Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Νέα Παγκόσμια Τάξη εναντίον Βενεζουέλας



Του Matthew Heimbach (TradYouth ) / ΚΟ

Ένα από τα πράγματα που πραγματικά με πειράζει είναι όταν εθνικιστές αρνούνται να υποστηρίξουν άλλους εθνικιστές* γιατί κάποιο άλλο κίνημα θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα διαφορετικό μέρος του πολιτικού φάσματος σε σχέση με την οικονομία ή κάποια κοινωνική πολιτική. Η παγκόσμια συμμαχία κατά του διεθνισμού περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία θρησκευτικών παραδόσεων, εθνοτήτων και πολιτιστικών αξιών. Αν η Ορθόδοξη Ρωσία, το Σιιτικό Ιράν, η κοσμική Συρία, και η αθεϊστική Κίνα μπορούν να συνεργαστούν σε ένα οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό μπλοκ ενάντια στον Σιωνισμό και τις δυνάμεις της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, όλοι οι εθνικιστές θα πρέπει να βρουν τρόπους για να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να σταθούν ενωμένοι ενάντια στις δυνάμεις του νεο-αποικιακού παγκόσμιου καπιταλισμού.

Η Επανάσταση της Βενεζουέλας υπήρξε στόχος της Αμερικής, από τότε που ξεκίνησε. Προηγουμένως, όταν ο Τσάβες ήταν στην εξουσία, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα χρηματοδοτούσαν ομάδες για να γίνει πραξικόπημα. Αυτό προσωρινά δούλεψε. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να καταστρέψουν τη Βενεζουέλα και την Σοσιαλιστική Επανάστασή της, όπως ακριβώς έχουν δοκιμάσει να το κάνουν στην Κούβα εδώ και δεκαετίες. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι ούτε Αριστερή, ούτε Δεξιά. Είναι Παγκοσμιοποιητική (globalist). Οι καπιταλιστές της Νέας Υόρκης χρηματοδότησαν τους Μπολσεβίκους στη Ρωσία με εκατομμύρια δολάρια και ατελείωτα φιλικά δημοσιεύματα στον Τύπο γιατί πίσω από μία φαινομενική ιδεολογία, οι Εβραίοι ολιγάρχες και οι «εθνικοί» συνεργάτες τους επιλέγουν πάντα την παγκοσμιοποίηση πάνω από τα υποτιθέμενα δόγματά τους και τις παρουσιαζόμενες φιλοσοφίες τους.

«Ελευθερωτής της Λιβύης, Θα μείνει στην ιστορία ως ένας μεγάλος μαχητής, ένας  επαναστάτης και ένας μάρτυρας». - Hugo Τσάβες για το θάνατο του συνταγματάρχη Καντάφι.

Όπως ακριβώς και στο παρελθόν, η αφοσίωση των Δυτικών ολιγαρχών εξαρτάται καθαρά από ποια κυβέρνηση, κίνηση, ή καθεστώς θα ταιριάξει καλύτερα στη διαδικασία διάλυσης της εθνικής, εθνοτικής και θρησκευτικής ταυτότητας. Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τους υποτιθέμενους "φασίστες" στην Ουκρανία αν αγωνίζονται για λογαριασμό των Εβραίων ολιγαρχών και του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια το θα το γυρίσουν από την άλλη για να υποστηρίξουν ριζοσπαστικές ομάδες της Αριστεράς στη Ρωσία, και όλα αυτά με την πρόθεση να προωθήσουν τον διχασμό στα έθνη και να τα ‘ανοίξουν’ προς την εξουσία και την επιρροή της globalist ατζέντας τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν την φιλο-Λευκή Νότια Αφρική και την Ροδεσία, αφού αυτό κατέστη πολιτικά σκόπιμο, αλλά επίσης εργάστηκαν στη συνέχεια για να υπονομεύσουν και να ανατρέψουν την Σοσιαλιστική Επανάσταση του Κάστρο στην Κούβα, όλα αυτά επειδή αυτές οι κυβερνήσεις, ανεξάρτητα αν ευθυγραμμίζονται οι απόψεις τους στην πολιτική ή την οικονομία - αντιστάθηκαν στο κάλεσμα για ανεξέλεγκτο καπιταλισμό και έλεγχο (των χωρών τους) από πολυεθνικούς οργανισμούς και Εβραίους τραπεζίτες.

Στα μάτια των ελίτ, κάθε έθνος που θέλει να αγωνιστεί για τον δικό του συμφέρον πρέπει να συνθλιβεί. Από τον Σαντάμ στο Ιράκ μέχρι τον συνταγματάρχη Καντάφι στη Λιβύη και τα τύμπανα του πολέμου να χτυπάνε συνεχώς απέναντι στο Ιράν, η εθνική κυριαρχία ήταν ο εχθρός των ελεγχόμενων από τους Σιωνιστές Ηνωμένων Πολιτειών και ως εκ τούτου οποιαδήποτε χώρα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εναντίον, τις περισσότερες φορές, είναι σύμμαχος στον δικό μας μεγαλύτερο αγώνα.

Η Βενεζουέλα είναι αριστερή και σοσιαλιστική , αλλά είναι αντι-παγκοσμιοποιητική. Αν συναντιόμουν ποτέ με τον Ούγκο Τσάβες και μιλούσαμε για θέματα πίστης, εθνικής ταυτότητας, και οικονομίας θα είχαμε πιθανότατα άγριες συζητήσεις. Αλλά θα βρίσκαμε κοινό έδαφος, στην αντίθεσή μας στην παγκοσμιοποίηση και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν ήταν ποτέ υπέρ των συμφερόντων του αμερικανικού λαού, αλλά ήθελε μόνο να χρησιμοποιήσει το αίμα μας και τα χρήματά μας για προωθήσει τα συμφέροντας της παγκοσμιοποίησης.

