Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ: Δικαστήριο αναγνώρισε τις "polyamorοus σχέσεις" και ανέθεσε την επιμέλεια παιδιού σε "τρεις γονείς"! «Είναι η λογική εξέλιξη του νόμου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων», δικαιολόγησε ο δικαστήςΠρωτοφανής απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της κομητείας Suffolk της Νέας Υόρκης έδωσε την επιμέλεια 10χρονου αγοριού από κοινού σε τρεις ενήλικες που είχαν μεταξύ τους «πολυσυντροφική» ή «polyamorous» σχέση πριν από μια δεκαετία.

Συγκεκριμένα το ζευγάρι, ο Michael (Μάικλ) και η Dawn (Ντον) Marano ξεκίνησαν πρώτα να έχουν φιλικές σχέσεις με την γειτόνισσα Audria Garcia (Όντρια Γκαρσία), η οποία τότε ζούσε με το φίλο της. Αλλά όταν η Γκαρσία τον χώρισε, μετακόμισε στους Maranos, όπου άρχισε να συμμετάσχει σε "στενές σχέσεις" και με τους δύο.
Κάποια στιγμή η Όντρια τεκνοποίησε με τον Μάκιλ, καθώς η σύζυγός του δεν μπορούσε να κάνει παιδί. Όπως ανέφερε ο δικαστής, είχε συμφωνηθεί πριν τη γέννηση του παιδιού ότι θα το μεγάλωσαν και οι τρείς από κοινού. Τους πρώτους 18 μήνες μετά τη γέννηση του αγοριού όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που η Ντον και η Όντρια αποφάσισαν να ζήσουν μόνες τους και μετακόμισαν. Ο Μάικλ ζήτησε την επιμέλεια του παιδιού, ενώ η Ντον ζήτησε διαζύγιο από τον Μάικλ.

Ο Μάικλ και η Όντρια συμφώνησαν από κοινού να έχουν την επιμέλεια ως βιολογικοί γονείς, αλλά η Ντον φοβήθηκε ότι θα μείνει εκτός, δεδομένου ότι ούτε βιολογική, ούτε θετή μητέρα ήταν και έτσι δεν είχε αυτοδικαίως νομικό δικαίωμα επιμέλειας, γι αυτό το λόγο έκανε αγωγή για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα επιμέλειας επειδή φοβόταν ότι χωρίς κοινή επιμέλεια, η δυνατότητά της να βλέπει και να μεγαλώνει το παιδί θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την έγκριση είτε της Όντρια είτε του Μάικλ.

Το δικαστήριο την δικαίωσε αναφέροντας για τον πατέρα του παιδιού ότι κανείς δεν του είπε να κάνει παιδί με την καλύτερη φίλη της γυναίκας του!
 
Κατά την ανάθεση της κοινής επιμέλειας και στους τρεις, ο δικαστής αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που επέτρεψε σε μη βιολογικούς ή θετούς γονείς να ζητήσουν την επιμέλεια του τέκνου, αν είχαν προηγούμενη "σχέση" με το παιδί.

«Η επιμέλεια σε τρεις είναι η λογική εξέλιξη της απόφασης του Εφετείου στην υπόθεση Brooke S.B., και την ψήφιση του νόμου “Marriage Equality Act and DRL” (Νόμος για την «Ισότητα» στο Γάμο και τις Οικιακές Σχέσεις) §10 - που επιτρέπει σε ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρεύονται στη Νέα Υόρκη», έγραψε στην απόφασή του ο δικαστής H. Patrick Leis III του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Suffolk (φώτο).

Ο δικαστής εξέτασε και το ίδιο το τέκνο προκειμένου να βγάλει αυτή την ιστορική απόφαση. Ερωτηθείς ο μικρός ανέφερε ότι "αναγνωρίζει" και τις δύο γυναίκες ως μητέρες του.

Η απόφαση ωστόσο δυσαρέστησε τον πατέρα, ο οποίος δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

"Είναι ενθουσιασμένη με την απόφαση, απόλυτα ενθουσιασμένη," δήλωσε η δικηγόρος της Ντον, Karen Silverman, η οποία σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας δικαστής στην πολιτεία χορηγεί επιμέλεια τέκνου σε τρεις γονείς.
 

