Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΡΩΣΙΑ: "Εικαστική παρέμβαση" στο ξεχασμένο σοβιετικό αστέρι

Ένα αστέρι της σοβιετικής εποχής σε ένα πύργο στην πόλη του Βορόνεζ φόρεσε... μαγιό και βάφτηκε στα χρώματα του «Πάτρικ» του ροζ αστερία, από την παιδική σειρά «Μπομπ ο Σφουγγαράκης».


Ενώ οι χρήστες των social media διασκέδασαν αρκετά με την εικαστική παρέμβαση που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία του Voronezh δεν γέλασε τόσο. Τώρα, οι οπαδοί της σειράς κινουμένων σχεδίων - αν βρεθούν - θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή κράτησης 15 ημερών.
Το κτίριο στη νοτιοδυτική πόλη δεν θεωρείται μνημείο, αλλά εξακολουθεί να έχει σοβιετικά σύμβολα, λέει στο RIA Novosti ο δημοτικός υπάλληλος Poman Ponizovny. Οι εργασίες αποκατάστασης μπορεί να κοστίσουν μέχρι 100.000 ρούβλια ($ 1,500).

Μια δημοσκόπηση κάτω από τη φωτογραφία που έκανε μία ιστοσελίδα του Voronezh έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι - περίπου το 60 τοις εκατό – βρήκε το κόλπο αστείο, ενώ το 39 τοις εκατό έλεγε ότι ήταν μια πράξη βανδαλισμού που δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη.

Στα σχόλια, ορισμένοι χρήστες αναρωτήθηκε αν η πλατεία μπροστά από το κτίριο θα πρέπει τώρα να «ζωγραφιστεί στα χρώματα του Μπομπ του Σφουγγαράκη» για να ταιριάζει με το αστέρι!

Το βάψιμο του αστεριού στο ρωσικό κτίριο δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Το 2014, η ουκρανική σημαία εμφανίστηκε στο ύψους 176 μέτρων ψηλό κτίριο στο Kotelnicheskaya Embankment στη Μόσχα. Οι ακτιβιστές κατάφεραν επίσης να ζωγραφίσουν το πάνω μέρος του χρυσού αστεριού στην κορυφή, μπλε, έτσι ώστε να μοιάζει με την μπλε-κίτρινη ουκρανική εθνική σημαία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΙ.

mnk είπε...

Το Comodo Secure DNS σε λογοκρίνει, διότι έχεις "μη επιτρεπτό περιεχόμενο". Αρνείται να φορτώσει την σελίδα.
(Το έστειλα κι εγώ να κουρεύεται..)


-https://www.comodo.com/secure-dns/

nikolaos p. είπε...

Απο που προκύπτει οτι ο Μπομπ Σφουγγαράκης προπαγανδίζει τη Νέα Τάξη? Δεν το αμφισβητώ, αλλά επειδή έτυχε να δω πολλά επεισόδια, θα με ενδιέφερε να παρατηρήσω τα σημάδια που το δείχνουν, για να μπορώ να τα αναγνωρίζω και αλλού!

Ανώνυμος είπε...

To κομμουνιστικό αστέρι συμβολίζει τα 5 αδέρφια Ρότσιλντ που πήραν τον έλεγχο της Γαλλίας με τη γαλλική επανάσταση

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα επεισόδιο ο Πάτρικ κάνει έκπληξη στο πάρτυ του Μπομπ αιωρούμενος σαν τον Ταρζαν γυμνός και ανεμίζοντας μια σημαία χωμένη στον πρωκτό του που γράφει κάτι σαν "Ευτυχισμένα γενέθλια" ή "Σ' αγαπώ μπομπ", δεν θυμάμαι.
Σε ένα άλλο, ο Μπόμπ υποδύεται τη γυναίκα του Πάτρικ.
Η ΝΤΠ αγαπά τον(την) Μπομπ και τον Πάτρικ εξ ου και η ζητούμενη σχέση.