Όπως ο Τσάβες τόνισε «Ο μεγάλος καταστροφέας του κόσμου, και η μεγαλύτερη απειλή ... εκπροσωπείται από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ». Αυτό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ενέργειες του αμερικάνικου λαού, αλλά της προδοτικής του κυβέρνησης που εδώ και δεκαετίες ελέγχει και χειραγωγεί τις κυβερνήσεις και τις οικονομίες της Λατινικής Αμερικής, ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας και των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Ο Τσάβες κατανόησε ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ήταν πραγματικά εβραϊκός ιμπεριαλισμός. Σε ένα διάγγελμά του τα Χριστούγεννα το 2005 δήλωσε «Οι απόγονοι εκείνων που σταύρωσαν τον Χριστό ... έχουν γίνει κύριοι του πλούτου του κόσμου, μια μειοψηφία έχει γίνει κύριος του χρυσού του κόσμου, του ασημιού, των ορυκτού πλούτου, του νερού, των πλούσιων εδαφών, της βενζίνης, του πλούτου και έχει συγκεντρώσει τα πλούτη σε ένα μικρό αριθμό χεριών».

Ο Τσάβες είχε επίσης εκτεταμένες σχέσεις με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο, είχε προχωρήσει σε οικονομικές συμφωνίες με το Ιράν, και στην πραγματικότητα χρησιμοποιούσε την αστυνομία του για να ψάξει εβραϊκές συναγωγές και σχολεία πολλές φορές για αντι-επαναστατικές δραστηριότητες. Ο Τσάβες επέτρεπε σε κρατικά κιόσκια να πουλάνε αντίγραφα των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών και ένας Εβραίος δημοσιογράφος παραπονέθηκε το 2010, όταν η εκστρατεία του Τσάβες εξέθετε την εβραϊκή καταγωγή του πολιτικού του αντιπάλου και το είχε κάνει θέμα της εκστρατείας του, ανέφερε ότι η Βενεζουέλα είχε «επίσημα επικυρώσει τον Αντισημιτισμό».

Στη Βενεζουέλα,

    «ένας Εβραίος βουλευτής δέχτηκε επίθεση δημοσίως από τον πρόεδρο του Γραφείου της Πολιτείας Μιράντα (μέλος του στενού κύκλου του Τσάβες), με τον ισχυρισμό ότι οι Εβραίοι είχαν σκοτώσει τον Ιησού Χριστό και έτσι τους άξιζε να σφαχτούν από τον Χίτλερ. Λίγο μετά από αυτό, το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο για Docencia Participativa, εκπαιδευτικό ινστιτούτο που συνδέεται με την κυβέρνηση, άρχισε να δημοσιεύει γελοιογραφίες με γκροτέσκες στερεοτυπικές καρικατούρες Εβραίων, με τις περισσότεροι από αυτές να κατηγορούν την παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα, ότι έχει ατζέντα για παγκόσμια κυριαρχία».

Οι αριστεροί σοσιαλιστές της Λατινικής Αμερικής κατανοούν καλύτερα από ό, τι το αμερικανικό κοινό ότι οι κυβερνήσεις της Δύσης ελέγχονται από Εβραίους τραπεζίτες και Εβραίους ολιγάρχες. Δεν πρέπει να συγχέουμε τα αντιαμερικανικά σχόλια και συναισθήματα ότι είναι εις βάρος του αμερικανικού λαού. Αντίθετα, είναι ενάντια στους κυβερνήτες της Αμερικής, που ωθούν μια ιμπεριαλιστική ατζέντα σε κάθε έθνος στον πλανήτη.

Οι Εβραίοι χρησιμοποιούν τον αμερικανικό λαό για την προώθηση της ατζέντας τους, και οι εθνικιστές της Λατινικής Αμερικής δικαίως αντιτίθενται σε αυτήν την υποστηριζόμενη από εβραίους εισβολή στις κυβερνήσεις και τις οικονομίες της περιοχής τους. Ενώ ούτε ο Τσάβες, ούτε οι σύμμαχοί του στη Λατινική Αμερική είναι εθνικοσοσιαλιστές, όπως η Χεζμπολάχ στο Λίβανο ή οι Μπααθιστές στη Συρία, ούτε καταλογίζονται στα δόγματα της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης, οι δύο πλευρές ήταν σε θέση να κοιτάξουν πέρα ​​από την πολιτική ιδεολογία και τη θρησκεία για να σχηματίσουν συμμαχίες εναντίον της Λερναίας Ύδρας της παγκοσμιοποίησης που απειλούσε και τις δύο περιοχές.

Η Σοσιαλιστική Επανάσταση του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα θέτει τις ανάγκες του λαού του πρώτα. Μόλις η Αμερική και άλλες χώρες τους είπαν να ιδιωτικοποιήσουν την οικονομία τους, προκειμένου να έχουν οι πολυεθνικές εταιρείες πρόσβαση σε μια νέα αγορά, ο Τσάβες απάντησε «Η ιδιωτικοποίηση είναι ένα νεοφιλελεύθερο και ιμπεριαλιστικό σχέδιο. Η υγεία δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, επειδή είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ούτε μπορεί η εκπαίδευση, ούτε το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Δεν μπορούν να παραδοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο που αρνείται από τους ανθρώπους τα δικαιώματά τους».

Η άποψή του ήταν εκείνη που πρέπει να έχει μια κυβέρνηση που έχει καθήκον να προστατεύει τον λαό της από όλους τους εχθρούς, ξένους και εγχώριους. Υπό την ηγεσία του Τσάβες, η υγειονομική περίθαλψη αυξήθηκε, η παιδεία αυξήθηκε, η φτώχεια μειώθηκε, και οι δαπάνες για υποδομές ανέβηκαν. Τα κέρδη από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας δεν αποστέλλονταν σε μετόχους σε εταιρείες ή στις τσέπες των παγκοσμιοποιητών, πήγαιναν για να σηκώσουν το λαό της Βενεζουέλας και για να ανοικοδομήσουν το έθνος.

Ο Ούγκο Τσάβες με τον πρώην Ιρανό ηγέτη Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

Ο Τσάβες επίσης εργαζόταν, ενώ ήταν πρόεδρος, για να πετύχει μια οικονομική και πολιτική ένωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής για να προωθηθεί η αυτάρκεια και οι συμμαχίες προκειμένου να σταθούν ενάντια στον δυτικό ιμπεριαλισμό. Η διαδικασία αυτή απέβλεπε στο να ενώσει τα διάφορα εθνικιστικά κινήματα σε μια δύναμη που θα μπορούσε να υπερασπιστεί καλύτερα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της περιοχής.

