Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μήπως ήρθε η ώρα για νέα κλεφτουριά;



Όταν δεν μπορείς να αντιπαραταχθείς μπροστά στις υπέρτερες αριθμητικά και έτοιμες οργανωτικά και ψυχολογικά εχθρικές δυνάμεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχθείς την ήττα. Υπάρχει και ο δρόμος της κλεφτουριάς. Η παλιά και δοκιμασμένη τακτική του κλεφτοπολέμου, που αποβλέπει στη συνεχή φθορά του εχθρού, μέχρι αυτός να  εξαντληθεί. Η ένδοξη Ιστορία μας για μια ακόμη φορά μας διδάσκει. Έχοντας στο νου την σημερινή τραγική κατάσταση του έθνους μας, ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, όσο θα διαβάζουμε το παρακάτω μικρό οδοιπορικό της κρίσιμης εκείνης περιόδου της Επανάστασης του ‘21, που ο Ιμπραήμ πασάς ήθελε να τελειώνει μια για πάντα με τους Έλληνες που «σήκωσαν κεφάλι». Και είχε τον τρόπο να το κάνει.  

Ο αιγυπτιακός κίνδυνος

Το 1825 καταφθάνει στην Πελοπόννησο ο Ιμπραήμ με τις πολυάριθμες αιγυπτιακές δυνάμεις που είχαν οργανωθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για να καταπνίξει την επανάσταση. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Ελλάδα δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία. Πολύτιμες δυνάμεις του έθνους έχουν «σπαταληθεί» στον καταστροφικό εμφύλιο, ο στρατός παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, η ψυχική ενότητα του λαού, κυρίως μετά την ρουμελιώτικη εισβολή στον Μοριά, έχει χαθεί και ο φυσικός στρατιωτικός ηγέτης της Επανάστασης βρίσκεται φυλακισμένος. Τον Μάιο του 1824 είχαν φθάσει οι πρώτες δυσάρεστες ειδήσεις για την εμπλοκή των Αιγυπτίων στον ελληνοτουρκικό πόλεμο. Η Επανάσταση στην Κρήτη είχε καταπνιγεί. Και ενώ οι Έλληνες αδρανούσαν, Τούρκοι και Αιγύπτιοι καλά πληροφορημένοι για την ανώμαλη πολιτική κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα συνέχισαν τις προετοιμασίες για ταυτόχρονη εισβολή στο ελληνικό ηπειρωτικό έδαφος. Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 1825 τα πρώτα αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Μεθώνη χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση. Οι κυριότεροι ηγέτες του Μοριά ήταν φυλακισμένοι και δεν βρέθηκαν στις θέσεις τους για να απωθήσουν ή ακόμα και να εκμηδενίσουν τον εισβολέα κατά τις πρώτες ώρες που θα ήταν εξασθενισμένος από το μακρινό ταξίδι. Στις 7 Απριλίου οι ελληνικές δυνάμεις γνωρίζουν την ήττα στο Κρεμμύδι Πύλου. Στις 8 Μαΐου πέφτει η Σφακτηρία. Στις 20 Μαΐου πέφτει ηρωικά στο Μανιάκι ο Παπαφλέσσας με τους 300 περίπου πιστούς πολεμιστές (οι υπόλοιποι είχαν φύγει από τον φόβο). Στις 17 Μαΐου επιτέλους αποφυλακίζεται ο Κολοκοτρώνης. Ξεκινάει η τιτάνια προσπάθεια αναχαίτισης του Ιμπραήμ που προέλαυνε. Στις 6 Ιουνίου ακολουθεί νέα ήττα των Ελλήνων στην μάχη της Τραμπάλας, στα υψώματα του χωρίου Ίσαρι της Μεγαλόπολης. Μετά τη νέα ήττα η ελληνική άμυνα καταρρέει και οι περισσότεροι στρατιώτες λιποτακτούν. Οι Έλληνες μαχητές όσο εύκολα παρασύρονταν από ενθουσιασμό τόσο εύκολα υπέκυπταν στην πρώτη αντιξοότητα. Στις 11 Ιουνίου ο Ιμπραήμ εισέρχεται στην Τριπολιτσά και στις 12 φτάνει στα πρόθυρα του Ναυπλίου, θέλοντας να γίνει κύριος της πεδιάδας του Άργους. Μέσα στο Άργος επικρατεί αναρχία, ενώ οι δεξαμενές του νερού είναι άδειες. Στις 13 Ιουνίου γίνεται η μάχη στους Μύλους Αργολίδας, όπου οι Έλληνες ηρωικά μαχόμενοι με τον Μακρυγιάννη και τον Υψηλάντη πετυχαίνουν την πρώτη στρατηγικής σημασίας νίκη. Στις 1 με 2 Ιουλίου γίνεται μάχη στην Αλωνίσταινα Αρκαδίας, οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή και οι ελπίδες του καταπτοημένου λαού του Μοριά αναζωογονούνται. Το αιγυπτιακό επιτελείο ζητά επειγόντως την ολοκληρωτική συντριβή των επαναστατικών δυνάμεων του κέντρου της Πελοποννήσου. Ο Κολοκοτρώνης κατανοεί ότι είναι αδύνατη η αντιμετώπιση του Ιμπραήμ με άτακτα στρατεύματα. Καταδιωκόμενος από τους Αιγυπτίους φτάνει στα Λαγκάδια και από εκεί στην Στεμνίστα. Την ίδια ώρα οι Αιγύπτιοι πυρπολούν και λεηλατούν τα γύρω χωριά, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά την μισή επαρχία της Καρύταινας.  

