Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η Νέα Τάξη πάει εκκλησία: Στίχος από το Κοράνι που αρνείται την θεότητα του Ιησού Χριστού διαβάστηκε σε καθεδρικό ναό στην Σκωτία!

Ένα απόσπασμα από το Κοράνι που αρνείται ένα από τα κεντρικά δόγματα της χριστιανικής πίστης ψάλθηκε δυνατά σε μια λειτουργία σε καθεδρικό ναό στη Σκωτία.

Το χωρίο από τη Σούρα 19, το οποίο αρνείται ρητά ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Υιός του Θεού και λέει ότι δεν θα πρέπει να λατρεύεται, ψάλθηκε κατά τη διάρκεια μιας ευχαριστιακής λειτουργίας  στον Επισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας στη Γλασκώβη με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων.

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube δείχνει ένα κορίτσι που τραγουδά το χωρίο με τυπικό ισλαμικό στυλ. Αφηγείται την ισλαμική εκδοχή της γέννησης του Ιησού, η οποία περιλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι η Μαρία αισθανόταν «ντροπή» μετά τον τοκετό, και το βρέφος Χριστό ως εκ θαύματος μίλησε από τη κούνια - κάτι που δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή.

Στη συνέχεια καταλήγει τραγουδώντας το στίχο 35, το οποίο λέει σε μετάφραση: «Δεν αρμόζει στην Μεγαλειότητα του Αλλάχ ότι θα πρέπει να έχει έναν γιο» και στη συνέχεια στο στίχο 36, που το βρέφος Ιησού λέει: «Και ιδού! Ο Αλλάχ είναι ο Κύριός μου και ο Κύριός σας. Για αυτό προσκυνήστε Εκείνον. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος».

Ο καθεδρικός ναός εξήρε την ανάγνωση στην σελίδα του στο Facebook, αποκαλώντας το «θαυμάσιο γεγονός».


Ωστόσο, ο συνταξιούχος επίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας Michael Nazir-Ali το καταδίκασε έντονα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο ήταν ιδιαίτερα ακατάλληλο για την εορτή των Θεοφανείων, η οποία εορτάζει την αποκάλυψη του Χριστού ως Υιού του Θεού.

«Οι αρχές της Επισκοπικής Εκκλησίας της Σκωτίας θα πρέπει να αποκηρύξουν αμέσως αυτή την απερίσκεπτη πρόσκληση», είπε σύμφωνα με το Christian Today.

«Οι Χριστιανοί πρέπει να ξέρουν τι πιστεύουν οι συμπολίτες τους και για αυτό μπορούν αν θέλουν να διαβάσουν το Κοράνι, είτε στο πρωτότυπο είτε σε μετάφραση. Δεν είναι, ωστόσο, το ίδιο πράγμα να το ακούνε στην Εκκλησία, στο πλαίσιο της δημόσιας λατρείας», πρόσθεσε.

«Ιδιαίτερα να διαβάζεται αυτό το απόσπασμα στην Εκκλησία στην Εορτή των Θεοφανείων, όταν εορτάζουμε όχι μόνο την φανέρωση του Χριστού στους εθνικούς αλλά και το βάπτισμά Του και τη θεία δήλωση, “Εσύ είσαι ο αγαπημένος μου Γιος στον οποίο ευαρεστήθηκα"»

Η Επισκοπική Εκκλησία της Σκωτίας είναι μέρος της παγκόσμιας Αγγλικανικής Κοινωνίας, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Εκκλησία της Αγγλίας και την επισκοπική εκκλησία της Αμερικής.

Η σελίδα του καθεδρικού ναού στο Facebook, δημοσιοποίησε επίσης, με υπερηφάνεια, μια αναφορά του Τύπου για το κήρυγμα του κοσμήτορά του για τα Χριστούγεννα, στο οποίο συνέκρινε τον εκλεγέντα Πρόεδρο Donald Trump με τον βασιλιά Ηρώδη, ο οποίος διέταξε τη σφαγή των παιδιών!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιττό να τονίσω για το γελοίο της υπόθεσης.Σε μια Χριστιανική Εκκλησία,πρέπει να διαβάζεται η Καινή Διαθήκη και μόνο,δεν μπορούμε να διαβάζουμε ότι θέλουμε.
Παρόλα αυτά,το Κοράνι σέβεται,παραδόξως,τον Χριστό τον οποίο θεωρεί προφήτη πριν τον Μωάμεθ.Πουθενά δεν Τον λοιδορεί ούτε Τον καθυβρίζει.Αντιθέτως,διαβάστε τα Ταλμούδ,να δείτε τι γράφουν για τον Χριστό και την Παναγία.Και αν δεν σας ανέβει το αίμα στο κεφάλι...Πραγματικά,το ταλμούδ γράφει πράγματα,που δεν επιτρέπεται ούτε να τα γράψω,και διότι δε θέλω ούτε να σκέφτομαι(αυτά που γράφει για τον Χριστό),και επειδή λογικά το σχόλιο θα κοπεί.Τόσο αισχρά πράγματα γράφει.
Γιώργος ο Νότιος

cghera είπε...

Πέραν αυτού παρατηρούμε ότι πάντα το Κοράνι διαβάζεται σε χριστιανικές εκκλησίες. Ποτέ δεν είδαμε να διαβάζεται η Καινή διαθήκη σε ένα τζαμί ώστε να το ακούσουν οι μουσουλμάνοι. Δεν είναι δηλαδή μόνο οι αντίθετες ιδεολογίες αλλά και το γεγονός ότι οι ανεκτικοί είναι πάντα οι Χριστιανοί οποιουδήποτε δόγματος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνουν κάτι αντίστοιχο σε τζαμί? Αλλά εκεί ξέρετε δεν τα ζώα δεν καταλαβαίνουν. Παίρνουν κεφάλια για το καλημέρα. Πόσο μάλλον για ευθεία προσβολή.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα το περίεργο.

Ετσι κι αλλιώς δεν αποτελούν εκκλησία

Είναι αιρετικοί

Ανώνυμος είπε...

Οι νεοταξίτες ονειρευονται μια σατανιστική ισλαμοχριστιανοβουδιστική εκκλησία που θα "εξυπηρετεί" το θρησκευτικό συναίσθημα μόνο όσων υποκειμένων έχουν αυτή την ανάγκη. Σε μια τέτοια κατάσταση τα δόγματα δεν έχουν σημασία. Και φυσικά αρχιεπίσκοπος θα διορίζεται ένας Καρανίκας του συστήματος.

Στυλιανός είπε...

Πρός Γεωργιο Νότιο.
Το να αποκαλεί το κοράνιο τον Ιήσου Χριστό απλώς άνθρωπο δεν είναι βλασφημία;