Πολλές από τις πολιτικές του Τσάβες οι Αμερικάνοι Λευκοί εθνικιστές θα υποστήριζαν. Ο Τσάβες δηλώσει το 2007 : «Δεν θα χρειάζεται πλέον να πάμε στην Ουάσινγκτον, ούτε στο ΔΝΤ, ούτε στην Παγκόσμια Τράπεζα, σε κανέναν», όταν πήρε το έθνος του από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Για την Επανάσταση του Τσάβες μία από τις πρώτες προτεραιότητες ήταν η αφαίρεση κάθε επίδρασης που έχουν στο έθνος οι παγκοσμιοποιητές τραπεζίτες.

Όσοι είναι κατά της παγκοσμιοποίησης είναι οι σύμμαχοί μας, όχι εχθροί μας. Η παγκοσμιοποίηση είναι μια απειλή για όλους μας. Αν μια λύση προερχόμενη από την αριστερά δουλεύει καλά για μια ορισμένη εθνοτική κοινότητα ή πολιτισμό, θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να την προωθήσουν εφ’ όσον παραμένει εντός των συνόρων τους. Με την παγκοσμιοποίηση, όλοι μας χάνουμε την ικανότητα να διαχειριζόμαστε τις δικές μας υποθέσεις. Ο Τσάβες άνοιξε την πόρτα για άλλους εθνικιστές αριστερούς ηγέτες, όπως ο Ραφαέλ Κορέα στον Ισημερινό, ο Έβο Μοράλες στη Βολιβία, και ο Daniel Ortega στη Νικαράγουα για την προώθηση της ενότητας μεταξύ των εθνών τους, για να παρέχουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους φτωχούς, να αφαιρεθεί η βιομηχανία και οι φυσικοί πόροι από πολυεθνικές εταιρείες μέσω εθνικοποίησης, και να σταθούν ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Ο Τσάβες ωστόσο, όπως και κάθε ηγέτης δεν ήταν τέλειος. Η διαφθορά επέτρεψε ένα μεγάλο ποσό των εσόδων από το πετρέλαιο να πάει στις τσέπες των γραφειοκρατών, αντί να πάει για την ανάπτυξη του έθνους και την βοήθεια στους φτωχούς. Επίσης, ως Χριστιανός, λυπάμαι για τη σχέση του Τσάβες με τον Χριστιανισμό που πολλές φορές ήταν συγκρουσιακή. Πιστεύω πάντως, ότι είναι πιο σημαντικό να τον δούμε ως μια δύναμη που στέκεται ενάντια στις δυτικές κυβερνήσεις που είχαν χώσει την μύτη τους στην περιοχή, ανατρέποντας αμέτρητες κυβερνήσεις και λεηλατώντας την περιοχή για να ωφεληθούν οι Εβραίοι ελίτ και τα «εθνικά» σκυλάκια τους.

Οι συνεχείς αναφορές του Τσάβες στη «δημοκρατία»,προσωπικά μου είναι ανυπόφορες, αλλά η «δημοκρατία» για την Λατινική Αμερική σημαίνει να επιτρέπεται ο λαός να ελέγχει τη μοίρα του, και όχι τα ξένα συμφέροντα. Επίσης οι καταγγελίες του «φασισμού» από τον Τσάβες θα πρέπει να κατανοηθούν με τον ίδιο τρόπο που οι ανατολικοευρωπαίοι χρησιμοποιούν τη φράση, όχι ως όρο κατά της ιδεολογίας του φασισμού, αλλά της εισβολής του δυτικού ιμπεριαλισμού στη γη τους.

Λόγω της αντίθεσης του Ούγκο Τσάβες στις πολυεθνικές εταιρείες και τις διεθνείς τράπεζες, το σύστημα εργάστηκε στο να τιμωρήσει αυτόν και τη Βενεζουέλα. Όταν το Bloomberg τον κατήγγειλε επειδή αρνήθηκε να ξεπουλήσει το έθνος και το λαό του σε ατελείωτη δουλεία χρέους, το βλέπω αυτό ως μία σημαντική, αλλά επώδυνη, απόφαση που ένας εθνικιστής ηγέτης πρέπει να κάνει. Πώς μπορεί κάποιος να ορίσει την τιμή για την αυτονομία και το μέλλον του λαού του;

Η τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι αυτή που γρήγορα ξετυλίγεται. Αυτό το ξήλωμα στη Βενεζουέλα άρχισε όταν ο Τσάβες πέθανε, αφήνοντας ένα κενό εξουσίας και την επανάσταση στη μνήμη, όχι στην πραγματική πολιτική ζωή. Η αντιπολίτευση που υποστηρίζεται από τη Δύση έσπευσε να δράσει. Δεν έκανε μόνο η επανάσταση να πεθάνει μαζί με τον ηγέτη της, αλλά η Βενεζουέλα ήταν το έθνος που επλήγη περισσότερο από την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Οι νεο-φιλελεύθεροι οικονομολόγοι θριαμβολογούν για τον τρέχον χάος στη Βενεζουέλα ως απόδειξη ότι ο σοσιαλισμός είναι καταδικασμένος. Κάθε έθνος που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα του πετρελαίου είναι σε κρίση αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες οικονομικές αρχές του. Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι η απώλεια των εσόδων του κρατικού πετρελαίου πλήττει τους λαούς τόσο έντονα αποδεικνύει ότι η σοσιαλιστική οικονομία πράγματι επένδυσε την μερίδα του λέοντος του πλούτου των φυσικών πόρων στο λαό όλο αυτό το διάστημα.

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τη Βενεζουέλα «απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών» και «απειλή» για την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική. Ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν λάβει χρηματικά ποσά από τη Δύση για να υποστηρίξουν προσπάθειές για να ανατραπεί η κληρονομιά της Επανάστασης του Τσάβες. Η Independent ανέφερε πως «Το 2002, ο τότε Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες εκδιώχθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα με πραξικόπημα από τους αντιπάλους που υποστηρίζονταν από τις ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον συνέχισε να διοχετεύει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στους επικριτές του».