Η Αναγέννηση της Κλεφτουριάς

Ο Κολοκοτρώνης, από τη Στεμνίτσα όπου έχει καταφύγει, στέλνει συνεχώς επιστολές με οδηγίες και με διαταγές για στρατολογία. Εκεί αποφασίζει να εφαρμόσει την παλαιά και δοκιμασμένη τακτική των κλεφτών, αποβλέποντας στη συνεχή φθορά του εχθρό, μέχρι να τον εξαντλήσει. Έτσι, ο Κολοκοτρώνης είναι ο πρώτος Έλληνας στρατηγός που διετύπωσε τις θεωρητικές αρχές του κλεφτοπολέμου, τις οποίες ακολούθησε με προσήλωση σε όλη τη διάρκεια του πολέμου. Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόσθηκε συστηματικά στην επαναστατημένη Ελλάδα ο κλεφτοπόλεμος. Νύκτα και μέρα εφορμούν από τα πιο απίθανα σημεία οι Έλληνες χωρικοί και επιτίθενται στις φρουρές που ο Ιμπραήμ είχε εγκαταστήσει σε επίκαιρα σημεία για να εξασφαλίζει τις συγκοινωνίες καθώς και στις συνοδευτικές φάλαγγες των εφοδιοπομπών προξενώντας σ’ αυτές μεγάλες φθορές. Αμέσως μετά εξαφανίζονται. Ιδιαίτερα διακρίνονται στον κλεφτοπόλεμο οι βοσκοί της Καρύταινας, που ήταν άριστοι γνώστες της περιοχής.

