Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΗΠΑ: Γνωστός μαύρος υπερασπιστής της σημαίας του Νότου και στης Συνομοσπονδίας σκοτώθηκε σε «περίεργο» τροχαίο

Ο Anthony Hervey, ένας γνωστός υπερασπιστής της συνομόσπονδης σημαίας και κομμάτι της ιστορίας της πόλης Οξφόρδη του Μισισιπή, σκοτώθηκε σε «περίεργο» τροχαίο την περασμένη Κυριακή, μετά από μια συγκέντρωση για την υπεράσπιση της σημαίας του Νότου.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Lafayette επιβεβαίωσε τον θάνατο του 49χρονου Hervey, εξ αιτίας ανατροπής του αυτοκινήτου του κοντά στην Οξφόρδη.

Ο εκπρόσωπος της τροχαίας Johnny Poulos, είπε ότι το ατύχημα συνέβη στην εθνική οδό 6 γύρω από 11.20 π.μ.

Ένας άλλος επιβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μη απειλητικά για τη ζωή του τραύματα.

Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα είπε ο Πούλος.

Μια κατάθεση που έδωσε ο τραυματίας επιβάτης κάνει το ατύχημα να φαίνεται μάλλον ύποπτο.

Η MacAlester News-Capital αναφέρει ότι μια γυναίκα με το όνομα Arlene Barnham πήγαινε με τον Χέρβεϊ στην εκδήλωση για την σημαία στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα. Καθώς επέστρεφαν στην Οξφόρδη, ενεπλάκησαν στο ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Hervey οδηγούσε το αυτοκίνητο και φοβόταν ότι κάποιος τον κυνηγούσε. Ο Χέρβεϊ, δήλωσε η Barnham πρόσεξε ένα ασημένιο αυτοκίνητο να επιταχύνει για να καλύψει τη διαφορά και στη συνέχεια να παρεκκλίνει προς το μέρος τους.

Η Barnham δήλωσε ακόμα ότι όταν ο Χέρβεϊ επιτάχυνε για να φύγει πιο μακριά, το αυτοκίνητο συνέχισε να τους ακολουθεί. Σε κάποιο σημείο, αυτό προκάλεσε τη συντριβή.

 Ο Χέρβεϊ είχε γίνει στόχος πολλών μαύρων για την στάση του να υπερασπίζεται την Συνομοσπονδία και την σημαία της. Τον έλεγαν «Μπάρμπα Θωμά», έναν υποτιμητικό χαρακτηρισμό που λένε οι μαύροι για άλλους μαύρους που θεωρούνται υποτελείς στους Λευκούς.   

Ο Χέρβεϊ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "Why I wave the Confederate Flag: Written by a Black Man" ("Γιατί κυματίζω την συνομόσπονδη σημαία: Γραμμένο από έναν Μαύρο") και ήταν γνωστός για την στολή της Συνομοσπονδίας που φορούσε και την Rebel flag που ανέμιζε στην πλατεία της Οξφόρδης. Η συμπεριφορά του αυτή είχε προσελκύσει συχνά ανθρώπους στους οποίους μιλούσε για τις απόψεις του σχετικά με το θέμα.

Ντυμένος με την γκρι στολή των νοτίων, ο Χέρβεϊ είχε λάβει πολλές φόρες μέρος σε διαδηλώσεις υπέρ της σημαίας και της ιστορίας του Νότου. Ο αδελφός του, Χάρι, τον συνόδευε, φορώντας T-shirt με την εικόνα του στρατηγού Robert E. Lee.

Η αφοσίωση του Χέρβεϊ στην σημαία του Νότου ξεκίνησε όταν ανακάλυψε ότι ένας πρόγονός, ο James Hervey, ήταν ένας μαύρος Αμερικανός που αγωνίστηκαν για την Συνομοσπονδία κατά τη διάρκεια του λεγόμενου αμερικάνικου «εμφύλιου» πολέμου. Ο James Hervey υπηρέτησε στην στρατιά του Μισισιπή και σκοτώθηκε στη μάχη του Shiloh.

Περαιτέρω ερευνώντας ο Χέρβεϊ ανακάλυψε ότι τουλάχιστον 100.000 μαύροι πολέμησαν με το πλευρό των Νοτίων στον πόλεμο.

