Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ο Τραμπ και το μετα-λίμπεραλ μέλλον της Αμερικής



Τίτλος άρθρου: "President Trump and America’s Post-Liberal Future" (του Steve Turley για το ‘Katehon’). (Το "liberal" μεταφράζεται "φιλελεύθερος". Πλην όμως στις ΗΠΑ ο "λίμπεραλ" εννοείται ο "μετριοπαθής αριστερός". Στην ουσία ο όρος "λίμπεραλ" απηχεί τις αριστερές νεοταξικές αντιλήψεις).

«Φανταστείτε τι θα μπορούσε να καταφέρει η χώρα μας αν αρχίζαμε να δουλεύουμε μαζί ως ένας λαός, κάτω από έναν Θεό, χαιρετώντας την αμερικανική σημαία». - Donald J. Trump.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Nate Silver, το παιδί θαύμα που προέβλεψε τις εκλογές του 2012 με απίστευτη ακρίβεια, είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μόνο 13% πιθανότητα να κερδίζει τις εκλογές. Παρόμοιες πιθανότητες έδιναν και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Μέχρι την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν τις εκλογές των ΗΠΑ, η Moody Analytics προέβλεπε ότι η Χίλαρι θα κέρδιζε με 332 εκλεκτορικές ψήφους πράγμα που κατέληξε σε πολλά άρθρα να θριαμβολογούν για την αναπόφευκτη στέψη της Κλίντον στις κάλπες.

Αλλά γιατί οι δημοσκοπήσεις ήταν τόσο παραπλανητικές και πώς τα μεγάλα ΜΜΕ έκαναν τέτοιο λάθος; Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ΜΜΕ του παλιού κατεστημένου εν γνώσει τους διαιωνίζουν μια κοσμική (secular ή εκκοσμικευμένη) προοπτική της ζωής που βλέπει τον κόσμο από πλευράς δύο ομάδων ανθρώπων: Αυτούς που υποστηρίζουν μια κοσμική φιλελεύθερη (λίμπεραλ) προοπτική της ζωής και αυτούς που αντιστέκονται σε μια τέτοια προοπτική και επομένως εξ ορισμού είναι παράλογοι και "καταπιεστικοί". Έτσι, τα διάφορα ΜΜΕ του κατεστημένου και οι δημοσιογράφοι είναι γενικά ανίκανοι να αντιληφθούν και να αλληλεπιδράσουν με τις μη-κοσμικές αντιλήψεις της ζωής.

Η κάμψη αυτής της κοσμικής προοπτικής της ζωής είναι ίσως ο πιο σημαντικός δείκτης της νίκης του Τραμπ.

Μπαίνουμε στην εποχή που οι λόγιοι ονομάζουν “μετακοσμική” (post-secular ή μετα-εκκοσμικευμένη). Όπως υπονοεί η λέξη, η μετακοσμική κοινωνία είναι αυτή που δεν προσυπογράφει πλέον τις δύο θεμελιώδεις δεσμεύσεις του κοσμικού φιλελευθερισμού: Τον επιστημονικό ορθολογισμό και τις προσωπικές αξίες της αυτονομίας και του τρόπου ζωής. Σε πολύ βασικό επίπεδο, η μετακοσμική κοινωνία αφορά την επιστροφή στη θρησκεία και τις θρησκευτικές αξίες στο δημόσιο βίο. Το έχουμε δει αυτό με την έλευση των συμβουλίων της Σαρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που ασκούν διαιτησία μεταξύ των μουσουλμάνων, την αναζωπύρωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως σημαντικής πολιτικής, ηθικής και πολιτιστικής δύναμης στη Ρωσική Ομοσπονδία, την αναβίωση του αυτοκρατορικού Σιντοϊσμού στην ιαπωνική κυβέρνηση, την αναζωογόνηση της κομφουκιανικής φιλοσοφίας μεταξύ των Κινέζων αξιωματούχων, τον Ινδουϊστικό εθνικισμό στην Ινδία, το Ισλάμ στην Τουρκία και ούτω καθεξής.