Οι Αιγύπτιοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Τις νύκτες πολλοί στρατιώτες αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία σκοπού, τρέμοντας την ιδέα επίθεσης από τους επαναστάτες. Ιδιαίτερα αγαπημένο στόχο των Ελλήνων «ελεύθερων σκοπευτών» αποτελούν οι Ευρωπαίοι αξιωματικοί, που διακρίνονταν από τις φανταχτερές στολές τους. Πολλοί Γάλλοι αξιωματικοί ξαναζούν τον εφιάλτη της υποχώρησης της Μεγάλης Στρατιάς από τη Ρωσία, όπου οι γαλλικές μονάδες δέχονταν καθημερινά φονικότατες επιθέσεις από έφιππους Κοζάκους. Βέβαια, η τακτική αυτή καταπονεί ιδιαίτερα και τους Έλληνες. Για τους επαναστάτες αρχίζει μια σκληρή ζωή, με δυσχέρειες διατροφής και με ασταμάτητες πορείες που πολλές φορές τους στερούν τον ύπνο για ολόκληρες εβδομάδες. Μοναδική παρηγοριά για τους σκληροτράχηλους πολεμιστές είναι το περίφημο κλέφτικο τραγούδι που αντιλαλεί και πάλι στις δυσπρόσιτες βουνοκορφές του Μόριά.
Τον Ιούλιο παραχωρείται το δικαίωμα στρατολόγησης στον Κ. Δεληγιάννη και στον Ιωάννη Κολοκοτρώνη, ενώ κάθε άλλος που επιθυμεί να στρατολογήσει θα πρέπει να τεθεί κάτω από τις διαταγές του Κολοκοτρώνη. Με τη διεύρυνση της δικαιοδοσίας του η κυβέρνηση έδειχνε ότι τον περιέβαλλε ακόμη με εμπιστοσύνη. Στο μεταξύ οι αιγυπτιακές επιδρομές συνεχίζονται. Ιδιαίτερα, μια επιδρομή προς τον κάμπο της Χοτούσας, Κανδύλας και Λεβιδίου έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή δεκάδων χωριών, την αιχμαλωσία πολλών κατοίκων και την αρπαγή 10.000 γιδοπροβάτων. Ο Ιμπραήμ έδινε ιδιαίτερη προσοχή στην αιχμαλωσία παιδιών και γυναικών, καθώς του απέφερε τεράστια κέρδη η πώλησή τους στα σκλαβοπάζαρα της Τύνιδας, του Αλγεριού και της Αλεξάνδρειας.

Στο μεταξύ, στα Βέρβενα συγκεντρώνονται 4.000 επαναστάτες με αρχηγούς τον Υψηλάντη, τον Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη και τον Κολοκοτρώνη. Και το νέο αυτό στρατόπεδο όμως δεν σταθεροποιείται. Ο Ιμπραήμ επιτίθεται με 8.000 άνδρες και αναγκάζει τους Έλληνες να διασκορπισθούν για να αποφύγουν την κύκλωση. Παρά λίγο μάλιστα να τελειώσει εκεί οριστικά η υπόθεση της Επανάστασης, καθώς κινδύνεψαν να συλληφθούν ο Γέρος και ο Υψηλάντης. Σε λίγες ημέρες, συστήνεται νέο στρατόπεδο στην περιοχή καθώς και άλλο στον Άγιο Πέτρο και γενικός αρχηγός τους ορίζεται ο Κολοκοτρώνης.

Ο Έλληνας στρατηγός συγκροτεί επιτροπές με καθήκοντα τη μισθοδοσία, την τροφοδοσία και την προμήθεια πολεμικού υλικού στα στρατόπεδα. Παράλληλα, στέλνει οδηγίες στους κατά τόπους πολιτικούς και στρατιωτικούς για τη συγκέντρωση εφοδίων και για τη διενέργεια στρατολογίας. Ο Κολοκοτρώνης δεν ξεχωρίζει μόνο για τις αναμφισβήτητες στρατηγικές του ικανότητες, αλλά και για την ιδιαίτερη φροντίδα του σε ό,τι αφορούσε την επιμελητεία του επαναστατικού στρατεύματος.

Οι συγκεντρωμένοι Έλληνες στον Άγιο Πέτρο ξεπερνούν τους 5.000, είναι όμως τόσο τρομοκρατημένοι από τις συντριπτικές ήττες, που δεν τολμούν να πολεμήσουν τους Αιγυπτίους κατά παράταξη. Εφαρμόζουν μόνο την τακτική του κλεφτοπολέμου, στην οποία διακρίνονται και αποκτούν σιγά - σιγά θάρρος. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση, ανήσυχη από την παράταση των επιχειρήσεων, πιέζει τον Κολοκοτρώνη, και για την ψυχολογική ανάταση του λαού, να προβεί σε μια αποφασιστική σύγκρουση. Ο Έλληνας στρατηγός στα απομνημονεύματά του δικαιολόγησε τη στάση του. Ο Ιμπραήμ, κατέχοντας το κέντρο του Μόριά, δεν επέτρεπε τη σύσταση ελληνικού στρατοπέδου, δυναμικού τουλάχιστον 10.000 ανδρών, ώστε να αντιπαραταχθούν οι Έλληνες με ίσες δυνάμεις απέναντι του. Επιπλέον, οι ελληνικές απώλειες, σε μια κατά παράταξη μάχη, δύσκολα θα μπορούσαν να αναπληρωθούν, ενώ ο Ιμπραήμ μπορούσε να βασίζεται στις συνεχείς ενισχύσεις που λάμβανε από τον πατέρα του.

