισαν να χτυπάνε το αυτοκίνητό μου, χρησιμοποιώντας ρατσιστικές βρισιές και λέγοντας μου ότι δεν ανήκω στη γειτονιά τους, επειδή ήμουν λευκή», είπε η γυναίκα στο WLS.

Η γυναίκα είπε ότι ο όχλος άρχισε να κλωτσάει το αυτοκίνητό της και να το κουνάνε, ενώ τα δύο παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, φώναζαν έντρομα. Στη συνέχεια, εκσφενδονίστηκε ένα  ποδήλατο, σπάζοντας το πίσω παράθυρο, με αποτέλεσμα σπασμένα γυαλιά να πέσουν στο κάθισμα που καθόταν ο 3χρονος Benjamin...

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο "έγκλημα μίσους" το οποίο κάποιοι θα το δουν ως ένα περιστατικό που κάποιος απλά βρέθηκε σε «λάθος μέρος τη λάθος στιγμή»..


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σημειωθεί ότιη γυναίκα κάνει ξεκάθαρα λόγο για "racial slurs" δηλαδή ρατσιστικές βρισιές, αλλά το όλο ρεπορτάζ το υποβαθμίζει αυτό το γεγονός. Στο τέλος μάλιστα ο ανταποκριτής αναφέρει τη λέξη "juveniles" δηλαδή, νεαροί. (Αντίστοιχα, στην Ελλάδα όταν αναφέρονται σε αναρχικούς που καίνε την Αθήνα χρησιμοποιούν την ίδια φρασεολογία "νεαροί", "νεαροί άγνωστοι", "νεαροί κουκουλοφόροι", κλπ.) Πάω στοίχημα ότι αν εκείνοι οι "νεαροί" που της επιτέθηκαν ήταν λευκοί και η γυναίκα ήταν μαύρη, θα μας το έλεγαν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ρατσιστικό έγκλημα. Και μπορεί να έκαιγαν και το μισό Σικάγο!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το άκουσες, «Michelle Obama's cousin to serve as first ‘black chief rabbi’»
https://archive.is/a32xr