Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Φεμινισμός και η Τριτοκοσμικοποίηση της Δύσης



Το παρακάτω είναι σχόλιο αναγνώστη σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ‘Guardian’ και αναδημοσίευσε το μπλογκ ‘Diversity Macht Frei’. Το άρθρο σχετίζεται με την αντικατάσταση στο σχολικό πρόγραμμα, των κλασσικών Άγγλων συγγραφέων με γυναίκες συγγραφείς και συγγραφείς από «μειονότητες», χάριν «ισότητας». Ένα ακόμα παράδειγμα του πώς ο δυτικός πολιτισμός διαβρώνεται από την παρουσία των αλλοδαπών και το δόγμα της «Ισότητας». Όπως γράφει η αρθρογράφος, Αγγλίδα δασκάλα και «προοδευτική», σε ένα σχολείο πολυπολιτισμικό / πολυφυλετικό και σε μία χώρα όπου οι γυναίκες υπερτερούν αριθμητικά των ανδρών με 51% έναντι 49%, δεν έχει νόημα να διδάσκεται π.χ. το «Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ», η νουβέλα φανταστικής λογοτεχνίας του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον. Λέει λοιπόν, το σχόλιο:
Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα είναι ότι ο φεμινισμός και η τριτοκοσμικοποίηση δουλεύουνε μαζί. Συχνά ακούμε τη φράση "γυναίκες και μειονότητες", "ρατσισμός και σεξισμός", κ.λπ. Όσο μεγαλύτερη επιρροή έχουν οι γυναίκες σε μία κοινωνία, τόσο περισσότερο σε αυτή την κοινωνία θα έχουν μεγαλύτερη επιρροή οι μειονότητες και το αντίστροφο. Η πλειοψηφία αυτών που ψηφίζουν υπέρ της «διαφορετικότητας», της πολυπολιτισμικότητας και των αριστερών κομμάτων είναι γυναίκες. Για παράδειγμα, μόνο το ένα τρίτο των ψηφοφόρων των Σουηδών Δημοκρατών ή των Γερμανών ψηφοφόρων του AFD είναι γυναίκες.

Γιατί; Επειδή οι γυναίκες πληρώνουν μόνο το 30 τοις εκατό των φόρων, αλλά λαμβάνουν την συντριπτική πλειοψηφία των επιδομάτων πρόνοιας, συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και επωφελούνται από τις ποσοστώσεις «διαφορετικότητας» / «θετικής δράσης» σε θέσεις εργασίας, έτσι ώστε υποστηρίζουν συχνά άλλες παρασιτικές ομάδες και συχνά εργάζονται μαζί τους για την επέκταση του κράτους πρόνοιας και τις πολιτικές θετικής δράσης / διαφορετικότητας.

Βασικά, πολλές γυναίκες και μειονότητες έχουν παρόμοια (παρασιτική) συμπεριφορά και παρόμοιους στόχους («μεγάλο κράτος» / μεγαλύτερη εξάρτηση από το κράτος, πολιτική «κατά των διακρίσεων», περισσότερο ποσοστώσεις, περισσότερους φόρους, περισσότερα επιδόματα, περισσότερο «δώσε μου, δώσε μου»). Επίσης, και οι δύο φοβούνται πιθανολογούμενη βία από λευκούς αρσενικούς. Έτσι, βασικά οι λευκοί άνδρες στη Δύση δέχονται επίθεση από έναν συνασπισμό των δικών τους γυναικών που εργάζονται μαζί με τις μειονότητες.

Ρίξτε μια ματιά σε διαδήλωση υπέρ της μετανάστευσης (πολλές γυναίκες)


και σε διαδήλωση κατά της μετανάστευσης (πολύ λίγες γυναίκες)


Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του επιπέδου της γυναικείας επιρροής στις προηγμένες κοινωνίες και της τριτοκοσμικοποίησης αυτών των κοινωνιών. Θα δείτε το άνοιγμα των συνόρων και την εξάπλωση μεταναστών χαμηλού IQ στις πιο φεμινιστικές / θηλυκοποιημένες κοινωνίες, όπως στη Σουηδία, στη Νορβηγία, στον Καναδά, στην Βρετανία, στις ΗΠΑ, στην Γερμανία, κλπ Ρίξτε μια ματιά στην Σουηδία – την πιο φεμινιστική χώρα στη Γη - δέχθηκε πολύ περισσότερους πρόσφυγες ανά κάτοικο από την ίδια τη Γερμανία. Είναι νούμερο 1 στην Ευρώπη στη αποδοχή προσφύγων ανά κάτοικο. Και πολλοί άνθρωποι χαρακτηρίζουν την Γερμανία τρελή που δέχεται χιλιάδες μουσουλμάνους πρόσφυγες. Λοιπόν, η Σουηδία είναι ακόμη πιο τρελή από τη Γερμανία.