Παρά τη δυσφορία της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα του κλεφτοπολέμου είναι καταστρεπτικά για τον Ιμπραήμ, ο οποίος, οργισμένος για τις απώλειες του στρατού του, καλεί τον Κολοκοτρώνη να αναμετρηθούν οι δύο αντίπαλοι στρατοί σε μάχη κατά παράταξη. Ο Γέρος απαντά πως είναι κωμικό να θέλει με οργανωμένο στρατό να πολεμήσει εναντίον ατάκτων. Αντιπροτείνει όμως να συγκεντρώσει 500 η 1.000 επίλεκτους στρατιώτες του και ο Ιμπραήμ άλλους τόσους δικούς του και να πολεμήσουν. Ακόμη, δηλώνει πρόθυμος και να μονομαχήσει μαζί του. Ο Αιγύπτιος αρχηγός δεν απαντά σε αυτές τις προτάσεις.

Οδοιπορικό με υλικό από την μονογραφία «Θεόδωρος Κολοκοτρώνη – Η πολυτάραχη ζωή και δράση του ηγέτη της Επανάστασης», σε κείμενο του ιστορικού Νίκου Γιαννόπουλου, εκδόσεις ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

17 σχόλια:

Χρηστος είπε...

!!!...ας ηρεμησουμε λιγακι...

Φοινικας1957 είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

phaos είπε...

Θεός σχωρεσ' τα πεθαμένα σου!

Ανώνυμος είπε...

τα ιδια θα εχουμε παλι να ειστε σιγουροι,μονο που σημερα οι περισσοτεροι ειμαστε λαπαδες και πουντρες σαν τους παραπανω σχολιαστες

Βελισσάριος Λεωνίδου είπε...

Για όσους συνΈλληνες:

Ζήτω η Ορθοδοξία
Ζήτω το Έθνος

Αφήστε τους τροτσκιστάς, φιλελέδες και πατριδοκάπηλους "δεξιούς" στα ψυχοαδιέξοδά τους.
Αποσυνδέστε τα παιδιά σας(εσείς οι ήρωες που έχετε) από την Λερναία προπαγάνδα.
Αναθρέψτε τα με την δική μας κληρονομιά, την Καθ'Ημάς Ανατολήν:

https://www.youtube.com/watch?v=P6oxQdDfYIs

https://www.youtube.com/watch?v=o5z108veNAg

Υγ1
Ο πρώτος και μοναδικός μεταρωμαϊκός Εθνάρχης των Ελλήνων ήτο και είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Υγ2
Το 1830 απο ραγιάδες γίναμε εθνικό προτεκτοράτο. Θα γίνουμε αυτοκυρίαρχο Έθνος-Κράτος;

polycmike είπε...

Δεν φαντάζομαι αγαπητέ ΚΟ να εννοείς κυριολεκτικά την "κλεφτουριά" ... διότι με την σημερινή τεχνολογική εξέλιξη (βλ. drones, ανιχνευτές θερμότητας κ.α.), όποιος αποτολμήσει κάτι τέτοιο, θα καταλήξει - στην καλύτερη των περιπτώσεων - να χλευάζεται σε σατιρική εκπομπή.
Ο μόνος τρόπος που βλέπω εγώ, είναι μέσω της καθημερινής συμπεριφοράς μας εντός της κοινωνίας που ζούμε.