Εδώ στις ΗΠΑ, παρόμοιες διαδικασίες είναι προφανείς στην εντεινόμενη κατάρρευση του πολυπολιτισμού και της πολιτικής ορθότητας, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν το σύστημα αξιών της εκκοσμίκευσης (secularization). Ο πολυπολιτισμός είναι μια ιδέα που επινόησε η Αμερική από την πληθώρα των πολιτιστικών ταυτοτήτων που επιλέγουν για τον εαυτό τους τα οριζόμενα από την κατανάλωση άτομα, χωρίς καμία κουλτούρα να υπερισχύει ή να είναι ανώτερη. Και η πολιτική ορθότητα είναι απλώς ο πολυπολιτισμός παντρεμένος με το κράτος, όπου οι κυβερνητικές πολιτικές δείχνουν εύνοια σε κάποιες εθνοτικές ομάδες εις βάρος άλλων. Εξ ου και ο Van Jones, τη νύχτα της νίκης του Τραμπ, πετάγονταν στο CNN και έλεγε ότι είναι «ρατσιστικό» και «εθνικιστικά μισαλλόδοξο» που οι Λευκοί ψηφίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, ενώ το γεγονός ότι οι Μαύροι ψηφίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους είναι «απελευθέρωση» και «δικαιοσύνη».

Από πολλές πλευρές, αυτή η πολιτικά ορθή πολυπολιτισμική προοπτική της ζωής βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Από τη μια μεριά, μια σκληροπυρηνική αντιμεταναστευτική πρόταση πολιτικής, που κάποτε θεωρούνταν η προαναγγελία θανάτου για έναν ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, νίκησε σαρωτικά στην κάλπη.

Από την άλλη μεριά, ο πολυπολιτισμός μεταμορφώνεται σε φυλετοποίηση και βαλκανοποίηση στην πολιτική αριστερά. Για παράδειγμα, το κίνημα «Οι Ζωές των Μαύρων Έχουν Σημασία» (Black Lives Matter ή BLM) δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα εθνοτικό, εθνικιστικό (και βίαιο) κίνημα, ένα είδος απολυταρχικής φυλετοποίησης που απορρίπτει τις κοσμικές ιδέες της ανοχής και της αποδοχής. Οι αξίες του κοσμικού πολυπολιτισμού και της ανοχής καταρρέουν ολόγυρα, όχι απλά λόγω του κύματος των εθνικιστικών λαϊκιστικών διαθέσεων της δεξιάς, αλλά επίσης και λόγω των διαιρέσεων στις συμμαχίες, που λαμβάνουν χώρα ως αποτέλεσμα του πολυπολιτισμού.

Επιπλέον, η μεταβολή αυτή προς τις εθνικιστικές διαθέσεις που παρατηρούμε σε όλη τη Γη στην πραγματικότητα προϋποθέτει μια αναζωπύρωση των ιστορικών θρησκευτικών ταυτοτήτων και των ηθικών δεσμεύσεων, κυρίως λόγω της αλληλοσχέτισης μεταξύ του εθνικισμού και των αναζωογονημένων παραδόσεων. Ενόψει των απειλών στην τοπική ή την εθνική ταυτότητα από τις κοσμικές διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης, οι λαοί έχουν την τάση να ανακτούν τα σύμβολα της πολιτισμικής τους ταυτότητας όπως η γλώσσα, τα έθιμα, οι παραδόσεις και η θρησκεία ως μηχανισμούς αντίστασης.

Μπορούμε να δούμε αποδείξεις αυτής της αναζωπυρωμένης αστικής θρησκείας και εδώ στην Αμερική. Στην πρόσφατη προεκλογική ομιλία του στο Μέιν, ο Τραμπ είπε «Φανταστείτε τι θα μπορούσε να καταφέρει η χώρα μας αν αρχίζαμε να δουλεύουμε μαζί ως ένας λαός, κάτω από έναν Θεό, χαιρετώντας την αμερικανική σημαία.» Αυτό έγινε η επωδός στις προεκλογικές ομιλίες του: Ένας λαός κάτω από έναν Θεό. Και ενώ μερικοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον δυνητικό κίνδυνο για τις θρησκευτικές ελευθερίες που εκπροσωπεί μια τέτοια υποθετική δήλωση, πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή ακριβώς είναι η αναζωπύρωση της δημόσιας θρησκείας που συνοδεύει την άνοδο των εθνικιστικών διαθέσεων.

Επιπλέον, ο Τραμπ βάζει αυτό το όραμα στην πολιτική. Υπόσχεται να καταργήσει την επονομαζόμενη “Τροποποίηση Τζόνσον”, που προτάθηκε από το τότε Γερουσιαστή Lyndon B. Johnson και ψηφίστηκε το 1954. Ο σκοπός του νόμου ήταν να απαγορεύσει τις εκκλησίες και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από τις (πολιτικές) εκστρατείες και από το να υποστηρίζουν πολιτικούς. Ο Τζόνσον ουσιαστικά κατέπνιξε την πολιτική διαφωνία στην εκκλησία σύμφωνα με τις δικές του φιλοδοξίες. Ο Τραμπ είναι έτοιμος να άρει τη φίμωση και να ελευθερώσει τον πολιτικό λαϊκισμό της ευαγγελικής εκκλησίας.