Η γυναίκα επιρροή στην κοινωνία συσχετίζεται με το επίπεδο της ‘ξενοφοβίας’ στην κοινωνία.

Οι πιο ξενοφοβικές και κατά της μετανάστευσης χώρες είναι εκείνες χωρίς φεμινισμό, όπως το Ισραήλ (με πολλούς τρόπους Ισραήλ είναι πολιτισμικά παρόμοιο με τις ΗΠΑ πριν την δεκαετία του ‘60), οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι αραβικές χώρες, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ταϊβάν, η Κίνα, κ.λπ.

1. Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο φιλικές προς τους ξένους / ανθρώπους που δεν ανήκουν στην ομάδα τους.

2. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο πρόθυμες να δωρίσουν σε αλλοδαπούς που έχουν ανάγκη (οι γυναίκες είναι πιο αλτρουιστικά άτομα απέναντι στους ξένους / πρόσφυγες που έχουν ανάγκη). Επομένως, μια χώρα με μεγάλη γυναικεία επιρροή θα είναι πιο αλτρουιστική απέναντι στους ξένους.

3. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο εξισωτικές (egalitarian) από τους άνδρες. (Όπου equalitarianism είναι το δόγμα περί «ισότητας» της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχουν διαφορές, όλοι είμαστε «ίσοι». Ακριβέστερα πρόκειται όχι για ισότητα, αλλά για εξισωτισμό. Διάβασε εκτενέστερα: Equalitarianism. Ο εξισωτισμός ως επανάσταση κατά της Φύσης).

4. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο συντηρητικές, λιγότερο "ρατσιστικές" και λιγότερο τιμωρητικές από τους άνδρες.

5. Μελέτες δείχνουν ότι το 75 τοις εκατό των προσήλυτων στο Ισλάμ στη Βρετανία και τις ΗΠΑ είναι γυναίκες, καθώς και η πλειοψηφία αυτών που ζευγαρώνουν με άτομα της μαύρης φυλής.

Έτσι, δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που εβραϊκές οργανώσεις υποστηρίζουν τον φεμινισμό στις δυτικές χώρες, αλλά δεν τον υποστηρίζουν για τη δική τους χώρα.

Η θεωρία μου είναι ότι αν θέλετε να καταστρέψετε μια εθνοτική ομάδα, απλά αυξήστε την γυναικεία επιρροή σε αυτή την ομάδα. Αυξήστε την πολύ. Και βουαλά! Δεδομένου ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την εθνικότητα τόσο πολύ, και δεν είναι ‘ξενοφοβικές’, η χώρα θα ανοίξει τα σύνορα, και θα καλωσορίσει τον καθένα. Ως μπόνους, θα πάρετε επίσης αρνητικό ρυθμό γεννήσεων για την θηλυκοποιημένη ομάδα υποδοχής.

Όλα τα είδη των άλλων εθνοτικών, θρησκευτικών και φυλετικών ομάδων θα έρθουν μέσα και θα αρχίσουν να συναγωνίζονται για την κυριαρχία. Η θηλυκοποιημένη εθνοτική ομάδα υποδοχής αναμένεται να γίνει μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

16 σχόλια:

polycmike είπε...

Το πιο δίκαιο θα ήταν, να στέκεσαι απέναντι από αυτόν τον ηλίθιο φεμινισμό και να το βλέπεις να βουλιάζει μέσα στην αυτοκαταστροφηκότητα που δημιούργησε ... αλλά πονάει ρε γμτ!!

Δοξαιος είπε...