Αυτά τα χρήματα από την Ουάσιγκτον έχουν χρησιμοποιηθεί για να στηρίξουν τις ομάδες της αντιπολίτευσης και να προσπαθήσουν να κατεβάσουν τον Τσάβες και τώρα τον διάδοχό του, Πρόεδρο Nicolas Maduro.

Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να καταστρέψουν κάθε κυβέρνηση, κάθε καθεστώς, και κάθε κίνηση που θα μπορούσε να μιλήσει υπέρ του λαού του, αντί να υποκύπτει στα συμφέροντα των διεθνιστών. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Βενεζουέλα η οποία περιγράφεται από τον σημερινό Πρόεδρο ως "απόπειρα πραξικοπήματος" που υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον, είναι απλά μια άλλη απόπειρα «έγχρωμης επανάστασης», όπως συνέβη στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη κατά την τελευταία δεκαετία.

Ο δημοσιογράφος James Petras (Venezuela Analysis) επεσήμανε ότι,

    «Η κατηγορία του Ομπάμα ότι η Βενεζουέλα αποτελεί απειλή για την αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι μια κατηγορία που απευθύνεται σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν επιλέξει ελεύθερα να εγκαταλείψουν τις οργανώσεις με επίκεντρο τις ΗΠΑ και που απορρίπτουν την ηγεμονία των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, αυτό που προκαλεί την οργή του Ομπάμα και παρακινεί τις επιθετικές απειλές του προς τη Βενεζουέλα είναι που η πολιτική ηγεσία του Καράκας αμφισβητεί την ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Η Βενεζουέλα δεν έχει στρατιωτικές βάσεις στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική ούτε έχει εισβάλει, ή καταλάβει εδάφη ή υποστηρίξει στρατιωτικά πραξικοπήματα σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής - όπως ο Ομπάμα και οι προκάτοχοί του έχουν κάνει. Η Βενεζουέλα καταδίκασε την αμερικάνικη εισβολή της Αϊτής, τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ στρατιωτικά πραξικοπήματα στην Ονδούρα (2009), την Βενεζουέλα (2002, 2014, 2015), την Βολιβία (2008) και το Εκουαδόρ (2010). Σαφώς, το διάταγμα «έκτακτης ανάγκης» του Ομπάμα και οι κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας κατευθύνονται στη διατήρηση της αδιαμφισβήτητης αμερικανικής αυτοκρατορικής κυριαρχίας στη Λατινική Αμερική και τον εξευτελισμό της ανεξάρτητης, δημοκρατικής εξωτερικής πολιτικής της Βενεζουέλας».

Το National Interest, ένα think tank εξωτερικής πολιτικής που δημιουργήθηκε από τον "νονό του νεο-συντηρητισμού" τον εβραϊκής καταγωγής Irving Kristol έγραψε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει προκλητικά και χωρίς καμία απολογία να σταθούν  με τη δημοκρατική αντιπολίτευση» και να «σταθούν με εκείνους που θα συμβάλουν  να επιστρέψει η Βενεζουέλα από την άβυσσο». Οι Εβραίοι στην Ουάσιγκτον και το Σύστημα τόσο στην αριστερά όσο και στην δεξιά ζητούν την πτώση της Επανάστασης του Τσάβες και την παροχή απεριόριστης υποστήριξης στην «δημοκρατική αντιπολίτευση».

Η πολιτική των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα είναι μια σκόπιμη συνωμοσία της CIA και των παγκοσμιοποιητών εναντίον μιας χώρας που έχει στραφεί κατά των πολιτικών της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αριστερή ή όχι, αξίζει την υποστήριξή μας περισσότερο από αυτές τις προσωπικότητες της αντιπολίτευσης που θέλουν «η Βενεζουέλα να ανοίξει», λέξη που μεταφράζεται να επιτραπεί η λεηλασία των πόρων και του λαού από τις πολυεθνικές εταιρείες και τις τράπεζες και, στη συνέχεια, να μετατραπεί αυτό το έθνος σε ένα ακόμα προπύργιο της παγκοσμιοποίησης, αποδυναμώνοντας και τα άλλα εθνικιστικά κινήματα στη Λατινική Αμερική.

Κάθε έθνος που πέφτει στα χέρια των παγκοσμιοποιητών γίνεται άλλη μία βάση από όπου θα επιτεθούν εναντίον γειτονικών χωρών. Αν η μάχη του 21ου αιώνα είναι εθνικισμός vs παγκοσμιοποίηση, εγώ θα σταθώ περήφανα δίπλα σε μη-λευκούς, ακόμα και αριστερούς εθνικιστές παρά σε ένα αυτοαποκαλούμενο "εθνικιστή" που υποστηρίζει την ηγεμονία και την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης.

* Ο Matthew Heimbach είναι Αμερικάνος, φιλο-Νότιος, Λευκός αποσχιστής και Χριστιανός Ορθόδοξος (!) στο θρήσκευμα. Tα media τον έχουν αποκαλέσει «το νέο πρόσωπο του μίσους», ενώ το Αλ Τζαζίρα τον βάπτισε «μικρό Φύρερ»! Η λέξη «εθνικιστής» για αριστερούς, είναι θεωρώ αδόκιμη. Προφανώς, εννοεί «πατριώτης». Στην Λατινική Αμερική ο πατριωτισμός δεν είναι ενοχοποιημένος από τους αριστερούς. Το αντίθετο μάλιστα. Η εθνική σημαία βρίσκεται σε μεγάλη εκτίμηση και θυμάμαι το πάθος με το οποίο ψέλνουν κάθε φορά τον εθνικό τους ύμνο οι παίκτες των εθνικών ομάδων των χωρών της Νοτίου Αμερικής. Τέλος πάντων, από όσα έχω καταλάβει, καμία σχέση, η εκεί αριστερά, με το επικίνδυνο νεοταξικό ανθελληνικό υποτακτικό εμετικό τσίρκο της αριστεράς στην Ελλάδα. Επίσης, όσον αφορά τις χειραγωγούμενες από τους σιωνιστές ΗΠΑ, ο ιμπεριαλισμός της U.S.A. έχει μακρά ιστορία, και υπήρχε πριν τον Σιωνισμό. Τα θέλει δηλαδή και ο… πισινός της Ουάσινγκτον. Εάν κέρδιζε τον «εμφύλιο» ο Νότος, σαφώς, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.     