Συνεπώς, φαίνεται ότι η εξασθένιση του πολυπολιτισμού και η άνοδος του εθνικιστικού λαϊκισμού δείχνει την αυγή μιας μετακοσμικής (post-secular) εποχής. Παρά τις σποραδικές διαμαρτυρίες περί του αντιθέτου, η προεδρία του Τραμπ σηματοδοτεί στην ευρύτερη κουλτούρα ότι τώρα είναι «κυνηγετική περίοδος» για την πολιτική ορθότητα. Όσο με αφορά, έχει ήδη αργήσει.

Από φίλο για τον ΚΟ - Πηγή

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αισιόδοξο το μήνυμα του άρθρου.
Όμως παρατηρούμε ότι στη δική μας χώρα και στην Ευρώπη φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει το μήνυμα, ή απλώς νομίζουν ότι με την προπαγάνδα θα καταπιέσουν ακόμη περισσότερο τους λαούς.
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας απέραντης προπαγάνδας υπέρ του μεγαλύτερου σφαγέα των τελευταίων 8 ετών.
Τα τουρκοκάναλα ξερνούν αριστερή (εντάξει, λίμπεραλ) προπαγάνδα υπέρ των λαθρομεταναστών, διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τα γεγονότα στα νησιά, στο κέντρο της Αθήνας κλπ.
Πρέπει και εδώ να γίνει κάτι δυναμικό όπως στην Αμερική για να αλλάξουν τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕ ΟΥΡΑΝΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ, ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ......

Ανώνυμος είπε...

Μου κανει τρομερη εντυπωση πως μια σελιδα σαν κ τη δικη σας με τις γνωσεις τις δικες σας εχει πεσει τοσο εξω σχετικα με τον Τραμπ. Θα περιμενε κανεις οτι με τις δικες σας γνωσεις θα ησασταν σε θεση να καταλαβετε οτι ο Τραμπ ειναι ενα ακομα προβλεπομενο απο δεκαετιες πριν πιονι του Εβραικου-σιωνιστικου λομπυ..πραγματικα απορω με την πρωτοφανη υποστηριξη που του δινετε. Τοσο αυτος οσο και ολοι οι υπολοιποι πολιτικοι της Αμερικης αυτη τη στιγμη ειναι προβλεπομενοι, βαλτοι και πληρωμενοι απο τους σιωνιστες..ολο το παιχνιδακι της υποτειθεμενης κοντρας μεταξυ αυτου και της Χιλαρυ δεν ηταν τπτ αλλο παρα θεατρο για τους Αμερικανους κ μια ακομα αφορμη για εμφυλιο πολεμο στην ηδη πολυταραχη Αμερικανικη κοινωνια. Η ιδια η Χιλαρυ προτεινε τον Τραμπ για την υποψηφιοτητα των Ρεπουμπλικανων..ακομα κι ο Henry Makow τον οποιον προτεινετε και στη λιστα σας, αναφερει οτι ο Τραμπ ειναι ενας ακομα φανατικος σιωνιστης..απλα ειναι στο στρατοπεδο των Ρεπουμπλικανων και οχι στους λιμπεραλς (υποτειθεται παντα). Οι θαυμαστες του Τραμπ επεσαν στη παγιδα γτ πολυ απλα ειναι απελπισμενοι με το ηδη υπαρχον σαπιο συστημα..αυτο δε σημαινει ομως οτι ο Τραμπ δεν υποστηριζει αυτο το σαπιο συστημα..οσο περισσοτερο αρχιζετε να ψαχνετε και να σκαλιζετε τις βρωμιες του τοσο πιο πολλα υποπτα θα βρειτε. http://www.henrymakow.com/

