Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: «Ποια ανθρωπιστική καταστροφή; Η συντριπτική πλειοψηφία των “προσφύγων” είναι νέοι, έχουν πολλά χρήματα, συσκευές τελευταίας τεχνολογίας και δεν ζητούν βοήθεια», λέει ο πρόεδρος ανθρωπιστικής οργάνωσης

Το 80 με 90 τοις εκατό των «προσφύγων» είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών, έχουν πολλά χρήματα και κατέχουν φορητές συσκευές επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας, δεν ζητούν ή δεν δέχονται βοήθεια - ανέφερε ο πάστορας Sándor Szenczy, πρόεδρος της χριστιανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης “Baptist Aid Service” (HBAID), μιας από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές οργανώσεις στην χώρα.

Σύμφωνα με τον πάστορα Szenczy, οι επαγγελματικές οργανώσεις παροχής βοήθειας πρέπει να είναι προσεκτικές, διότι δεν αντιμετωπίζουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες βοήθειας πρέπει να είναι έτοιμες να βοηθήσουν όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, ειδικά τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους, αν είναι απαραίτητο.


Με βάση την πρόσφατη εμπειρία του στην πόλη Kiskunhalas, ο πάστορας παρατήρησε ότι οι αρχές είναι αρκετά ικανές να χειριστούν το θέμα με τους «πρόσφυγες». Υπάρχει ελάχιστη επιπλέον βοήθεια που χρειάζεται, έτσι βλέπει περιττό να εμπλακούν στην παροχή βοήθειας στους μετανάστες που έφτασαν στην Ουγγαρία, αφού διέσχισαν τουλάχιστον τρεις με πέντε χώρες.

«Οι ειδικοί μας δεν βλέπουν να υπάρχει ανθρωπιστική καταστροφή στην τρέχουσα κατάσταση της μετανάστευσης, αλλά παρακολουθούμε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται», δήλωσε ο Szenczy.

Περισσότεροι από 4235 μετανάστες έχουν συλληφθεί από την αστυνομία σε όλη τη χώρα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής, ανέφερε το Εθνικό Αρχηγείο της Αστυνομίας τη Δευτέρα.

Η ιστοσελίδας της Εθνικής Αστυνομίας ανέφερε ότι την Παρασκευή 1424, το Σάββατο 1333 και την Κυριακή 1478 μετανάστες συνελήφθησαν από τις αρχές. Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα με την κατηγορίας διακίνησης ανθρώπων και σε τέσσερις περιπτώσεις άσκησε ποινική δίωξη για πλαστογραφία εγγράφου.
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: