Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΓΑΛΛΙΑ: Τον καταδικασμένο βιαστή ανήλικης Πολάνσκι θέλησε να τμήσει η Γαλλική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών



Ο 83χρονος εβραϊκής καταγωγής -με πολωνική και γαλλική υπηκοότητα- σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι (πραγματικό όνομα: Rajmund Roman Thierry Polański), ο οποίος καταζητείται εδώ και δεκαετίες, για τον βιασμό ανήλικης στις ΗΠΑ και για αυτόν τον λόγο τις εγκατέλειψε το 1978, ενώ εκκρεμούσαν οι κατηγορίες εις βάρος του, επιλέχθηκε από την Γαλλική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για πρόεδρος των φετινών βραβείων Σεζάρ (κάτι αντίστοιχο με τα Όσκαρ).

Η Εθνική Ακαδημία μάλιστα δήλωσε την Τετάρτη, ότι ήταν «υπερήφανη που θα παρουσιάσει» τον καταδικασμένο βιαστή ανήλικης Πολάνσκι.

Καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις η γαλλική Ακαδημία έσπευσε να υπερασπιστεί τον σκηνοθέτη ενώ ακόμη και η σοσιαλίστρια πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ορελί Φιλιπετί, (η οποία πριν λίγο καιρό υπέγραψε μανιφέστο κατά της... σεξουαλικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων χειρονομιών και σχολίων - στην φωτογραφία αριστερά σε διακοπές με τον Βαρουφάκη) υπερασπίστηκε τον βιαστή σκηνοθέτη, λέγοντας: «Είναι κάτι που έγινε πριν από 40 χρόνια. Δεν μπορεί κάποιος να αναφέρει αυτή την υπόθεση κάθε φορά που μιλάμε γι’ αυτόν γιατί και τότε ήταν πρόβλημα. Είναι απλά μια τελετή απονομής».. 

Σκεφτείτε τον τεράστιο σάλο που έγινε πρόσφατα από "προοδευτικές" φωνές (γυναικών κυρίως, αλλά και ανδρών) για τις δηλώσεις και τα… «χουφτώματα» του «σεξιστή» Τραμπ και πως αυτή η «προοδευτική» και κατά της σεξουαλικής κακοποίησης κυρία μιλάει για έναν βιαστή. Είναι όμως βλέπετε, "δικός τους". Εντάξει, δεν μάθαμε τώρα την υποκρισία τους. 


Ο Πολάνσκι κρίθηκε ένοχος το 1977 για βιασμό και σοδομισμό ενός 13χρονου κοριτσιού, της Samantha Geimer, μετά από νάρκωση της. Οι  ΗΠΑ συνεχίζουν να επιδιώκουν τη σύλληψη του Polanski για έξι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν το 1977, από την Πολιτεία του Λος Αντζελες, ανάμεσα στις οποίες είναι ο εξαναγκασμός για χρήση παραισθησιογόνων ουσιών σε ανήλικο και ο βιασμός ανηλίκου υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αφότου μαθεύτηκε το περιστατικό, ο Πολάνσκι μπήκε στη φυλακή μόνο για 48 ημέρες, στη συνέχεια πήρε το πρώτο αεροπλάνο με προορισμό το Παρίσι και έκτοτε δεν ξαναγύρισε ποτέ στις ΗΠΑ. Σήμερα, η Σαμάνθα δηλώνει ότι «δεν κρατά κακία» στον Πολάνκσι, αλλά εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή της με το αμερικάνικο σύστημα δικαιοσύνης, κατηγορώντας το για διαφθορά.

Μετά την καταδίκη του, ο Polanski κατέφυγε στη Γαλλία, όπου αναπτύχτηκε ως σκηνοθέτης για σχεδόν 40 χρόνια, εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2009, όταν συνελήφθη στην Ελβετία και κρατήθηκε προκειμένου να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφέθηκε αργότερα ελεύθερος με εγγύηση και το 2010, και γλύτωσε και την έκδοση μετά την άρνηση των Ελβετών να τον εκδώσουν.

Το 2010, ένα άλλο από τα θύματα του Polanski, η Βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Lewis βγήκε δημόσια να τον καταγγείλει και δήλωσε στα ΜΜΕ: «Μου είχε πει πολύ ψυχρά, “Αν δεν είσαι αρκετά μεγάλο κορίτσι για να κάνεις σεξ μαζί μου, δεν είσαι αρκετά μεγάλη για περάσεις το τεστ της οθόνης. Θα πρέπει να κοιμηθώ με κάθε ηθοποιό που εργάζομαι για να μπορώ να τις γνωρίσω”. Αυτό συνέβη τέσσερα χρόνια αφότου έφυγε καταδικασμένος από τις ΗΠΑ.

Στις 28 Οκτωβρίου του 2014, ο Πολάνσκι παρέστη στην έναρξη του Μουσείου της Ιστορίας των Εβραίων της Πολωνίας στη Βαρσοβία. Οι πολωνικές αρχές τον ανέκριναν εκεί λόγω του αιτήματος των ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκαν να τον συλλάβουν.

Ο Tomasz Nalecz, σύμβουλος του τότε Προέδρου Bronislaw Komorowski, είπε ότι αισθάνθηκε ότι είναι «απρεπές» να ζητείται η σύλληψη ενός «παιδιού του Ολοκαυτώματος» στην Πολωνία (διάβασε άρθρο εδώ).

Η «ευαίσθητη» και «προοδευτική» ηθοποιός Meryl Streep που προσφάτως επιτέθηκε με λύσσα στον Τραμπ, το 2003, είχε αποθεώσει τον Πολάνσκι με ένα standing ovation όταν τιμήθηκε με το Όσκαρ στα βραβεία της Ακαδημίας.

Το γέμον βδελυγμάτων Χόλυγουντ και όλος ο κόσμος του «θεάματος» και της «τέχνης» ξέρουν να συγχωρούν τέτοια «πταίσματα» την ίδια ώρα που ρίχνουν στην πυρά όποιον δεν συμφωνεί με τις νεοταξικές ιδεοληψίες τους, με αποτέλεσμα οι χριστιανοί και οι «συντηρητικοί» στο Χόλιγουντ (όσοι έχουν απομείνει) να φοβούνται να βγουν από το «πολιτιστικό ντουλάπι» για το φόβο της τιμωρίας. Ένα από τα θύματα π.χ. αυτού του λίμπεραλ κυνηγιού μαγισσών είναι ο διευθυντής του θεάτρου του Σακραμέντο ο οποίος αποχώρησε από τη δουλειά του - επειδή υποστήριξε τον «παραδοσιακό» γάμο.

Update: Τελικά, μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Πολάνσκι δεν θα προεδρεύσει στα βραβεία Σεζάρ. «Η «διαμάχη προκάλεσε βαθιά θλίψη στον Ρομάν Πολάνσκι και επηρέασε την οικογένειά του» ανέφερε ο δικηγόρος του, Herve Témime.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΒΡΙΑ ΣΤΡΙΙΠ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΟΡΘΙΑ ΤΟΝ ΟΒΡΙΟ ΠΟΛΑΝΣΚΙ.
ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

το να είναι κάποιος σπουδαίος καλλιτεχνης δεν σημαίνει οτι ειναι και καλος ανθρωπος.Ο Πολανσκι ειναι σπουδαιος σκηνοθετης και η Στριπ η καλυτερη εν ζωη ηθοποιος ειτε σου αρεσει ειτε οχι κοκκινε ουρανε... Αλλο η τεχνη και αλλο τα πολιτικα.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ο. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την θεματολογία σου...

Προς τον ανώνυμο 12:10 π.μ. "Άλλο η τέχνη και άλλο τα πολιτικά"...
Ένας καλιτέχνης πρέπει να είναι υπόδειγμα σωστής συμπεριφοράς και παράδειγμα προς μίμηση γιατί πάνω απο όλα είναι ο άνθρωπος και όχι η τέχνη. Η τέχνη πρέπει να έχει σαν σκοπό να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους γιατί ο σκοπός μας πρέπει να είναι αυτός, το πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία, μονο έτσι μπορεί να προοδευσει η ανθρωπότητα.
Τι να το κάνω εαν είναι καλός σκηνοθέτης αλλα βιαστής???
Τι να το κάνω εαν κάποιος είναι καλός στην τέχνη του αλλα επικίνδυνος για την κοινωνία???
Το να μην είναι στο επίκεντρο ο άνθρωπος αλλα η "τέχνη", το χρήμα, η εξουσία είναι η βασική αιτία της κατάστασης που βρίσκεται η κοινωνία μας σήμερα σε αυτήν την κατάσταση και αυτό γίνεται σκόπιμα για να προωθήσουν την κάθε λογής ανωμαλία για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να χτυπήσουν τον άνθρωπο...

Ανώνυμος είπε...

Καλά λένε ότι όλοι περνάνε από τα κρεβάτια όλων στο Χόλιγουντ! Αλλιώς δεν "ανεβαίνεις" σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ίσως γιαυτό πολλοί πέφτουν στα ναρκωτικά ...
Η Στριπ για να χειροκροτά όρθια θα είχε πολύ καλές αναμνήσεις, αλλά μην ξεχνάμε και αυτή εβραία είναι...

sta είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών είναι εκφυλα παρασιτικά σαπροφυτα , ζώντας στην απόλυτη κατάχρηση , υλική και πνευματική .
"Άλλο η τέχνη και άλλο τα πολιτικά ": Πάλι δίκιο έχεις αλλα αν θυμάμαι καλά δεν έχει περάσει πολύ καιρός που η Στριπ επιδίδονταν σε αισχρή προπαγάνδα κατα του Τραμπ μαζί με το συνάφι της..

Ανώνυμος είπε...

Και αλλο οι νομοι αγαπητε... Δεν εξεταζουμε αν ειναι καλος σκηνοθετης, εξεταζουμε οτι ειναι καταδικασμενος παιδοφιλος, φυγοδικος και ωστοσο ενα συστημα που μονιμως μας πρηζει για τον δηθεν σεξισμο τον επιβραβευει. Για το εργο του βεβαιως ως καλλιτεχνη, αλλα σκεψου οτι την ιδια στιγμη το ιδιο συστημα καταδικαζει αλλους καλλιτεχνες, πολιτικους κτλ για πολυ λιγοτερα που στην τελικη ειναι απλα υποθεσεις που δεν εξακριβωνονται καν...

Μεγιστιας είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλησαντα...σπουδαίος σκηνοθετης...τώρα όσο αφορά τις διαφορες με τον νόμο. .

Ανώνυμος είπε...

''το να είναι κάποιος σπουδαίος καλλιτεχνης δεν σημαίνει οτι ειναι και καλος ανθρωπος.Ο Πολανσκι ειναι σπουδαιος σκηνοθετης και η Στριπ η καλυτερη εν ζωη ηθοποιος ειτε σου αρεσει ειτε οχι κοκκινε ουρανε... Αλλο η τεχνη και αλλο τα πολιτικα.''

1)Σε αυτο που λες δε φαινεται να συμφωνουν και οι ιδιοι οι καλλιτεχνες οι οποιοι πληρωνονται αδρα για να κανουν προπαγανδα κατα προσωπων που ειναι εναντιον του συστηματος.

2)Το οτι εχουμε φτασει σε σημειο να βραβευουμε παιδεραστες και εκφυλα ατομα επειδη ειναι ''καλοι'' καλλιτεχνες και το θεωρουμε και ''καθηκον'' μας να μην μπερδευουμε τη τεχνη με τη ζωη τους δειχνει τη καταντια μας.

Ενας καλλιτεχνης με την σωστη εννοια του καλλιτεχνη ποιει τεχνη η οποια πρεπει παντα να αποτελειται κυριως απο ΗΘΟΣ. Οταν ενας καλλιτεχνης δεν εχει ηθος, παυει να εχει το προνομιο του πραγματικου καλλιτεχνη. Επομενως δεν δινω δεκαρα για το αν θεωρειται ''καλος καλλιτεχνης'' για μενα δεν ειναι καν καλλιτεχνης.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΠΙΛΑ !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αναλογη περιπτωση με τον δικο μας Ακη Πανου - σπουδαιος συνθετης - αλλα δολοφονος, και ολοι του χαριζονται - δεν ειναι ενα λαθος ειναι ενα εγκλημα.