Πραγματικα μου κανει εντυπωση το πως δεν εχετε μπει καν στη διαδικασια να κρατησετε ΕΣΤΩ μια ''πισινη'' γι'αυτον τον ανθρωπο αλλα αντι γι'αυτο εχετε απο την αρχη της εκλογης του ''γοητευτει και φανατιστει'' με την δημαγωγικη ρητορικη του και τις δηθεν μαγκιες του. Θαυμαζω πολυ το ιστολογιο σας και γι'αυτο απογοητευομαι που ενα ιστολογιο σαν το δικο σας εχει πεσει τοσο ευκολα θυμα ενος τοσο καλα στημμενου θεατρινου.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να σχολιάσω σχετικά με την παρέμβαση του Ανώνυμου 19/11/2016 7:21 μ.μ.
Ο ΚΟ διακρίνεται κυρίως για την τιμιότητα και τη γνησιότητά του. Όπως έχω ξαναγράψει πριν από χρόνια, το θεωρώ το καλύτερο ιστολόγιο στο Ελληνικό διαδίκτυο.
Σχετικά με τον Τραμπ, λόγω της παγκοσμιοποίησης, όλοι αυτοί οι ξένοι ηγέτες είναι ουσιαστικά και δικοί μας ηγέτες, διότι αποφασίζουν για τη ζωή και τον θάνατό μας. Άρα έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράσουμε την άποψή μας και αν γίνεται να ενημερώσουμε στη συνέχεια και τους αποδήμους που ψηφίζουν εκεί (και όχι εδώ, δυστυχώς).
Επίσης, παρακολουθώ τον ΚΟ πάνω από μια δεκαετία και έχω δει ανθρώπους (ανεξαρτήτως προθέσεων) να έρχονται και να φεύγουν. Και για κάθε έναν που φεύγει, έρχονται δύο και μένουν.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 7,21
δεν διαφωνω με αυτα που λες ,
αλλα ο Τραμπ ανοιξε τους ασκους του Αιολου..........
ειναι πχ οπως ο Καρατζαφερης ανοιξε το δρομο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..
αν ο Τραμπ αποδειχθει απατεωνας η βαλτος
καποιος αλλος θα αναδειχθει μετα ,
γιατι ανοιξε ο δρομος για ενα αντισυστημικο κινημα στις ΗΠΑ.....
γιαυτο ηταν χρησιμη η εκλογη του Τραμπ......

ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οικονομολογος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΚΟ, συγχαρητήρια για το άρθρο. Σε παρακαλώ όμως βάλε και κάτι να παρηγορήσεις τους SJW που κλαίνε με οδυρμούς εδώ και ένα δωδεκαήμερο! Εντάξει, χάρηκαν λίγο με την επίσκεψη του αλλόφυλου εγκληματία πολέμου, το κάψιμο της σημαίας, κλπ. Αλλά παρόλα αυτά, όπως και να το κάνεις, ραγίζει την καρδιά η ήττα της Χίλαρι.

Profits4Prophets είπε...

ΚΟΚΚΙΝΕ ΟΥΡΑΝΕ ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗ
https://www.youtube.com/watch?v=GLG9g7BcjKs

Ανώνυμος είπε...

Να απαντήσω στον Ανώνυμο στις 6:57 π.μ.
Είναι αλήθεια ότι το κενό του ΛΑΟΣ γέμισε μερικώς από την ΧΑ αλλά και μερικώς από τους ΑΝΕΛ, μεταξύ άλλων.
Εν τούτοις, η σωστή σειρά των γεγονότων είναι η εξής:
Το 1980 ιδρύεται η Χρυσή Αυγή που παρέμεινε για πολλά χρόνια εκτός Βουλής.
Το 2000, για να βρουν καταφύγιο οι πατριώτες που διαφωνούσαν με τη ΝΔ και ως ανάχωμα προς την ακροδεξιά γενικά αλλά και τη ΧΑ ιδιαίτερα, δημιουργείται ο ΛΑΟΣ.
Το 2007 ο ΛΑΟΣ μπαίνει στη Βουλή.
Το 2011 ο ΛΑΟΣ συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Η εντεινόμενη οικονομική κρίση, τα μνημόνια, η αποτυχία των συστημικών κομμάτων να διαχειριστούν την κατάσταση, καθώς και η δραματικά ανερχόμενη σε δημοσκοπήσεις ΧΑ, δημιούργησαν έδαφος (και ανάγκη, για όσους πιστεύουν σε συνωμοσίες) για τη δημιουργία των ΑΝΕΛ τον Φεβρουάριο του 2012 και την είσοδό τους στη Βουλή.
Το 2012, ομοίως η ΧΑ μπαίνει στη Βουλή.
Ακολούθησαν δολοφονίες, φυλακίσεις και σφοδρότατοι διωγμοί των Χρυσαυγιτών από τη ΝΔ επί πρωθυπουργίας Σαμαρά αλλά και από το επονομαζόμενο "συνταγματικό τόξο" και τα ΜΜΕ, το 2013.
Το 2015 οι ΑΝΕΛ μπήκαν και είναι ακόμη στην κυβέρνηση μαζί με τον ΖΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 21-11-2016 7,40
το ξερω το ιστορικο ........

αλλα το θεμα ειναι οτι επι τελους ριζωσε
ενα σκληρο αντισυστημικο πατριωτικο κομμα..............