Εξαιρετικό! Εξαιρετικό! Εξαιρετικό!
Το ρεζουμέ είναι το οτι οι γυναίκες υποστηρίζουν την ανοικτή νεοταξίτικη κοινωνία γιατί είναι αφεντικά (απέναντι στους λευκούς άνδρες). Ο φεμινισμός είναι άλλη μια κωδικοποίηση της έννοιας "αντιλευκός ρατσισμός", δεδομένου οτι όλες οι φεμινίστριες επιτίθενται αποκλειστικά στον λευκό άνδρα, συμπεριλαμβανομένων και των εγχρώμων φεμινιστριών.
Τα τελευταία ( αρκετά ) χρόνια έχω παρατηρήσει στον περίγυρο μου το φαινόμενο πολύ όμορφοι, ή και έστω αρκούντως εμφανίσημοι άνδρες να συσχετίζονται ή να παντρεύονται τερατόμορφες γυναίκες. Ακούγεται πολύ γραφικό και δεν θα τολμούσα να γράψω σε σχόλιο τέτοιο πράγμα καταχραζόμενος την φιλοξενία, εάν δεν επαναλαμβάνοταν πλέον ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ που να βγάζει μάτι. Δεν μιλάω για σχέσεις που έχουν μέσα το συμφέρον, κάτι που σίγουρα συνέβαινε σε όλες τις εποχές. Ακόμα χειρότερα έχει γιγαντωθεί το φαινόμενο άντρες να τρέμουν μήπως δεν εκπληρώσουν την παραμικρή θέληση της απίστευτα κακομαθημένης, θρασύτατης ελληνίδας πριγκηπέσας ( συμπεριλαμβάνονατι ακόμα και οι άνωθεν αναφερθήσες τερατόμορφες) και τότε το αγλάϊσμα τους εγκαταλείψει. Γίνομε μάρτυρας τραγελαφικών καταστάσεων καθημερινά όπως: Δεσποινής (ετών 28...) με καφετέρια ανοιγμένη με τα φράγκα της μαμάς (δεν δούλεψε μέχρι τα 28 της να μαζέψει λεφτά...) να διατάζει τον απόφοιτο ΑΕΙ, αλλα άνεργο λόγω κρίσης σύντροφότης, να μαζέψει τις καρέκλες, ενώ ταυτόχρονα η ίδια κάθετε με τους φίλους της (αρσενικού γένους και αυτοί) και τον κοροϊδεύουν...
Αυτό που ήθελα να κλείσω είναι οτι έχουμε και εμείς οι άντρες τεράστιες ευθύνες για τί καταντήσαμε ... να μου επιτραπεί η έκφραση, ΑΙΔΟΙΟΔΟΥΛΟΙ. Θυμηθείται πως ήταν τα πράγματα, πχ στα 70ς. Τότε λέγαν για καμμιά υπερβολικά όμορφη, καπάτσα και περπατημένη, οτι "τους βάζει στο βρακί της". Τώρα όλες μας βάζουν στο βρακί τους, ακόμα και τα τέρατα.
Ζητώ συγγνώμη για την έκρηξη, αλλα η αγανάκτηση με αυτά που βλέπω καθημερινά ξεχειλήζει, θα ήθελα να γράψω τα 10πλάσια για το θέμα.
Απλά να σκεφτούμαι και εμείς οι άντρες οτι αντρισμός θα πεί αξιοπρέπεια, εγωϊσμός ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πως το σχολιάζεις Κ.Ο. ;

http://www.iefimerida.gr/news/258065/i-vasiki-diafora-hristianismoy-islamismoy-ti-apokalyptei-terastia-ereyna

Ανώνυμος είπε...

Το κακό με τη λεγόμενη ''νέα τάξη πραγμάτων'' είναι ,το ότι προς την επίρρωση των σκοπών τους ,αγνοούν το ότι υπάρχουν φυλές,το ότι όλοι είναι διαφορετικοί και όχι ίσοι ,το ότι αρσενικά και θηλυκά έχουν εμφανείς διαφορές κτλ.Αυτό σημαίνει πως πηγαίνουν κόντρα στη Φύση και η Φύση μας έχει δείξει η ιστορία ,πάντα εκδικείται.Μένει λοιπόν να περιμένουμε την μανία της εκδίκησης της ,δυστυχώς όμως θα επηρεάσει προς το χειρότερο και αυτούς που δεν ευθύνονται.Αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα...

Allotrios είπε...