Καταρχάς χρειάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ , αφήστε τον συνομιλητή σας να σας πει την άποψή του και μετά εξηγήστε του, για ποιόν λόγο δεν την συμμερίζεστε. Τοποθετηθείτε με τρόπο που να μην τον προσβάλλει (γιατί δεν θα θέλει να ακούσει λέξη) και ταυτόχρονα δώστε την ευκαιρία στον συνομιλιτή σας:
1. Να σκεφτεί και να φτάσει μόνος του σε μια σκέψη ή απάντηση
2. Να δεχτείτε το γεγονός πως μπορεί η δικιά σας εκδοχή να μην είναι σωστή (ουδείς αλάνθαστος)
Για παράδειγμα:
Με μια φίλη εκπαιδευτικό ("αφελής" διεθνίστρια), συζητούσαμε για τον "επιβλαβή" Εθνικισμό στην Ελλάδα (με τον οποίο η ίδια διαφωνεί σφόδρα). Και αφού μου αράδιασε ένα σορό από Δημοκρατεία, Ελευθερία, Ανθρωπισμό, Αδελφοσύνη ... για να στοιχειοθετήσει την άποψή της και εκδήλωσε (βεβαίως βεβαίως) υπέρμετρη της πίστη σε αυτές τις "γενικοποιημένες έννοιες", μου δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσω. Δεν αναφέρθηκα φυσικά στις γενικολογίες, για τις οποίες θα μπορούσαμε να συζητάμε επί ώρες.
Προτίμησα λακωνικά να της απαντήσω, πως τα εδάφη/περιοχές που κατέχει σήμερα η Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα του ελληνικού Εθνικισμού, όπως αυτός εκφράστηκε διαχρονικά τους τελευταίους 2 αιώνες. Με κοίταξε για λίγο αποσβολωμένη και μετά μου είπε "πραγματικά έχεις δίκιο", καθώς σε κάθε περίπτωση που μεγάλωνε η Ελλάδα εδαφικά, αντηλήφθηκε, πως αυτό οφειλόταν σε κάθε περίπτωση στην έκφραση του εκάστοτε ελληνικού Εθνικισμού. Από την Επανάσταση του '21, μέχρι το ΌΧΙ του Μεταξά, σε όλες τις περιπτώσεις που η Ελλάδα μεγάλωνε, ήταν όλες οι περιπτώσεις μια απόρροια του ελληνικού Εθνικισμού.

Παίδες η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, αλλά κόκαλα τσακίζει!! Δεν χρειάζεται καμία βία σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση, απλά χρειάζεται γνώση, θάρρος και ΥΠΟΜΟΝΗ. Αν με τα λόγια δεν μπορείς, παράτα τα, κάνεις περισσότερη ζημιά!!

Καλή ανάσταση στο έθνος μας, ένεκεν της σημερινής γιορτής και πάντοτε με πίστη στον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

ονειρο που ζει σε καποιους να υπαρχουν ακομα ηρωες σε τουτες εδω της ημερες που η σιωπη-η ανοχη -το σκυμενο κεφαλι--ειναικαθημερινο φαινομενο με αποτελεσμα να τελειωνουν μια χωρα και τον λαο της και οποια ελπιδα υπαρχει τριβοντας τα χερια σε ξενους που εποφελουνται απο ολο αυτο.................μεχρι τωρα δυστυχως η μονη επανασταση που θα εκανε ο ελληνας[και ποιο πολυ οι νεοι..]ειναι η επανασταση του καφε και του τσιγαρου................πως περιμενουν να βγει μπροστα ο 50χρονος η 40 χρονων και οι νεοι να καθονται στης καφετεριες ανεμελοι-------οσοι χαθηκαν ηρωικα για την ελευθερια μας την χασαμε εμεις και θα χασουμε και οτι αλλο μας εμεινε χωρις να πεσει βολι[αιμα χυθηκε φυσικα με το γαντι [αυτοκτονιες απο τραγικες πολιτικες]..................καπηλευονται τα συναισθηματα μας -τους νεκρους -την νοημοσυνη μας-------ετσι περναν οτι ανθελληνικο και τελειωτικο για την πατριδα----η αληθεια δεν μενει παντα στην αφανεια και με διαφορα κολπα και προσχηματα δεν μπορεις να της κρυψεις-------καλη λευτερια σε οσουν πιστευουν οτι η χωρα πρεπει να ειναι ανεξαρτητη και χωρις[ χαλκαδες]παρακαλοντας για μια δοση ζωης--------

Ανώνυμος είπε...

Έχεις κάτι στο μυαλό σου;

Ανώνυμος είπε...

