Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Τριάντα δικαστές στη Βόρεια Καρολίνα αρνούνται να τελέσουν «γάμους» ομοφυλοφίλων

Περισσότεροι από 30 δικαστές στη Βόρεια Καρολίνα έχουν αρνηθεί να εκτελέσουν ομοφυλοφιλικούς «γάμους». Όμως, χάρη σε ένα νέο νόμο της πολιτείας, είναι σε θέση να το πράξουν νόμιμα.

Αμέσως μετά τη νομιμοποίηση του «γάμου» των ομοφυλοφίλων από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούνιο, η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας πέρασε ένα νόμο που επιτρέπει στους υπαλλήλους να επιλέξουν εάν θέλουν να εκτελούν όλους τους γάμους.

Ο νόμος εξαιρεί δικαστικούς που έχουν «ειλικρινή θρησκευτική αντίρρηση» και είναι σχεδιασμένος για όσους αντιτίθενται στον «γάμο» των ομοφυλοφίλων.

Ο αρχικός εισηγητής του νόμου, Πρόεδρος της Γερουσίας Tem Phil Berger, δήλωσε ότι ο νόμος πιθανόν προλαμβάνει καταστάσεις όπως αυτή στο Κεντάκι.

«Δίνει σε ένα άτομο το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ της εργασίας του και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό», είπε.

Ο Berger είπε ότι μέχρι στιγμής ο νόμος δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα.

«Νομίζω ότι ο νόμος λειτουργεί πολύ καλά», είπε.

Μόνο η Γιούτα έχει ένα παρόμοιο νόμο.


ΥΓ: Gene's Norh Carolina

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει ίδια νομοθεσία και στης υπόλοιπες Πολιτείες τουλάχιστον για τον νότο που ακόμα ο πληθυσμός του πιστεύει στο λόγο του κυρίου. Η σύγχρονη Βαβυλώνα που οποίος διαβάζει την Αγία γραφή μπορεί να δημιουργήσει μία εντύπωση για τον ξεπεσμο στην ιδολολατρεια τον ανθρώπων, σαν αστέρι φετινό θα πέσει ο έχθρος του κυρίου.