To άρθρο αγγίζει μια ιδιαίτερη πτυχή της δυτικής κοινωνίας που έχει αναλυθεί στο εκπληκτικό βιβλίο του jack Donovan, The Way of Men. Αποσπάσματα έχω αναρτήσει στο http://allotriochaos.blogspot.gr/2014/11/t5ttt454.html και http://allotriochaos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_67.html

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε την θηλυκή βλακεία.

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκω την ανάλυση μάλλον επιφανειακή, άδικη και εσφαλμένη. Επειδή όλες αυτές αποτελούν μια χρηματοδοτούμενη, θορυβώδη και ευρέως προβαλλόμενη μειοψηφία, δεν σημαίνει ότι τις απόψεις τους τις ενστερνίζεται η πλειονότητα των γυναικών.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιτερικά ενδιαφέρουσα διαπίστωση.

Κατά το Νίτσε υπάρχουν δύο κυρίαρχες συμπεριφορικές τάσεις στους ανθρώπους, η νοοτροπία του αφέντη (αριστοκράτη) και η νοοτροπία του δούλου. Κάποιος που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του καταπιεσμένο και αδικημένο εκ του συστήματος και επαναστατεί για τη χαμένη του ελευθερία, θεωρείται ότι έχει δουλική ψυχολογία, εξ ου και η αντιπάθεια του φιλόσοφου για τα εκάστοτε αριστερά επαναστατικά κινήματα. Στον αντίποδα τοποθετείται ο νηφάλιος άνθρωπος που έχει υψηλή κατανόηση του παιχνιδιού της δύναμης στον κόσμο, και προσπαθεί να ενυλώνει δημιουργικά τη θέληση του για δύναμη, δίχως ποτέ να αντιλαμβάνεται εαυτόν υποδεέστερο ή να χτυπιέται και να ωρύεται σε αναξιοπρεπείς μαζικές παρακρούσεις.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας για διάφορους λόγους, που δεν είναι σκόπιμο να αναλυθούν τώρα, το γυναικείο φύλο καταπιέστηκε και απαξιώθηκε και το χειρότερο, ΑΥΤΟ-καταπιέστηκε και ΑΥΤΟ-απαξιώθηκε, εσωτερίκευσε δηλαδή μία συμπλεγματική κατωτερότητα που φρόντισε να περάσει και η ίδια στους θηλυκούς απογόνους. Αναπόφευκτα μία γυναίκα κουβαλάει μία συλλογική κληρονομιά δουλικής φύσης. Κι έτσι εξηγείται η ταύτιση με την εκάστοτε μειονότητα.

Καλώς ή κακώς η αφύπνιση του γυναικείου φύλου, που είναι πολύ πρόσφατο εγχείρημα, συνυφάστηκε με μία αριστερού τύπου προοδευτικότητα που ενδεχομένως παγίδευσε το φεμινιστικό κίνημα στη μονόπλευρη ερμηνεία του κόσμου, που παραδοσιακά προσφέρεται από τους εκάστοτε πολιτικούς χώρους.

Η παρενέργεια αυτού του πράγματος διαφαίνεται υπέροχα στις μέρες μας. Έχεις τις φεμινίστριες να ξενυχτούν αναλύοντας τις προεκτάσεις του διαμοιρασμού ή μη της λάντζας του σπιτιού (!) αλλά σωπαίνουν μπρος στην απάνθρωπη και εγγενώς σεξιστική ισλαμική κοινωνία. Οι πολιτικές ιδεοληψίες τους δεν επιτρέπουν νηφαλιότητα σε τέτοια ζητήματα και ο φόβος της κριτικής από ανθρώπους του χωρου τους απαγορεύει κάθε είδους συγκεραστικές απόψεις. Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να είναι κανείς φεμινιστής αλλά και πατριώτης, ή υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης αλλά ταυτόχρονα καυστικός κριτής του ισλαμικού εκτρώματος; Τέτοιοι συνδυασμοί μάλλον κάμουν μερικούς εγκεφάλους να εκρήγνυνται!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι εξηγείται και η εκλογική νίκη του σύριγγα.
http://www.iefimerida.gr/news/227033/neoi-kai-gynaikes-psifisan-syriza

polycmike είπε...

Αλίμονο αν το γενικοποιούσαμε!!!

Όλοι προερχόμαστε από μια ΜΗΤΕΡΑ, επομένως θα ήταν αβάσιμο το ειχείρημα της "ενοχοποίησης όλων των γυναικών, εις το όνομα του αγοραίου φεμινισμού"!!