Polyc
Βρήκες ετοιμη να ακουσει διεθνήστρια, εαν ηταν κομμουνηστρια και σου ελεγε πως ηταν αποτελεσμα ταξικης παλης του λαου εναντια στον φεουδαρχη;
Εαν σου ελεγε πως δεν υπαρχουν εθνη αλλα ειναι κατασκευασμα της μπουρζουαζιας;
Εαν συνεχιζε πως και σημερα ο αγωμας ειναι ταξικος και πρεπει ολοι οι προλεταριοι , εννοείται ανεξαρτητως τοπου γεννησης, σιγα μην σου ελεγε εθνικοτητας, να παλεψουμε τα αφεντικα τους τραπεζιτες και τους υποστηρικτες τους , τους εθνικιστες φασιστες ακροδεξιους δεξιους και ναζιστες που τους τρεφει η μπουρζουαζια;
Αφεντικα γενικως και αοριστως εννοειται ποτε με ονοματα να ΠΑΜΕ ολοι μαζι βρε αδελφε να τους "εξολοθρευσουμε"!
ΟΧΙ , αυτο δεν θα στο πει ΠΟΤΕ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ!
Για αυτην εισαι εχθρος μονο και μονο που ορκιζεσαι στο Ελληνικο εθνος και στον Τριαδικό Θεό μας.
Είναι το όπιο του λαου και πρεπει να καταπολεμηθει μαζι με τον ταξικο εχθρο.

Και αφου εχεις την υπομονη να ακουσεις ολα αυτα , ρωτας.
Ποτε θα γινει η επανασταση του παγκοσμιου πλεον προλεταριατου;
Για να παρεις την απαντηση ...Οταν ωριμασουν οι συνθηκες, οταν οι προλεταριοι συνειδητοποιησουν τον ιστορικο τους ρολο για να αναλα βουν την αυτο διακυβερνηση τους.
Εσυ ξανα ρωτας, εαν μας επιτεθουν οι "Τουρκοι "π.χ. τι κανουμε;
Τοτε θα κυρηξουμε αυτοματα την ταξικη κομμουνιστικη επανασταση εναντια στον ξενο και ντοπιο ιμπεριαλισμο καπιταλισμο!
Εσυ τα ακους και τρομαζεις μονο και μονο στην σκεψη να αναλαβουν οι νεοαποικοι την διακυβερνηση της χωρας σου , της ζωης της δικης σου της οικογενειας σου και αυτη...
Εννοειται αποχωρει παει στο κρατικο ταμειο που μαχεται παιρνει τον μισθο της, εσυ πας εφορια πληρωνεις για το σπιτι σου για να μην στο παρει το κρατος, , αλλα κομμουνισμοο δεν εχουμε, πληρωνεις το 30% μαζι με λοιπους φορους στο ΚΡΑΤΟΣ φτανει στο 80% , αλλα και παλι αυτο δεν ειναι κομμουνισμος....
ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...

Οι οποιες προετοιμαζονται και ωριμαζουν ταχιστα, οχι σε παγκοσμιο επιπεδο αλλα σιγουρα σε Ελληνικο ωσονουπω....

Απο οτι φαινεται επεσες σε Ελληνιδα διεθνηστρια....
Φιλικα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον σχολιαστή Polyc Mike. Οξυδερκής η παρατήρηση για τα εδάφη που ανέκτησε η Ελλάδα σε σχέση με την ιδεολογία. Πράγματι αληθεύει και ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί.

Εθνικισμός => Επανάσταση, διεκδικήσεις, νίκες.
Διεθνισμός => Υποδούλωση, αποδοχή, ήττες.

Με την ευκαιρία η απεικόνιση του πολιτικού φάσματος με το πρότυπο Αριστερά-Δεξιά είναι μάλλον παρωχημένη. Πιο σωστή είναι Διεθνισμός-Εθνικισμός.

Orthodox True είπε...


