Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

H ΕΕ προτείνει κρατική ταυτότητα για την χρήση του ΊντερνετΗ πρόταση πυροδοτεί συγκρίσεις με τον «χάραγμα» της Αποκάλυψης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει να υπάρχει ταυτότητα που θα εκδίδεται από το κράτος, για τη χρήση του Διαδικτύου, κάτι το οποίο θα εξαλείψει τόσο την on-line προστασία της ιδιωτικής ζωής, όσο και την ελευθερία του λόγου.

Με αιχμή του δόρατος έναν πρώην κομμουνιστή αξιωματούχο, τον Εσθονό Andrus Ansip (Άντρους Άνσιπ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα σχέδιο που περιγράφει την προτεινόμενη ηλεκτρονική ταυτότητα, η οποία όχι μόνο θα επιτρέπει στην ΕΕ να παρακολουθεί ό,τι λέτε διαδικτυακά, αλλά και ό,τι αγοράζετε.

Σύμφωνα με το έγγραφο:

    Αναγνωρίζεται ότι ένα πλήθος συνδυασμών ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης είναι τόσο ενοχλητικό και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια. Ωστόσο, η συχνή πρακτική του να χρησιμοποιεί κάποιος ένα προφίλ για να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σειρά από ιστοσελίδες και υπηρεσίες περιλαμβάνει συχνά αδιαφανείς ανταλλαγές και διασταυρούμενες διασυνδέσεις προσωπικών δεδομένων μεταξύ των διαφόρων διαδικτυακών πλατφόρμων και ιστοχώρων. Ως θεραπεία (sic), προκειμένου να διατηρηθεί η αναγνώριση απλή και ασφαλής, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλέγουν τα διαπιστευτήρια με τα οποία θέλουν να προσδιορίσουν ή να πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους. Ειδικότερα, οι online πλατφόρμες θα πρέπει να δέχονται τα διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί ή αναγνωριστεί από τις εθνικές δημόσιες αρχές, όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα ή η ταυτότητα κινητού τηλεφώνου, ή οι εθνικές ταυτότητες, ή οι τραπεζικές κάρτες.

Ανακεφαλαιώνοντας, η ΕΕ επιθυμεί να παρακολουθεί οτιδήποτε κάνουν οι Ευρωπαίοι στο διαδίκτυο, έχοντας όλες τις on-line δραστηριότητές τους συνδεδεμένες με μια κυβερνητική Ταυτότητα που θα εξαλείψει μια για πάντα την on-line ανωνυμία.

Το πρόγραμμα έχει ήδη προκαλέσει συγκρίσεις με το «χάραγμα του θηρίου» από το βιβλίο της Αποκάλυψης, όπου κανείς άνθρωπος δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει, εάν δεν έχει τον «αριθμό του Θηρίου» (Αποκάλυψη 13:16).

Δεν απομένει η ΕΕ να προτείνει μια εμφυτεύσιμη, βιομετρική ταυτότητα.

Επιπλέον, ο κ Ansip, ο οποίος επί κομμουνιστικού καθεστώτος, υπήρξε επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Tartu, προέρχεται από την Εσθονία (της οποίας υπήρξε και πρωθυπουργός, 2005 – 2014), μία χώρα η οποία έχει το πιο προηγμένο σύστημα υποχρεωτικής Ταυτότητα στον κόσμο.

Καθώς στην Εσθονία η υποχρεωτική εθνική Ταυτότητα είναι «Πολύ περισσότερο από απλώς μία νόμιμη ταυτότητα με φωτογραφία, καθώς χρησιμεύει ως κάρτα ψηφιακής πρόσβασης για όλες τις ασφαλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εσθονίας», η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται, ότι χωρίς την Ταυτότητα, οι πολίτες δεν μπορούν να:

    Ταξιδεύουν εντός της ΕΕ ως Εσθονοί πολίτες
    Χρησιμοποιούν την εθνική ασφάλιση υγείας
    Έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς
    Χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
    Ή ακόμα και να ψηφίζουν

ΚΟ: Όλως τυχαίως στην χώρα μας, όπως διαβάζουμε, αναμένονται οι «νέες ταυτότητες», οι οποίες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κ.λπ. έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στις ταυτότητες θα πραγματοποιηθούν έπειτα από τις σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ και ύστερα από έκθεση του State Department για την τρομοκρατία στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες είναι ευάλωτες σε παραχάραξη καθώς δεν διαθέτουν κανένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας, όπως είναι οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ,ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΩΡΑ,ΒΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ...

polycmike είπε...

Το πρώτο και το βασικότερο γνώρισμα μιας δικτατορίας είναι η άρση απορρήτου σε κάθε τομέα της κοινωνίας. Έτσι αποτρέπει τους οποίους αιφνιδιασμούς από τα αντικαθεστωτικά στοιχεία.

Όλα πάνε ρολόι, μόνο μην κάνετε πολύ θόρυβο, μπορεί να ξυπνήσετε κανένα αδαή!!!

Ανώνυμος είπε...


Το κομμουνιστικό τοιχείο έπεσε για να συμπεριλάβει τις αστικές δημοκρατίες της δύσης, το ανάποδο ηταν όνειρο απατηλό!
Η σοβιετική Ευρώπη με την σταλινική ηγέτιδα επι το έργον!
Το έξω από την Ευρώπη των μονοπωλίων είναι το σύγχρονο... ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, φονιάδες των λαών κλπ.,κλπ. το πόπολο χωρίς αφεντικά να είναι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ο συγγνώμη για το άσχετο του σχολίου ,αλλά διαβάστηκε το κοράνι στην Αγία Σοφία.Όχι ότι είμαι θρησκόληπτος,αλλά διαφωνεί κανείς ότι τώρα είναι που χρειάζεται ένας Χριστιανικός Εθνικισμός,αν μπορεί να θεσπιστεί ένας τέτοιος;;
Προσωπικά ,δεν αντέχω και δεν ανέχομαι ,εκεί που οι Έλληνες ,προσκυνούσαν τον Χριστό επί 1000 χρόνια να διαβάζεται τώρα το κοράνι...Δεν μπορεί,κάποιος θα μοιράζεται τα σταυροφορικά μου ένστικτα...Δεν ξέρω αν γίνομαι ακραίος ,αλλά ξύπνησε μέσα μου μια χριστιανική έξαρση.Δεν μπορεί εμείς να το παίζουμε μετριοπαθείς με τη θρησκεία μας και οι άλλοι να είναι εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι και ορθόδοξοι(ακραίοι) Εβραίοι.
Όσο αφορά το άρθρο.Το πλήρες φακέλωμα επιδικώκουν.Μένει να δούμε τι θα γίνει...
Γιώργος ο Νότιος