Π.χ. κι εγώ αναφέρω συχνά την ορολογία "Ελλαδίτης" (υποτιμητικά - για τους σημερινούς ανιστόρητους φραπεδόμαγκες της βολεμένης κουλτουριάρικης κοινωνίας) και εννοείται πως δεν αναφέρομαι σε όλους τους Έλληνες, θα ήταν εγκληματικό να το εκλάβει κανείς διαφορετικά!!

Τέλος θα ήθελα κι εγώ να τονίσω, πως πρέπει να αποφεύγεται η χρησημοποίηση του όρου "γυναίκα", για προσδιορισμό του "αγοραίου ψευδο-φεμινιστικού κινήματος"!!

polycmike είπε...

Σωραίος, στην τελευταία παράγραφο, εδωσες τα ρεστα!!

Άρκος είπε...

Η φύση της Γυναίκας και του Άνδρα είναι διαφορετική και ο συνδυασμός τους, στα πλαίσια της οικογένειας, αναγκαίος.
Κανένας "ρόλος" δεν είναι "ανώτερος", "κατώτερος" ή άλλα φαιδρά, απλά διότι σύγκριση δεν υφίσταται.
Ενδεικτικό σύμπτωμα της προχωρημένης σήψεως, της ψυχοπνευματικής καταβαραθρώσεως του σύγχρονου (υπ)ανθρώπου είναι η σταδιακή εξασθένιση των φυσικών ορίων μεταξύ της γυναικείας και ανδρικής ψυχοσυνθέσεως που επιφέρει τον συγκερασμό και την ανάμειξη αυτών.
Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστοι καθαροί ψυχικά Άνδρες ή Γυναίκες, μα πολλά πλάσματα σε εσωτερική σύγχυση και σύγκρουση που διαπνεόμενα από κίνητρα εγωιστικά, στο όνομα της ελευθερίας και της "ισότητας", διεκδικούν από τους 2 αυτούς ρόλους ο,τι κρίνουν πως τους συμφέρει.
Η αποξένωση του άνδρα από την γυναίκα, η διάλυση της οικογένειας που πλέον λόγω της σύγχυσης αυτής και της έλλειψης διακριτών ρόλων (οι οποίο τώρα αναθέτωνται όχι βάση της φυσικής κλίσης, μα με καθαρά εγωιστικά όπως προείπα κριτήρια)αποτελεί ένδειξη της σαπίλας του συστήματος αυτού.
Ο φεμινισμος δεν αποτελεί παρά μια έκφραση αυτού του τερατουργήματος (η μετατροπή του άνδρα σε αρσενική, άτιμη πουτάνα είναι μια άλλη) που δηλητηριάζει κάθε τι αγνό και όμορφο και καλλιεργεί το μίσος έναντι του εαυτού, που γέννα την θέληση να γίνεις κάτι που δεν είσαι, να καταπνίξεις τον αληθινό σου εαυτό, πρακτικά καταργώντας την φυσική ιεραρχία.
Συγγνώμη εάν κούρασα.
Ίσως επανέλθω με παρατηρήσεις επί του άρθρου.

Orthodox True είπε...

