Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Περί Μίσους (και Αγάπης)

«Ορκίζομαι, ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου αδιάλλακτον μίσος εναντίον των τυράννων της πατρίδος μου, οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους». – Από τον όρκο των Φιλικών (1814 - 1821)

«Οι αγαπώντες τον Κύριον μισείτε πονηρόν» - Ψαλμός 97:10

Το μάθαμε και αυτό. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο περιώνυμο νομοσχέδιο για το «Σύμφωνο Συμβίωσης», τα λεγόμενα «συσσίτια  μίσους» θεωρούνται ποινικό αδίκημα και τιμωρούνται με φυλάκιση έως και 5 ετών.

«Εντάξει, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει το μίσος», μου είπε με απορία ένας φίλος πρόσφατα, όταν άκουσε για την σχετική διάταξη. Γιατί να τα ονομάσουν «μίσους»;

Η αλήθεια είναι ότι ένας αδαής ή άσχετος με την ελληνική (αλλά και διεθνή) πραγματικότητα, θα ερμήνευε τον όρο «συσσίτια μίσους», ως προσφορά από κάποια ομάδα ενός φαγητού χαλασμένου ή δηλητηριασμένου σε κάποιους που μισούν! Αλλά φευ! Είναι η προσφορά φαγητού (κανονικού) ή άλλων αγαθών και υπηρεσιών από Έλληνες σε Έλληνες που έχουν ανάγκη. Η προσφορά φαγητού ή άλλων αγαθών και υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επιδόματος, κοντέινερ με κλιματισμό και wifi ή ακόμα καλύτερα διαμερισμάτων πολυκατοικιών και δωματίων πολυτελών ξενοδοχείων) αποκλειστικά σε ΜΗ Έλληνες δεν αποτελεί «μίσος». Εδικά όταν προέρχεται από «φιλάνθρωπους» μεγαλοεπενδυτές ή πάμπλουτες του Χόλιγουντ, τυγχάνουν παγκοσμίου προβολής, θορυβώδους επιδοκιμασίας και ειλικρινούς συγκινήσεως…   

Το «μίσος» είναι μια πολύ κακή λέξη, στη σύγχρονη εποχή μας. Παντού έχουμε πλημμυρίσει με μηνύματα και σταυροφορίες «κατά του μίσους». Δεν είναι μόνο το ‘κλασικό’ μίσος που θεωρείται το σοβαρότερο «αμάρτημα» στην «προοδευτική», «ανεκτική» αγγελικά πλασμένη κοινωνία μας, αλλά ο ορισμός του μίσους έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει την απλή διατύπωση αντιρρήσεων σε κάτι και να χρησιμοποιείται ως βάση για μια πληθώρα σύγχρονων αμαρτιών.

Το στίγμα που συνδέεται με τις σύγχρονες «αμαρτίες» του «ρατσισμού», του «σεξισμού», τη «μισαλλοδοξίας», της «ομοφοβίας», της «ισλαμοφοβίας», της «ξενοφοβίας», του «αντισημιτισμού» και των παρόμοιων που κατά καιρούς γεννάνε τα μυαλά των «προοδευτικών» κομισάριων του newspeak, βασίζεται εξ ολοκλήρου στην παραδοχή ότι η κάθε αντίδραση σε αυτό που προστάζει το σύστημα είναι «μίσος» και το μίσος είναι αυτόματα λάθος.


Φυσικά, όλοι αυτοί οι πολύχρωμοι οπαδοί του νεοταξικού «αγαπισμού» (υπερπροβολή δήθεν «αγάπης», πίσω από την οποία κρύβεται απώτερος σκοπός) δεν μένουν στις ηθικές προσταγές και παρατηρήσεις. Προχωράνε σε ποινικοποίηση του «μίσους», όπως ο λεγόμενος «αντιρατσιστικός νόμος» και η προαναφερόμενη «αντισυσσιτιακή» τροπολογία. Στο εξωτερικό είναι γνωστοί ως “Anti Hate Laws” που τιμωρούν τα λεγόμενα “Hate Crimes”.