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ, σου έστειλα μέιλ. Ρίξε του μια ματιά. Είναι μία σειρά άρθρων/μέτρων της ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

polycmike είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

το προβλημα ειναι οτι ο Μαδουρο δεν εχει τιποτα απο Chaves, γιαυτο και η χωρα του υποκυπτει στις πιεσεις και στα χτυπηματα της δυσης. Καθε μεγαλος ηγετης χρειαζεται και εναν αξιο διαδοχο

polycmike είπε...

Αγαπητέ anonymus 4:57,

και αφού είναι(ήταν) τόσο μεγάλος ηγέτης ο Τσάβες, γιατί δεν φρόντισε να κάνει την χώρα του αυτάρκης, τουλάχιστον στα βασικά αγροτικά προϊόντα (την κοκαΐνη, δεν την εκλαμβάνω ως "αγροτικό προϊόν"). Με αποτέλεσμα ο κόσμος της Βενεζουέλας, να μην έχει ακόμη και τα βασικά είδη ανάγκης;

Έλεος πια με τον "ηγέτη" Τσάβες, όταν το μόνο που άφησε πίσω του είναι φτώχια, πεινασμένος κόσμος, λεηλασίες στα μαγαζιά, διαλυμένη οικονομία και ένας "στείρος" αντιαμερικανισμός. Και όλα αυτά, στο όνομα του σοσιαλισμού βεβαίως βεβαίως, φαντάζομαι τί θα γινόταν, αν δεν ήταν και σοσιαλιστής; (ρητορικό το ερώτημα)


Περί "εθνικιστή" Τσάβες:
Καλώς ή κακώς, ο Τσάβες είναι κατοχυρωμένος -ως σύμβολο πρότυπο- από την ευρωπαϊκή Αριστερά. Με την Αριστερά, που πολεμάει με λύσσα το ότιδήποτε που θυμίζει την λέξη "Έθνος". Άρα ο μόνος λόγος που μπορεί να γίνεται από τους εθνικιστές, η όποια αναφορά στον Τσάβες, είναι είτε από τραγική αφέλεια, είτε από εγκάθετους (με προβιά εθνικιστή-πατριώτη) που επιδίδονται στην άγρα ψήφων στα πατριωτικά λημέρια.

Στην Ελλάδα, κάναμε το λάθος και "συμφιλιωθήκαμε" μετά το τέλος του Ελληνοκομμουνιστικού πολέμου '44 - '49 με την Αριστερά ... ακόμα το πληρώνουμε!!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι,στη Λατινική Αμερική δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο εθνικισμός που εν δυνάμει υπάρχει στην Ευρώπη.Επειδή ήταν αποικίες και λευκοί Πορτογάλοι και Ισπανοί αναμείχθηκαν (κοινωνικά) με ιθαγενείς και νέγρους που φέρανε από την Αφρική δεν μπόρεσαν να νοιώσουν ως ''έθνος''(όχι βέβαια ότι πολυασχολήθηκαν κιόλας).Ένα είναι όμως βέβαιο,η αγάπη τους για την πατρίδα τους,ο έμφυτος πατριωτισμός τους ακόμα και από αριστερούς και κομμουνιστές.Απόδειξη η Κούβα που βέβαια εκεί ο μεγάλος Γκεβάρα σε επιστολή του προς τον Κάστρο μιλά ξεκάθαρα για το εθνικιστικό αίσθημα που πρέπει να αναπτυχθεί.Ναι ο Τσε ήταν ένας πατριώτης και εν δυνάμει εθνικιστής και δυστυχώς σήμερα το όνομα του χρησιμοποιείται από τους εθνομηδενιστές,απάτριδες και διεθνιστές αριστερούς της Ελλάδας.Πάντως εκεί οι ''αριστερές'' θέσεις έχουν κυρίως κοινωνικές προεκτάσεις.Ας θυμηθούμε τη φράση του Μεταξά :''Είμαστε εθνικά δεξιοί και κοινωνικά αριστεροί''!Και οι λατινοαμερικάνοι έχουν υποστεί τις αδικίες των ολιγαρχών πλουτοκρατών και στράφηκαν προς την αριστερά ,αλλά μόνο για τις οικονομικές της θέσεις και όχι τόσο για τις εθνομηδενιστικές και πατριδοκτόνες τάσεις της.Και φυικά δεν είναι τυχαίο ,πως οι Αμερικανοί έχουν ''λυσσάξει'' με όλη τη Νότιο Αμερική.Αυτή την εντύπωση έχω.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Polyc Mike νομίζω πως αυτή η φράση που παραθέτεις είναι του Έζρα Πάουντ και όχι κάποιου κομμουνιστή.
Γιώργος ο Νότιος

polycmike είπε...

Δίκιο έχεις αγαπητέ Γεώργιε!!

Ανώνυμος είπε...

Προς Γιώργος ο νότιος.
Αποδέχεσαι αυτην την ρήση του Μεταξα που ανέφερες;
Πιστεύεις πως εκφραζει την αλήθεια;
Μηπως είναι προιόν συμβιβασμου με αυτην, την αλήθεια, δεδομένου και των συνθηκων,
η αγνοιας περι της δεξιας και αριστερης κοσμοθεωρησης;
Ισως αυτη η ρηση να πρεπει να αποδικοποιηθει.
Ταπεινη μου αποψη ,εκει βρισκεται ...το κλειδι ...

Φίλε Mike , "εγραψες" και πάλι , ως συνήθως,
βεβαιως βεβαιως...

Ηράκλειτος είπε...

Ηράκλειτος
Η απάντηση βρίσκεται κάπου αλλού Κόκκινε ουρανέ μπορεις εύκολα να το διερευνήσεις....Πρωτον ο Τσαβες καμια μα καμια σχεση με τον <> του Μαδουρο....Στην ουσια ηταν εθνικιστης μπορουμε να αναφερουμε και πολλα ακομα και το Ερικα επαιζε σε εκδηλωσεις του σταρτου του για τους γνωριζωντες ..Και δευτερον και κυριοτερο στις πολυ ωραιες αναλυσεις και των σχολιων αλλα και του αρθρου σου η απαντηση κρυβεται στην καταγωγη του <>....Ενα απλο γκουγκλαρισμα θα σας πεισει...