στο χερι μας ειναι να μην καψουμε τον ασσο.......
γιατι μετα θα περιμενουμε αλλα 40 χρονια και ελλαδα δεν θα υπαρχει

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει ενα πολυ αρθρο απο την ιστοσελιδα κατοχικα νεα, που κανει μεγαλη αναλυση για την ψευτοεπιθεση κ φτιαχτη λασπολογια των μιντια για τον Τραμπ καθως κ για το που κ πως χρησιμευει ο Τραμπ στο λομπυ κ στο πως οι πολιτικες του αποσκοπουν στη πληρη ελευση της σιωνιστικης κυριαρχιας. Θα το περασω αυριο το αρθρο εδω.

Ανώνυμος είπε...

Εγω δν ειπα ποτε οτι ο αρθρογραφος δεν ειναι εντιμος (απαντηση στον ανωνυμο που μ απαντησε για το σχολιο μου στις 19/11). Εγω ειπα οτι θαυμαζω πολυ την ιστοσελιδα και φυσικα και τα χερια τα οποια γραφουν εδω, σε οποιον κι αν ανηκουν. Αυτος ειναι κι ο λογος που ηθελα να προειδοποιησω τον/τους αρθρογραφους να μην υπερ-ενθουσιαζονται με την μαριονετα με το ονομα Τραμπ.

Οπως λεει και το αρθρο στα κατοχικα νεα που θα παραθεσω εδω πιο κατω, ο σιωνισμος ειναι τεραστιος γνωστης της ανθρωπινης ψυχολογιας και γνωριζει παντα τι πρεπει να κανει για να εχει τους ''ψηφοφορους'' στπ τσεπακι.Ειναι γνωστο οτι η μεση εργατικη ταξη της Αμερικης ειχε μπουχτισει με το δηθεν φιλελευθερο και λιμπεραλ σκατο-συστημα της κοινωνιας που της ειχε επιβληθει εδω και τοσα χρονια..γι'αυτο δν ειναι κ καθολου τυχαιο οτι εβαλαν εναν κλοουν με το ονομα Τραμπ να το παιζει δηθεν επαναστατης δηθεν αντι-λιμπεραλ, δηθεν μαγκας και φυσικα..δηθεν πατριωτης για να κεντρισει τις ψηφους των σκληροτραχηλων αγανακτισμενων Αμερικανων που με ιδιαιτερη αποφασιστικοτητα και μαχητικοτητα ειχαν αποφασισει να πανε κοντρα στο συστημα.

Δασκαλεψαν τα μιντια να κανουν πολεμο στον Τραμπ για να πειστει ο κοσμος οτι αυτος ειναι ο ''σωτηρας'' αφου ολο το mainstream σκατο του παει κοντρα και να θελουν ακομα πιο πολυ να πιστεψουν σ'αυτον..αφου ειναι τοσο ''επαναστατης'' που τα μιντια τον ''μισουν''. Ετσι εξασφαλισαν οτι ΟΠΟΙΟΣ απο τα πιονια τους και να βγαινε θα εξακολουθουσε η Αμερικη να ειναι στη τσεπη τους, γτ φυσικα δεν μπορει να πιστευετε οτι ο Τραμπ δε θα συνεχισει τη σιωνιστικη παγκοσμιοποιητικη πολιτικη..αφου ο ιδιος εχει παραδεχτει τη λατρεια του για το Ισραηλ και την υποστηριξη του στο δογμα της ενωμενης ''Παγκοσμιας Κοινοτητας''..ειναι δυνατον ενας πατριωτης να θελει να θυσιαζει Αμερικανους στρατιωτες και πολιτες για χαρη του Ισραηλ? Πως γινεται αυτο?

Ελατε βρε παιδια...καλο το θεατρο με τον Τραμπ και ωραιο το παραμυθι της ''ελπιδας'' για ενα καλυτερο ''μετα-λιμπεραλ'' μελλον αλλα δν ισχυει τιποτα απο ολα αυτα. Κανενας στην Αμερικη δε γινεται προεδρος αν δεν ειναι μαριονετα. Δεν γινεται αυτο οσο υπαρχει ο σιωνισμος. Οσο πιο γρηγορα το παρουμε ολοι χαμπαρι τοσο το καλυτερο για μας. Μην ελπιζετε σε σπιρτοκουτα. Και ο Τραμπ και η Χιλαρυ ειναι τοσο ψευτικοι και φτιαχτοι που η Barbie μαζι με το ολο το crew της θα χρειαζονταν 90 χρονια εξασκησης για να τους φτασουν εστω και στα μισα της υποκρισιας τους.

Να και το αρθρο: http://katohika.gr/diethni/o-sionistis-tramp-tha-dialisei-tin-europi-kai-tha-odigisei-se-g-pagkosmio-polemo/