«Υπερασπίζομαι την ελευθερία», δήλωνε ο Hervey. «Η πολεμική σημαία του Νότου συμβολίζει την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτειών. Η σημαία των ΗΠΑ είναι η σημαία της δουλείας. Ανέμιζε  για πάνω από 100 χρόνια σκλαβιάς και οι ιθαγενείς Αμερικανοί εκμηδενίστηκαν υπό αυτή τη σημαία».  «Αυτή τη στιγμή, ζούμε κάτω από μια ψυχολογικής μορφής περίοδο Ανασυγκρότησης», έλεγε. «Οι Λευκοί πρέπει να αισθάνονται ένοχοι για τις αμαρτίες των προγόνων τους και οι μαύροι πρέπει να αισθάνονται καταπιεσμένοι. Αυτό εμποδίζει την επικοινωνία μεταξύ μας. Η πολιτική ορθότητα του σήμερα σκοτώνει την υπερηφάνεια του λαού». Αυτά έλεγε ο Χέρβεϊ και μοίραζε εγκεφαλικά στους κομισάριους της πολιτικής ορθότητας.

Ο Χέρβεϊ υπήρξε ο ιδρυτής του Ιδρύματος του Μαύρου Συνομόσπονδου Στρατιώτη, με έδρα την Οξφόρδη με αποστολή να προωθήσει μια νέα σκέψη για τον «Εμφύλιο Πόλεμο». Ο ισχυρισμός ότι η συνομόσπονδη σημαία είναι ένα «ρατσιστικό» σύμβολο ήταν χωρίς βάση, έλεγε. Η ιστορία των Μαύρων που πολέμησαν στο στρατό του Νότου, διαστρεβλώθηκε σκόπιμα στα ιστορικά κείμενα.

Ο Χέρβεϊ – που περιέγραφε τον εαυτό του ως "μαύρος redneck" - είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, σπουδάζοντας κοινωνιολογία και Αφροαμερικάνικες Σπουδές και στη συνέχεια ταξίδεψε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Φυλή και Εθνικότητα. Συχνά εμφανίζονταν στο διάσημο Hyde Park του Λονδίνου και στο Speakers Corner όπου συζητούσε για οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Είναι αλήθεια ότι το βιβλίο του Χέρβεϊ είναι «επικίνδυνο» επειδή είναι ωμά ειλικρινές, καθώς εκθέτει τα ψέματα και την πολιτική ορθότητα της σύγχρονης Αμερικής.

Η ωμή αλήθεια είναι ότι ο Νότος γέμιζε το 80% των χρημάτων του θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ και όταν ο Νότος αποφάσισε να αποσχιστεί, όπως προέβλεπε (!) το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ο Λίνκολ διέταξε τα στρατεύματά του να εισβάλουν στον «αντάρτη» Νότο για να πάρουν «την χρυσή αγελάδα» πίσω. Ο Βορράς δεν νοιάζονταν για τους σκλάβους καθόλου. Το θέμα ήταν τα χρήματα! Στους καιρούς μας, Μαύροι όπως ο Jesse Jackson έγιναν  εκατομμυριούχοι, από την ανάδευση του μίσους και την παράδοση των ψήφων των Μαύρων στους Δημοκρατικούς.

Κι όπως γράφει ο Hunter Wallace, διαχειριστής της ιστοσελίδας “Occidental Dissident”, το 2015, η Αριστερά είναι η νέα Κου Κλουξ Κλαν στο Μισισιπή, και ο «Μπάρμπα Θωμάς» βασικά κατακρεουργήθηκε. Το "κλίμα μίσους" και της μισαλλοδοξίας ενάντια στους μαύρους συντηρητικούς παρήγαγε το πρώτο θύμα τους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

3 σχόλια:

ΠολιτηςΧ είπε...

καλα. οι δικοι του τον φαγανε. Ειναι σα νατανε ενας εβραιος και να υποστηριζε τον χιτλερ. θα τον τρωγανε τον λεχριτη στο αψε σβησε οι δικοι του.με συνοπτικες διαδικασιες μαλιστα

SkyWatcher είπε...

Παντελώς ανιστόρητος ο συνειρμός.

Unknown είπε...

gdox1 εισαι ψιλοασχετος....πολλοι αφροαμερικανοι,απογονοι σκλαβων ,αχουν α λενε ιστοριες για το πως περνουσαν οι παππουδες τους ως σλαβοι στους κακους λευκους ....πολλοι δε αυτων,κλαιγανε οταν φευγαν για αλλες δουλειες .....και ο νοων νοειτω ,αριστεροασχετοι ή ψευτοκουλτουριαρηδες,παραχαρακτες της ενδοξης ιστοριας του νοτου...