Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΓΑΛΛΙΑ: Οι millennials υποστηρίζουν το Εθνικό Μέτωπο



NBC / ΚΟ

Ο 18χρονος Sébastien Faustini από τη Νίκαια, είχε αποφασίσει στις 14 Ιουλίου 2016, να μην παρακολουθήσει τους εορτασμούς της Εθνικής εορτής για την πτώση της Βαστίλης και να τους δει στην τηλεόραση από το σπίτι. Αυτό του έσωσε την ζωή. Αλλά τον έκανε να πάρει και κάποιες αποφάσεις. Πριν από τρεις εβδομάδες, εντάχθηκε στο Εθνικό Μέτωπο.

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης στιγματίζουν τα μέλη του Εθνικού Μετώπου χαρακτηρίζοντας τους φασίστες, ύβρεις που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το πρόγραμμα του κόμματος», λέει ο Faustini στο NBC News.

Ο Faustini δεν είναι μόνος. Πολλοί millennials (η νέα γενιά) αγκαλιάζουν το Εθνικό Μέτωπο. Λένε ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας επικυρώνουν τις προσωπικές τους απόψεις και τη στάση του κόμματος κατά της μετανάστευσης.


Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την δημοσκοπική εταιρία Odoxa στις 16 Δεκεμβρίου, το Εθνικό Μέτωπο είναι το πολιτικό κόμμα με την μεγαλύτερη υποστήριξη μεταξύ των Γάλλων ηλικίας 18-34.

Οι ακτιβιστές του Εθνικού Μετώπου αυτοαποκαλούνται "πατριώτες" που νοιάζονται για την γαλλική ταυτότητα.

Ο Bryan Masson, ένας 18χρονος φοιτητής ο οποίος είναι υπεύθυνος της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου στη Νίκαια, δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε με τον θρίαμβο του Τραμπ.

«Ήταν μια νίκη και για μας», είπε ο Masson. «Είναι ένα εξαιρετικά θετικό σημάδι για την Le Pen».

Νεαροί ακτιβιστές του κόμματος λένε ότι πιστεύουν ότι πολλοί από τους φίλους τους, θα ψηφίσουν την Le Pen στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, ακόμη και αν είναι ταμπού να το παραδεχτούν.

Ο Masson και οι φίλοι του, ζουν κοντά στην Ιταλία, από όπου εισέρχονται λαθρομετανάστες από την Μ. Ανατολή και την Αφρική και θέλουν η χώρα τους να θεσπίσει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της.

Ο Michael Payet, ένας άλλος φίλος του Masson, θα ψηφίσει Marine Le Pen, γιατί ο πατέρας του είναι αστυνομικός στα σύνορα και βλέπει καθημερινά τη ροή των λαθρομεταναστών.

«Οι περισσότεροι δεν είναι καν από την Συρία», δήλωσε ο Payet.

«Ζούμε 20 λεπτά από την είσοδο στη Γαλλία», προσθέτει ο Masson. «Υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας».

Όλοι συμφωνούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να νοιάζεται για τους Γάλλους πρώτα και μετά για τους μετανάστες.

Πολλοί νέοι ακτιβιστές μίλησαν επί μακρόν για το ριζοσπαστικό Ισλάμ και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη θρησκεία στη Γαλλία.

Θέλουν οι μετανάστες να αφομοιωθούν στη γαλλική κουλτούρα, να μιλούν τη γαλλική γλώσσα, ακόμη και τρώνε γαλλικά, να εξαλειφθεί το χαλάλ ως επιλογή γεύματος.

Πολλοί από αυτούς είπαν ότι μόλις πρόσφατα άρχισαν να ενδιαφέρονται για την πολιτική.

Η Manon Bouquin, μια 24χρονη φοιτήτρια ιστορίας στο φημισμένο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, εντάχθηκε στο Εθνικό Μέτωπο πριν από δύο χρόνια.

Η ίδια, ενώ δεν ακολουθεί καμία θρησκεία, ανησυχεί που χτίζονται τζαμιά στη γενέτειρά του, στα προάστια της πρωτεύουσας.

Από άποψη μετανάστευσης, θα καλωσόριζε χριστιανούς από τη Μέση Ανατολή.

Ο Gaëtan Dussausaye εγκαταλείψει τις σπουδές για το μεταπτυχιακό του στη Σορβόννη, όταν η Marine Le Pen τον ονόμασε υπεύθυνο της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου.

Δύο χρόνια αργότερα, ο ίδιος λέει ότι ένα ευρύτερο μήνυμα αλλαγής είναι η κινητήρια δύναμη που κάνει πολλούς νέους να στηρίζουν την Le Pen.

«Η αποτυχία της δεξιάς να κάνει κάτι και η αποτυχία της αριστεράς να αλλάξει κάτι κάνει την Marine Le Pen το πρόσωπο που εκπροσωπεί την αλλαγή», είπε.

Γενικά, τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γαλλία. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι δεν μιλούν για την πολιτική, ακόμα κι αν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Η Bouquin φοράει ένα μετάλλιο γύρω από το λαιμό της, που αντιπροσωπεύει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

«Στο δημόσιο σχολείο, μάθαμε για τη δουλεία και την κυβέρνηση του Vichy. Μαθαίνουμε μόνο για τις ζοφερές στιγμές της γαλλικής ιστορίας ... Τα παιδιά με μετανάστες γονείς τα ακούν αυτά και δεν θέλουν να είναι Γάλλοι», δήλωσε. «Πρέπει να διδάξουμε τους ανθρώπους να είναι πατριώτες».

Ο Nicolas Aslah, ένας 23χρονος φοιτητής από το Saint-Omer, ένα βόρειο χωριό στην περιοχή Pas-de-Calais, λέει ότι οι πρόγονοί του πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να υπερασπιστούν τη Γαλλία, όχι την Ευρώπη.

«Η Ευρώπη δεν είναι μια ουτοπία», είπε. «Είναι μια προδοσία».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κοπέλα η 24χρονη φοιτήτρια που στηριζει Εθνικο Μετωπο που λέει δεν ακολουθεί καμία θρησκεία είναι αθεη όπως πολλοί Γαλλοι ιδίως νέοι.Ως χριστιανό δε θέλω να έχω σχέση με άθεους/κοσμικούς κτλ.Ελπίζω οι χριστιανοί της Μέσης ανατολής να ξέρουν ότι η δυτικη Ευρώπη πλέον είναι αντιχριστιανική και αθεη

Ανώνυμος είπε...

Aν δείτε τα στατιστικά που αφορούν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στη Γαλλία(αριθμός θρησκευτικών γάμων, βαπτίσεις, αριθμών ιερέων, διακόνων, μοναχών) τα τελευταία 20 χρόνια θα πάθετε κατάθλιψη. Αντίθετα το Ισλάμ ανεβαίνει σε αριθμό πιστών καθημερινά. Η Ευρώπη χάνει την ψυχή της....