Ηράκλειτος είπε...

Εκεινη την εποχη πολλοι ειχαν ασχοληθει με την καταγωγη Μαδουρο-Καπριλες...Ευκολως εβρισκες πολλες αναφορες ακομα και στην wikki παραταυτα μετεπειτα με τον καιρο ''επεσε'' η αναλογη επεξεργασια...Η πηγη που παραθετω η αρχικη τουλαχιστον μπορει να μην αποτελει και grande ποιοτητα αλλα το γεγονος και η ειδηση παραμενει...Σεφαραδιτης περιουσιος...http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1749.html

Ηράκλειτος είπε...

Και εδω...Στο τελος του αρθρου παρατιθονται και επισημα εγγραφα της Βενεζουελας... http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/34587

Ανώνυμος είπε...

Ο Matthew Heimbach είναι ένας νεαρός ο οποίος έχει μπλέκει τα μπούτια του, έχει καταντήσει γραφικός και αστείος. Στο ιδεολογικό και πολιτικό κομμάτι του άρθρου, είναι εμφανές πως ο Matthew Heimbach έχει μπλέξει τον αριστερό πατριωτισμό ο οποίος βύθισε σε σοσιαλιστικό χάος την λατινική αμερική, με τον εθνικισμό. Το πρόβλημα δεν είναι ο ιμπεριαλισμός της αμερικής, αλλά ο ιμπεριαλισμός της αριστερής κουλτούρας που οδήγησε την Βενεζουέλα για παράδειγμα, στο απόλυτο χάος. Μακριά λοιπόν τον εθνικισμό μας, από τους αριστερίστικους πατριωτισμούς.

Ανώνυμος είπε...

“Οι καπιταλιστές της Νέας Υόρκης χρηματοδότησαν τους Μπολσεβίκους στη Ρωσία με εκατομμύρια δολάρια και ατελείωτα φιλικά δημοσιεύματα στον Τύπο…”

Το παραπάνω δεν χρειάζεται να μας το πει ο αρθογράφος, έχει αποδειχτεί με σωρεία εγγραφών που έχουν πια αποχαρακτηριστεί, άρθρα περί αυτού υπάρχουν σε κοινή θέα σε όλο το διαδίκτυο .
Οι μόνοι που δεν τα γνωρίζουν και δεν πρόκειται ποτέ να τα μάθουν είναι οι Ελληνες!

Για την αιτιολόγηση της πολίτικης του σύριζα , την οποία μάλλον και ο Τσάβε δεν γνώριζε και ονομάζει νεοφιλελευθερισμό, ως ΟΛΟΙ οι Έλληνες και Ευρωπαίοι!

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012
Όταν ο Λένιν έκανε ‘‘κωλοτούμπες’’ και είχε το ‘‘θράσος’’ να τις προπαγανδίζει κιόλας! (Η ‘‘οπορτούνα’’ του κερατά!) …

...
Λενιν
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Δεν πρέπει να υπολογίζουμε σε ένα άμεσο πέρασμα στον κομμουνισμό. Πρέπει να στηρίζουμε την οικοδόμηση στο προσωπικό ενδιαφέρον τού αγρότη. Μας λένε: «Το προσωπικό ενδιαφέρον τού αγρότη στηρίζεται στην αναβίωση της ατομικής ιδιοκτησίας». Όχι, εμείς ποτέ δεν καταργήσαμε την προσωπική ιδιοκτησία στα είδη κατανάλωσης και στα εργαλεία όσον αφορά στους αγρότες. Καταργήσαμε την ατομική ιδιοκτησία τής γης, μα ο αγρότης και προηγούμενα οργάνωνε το νοικοκυριό του χωρίς να είναι η γη ατομική του ιδιοκτησία, όπως λόγου χάρη σε νοικιασμένη γη. Το σύστημα αυτό υπήρχε σε πάρα πολλές χώρες. Εδώ τίποτε το ακατόρθωτο δεν υπάρχει από οικονομική άποψη. Η δυσκολία είναι πώς να κεντρίσουμε το προσωπικό ενδιαφέρον. Πρέπει επίσης να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον τού κάθε ειδικού, έτσι που να έχει συμφέρον από την ανάπτυξη της παραγωγής.
http://leftg700.blogspot.gr/2012/05/blog-post_29.html

Ξέραμε πώς να το κάνουμε αυτό; Όχι δεν ξέραμε!

Η νεοφιλελε ατζέντα 21 είναι ξεκάθαρη , θα πρέπει να φτιαχτούν στην χώρα μας τρεις τέσσερες μεγάλες αγροτικές μονάδες. Δύσκολο να μας τα πάρουν με τους φόρους , εύκολο εάν…

Η νέα οικονομική πολιτική και επικράτηση του Σταλινισμού
27/08/2008

Το 1929 ο Στάλιν δηλώνει την πρόθεση του καθεστώς «να εξαφανίσει τους κουλάκους (εύπορους αγρότες) ως τάξη». Η εξαφάνιση των ευπορών αγροτών θα επιτυγχάνονταν με την δήμευση των περιουσιών τους καθώς και την ένταξη τους σε αγροτικούς συνεταιρισμούς (κολεκτίβες). «Ο οποιοσδήποτε δεν ενταχθεί σε αγροτική κολεκτίβα είναι εχθρός του Σοβιετικού Καθεστώτος» προειδοποίησε ο Στάλιν. Με αυτόν τον τρόπο πάρθηκε η απόφαση για την βίαιη κολεκτιβοποίηση περίπου 125 εκατομμυρίων αγροτών, ήτοι σχεδόν το 80% του Σοβιετικού πληθυσμού.Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

http://agonaskritis.gr/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84/



“κολχόζ το (ουσιαστικό άκλιτο) αγροτικός παραγωγικός συνεταιρισμός στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, που αποτελεί αυτόνομη και ελεύθερη συλλογική οργάνωση αγροτών, της οποίας η γη και τα εργαλεία αποτελούν ιδιοκτησία του νομικού προσώπου του κολχόζ
και όχι του κράτους. “

Το κοινωνικό πρόσωπο της αριστεράς υπάρχει μόνο στους αγώνες της αριστεράς στα καπιταλιστικά καθεστώτα , στα οποία κερδίζουν “με το σπαθί τους” οι αριστεροί κατά κράτος.
Όποια εθνική κυβέρνηση τολμήσει και τους αντισταθεί ξεσηκώνεται παγκόσμια θύελλα στο Παρίσι και αλλαχου, από τους εξόριστους του βάρβαρου εθνικού καθεστώτος.