Ο φεμινισμός είναι για την πολιτική κοινωνία ότι και οι Ιεχωβάδες για την θρησκευτική κοινωνία. Οι "εφευρέτες" και των δύο κινημάτων είναι ο ίδιος ταξικός οργανισμός.
Ο φεμινισμός γεννήθηκε και καλλιεργήθηκε για τις φαντασμένες γυναίκες, γεμάτες φιλαρχία και εγωισμό, που διψούν για εξουσία και αναρρίχηση στα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας. Η αξίωση περί ισότητας είναι πλάνη, καθώς έχουν βλέψεις όχι για ισότητα, αλλά για εξουσία και καθυπόταξη των άλλων στα πόδια τους. Ο φεμινισμός θαμπώνεται από την εξουσία και επιζητά την εξουσία με αρρωστημένο τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που φλερτάρουν το Ισλάμ, γιατί έχουν την ενημέρωση ότι γίνεται μεγάλη παγκόσμια δύναμη. Για την επιβίωση και αναρρίχηση θέλουν την κοσμική εξουσία. Βρίσκει πρόσφορο έδαφος γιατί υπάρχει η κενότητα του μυαλού, τα πάθη της καρδιάς, οι αρρωστημένες επιδιώξεις και φαντασιώσεις για εξουσία που γεννιούνται από τον φόβο και από αίσθημα κατωτερώτητας.
Δεν είναι τυχαίο ότι γυναίκες με στολίδι την ταπείνωση και την ευγένεια της ψυχής, αγωνιζόμενες μέσα στην Αγία Εκκλησία απεχθάνονται τον φεμινισμό. Αυτές οι γενναίες ψυχές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Χριστός ανύψωσε τις γυναίκες στο πρόσωπο Της Κας Θεοτόκου, και ενίσχυσε την αγάπη προς αυτές μέσα από τις Μυροφόρες που αξιώθηκαν λόγω της αγάπης τους να διαπιστώσουν πρώτες Την Αγία Ανάσταση Του Χριστού μας. Εδώ είναι το ανδρείο φρόνημα. Οι μεν λοιπόν φεμινίστριες τρέχουν για εξουσία και οι δε Χριστιανές σιχαίνονται και αποστρέφονται τον φεμινισμό.
Εάν ο Φεμινισμός ήταν αρετή και άξιος αγώνας δικαίου για την τυχόν δικαίωση της γυναίκας, θα την είχε συμπεριλάβει ως κίνημα και ως διαδρομή ζωής και αξίωσης από την Ζωή Του ο Χριστός μας ακόμη εδώ στη Γή.
Οι τρόποι καταξίωσης της εξουσίας της γυναίκας είναι ο αγώνας για την αρετή και ο αγώνας για την τιμή του άνδρα της.
Λέγανε στην ιστορία ότι μεγάλοι Άνδρες είχαν πλάι τους πολύ μεγάλες γυναίκες. Αυτή είναι η μεγάλη καταξίωση της γυναίκας, και εμείς στην ιστορία μας είμαστε περήφανοι και πλούσιοι από πολύ μεγάλες και Ανδρείες γυναίκες όπως η Μπουμπουλίνα η Μαντώ Μαυρογένους κ.α.
Είδατε καμία από αυτές να επιζητούν εξουσίες και τέτοιους παραλογισμούς της αξίωσης της δήθεν "ισότητας"? Φυσικά και όχι γιατί είχαν καλλιεργήσει τις αρετές στις ψυχές τους και είχαν επίγνωση των ρόλων τους. Αυτό είναι το μέγα ζήτημα να έχουμε επίγνωση το πόσο φτάνει το χέρι μας.

Ανώνυμος είπε...

Στο Ισραήλ τείνει προς τη μητριαρχία ο Στρατός του και έχει ενσωματώσει πλήρως τους LGBT εκτός του γάμου μέχρι στιγμής και αυτό λόγω των αντιδράσεων από τους ορθόδοξους Εβραίους.

Unknown είπε...

πολυ ωραίο άρθρο...
μην ξεχνάμε όμως κ' την Μπουμπουλίνα, την Σπαρτιάτισα....
Είναι το σύστημα που τις αλάζει...ειναι ποιο εύκαμπτες σε κάθε αλλαγή...
Άρα παίζει το σύστημα ρόλο...

Ανώνυμος είπε...

φεμινισμος και φαλοκρατισμος ειναι δυο οψεις του ιδιου νομισματος!ο φεμινισμος πρεπει να τον επινοησε ενασ αντρας επειτα απο μια μεγαλη συσκεψη των αρχηγων ολου το κοσμου της δυτικης και αν οχι και της ανατολικης κεινωνιας!βεβαιως!επειτα εβγαλαν στην αρχη της βιομηχανικης επαναστασης κινηματα απο''απελπισμενων''γυναικων που κουραστηκε απο την σκληρη και αδυσοπητη αντρικη κυριαρχιαπου διαλιλωνουν για την αδικη κακομεταχειρηση των αντρων απεναντι μας!καλοπληρωμενες γυναικες του φεμινισμου που καινε σουτιεν,αξυριστες στις μασχαλες και στην υβη τους, με φαρδια πατελονια για χειραφετηση των γυναικων! νομιζω οτι αν της εβαζαν να διαδιλωσουν ηπερ της κλειτοριδεκτομης θα διαδηλωναν ευχαριστως!