Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Αν παρατηρήσατε τη νέα διαφήμιση της Axe..

Η νέα διαφήμιση της Axe που δείχνει και η ελληνική τηλεόραση, παρουσιάζει μεταξύ των άλλων και έναν νεαρό μαύρο “queer” να χορεύει με ψηλά τακούνια, ενώ και λίγο πιο κάτω υπάρχει μια σκηνή με ομοφυλοφιλικά υπονοούμενα με δύο νεαρούς να κοιτάζονται σε κατάστημα δίσκων.

 
«Δεν υπάρχει μια στενόμυαλη, μονοδιάστατη ιδέα της αρρενωπότητας», λέει ο Carlo Cavallone, διευθυντής της διαφημιστικής εταιρίας 72andSunny. «Θέλαμε να κάνουμε την διαφήμιση όσο το δυνατόν πιο ‘περιεκτική’. Θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά μια αίσθηση εμπιστοσύνης και να τους απελευθερώσουμε από στερεοτυπικές βλακείες για το τι σημαίνει να είσαι άντρας».

«Η αρρενωπότητα σήμερα διέρχεται σεισμικές αλλαγές», δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής Matthew McCarthy. «Περισσότερο από ποτέ, οι νεαροί άντρες απορρίπτουν τα άκαμπτα αρσενικά στερεότυπα».

Να φανταστείτε ότι η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση, καθώς  προηγούμενες διαφημίσεις της δέχτηκαν επιθέσεις από ομάδες «πολιτικών δικαιωμάτων» επειδή λέει, προωθούσαν τον «μισογυνισμό» και την «ομοφοβία». Το 2014, κυκλοφόρησε η πρώτη διαφήμιση αποσμητικού χωρίς γυναικεία παρουσία. Το διαφημιστικό της εταιρίας στην Αυστραλία (εκεί λέγεται Lynx) παρουσιάζει δύο άντρες να φιλιούνται.
 Όποιος ανατρέξει σε παλιότερες διαφημίσεις της Axe θα καταλάβει την τεράστια αλλαγή «κατεύθυνσης» που έχει συντελεστεί.. Άτιμα «στερεότυπα»  


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ λόγο εργασίας δεν μπορώ να κάνω ερευνά, αλλά θα ήταν χρήσιμο να μπορούσες να βγάλεις μια λίστα με ποιες εταιρίες δεν θα έπρεπε να αγοράζουμε τα προιόντα τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να σου πει κανένας ποιον να μποϋκοτάρεις...!
Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προπαγάνδα στην πιο χυδαία μορφή της, είμαστε άξιοι της μοίρας μας...!

Ανώνυμος είπε...

Για μένα είναι πολυτέλεια να να κάτσω να μάθω ποια εταιρία κάνει το ένα και το άλλο τηλεόραση δεν παρακολουθώ. Ήξερες εσύ ότι η engyan το mad ήταν κεντρικός σπόνσορας τον κίναιδων σε διάφορες εκδηλώσεις τους. Άμα δεν σου πουν κάτι προφανώς και δεν θα μάθεις και δεν θα το ξέρεις, έχω την διάθεση να μάθω και ο λιγοστός χρόνος που έχω τον αφιερώνω στον συγκεκριμένο ιστότοπο.
Συγνώμη για το χρόνο σας...