Αντίθετα όποιος τολμήσει να αντισταθεί στα κομουνιστικά καθεστώτα – για τους ιδίους ακριβώς λόγους με τα εθνικά καθεστώτα – μπορεί άνετα να φάει μια σφαίρα στο κεφάλι ως εχθρός του λαού και το Παρίσι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Διαβάζω Κ.Ο. είμαι κομμουνιστής ΑΝΤΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ, διότι ο δρόμος που χάραξε ο Μαρξ είναι μακρύς και στην περίοδο 1917 – 1942 , βάλαμε τις βάσεις.
Βάλαμε τις βάσεις δεν είπαμε πως ήταν όλα τέλεια , από συνέντευξη της Παπαρήγα στο mega…
Μπορεί κάποιος να φανταστεί πόσο αίμα και δάκρυ χρειάζεται για να πέσει ο σκελετός;
Όσο για το παγκόσμιο κομμουνιστικό οικοδόμημα τα γεγονότα τρέχουν μπροστά στα μάτια μας.
Εφόσον η αλήθεια δεν συμβαδίζει με τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ τόσο το χειρότερο για την αλήθεια !



Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 4 Ιουνίου 2016 - 3:50 π.μ
Φυσικά και δεν την αποδέχομαι τη δεξιά,αν σε αυτό αναφέρεσαι.Είμαι ξεκάθαρα εθνικιστής ,με ροπή προς τον εθνικοσοσιαλισμό με ότι αυτό συνεπάγεται.Απλά ,ανέφερα τη ρήση του Μεταξά,για να μπορέσω και εγώ να κατανοήσω και να δικαιολογήσω ίσως την στροφή πολλών προς την Αριστερά και όχι μόνο στη Λατινική Αμερική αλλά και εδώ.Κάποιοι λοιπόν από αυτούς τους υποστηρικτές της αριστεράς δεν είναι ούτε αντιχριστιανοί άθεοι ,ούτε εθνομηδενιστές. Αγανακτισμένοι άνθρωποι είναι που οι δύσκολες συνθήκες ζωής τους έχουν κάνει εύπιστους στα πάντα.Βέβαια υπάρχουν και οι γνήσιοι αριστεροκομμουνιστές που σε κάθε στιγμή της ζωής τους ,καταφέρονται εναντίον της Ορθοδοξίας και του Έθνους.
Από την άλλη οι δεξιοί είναι πατριδοκάπηλοι και αυτοί που τους υποστηρίζουν ή πλανεμένοι ή ...φιλελεύθεροι!Πιστεύω ακράδαντα πως και η δεξιά είναι μια μάστιγα για την εθνικοθρησκευτική μας συνείδηση(την Ελληνοχριστιανική ορθόδοξη δηλαδή) ,αφού χρησιμοποιεί όρους και έννοιες που εκφράζονται από τον Εθνικισμό,τις διαστρεβλώνει,πχ''λένε είναι καλό να είσαι πατριώτης ,αλλά κακό να είσαι εθνικιστής'' και οδηγούνται σε ασάφειες.
Είμαι λοιπόν ξεκάθαρα Εθνικιστής,ανέφερα τη φράση για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το φαινόμενο της ''πατριωτικής αριστεράς'' στη Λατινική Αμερική.Πάντως συμφωνώ μαζί σου,πολλά πράγματα και όχι μόνο η συγκεκριμένη ρήση ,πρέπει να αποκωδικοποιηθούν.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Επίσης και συγγνώμη αν σας κουράζω,να διευκρινίσω ότι είμαι εναντίων της δήθεν ''πατριωτικής αριστεράς'' που υπάρχει στη φαντασία ορισμένων μόνο αριστερών λαοπλάνων.Η αριστερά ως ιδεολογία(ο Θεός να την κάνει),είναι μια ιδεολογία που ασχολείται κυρίως με την κοινωνική ισότητα και με την κοινωνία γενικότερα.'Έννοιες όπως της Πατρίδας,του Έθνους και της Θρησκείας μας,δεν την απασχολούν αυτήν και τους υποστηρικτές της,αφού το μόνο που την νοιάζει είναι τα ίσα δικαιώματα των gay και των μουσουλμάνων(εδώ παραδόξως ασχολούνται με θρησκείες).
Λευκός και Ελληνικός εθνικισμός λοιπόν ,με λάβαρο την εικόνα του Χριστού ,σαν τους Σταυροφόρους(όχι αυτούς που λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη,αλλά στην σωστή ιδέα που είχαν αναφέρομαι) και τους αθάνατους ήρωες του 1821.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

"Πάντως συμφωνώ μαζί σου,πολλά πράγματα και όχι μόνο η συγκεκριμένη ρήση ,πρέπει να αποκωδικοποιηθούν."
Σωστά Γιώργο και πρέπει να γίνει αγώνας ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ για αυτό, καθώς και για την δεξιά και αριστερή κοσμοθέαση που δεν έχει να κάνει με δεξιούς και αριστερούς αλλα με αυτην καθεαυτήν την ιδεολογία τους!!!

Λογω πρόσφατης "προτροπής σε επανάσταση" .
Χρειάζεται επαγρύπνηση και ενημέρωση, φίλε Κ.Ο. , δεν έχει σχέση με το θέμα αλλά με την επικαιρότητα!
Εάν πιστεύεις πως χρειάζεται επαγρύπνση ΑΦΥΠΝΙΣΗ το δημοσιεύεις , εάν όχι ...η μαρμάγκα!