Τήν κλεφτουριά καί την λησταρχεία την βιώνουμε στό πετσί μας από αυτούς πού μας κυβερνούν τά πολλά τελευταία χρόνια.
Αυτοί μαζί με το πελατειακό τους σύστημα, ακριβώς αυτό εφαρμόζουν, ""δοκιμασμένη τακτική του κλεφτοπολέμου, που αποβλέπει στη συνεχή φθορά του εχθρού, μέχρι αυτός να  εξαντληθεί..."".
Μόνο πού ο εχθρός τους είναι το Έθνος τών Ελλήνων, τα δε εργαλεία τους οι πρόσφυγες η οικονομική κρίση, η ανεργία, κ.α.
Αρετή καί τόλμη θέλει η ελευθερία, καί η αρετή καί η τόλμη μόνο μέσα από την Αγία Εκκλησία. Έτσι η Ελλάδα "βγάζει", συνεχώς Κολοκοτρώνιδες καί Μπουμπουλίνες...
Ας έχουμε τις ελπίδες μας στήν Υπέρμαχο Στρατηγό.

polycmike είπε...

Αγαπητέ μου, η περίπτωση που αναφέρεις είναι ακραία μεν, αλλά συναντιέται αρκετά δε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα περιφρονούσα τον συνομιλιτή μου δια της σιωπής. Γνωστό εξάλλου το γνωμικό: μην τα βάζεις ποτέ με έναν ηλίθιο, γιατί θα σε ρίξει στο επίπεδό του και λόγω εμπειρίας θα σε νικήσει
Φιλικά.

polycmike είπε...

Επιπρόσθετα αγαπητέ μου, όποιος στρέφεται εναντίον του "κακού" ελληνικού "επεκτατικού" Εθνικισμού, θα πρέπει να προϋποθέτει, πως τα εδάφη που κατέκτησε η Ελλάδα θα πρέπει να επιστραφούν πίσω (στους Οθωμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους, Αλβανούς και Σκοπιανούς αντίστοιχα). Κάτι που συνεπάγεται αυτόματα, πώς υποστηρίζει τον αντίστοιχο εχθρικό Εθνικισμό. Αυτό (και όχι μόνο) δείχνει τον ορθολογισμό και την φυσική υπόσταση του Εθνικισμού ως κοσμοθεωρία.

Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Polyc
Ο εθνικισμός των άλλων κρατών θα πάψη να υπάρχει όταν όλες οι χώρες γίνουν κομουνιστικές , δηλαδή θα πάμε στον παγκόσμιο κομουνισμό, αυτή είναι η απάντηση τους. Είναι οπαδοί της τρίτης διεθνούς αν θυμάμαι καλά. Αδυνατούν να καταλάβουν πως την σκυτάλη την έδωσαν στα σοσιαλιστικά και “φιλελεύθερα” κόμματα ακριβώς για να φέρουν εις περάς αυτό που δεν μπορούσε να κάνει το παγκόσμιο προλεταριάτο μέσω της βίας. Το προωθούν μέσω της ελίτ χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ και το κατασκευασμένο χρέος.

Έχουν σπαταληθεί δισεκατομμύρια χαμένες εργατοώρες σε απαντήσεις προς ιδεοληπτικούς ΤΡΩΚΤΙΚΑ του δημοσίου χρήματος.
Θα ήταν αρκετό για ένα εικοσιτετράωρο να εφαρμοστεί το όλα κρατικά και να τους βάλεις αυτούς τους θεωρητικούς οι περισσότεροι κρατικοί υπάλληλοι ,να σκάβουν στα χωράφια, να εργάζονται στα κρατικά εργοστάσια και στις οικοδομές αποδίδοντας τον μόχθο τους σύμφωνα με
Στον κάθε έναν σύμφωνα με τις ανάγκες του από τον κάθε έναν σύμφωνα με τις δυνατότητες του.
Αυτό δεν είναι το μοτό τους;

Ας βρισκόταν ένας να τους πει θα είσαι εκπρόσωπος μου στο κοινοβούλιο ως συνδικαλιστής αλλά το πρωί θα ΣΚΑΒΕΙΣ!
Εκεί να δεις για πότε πάνε περίπατο όλες οι αμπελοφιλοσοφίες τους!

Δες εδώ ένα άρθρο ,μόνο για να το γράψει σπατάλησε αρκετές ώρες.

http://attikanea.blogspot.gr/2016/03/blog-post_392.html

Κατηγορεί τον σταλινισμό εξυμνώντας τον λενινισμό και το τροτσκισμό.
Άλλοι σπαταλούν άλλες άπειρες ώρες για να του απαντήσουν …ΑΝΟΥΣΙΑ!
ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!