Όπως ο Φιλανδός διανοούμενος και πατριώτης ακτιβιστής Kai Murros, χαρακτηριστικά λέει:

«Στην εποχή μας υπάρχει πολλή συζήτηση για τα λεγόμενα “εγκλήματα μίσους”. Υπάρχει ένα ολόκληρο σώμα νόμων κατά των εγκλημάτων μίσους. Όλοι φαίνεται να ανησυχούν για το μίσος. Το μίσος φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας».

Αντίθετα με την καταδίκη κάθε «μίσους», έχουμε εντολή να «αγαπάμε» τους πάντες και τα πάντα. Εκτός από.. το ίδιο το μίσος. Θα πρέπει να μισούμε το μίσος! Και να μισούμε αυτούς που μισούν!!!

Και όμως είναι αδύνατο να αγαπάς χωρίς να μισείς. Για να αγαπάς πραγματικά κάτι, τότε θα πρέπει να μισείς αυτά τα πράγματα που μπορεί να το βλάψουν ή να το καταστρέψουν. Αν δεν μισείς τίποτα, τότε, κατ’ ανάγκην δεν αγαπάς τίποτα. Αν κάποιος κατάφερνε ποτέ να γίνει μια ύπαρξη «hate free», τότε θα κατέληγε να είναι ένα εντελώς αδιάφορο, μηδενιστικό, απάνθρωπο κούφιο πράγμα. Ακόμη και οι “anti-haters”, αυτοί που λένε ότι «πολεμάνε το μίσος» (τον «ρατσισμό», την «ομοφοβία» κλπ), μισούν! Αγαπούν την ιδέα της μαρξιστικής «ουτοπίας» ανθρώπων που έχουν απογυμνωθεί από την Ταυτότητά τους και τα σύνορά τους, και έχουν οδηγηθεί σε μια «ισότητα» στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, όπου οι ανθρωπομάζες δεν είναι παρά πολύχρωμα τουβλάκια Lego που μπορούν να αναμιχθούν και να συνδυαστούν χωρίς συνέπειες.

Και έτσι όλοι αυτοί που είναι «κατά του μίσους» μισούν όλους εκείνους που στέκονται εμπόδιο στο δρόμο τους αυτόν, όλους εκείνους που υπερασπίζονται το έθνος, την ιστορία, την κληρονομιά, τον πολιτισμό, την θρησκεία, την αριστεία, την ιεραρχία, τα σύνορα, την διαφορετικότητα και την Ταυτότητα. Έτσι, το ερώτημα δεν είναι εάν «μισείς ή όχι;», αλλά «τι μισείς;»

Συνεχίζει ο Murros:

«Αλλά το μίσος είναι καλό! Το μίσος δίνει μια δομή στη ζωή μας. Το μίσος μας δίνει ένα λόγο ύπαρξης. Κάτι να εστιάσουμε, κάτι για να αγωνιστούμε. Μια ταυτότητα. Το μίσος είναι ενέργεια. Καθαρή ενέργεια. Παρέχεται από την ίδια την μητέρα φύση. Το μίσος μας επιτρέπει να δούμε μέσα από τα ψέματα και την προσποίηση και μας βοηθάει να επικεντρωθούμε στην ουσία. Το μίσος χειραφετεί. Χωρίς το μίσος για την δουλεία δεν μπορείς να σπάσεις τα δεσμά σου. Και χωρίς το μίσος για την αδικία δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη…. ».