Μίκης Θεοδωράκης Σπίθα Rex 17.01.2011

(Μίκης : Εγώ συνεργάστηκα με τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ για την λύση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!)
Στο βίντεο παρακάτω ο μίκυ λέει σε ένα σημείο «αναγνωρίζοντας την δύναμη της εξάρτησής μας από τους αμερικανούς και προβαίνοντας εν γνώσει μου σε ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ».

https://www.youtube.com/watch?v=ZdR0j7RWBgA

Μίκης Θεοδωράκης: Συναυλία μετά την πτώση της Χούντας

(Και έβαζες τον κοσμάκη μαους μικη να ουρλιάζει κατά των Αμερικανών!!!!!
Φονιάδες των λαών , ένας είναι ο εχθρός και πορείες προς την Αμερικανική πρεσβεία με τα τραγούδια των κομμουνιστών…ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Πως ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ!!!!!!!!
Και ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ!!!!)

https://www.youtube.com/watch?v=r8ApG7z_6AA


90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ / ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ / 3-6-2015

Τον τιμούν γιατί συνεργάστηκε για την λύση Καρμανλοπαπανδρειδων που μας οδήγησαν στα νύχια του ιμπεριαλισμού και του ΔΝΤ…στο όποιο ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ

https://www.youtube.com/watch?v=ghZGjMHTM4A


Μίκης Θεοδωράκης απο τα Χανιά: Εκεί που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σχέση της μουσικής του με την εκκλησία επισημαίνοντας ότι « έχω συνδέσει απόλυτα την πατρίδα με την Ορθοδοξία».

Σε άλλο σημείο, είπε:
“Εδώ που φτάσαμε, εδώ που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση” και συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατεβεί στις πλατείες.

http://flashnews.gr/post/272548/mikhs-theodwrakhs-apo-ta-xania-ekei-poy-ftasame-xreiazetai-epanastash


Και εφόσον σε τιμά το ΚΚΕ το τιμάς και εσύ Μίκη, αλλά

Τι σχέση έχει ρε Μίκη το ΚΚΕ με την ορθοδοξία , ούτε αυτό το ξέρεις έτσι;

Όλα τα πάντα όλα έχουν ήδη ξεπουληθεί για 99 χρόνια στον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό στον όποιο ο ίδιος μας έσπρωξε διότι δεν υπήρχε άλλη λύση!
Τότε δεν υπήρχε , που η χώρα μας δεν είχε υποθηκευτεί με διεθνείς νόμους στο παγκόσμιο κεφάλαιο.
Μνημόνιο για 99 χρόνια από τον Κομμουνιστή Τσίπα (πρίν δυο χρόνια ηταν , για τον Μίκη και τους λοιπούς , τώρα τους πρόδωσε κάνοντας ότι ακριβώς έκανε ο Λένιν;) συμβάσεις από τις οποίες δεν μπορείς να κάνεις πίσω ούτε με σφαίρες και αυτά τα ξέρει καλλίτερα από τον κάθε έναν!
ΤΑ καλασνικοφ –εάν ήταν δεξιός τώρα όχι θα τον τιμούσαν στην Κρήτη αλλά θα ούρλιαζαν τα κανάλια για ακροδεξιό πραξικόπημα αποδιοπομπαίος τράγος θα ήταν , αλλά ας είναι – τι τα θέλεις τώρα λοιπόν κ. Μίκη τα καλάσνικοφ;

Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η ΙΔΡ(Ι)ΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ …
Μήπως πρωτείνεις και κόμμα για να κάνουμε την επανάσταση μαους μικη
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ Η ΙΔΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ η
ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ
ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η “ΔΕΞΙΑ” παγκόσμια διεθνιστική AGENDA 21;

Αυτός όμως παραμένει το είδωλο των κομμουνιστών και όχι μόνο…
Φταίνε όσοι γραφούν για το iq …
Παντού και πάντα για τους μη έχοντες …θα φταίνε …οι έχοντες και κατέχοντες!
Οι ίδιοι ποτέ…και η ζωή τραβά την ανηφόρα!

Μίκης Θεοδωράκης - Όταν σφίγγουν το χέρι
https://www.youtube.com/watch?v=hpdlGHnQLzQ

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!
https://www.youtube.com/watch?v=R7yGQGnfm9w&list=PL8OaSl-CJ6qI4HRm0eJmMehZSqoV3gG2c


ΑΡΝΗΣΟΥ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ …
ΑΡΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ…

polycmike είπε...

Ξέχασες πως ξεκίνησε από την ΕΟΝ ... ο σχιζοφρενής (πολιτικά - και όχι μόνο) Μίκης.

Έχουμε και λέμε (τουλάχιστον όσο ξέρω εγώ):
1. Νεολαία ΕΟΝ Μεταξά - μέχρι τον ελληνοϊταλικό πόλεμο
2. Βολευτής ΕΔΑ - προ Συνταγματαρχών
3. Αντικαθεστωτικός - επί επταετίας
4. Πασόκος - μέχρι να αναλάβει ο ΓΑΠ
5. Ανεξάρτητοι Έλληνες - του έφαγε την μπουκιά από το στόμα ο Εντελώς (Καμμένος)
6. Έγλειφε το κοκαλάκι του Σύριζα, μέχρι πρότινος
7. Τρομοκράτης ... με αναπηρία

Έλα Μίκη, υπάρχει ακόμη ο χρόνος για Ποτάμι, Ένωση Κεντ., ΝΔ ... που ξέρεις, ίσως και Χρυσή Αυγή (την οποία κατηγορούσε)!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Mike,
Φίλε Mike,
Γιατί έβαλες την Ν.Δ. στα δεξιά του κεντρικού παραπαταμιού;

Για τον Μάρτη και την σαρακοστή...γίνεται χώρια δεν γίνεται!
Βραβεία Μόσχας , βραβεία Λένιν και να μην έχει κάνει στάση στην δεξιά πτέρυγα του "αστικού" κοινοβουλίου γίνεται δε γίνεται!

...
Το 1990 με τη διάσπαση του ΚΚΕ και λόγω της διαφωνίας που είχε με αυτή την κατάσταση, αποφασίζει να εκλεγεί ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και διατελεί υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και Επικρατείας για περίπου 2,5 χρόνια...

αποφασίζει να εκλεγεί ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος βουλευτής ...μια χαρά απόφαση της Ν.Δ. ΓΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ με αρχηγό τότε τον Μητσοτάκη.