Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η κυβέρνηση θα επιδοτεί τις οικογένειες που θα κάνουν παιδιά

Η νέα πολωνική κυβέρνηση στηρίζει την οικογένεια και ξεκινά ένα πρόγραμμα μηνιαίων επιδομάτων για να ενθαρρύνει την απόκτηση περισσότερων παιδιών.

Μόνο εβδομάδες μετά την εκλογή του κόμματος ‘Νόμος και Δικαιοσύνη’, η συντηρητική, φιλο-Καθολική πρωθυπουργός, Beata Szydlo (φωτο κάτω), κρατώντας την προεκλογική υπόσχεση της ενέκρινε ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο θα αρχίσουν να δίνονται στις οικογένειες μηνιαία επιδόματα για κάθε παιδί πέραν του πρώτου. Οι φτωχές οικογένειες θα λαμβάνουν επιδόματα για όλα τα παιδιά. Το μηνιαίο επίδομα θα είναι από 500 ζλότι (περίπου $ 124). 
Το μέτρο θα πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο προτού τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2016. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από τράπεζα και φόρους των σούπερ μάρκετ, μεταξύ άλλων.

Με μέσο όρο μόλις 1,3 παιδιά ανά οικογένεια - κάτω από το ποσοστό γονιμότητας αντικατάστασης που είναι το 2,1 παιδιών ανά γυναίκα – η Πολωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, με τις ανησυχίες για την ικανότητα της χώρας να διατηρήσει την οικονομία και το συνταξιοδοτικό της σύστημα να έχουν αυξηθεί.

Η μείωση του ποσοστού των γεννήσεων σημαίνει γήρανση του πληθυσμού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 1950 η μέση ηλικία ήταν 25,8, σήμερα είναι πιο κοντά στο 40. Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, θα είναι 51 έως το 2050. Ο πληθυσμός μειώνεται επίσης, από 38,6 εκατομμύρια που ήταν το 1995- στα 38 εκατομμύρια το 2010, με πρόβλεψη να φτάσει στα 32 εκατομμύρια το 2050. Χωρίς επαρκή νεολαία να αντικαταστήσει τους ηλικιωμένους και να συμβάλει στο εργατικό δυναμικό, πληρώνοντας φόρους και να στηρίξει το συνταξιοδοτικό σύστημα, η οικονομική κατάρρευση θα μπορούσε να έρθει – μια εξέλιξη που η πολωνική κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει με την ενθάρρυνση των οικογενειών να τεκνοποιήσουν.

Τουλάχιστον 80 χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν την ίδια δημογραφική παρακμή με μερικούς να μιλάνε για «πληθυσμιακή καταστροφή».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3348021/The-mother-bringing-three-year-old-son-girl-Britain-s-youngest-case-child-wanting-change-sex.html

θΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΤΗΣ Ως ΚΟΡΙΤΣΙ , ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το δημογραφικό, όπως και όλα τα ζητήματα, εξαρτάται από μια κυβέρνηση που θέλει το καλό του γένους και όχι των τοκογλύφων. Τα πάντα είναι θέμα κινήτρων, διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, εκπαίδευσης κλπ.
Όταν καλλιεργούνται αξίες που αποσκοπούν στη δημιουργια οικογένειας, τα πάντα είναι εφικτά. Αντίθετα, όταν καλλιεργείται ο ατομισμός, η διαμάχη μεταξύ των φύλλων, η πορνεία, οι αμβλώσεις και άλλα τέτοια, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τεκνοποίηση.

Polyc Mike είπε...

Φίλτατε ανώνυμε 10:09,
υπάρχει έστω και ένα αρνητικό χαρακτηριστικό που να μην το έχει η σημερινή (όχι πως η προηγούμενες ήταν καλύτερες) Ελλαδική Κυβέρνηση;