Και καταλήγει :

«Μόνο οι ηλίθιοι μιλάνε ασταμάτητα για αγάπη, αλλά ξεχνάνε το μίσος. Το μίσος μας χωρίζει από τις αδύναμες και υπάκουες μάζες. Μην φοβηθείτε το μίσος. Μην αρνηθείτε ή απορρίψετε το μίσος. Δεχτείτε το μίσος, και μάθετε πως να το χρησιμοποιείτε. Το μίσος είναι το πιο ισχυρό όπλο σας. Μια κρυφή πηγή της δύναμής σας».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / άρθρο επηρεασμένο από εδώ

11 σχόλια:

Άρκος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο για άλλη μια φορά. Αλήθεια, πως είναι δυνατόν όταν κάποιος βλέπει την οικογένειά του, την πατρίδα του και την φυλή του να δηλητηριάζονται και να απειλούνται με ολοκληρωτικό αφανισμό, όταν βλέπει παραδόσεις και σχέσεις που έχουν διατηρηθεί αναλοίωτες για χιλιάδες χρόνια να οδεύουν προς την εξαφάνιση με γοργό ρυθμό να μην ΜΙΣΕΙ από τα βάθη της καρδιάς του τους υπεύθυνους;
Το μίσος προς τον εχθρό είναι ένδειξη ψυχικής ισορροπίας. Αυτό που πρέπει να φοβόμαστε είναι η αδιαφορία...

Άρκος είπε...

Εάν ένας άνθρωπος εκτός της σημερινής νοσηρής πραγματικότητα μπορούσε με κάποιον τρόπο να δει τις καθόλα παράλογες αντιθέσεις πάνω στις όποιες βασίζεται το σύστημα θα μπορούσε μονάχα να γελάσει με την κατάντια μας. Επιτρέπεται για παράδειγμα να χτίζονται σπίτια με θέρμανση(!), καταυλισμοί και σκιώδεις ΜΚΟ να αναλαμβάνουν την σίτιση των λαθροεποίκων αλλά απαγορεύεται σε φορείς η, με δικά τους έξοδα, διοργάνωση συσσιτίων για Ελλήνων. Επιτρέπεται στο Σιωνιστικό Κράτος στην Παλαιστίνη να διατηρεί την φυλετική του ομογένεια ενώ ο Λευκός Άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να αυτοκτονήσει βιολογικά

Ανώνυμος είπε...

1)
Πάντως είναι άλλο πράγμα να μισεί κάποιος την δουλεία την σκλαβιά και άλλο πράγμα να μισεί κάποιος αυτόν που εκφράζει αυτήν την ιδέα!

Το σωστό είναι να μισείς την ιδέα το λάθος αυτόν που την εκφράζει!

Ως Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι έχουμε υποχρέωση να αγαπούμε τον εχθρό μας και ΟΧΙ να τον μισούμε.
Η ΑΓΑΠΗ και ΚΥΡΙΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
Πιστεύω πως ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ βρίσκεται η μεγάλη διάφορα του Χριστιανού ορθόδοξου εθνικιστή με τον μαρξιστή , τον ναζιστή η φασίστα!

*Για τους κομμουνιστές ηγέτες, μίσος ταξικό κ@φάλες πατριώτες στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά ,αυτό είναι το σύνθημα τους και με αυτήν την λογική στρέφονται εναντίον των πατριωτών, έτοιμοι να τους κατασπαράξουν.
Για δε τους ναζιστές μίσος προσωπικό σε όσους εκφράζουν τις παραπάνω ιδέες αποδίδοντας αυτές στους Εβραίους κατά κύριο λόγο, πράγμα που όμως δεν ισχύει!

Πιστεύω πως αυτό είναι και το μεγάλο τους μειονέκτημα, διότι όσους και να δολοφονήσουν η ιδέα παραμένει.
Έναν σκοτώνεις 100 γεννιούνται!
Αυτήν την μέθοδο την δοκίμασαν στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα εξ'ου και τα δεκάδες εκατομμύρια των δολοφονημένων συνάνθρωπων μας.
Το αποτέλεσμα γνωστό κατέρρευσαν!
Οι ιδέες όμως που εξέφραζαν οι πατριώτες εθνικιστές Χριστιανοί ορθόδοξοι στην τεράστια πλειοψηφία τους στο ανατολικό μπλοκ, επανήλθαν δριμύτερες.

Προσωπικά ως Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος και εθνικιστής δεν μισώ κανέναν και δεν θέλω να μισήσω ΚΑΝΕΝΑΝ!
Απεναντίας έχω πολλούς φίλους αντί ρατσιστές νεοφιλελε η κομμουνιστές με τους οποίους μια χαρά τρώμε μαζί , πίνουμε το κρασάκι μας ανταλλάσσοντας τις απόψεις μας χρόνια τώρα και ποτέ δεν έχουμε μισήσει ο ένας τον άλλον!
Απεναντίας ότι και να μας συμβεί , ότι βοήθεια και να χρειαστούμε την δίνει αφιλοκερδώς και αφειδώς ο ένας στον άλλον στον βαθμό που μπορεί!

Πιστεύω πως η λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ιδίως στην Ελλάδα δεν βρίσκεται με το να μισούμε αλλά να ΑΓΑΠΟΥΜΕ τους ανθρώπους μας όποιες ιδέες και εάν έχουν.
Αυτές που αξίζουν αυτές τελικά και θα επικρατήσουν!

Ανώνυμος είπε...

2)
Ας μην δίνουμε και πολύ βάση στα μηνύματα ΜΙΣΟΥΣ που γράφονται στο διαδίκτυο η που βλέπουμε στις αριστερές ιδίως συγκεντρώσεις-απεργίες που δεν συμμετέχουν παρά ελάχιστοι γραφικοί κατά κύριο λόγο, ανούσιες και για αυτό δεν έχουν και μαζική συμμέτοχη, ακίνδυνες για το σύστημα!
ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ στην πραγματικότητα απλά δημιουργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα που ευνοεί όσους απεργάζονται σε σκοτεινά παγκόσμια κέντρα την εξολόθρευση των εθνών και εν τέλει την υποδούλωση μας στους παγκόσμιους επικυρίαρχους οργανωτές της νέας παγκόσμιας δικτατορίας!

Τον τρόπο για να απαλλαγούμε από τους τυράννους μας ψάχνουμε
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ!
ΟΛΟ και περισσότεροι κατανοούμε πως δεν μας φταίνε οι συνάνθρωποι μας αλλά οι παγκόσμιοι τύραννοι τραπεζίτες που προωθούν την νέα τάξη ,την παγκοσμιοποίηση την καταστροφή των εθνών των παραδόσεων μας , της Χριστιανικής ορθόδοξης Θρησκείας μας σε εμάς και εν τέλει την κατάργηση όλων των θρησκειών και των παραδόσεων ΟΛΩΝ των εθνών κρατών!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , είτε εθνικιστής είναι είτε νεοφιλελε είτε κομμουνιστής και για αυτό είναι καταδικασμένο να αποτύχει!
Ο καιρός γαρ εγγυς!

*Το σχόλιο μου έχει να κάνει με τους απλούς συνάνθρωπους μας που είναι η τεράστια πλειοψηφία , οι ηγεσίες των κομμάτων μου είναι αδιάφορες το τι πιστεύουν.
Αυτές είναι που ευθύνονται για τον διχασμό μας σε αυτόν βασίζονται για να ζουν μέσω των φόρων στον επίγειο τους παράδεισο ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ,ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΥΣ και δεν σκοπεύουν να μας χαρίσουν την απαλλαγή μας από τους φόρους που τους τρέφουν ούτε και να μας απαλλάξουν από το μεταξύ μας μίσος , απεναντίας το καλλιεργούν από τοτε που ΔΕΝ απελευθερωθήκαμε για να συνεχίζουν να μας απομυζούν.
Σε αυτό μια χαρά τα πάνε, ας μην τους κάνουμε την χάρη να συνεχίσουν να μας διχάζουν και να μας απομυζούν!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ
ΕΥΝΟΕΙ τους ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ!

Άρκος είπε...

Προφανώς δεν αναφέρομαι στους αγνούς ιδεολόγους ή τους καλόκαρδους ανθρώπους των οποίων οι ιδέες υπό την επήρεια της αρρωστημένης προπαγάνδας διαστρεβλώθηκαν, ούτε σαφώς στους ηληθίους και τους φοβισμένος που την υιοθέτησαν. Αυτοί έχουν το ελαφρυντικό της πλάνης και παρ'όλο που οι ιστορικές τους ευθύνες είναι αδιαμφισβήτητες αξίζουν μάλλον την λύπη και τον οίκτο μας. Πράγματι, διοτί είναι θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους με καλή καρδιά, έξυπνους και ικανούς να τριγυρνάν χαμένοι και να παρασύρονται εν τέλει στο Σκοτάδι. Το μίσος είναι εναντίον αυτών των σκουπιδιών που με πλήρη διαύγεια και έχοντας συνείδηση των επιπτώσεων προωθούν τις ιδέες αυτές. Προσωπικά δεν είμαι χριστιανός. Θεωρώ την χριστιανική αυτή ηθική της αγάπης το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια του εχθρού μας.

Τέλος, όταν κάποιος αναφέρεται στον Εθνικοσοσιαλισμό καλό είναι να μην λαμβάνει υπ'όψιν του την φαιδρή "συμμαχική" προπαγάνδα

Ανώνυμος είπε...

δεν χρειαζονται συναισθηματα τωρα,αλλα λογικη,κριτικη,και στρατιγικη σκεψη...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
polycmike είπε...

Μισώ ΤΗΝ ΑΔΙΚΊΑ, ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ ... αν αυτό με καταστά ρατσιστή, τότε δηλώνω ένοχος!

Orthodox True είπε...

Όποιος δηλώνει ότι μισεί την αδικία την ψευτιά καί την υποκρισία, γίνεται αυτόματα "ρατσιστής", και δηλώνει όχι ένοχος, αλλά επαναστάτης τού συστήματος της ν.τ.π.

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμα του καθενός να μισεί ή να αγαπά τον εχθρό του όπως εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοι.Μπορει να αγαπάμε τους εχθρούς μας αυτό όμως δε σημαίνει οτι δε θα αμυνθούμε.Και πόλεμο θα ανοίξουμε ενάντια στους προδότες και εμφύλιους και φυλετικός πολεμους.Ειναι καθαρά θέμα επιβίωσης και οχι συναισθημάτων.Θα μπορέσουμε δηλαδη να αγαπήσουμε τους εχθρούς μας εάν εχουμε την ψυχική δύναμη αλλα θα τους πολεμήσουμε κιόλας ως αμυνωμενοι ενάντια στη γενοκτονία μας.Θα μπορούμε παράδειγμα να προσευχόμαστε για τις ψυχές των εχθρών μας να βρουν τον παράδεισο εφόσον τους σκοτώσουμε.Γιατι μην ξεχνάμε αιτία όλων των κακών ειναι οι δαίμονες και σαφώς εφόσον κυρίως πολεμάμε αυτούς δε θέλουμε καμια ψυχή να κερδίσουν γιατι ολοι είμαστε δημιουργία του Θεού και πρεπει όλες οι ψυχές να ειναι κοντα του.Επίσης να μην φανούμε βάρβαροι στους εχθρούς μας αλλα σκοπός μας να ειναι μόνο να αφανιστουν και οχι να βασανιστουν(εκτός βεβαια αν πρόκειται μόνο για παραδειγματισμό).Πρέπει να εχουμε την ψυχική δύναμη να αγαπάμε ολα τα δημιουργήματα του Θεού αλλα και το θαρος να τα πολεμήσουμε οταν αυτα στρέφονται ενάντια στα ιδανικά της φυλής και της πίστης μας.Τοτε ο Κύριος θα μας δωσει δύναμη και φώτιση να νικήσουμε

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας μύστης της Στρασσερικής σκέψης