Γράφει ο αρθογράφος πως ο Λένιν και ο Τρότσκι τα έκανε όλα κρατικά και από εκεί αρχίζει η παρανόηση. Δεν γνωρίζει πως έκανε ακριβώς το αντίθετο;
Ίσως και να μην!
Το ζήτημα είναι ποιο κανάλι θα τους τα πει για να τα μάθει και “ο λαός”!
Η ουσία είναι πως όλοι τους συγκέντρωσαν την ιδιωτική περιουσία των πολιτών αλλά και την κρατική και την έδωσαν για εκμετάλλευση στους ΙΔΙΩΤΕΣ δικούς τους ανθρώπους , τους “προλετάριους” για ιδιωτική εκμετάλλευση με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα!

Ο Λένιν εφάρμοσε πρώτος το περουσιολόγιο και την εξοντωτική φορολογία με αντικειμενικά κριτήρια στους μικροϊδιοκτήτες! Τις μεγάλες της πήρε από το κράτος δια της βίας τρομοκρατίας, εφαρμόζοντας τον ολιγαρχικό καπιταλισμό, το τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού!
Ίσως για αυτό λένε πως είναι νομοτέλεια το πέρασμα στον κομμουνισμό που δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό!
ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
Αυτόν τον ρόλο τον έχουν αναλάβει παγκόσμια οι τραπεζίτες.
Ποιος άλλος θα εφαρμόσει το αρχικό παγκόσμιο σχέδιο τους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη;
Η χειρότερη μορφή καπιταλισμού!

Όλα κρατικά …η μεγαλύτερη παρανόηση, έτσι όπως το διαβάζω συνδυάζοντας το με περουσιολόγιο τρομακτική υπερφορολόγηση ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ είναι οι πρωτοπόροι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

Στον οικονομικό τομέα ο Λένιν αναγκάστηκε να εφαρμόσει αρχικά τη Νέα Οικονομική Πολιτική (ΝΕΠ, Новая экономическая политика - НЭП), που προέβλεπε τη μη συμμετοχή του κράτους στην οικονομία και τη δημιουργία μια τάξης ευπόρων προερχομένων από τις τάξεις του Προλεταριάτου. Κύριος ιδεολόγος του οικονομικού αυτού σχεδίου ήταν ο Νικολάϊ Μπουχάριν. Η ΝΕΠ είχε ως αποτέλεσμα το 1927 η ΕΣΣΔ να έχει τους υψηλότερους δείκτες χρήσης και κατανάλωσης αγαθών για όλη τη μετα-επαναστατική και προπολεμική περίοδο (12-18/Июня/Огонёк/2006).

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7_%CE%A3%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%A3%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD

Ανώνυμος είπε...

το πιο σημαντικό άρθρο από το ξεκίνημα της σελίδας σου..

polycmike είπε...

Ώπα φίλος, εγώ μίλησα για διεθνιστές (που δεν έχουν "καεί" πλήρως)!!

Οι δε κουμμουνισταί είναι τα γνωστά λαμόγια που αναφέρεις, μ' αυτούς είναι αδύνατη η οποία συνεννόησης.
Αν έχεις να τους προσφέρεις τσάι με χλωροφόρμιο, καλώς. Αν όχι, υπομονή, θα βρούνε τους "παππούδες" τους στον Γράμμο και στο Βίτσι - μετράνε πλέον τις μέρες τους.

Υ.Γ. και όσον αφορά τις διάφορες "κουμμουνιστικές τους διεθνές/Τρότσκι/Λένιν και Στάλιν", ας τις βάλουν εκεί που ξέρουν καλά!!

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

"Οι Έλληνες μαχητές όσο εύκολα παρασύρονταν από ενθουσιασμό τόσο εύκολα υπέκυπταν στην πρώτη αντιξοότητα." ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΞΕΡΑΤΟΥ ΟΙ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΗΜΙΞΕΡΟΛΕΣ. Ε, ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΛΕΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΣΚΑΣ ...ΧΟΡΤΑΡΙ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ... ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ '21. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΕ... ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΟΙ ΧΛΑΠΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΦΑΪ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ... ΕΥΧΕΣ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΓΕ.