Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Παραδοχή αρχισυντάκτη δελτίου ειδήσεων: «Ψάχνουμε στους πρόσφυγες να βρούμε οικογένειες με παιδάκια για να συγκινήσουμε τον κόσμο, ενώ οι περισσότεροι που έρχονται είναι νεαροί, καλογυμνασμένοι, μοναχικοί άντρες»





Το "Tagesschau" και το "Tagesthemen", δύο μεγάλα γερμανικά ειδησεογραφικά δελτία του ARD, του πρώτου κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της Γερμανίας, δεν δίνουν πάντα την ακριβή εικόνα των προσφύγων που έρχονται στη Γερμανία. Αυτό παραδέχτηκε ο Kai Gniffke, αρχισυντάκτης του News ARD.

Μιλώντας με εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας στο Αμβούργο, ο Gniffke είπε: «Όταν οι εικονολήπτες βιντεοσκοπούν πρόσφυγες, ψάχνουν για οικογένειες με μικρά παιδιά και μεγάλα μάτια κουταβιού».

Αλλά το γεγονός είναι ότι «το 80 τοις εκατό των προσφύγων οι νέοι, καλογυμνασμένοι, μοναχικοί άντρες».

Αντιθέτως, η φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες , είναι συχνά μια «οικογενειακή φωτογραφία». Αυτό πρέπει να αλλάξει με σαφήνεια.

«Πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι στο θέμα, έτσι ώστε η επιλογή των εικόνων να μην επικεντρώνεται πάρα πολύ στα παιδιά», είπε ο αρχισυντάκτης στο FOCUS.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μονομέρεια των ΜΜΕ (ή η ψευτιά των ΜΜΕ κατά άλλους) αποδεικνύεται και με στατιστικό τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα ενός δημοσιογράφου που εξέτασε τις ειδήσεις για τα μη επανδρομένα αεροσκάφη των Αμερικανών που έκαναν επιθέσεις στην Υεμένη και στο Πακιστάν. Βρήκε ότι οι κορυφαίες εφημερίδες Ουάσιγκτον Ποστ και Τάιμς της Νέας Υόρκης συστηματικά απέκρυπταν τον αληθινό αριθμό των νεκρών από τις επιθέσεις αυτές. (Πηγή: http://sputniknews.com/us/20151023/1028969205/mainstream-media-drone-strikes-obama.html)
Στο παρόν θέμα του ΚΟ, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, διότι ακόμη και τα επίσημα στοιχεία του λιμενικού για τους λαθρομετανάστες είναι ανακριβή. Το ίδιο και τα στοιχεία από τις μεγάλες "σοβαρές" εφημερίδες.
Αρκετές φορές οι εφημερίδες αναφέρονται π.χ. σε διασώσεις και όχι στις ασφαλείς αποβιβάσεις!
Έτσι, διαβάζουμε π.χ. ότι διασώθηκαν 10 πρόσφυγες στα παράλια του τάδε νησιού. Επιμελώς όμως οι εφημερίδες δεν αναφέρουν ότι αποβιβάστηκαν 10.000 άνθρωποι στο ίδιο νησί την ίδια περίοδο, αριθμός που έχει επίσης μεγάλη σημασία. Από τον αριθμό αυτόν εξαρτάται το κόστος των ναύλων για τη μεταφορά τους στον Πειραιά, τη σίτησή τους, τη στέγασή τους, την περίθαλψή τους, κλπ., κόστος που πληρώνουμε εσείς και εγώ και με πολλούς τρόπους.
Τελικά ζούμε μέσα στα ψέμματα των δημοσιογράφων, αν το σκεφτείς καλά.
Και το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι: Σε ποιόν ανήκουν οι εφημερίδες;



Orthodox True είπε...

Πάντως το "καλογυμνασμενοι μοναχικοί άντρες", που αναφέρουν οι δημοσιογράφοι, το θεωρώ σκόπιμο και κατευθυνόμενο προς τις ελεύθερες γυναίκες που ως γνωστόν η γηραιά ήπειρος διαθέτει υπερβάλλοντα αριθμό σε σχέση με τους άντρες Ευρωπαίους.
Για σκεφτείτε το μέλλον των οικογενειών της Ευρώπης ποιο θα είναι;
Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων.