Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: Καταδίκασαν χριστιανούς επειδή μοίραζαν φυλλάδιο με την μαρτυρία ενός ανθρώπου που απαλλάχθηκε από το πάθος της ομοφυλοφιλίας



Ποινικό δικαστήριο του Ανγκουλέμ (Μπορντό) στη Γαλλία, καταδίκασε δύο ευαγγελικούς χριστιανούς (στις 2 Νοεμβρίου 2015), για «υποκίνηση σε διακρίσεις κατά ομάδας προσώπων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους», εξαιτίας ενός φυλλαδίου που μοίραζαν, στο οποίο ένας νεαρός άνδρας περιέγραφε πως η πίστη του στον Χριστό τον απάλλαξε από την ομοφυλοφιλία.

Την δίκη υποκίνησε η LGBT ομάδα ‘Adhéos’, η οποία κατήγγειλε το περιεχόμενο του «ομοφοβικού» φυλλαδίου στην αστυνομία, και τώρα που κέρδισε την υπόθεση θα αποζημιωθεί οικονομικά. Οι δύο άνδρες είχαν διανείμει στο κοινό ένα φυλλάδιο με τίτλο «Délivré de l'homosexualité» («Απαλλαγμένος από την ομοφυλοφιλία»).

Μετά την ετυμηγορία οι δύο άνδρες θα πρέπει να πληρώσουν για τα νομικά έξοδα και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Και οι δύο Χριστιανοί άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Εφετείο του Μπορντό.

Οι ευαγγελικοί στη Γαλλία ένιωσαν έκπληξη για την απόφαση και αντέδρασαν με δήλωση. Το Εθνικό Συμβούλιο των Ευαγγελικών στη Γαλλία (CNEF), η οργάνωση που ενώνει τους περισσότερους ευαγγελικούς στη Γαλλία, σε ανακοίνωση ανέφερε: «Αν η απόφαση επικυρωθεί, η ελευθερία του λόγου θα κάνει ένα βήμα πίσω». Η CNEF εξήγησε ότι το περιεχόμενο του φυλλαδίου ήταν η ιστορία «μιας ριζικής αλλαγής που βίωσε ένας νεαρός άνδρας μετά τη συνάντησή του με τον Χριστό».

«Τίποτα στο περιεχόμενο του φυλλαδίου δεν μπορεί να περιγραφεί ως διάκριση ή προσβολή», αναφέρει η CNEF. «Θα γίνει το δικαίωμα να ασκεί κάποιος κριτική και να γελοιογραφεί κατά μιας θρησκείας πιο σημαντικό σε αυτή τη χώρα από το δικαίωμα να εκφράζει τις θρησκευτικές του εμπειρίες;», ρωτάει η CNEF.

«Η ελευθερία του λόγου είναι ένα δικαίωμα για όλους, το οποίο προστατεύει όλες τις απόψεις. Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί την ελευθερία του λόγου και να αρνείται αυτό το δικαίωμα στους άλλους, χωρίς να το μετατρέψει σε εργαλείο προπαγάνδας για κομματικούς σκοπούς.

Το 2015, η CNEF είχε θέσει ως προτεραιότητα την ενημέρωση και την προώθηση πρωτοβουλιών προκειμένου να βοηθηθούν οι χριστιανοί να κατανοήσουν το δικαίωμά τους να εκφράζουν τις ιδέες τους και την πίστη τους στην δημόσια σφαίρα, μέσω της καμπάνιας “Libre de le dire”. Σε συνέντευξη στο Evangelical Focus νωρίτερα αυτό το έτος, οι Γάλλοι ευαγγελικοί είχαν προειδοποιήσει ότι «η ελευθερία της θρησκείας επαναπροσδιορίζεται ως ένα πολύ στενό δικαίωμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ευαγγελικός πάστορας εξέφρασε την «διαφωνία» του με το φυλλάδιο και τους συγγραφείς του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ αν κάποιος μοίραζε φυλλάδια με τίτλο :
"Ελευθερώθηκα όταν άνοιξα την πίσω πόρτα" θα γινόταν ο ήρωας των ΜΜΕ