"Polyamorist" σημαίνει "εραστής πολλών". Οι polyamorists διατηρούν περισσότερες από μία σεξουαλικές σχέσεις ταυτόχρονα, με την πλήρη συναίνεση και τη γνώση όλων των ερωτικών συντρόφων. Κάποιοι είναι παντρεμένοι με έναν σύντροφο, αλλά διατηρούν και ένα σταθερό αριθμό εραστών. Άλλοι ενώνονται για να σχηματίσουν ένα τρίο ή μια τετράδα (που αποκαλούν ‘triads’ και ‘quads’), όπου όλα τα μέρη έχουν σεξουαλικές σχέσεις με διάφορους συνδυασμούς - ετεροφυλοφιλικούς, ομοφυλοφιλικούς ή και τα δύο.

Οι ομοφυλόφιλοι στις σχέσεις τους έχουν έναν "σύντροφο" (“partner”). Τα άτομα στα “polyamorous ζευγάρια” (αποτελούνται από τρεις ή περισσότερους ‘συντρόφους’, ασχέτως φύλου), σαν την Diana Adams, η οποία διευθύνει ένα νομικό γραφείο στο Μπρούκλιν που παλεύει για να προσφέρει τα δικαιώματα του «παραδοσιακού» γάμου σε «μη παραδοσιακούς» εραστές, έχει έναν «πρωταρχικό σύντροφο» (“primary partner”).

«Πραγματικά πιστεύω ότι για μένα το polyamory είναι ένας ‘προσανατολισμός’, όπως να είσαι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος» δήλωσε η Adams. «Οι άνθρωποι σε γενικές γραμμές δυσκολεύονται με τη μονογαμία. Αυτό είναι πάντα το θέμα. Συνηθίζαμε να έχουμε μια αίσθηση ότι είναι αποδεκτό για τους συζύγους να έχουν άλλες ερωμένες, αλλά δεν είναι το ίδιο όταν η γυναίκα το κάνει».

Το Polyamory είναι ήδη ένα νομοθετικό ζήτημα στον Καναδά. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες, όπως έγινε με τον «ομοφυλοφιλικό γάμο».

Ήδη στη Νέα Ζηλανδία μόλις ψηφίστηκε ο νόμος για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων, αμέσως εμφανίστηκε μια ομάδα προώθησης της «νομιμοποίησης του polyamory», της οποίας ο στόχος είναι «να αναγνωρισθεί νομικά στη Νέα Ζηλανδία ο polyamorous γάμος». «Με τον όρο "polyamorous γάμος" εννοούμε – την υπεύθυνη, μη-μονογαμική δέσμευση ενηλίκων, για γάμο ή αστική ένωση», λέει η ομάδα.

«Πιστεύουμε ότι όλες οι σχέσεις αγάπης μεταξύ ενηλίκων, ανεξάρτητα από τον αριθμό πρέπει να γίνονται σεβαστές και να δοθεί νομική αναγνώριση».

Ο τελικός στόχος βέβαια, είναι ο πλήρης εξευτελισμός του γάμου. Που ήδη τον έχουν υποβιβάσει λεκτικά, ονομάζοντάς τον «παραδοσιακό».

Περιμένετε σύντομα ανάλογες κινήσεις και οσονούπω ανάλογες «αποφάσεις σταθμούς» στην Ελλάδα. Εμείς να μείνουμε πίσω; Νομίζω ότι οι τατιάνες ήδη έχουν κάνει σχετικά «αφιερώματα».

Ο Woody Allen το 2008 στην ταινία του “Vicky Cristina Barcelona” εξύμνησε μια polyamorous σχέση. Αργά και σταθερά, το polyamory προωθείται μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, με πολλούς τρόπους, χρησιμοποιώντας την ίδια «συνταγή» με την αυτήν της ομοφυλοφιλικής ατζέντας ("ισότητα", "δικαιώματα", "αγάπη" κλπ).

Σειρά μετά έχει η «νομική αναγνώριση» αιμομικτικών σχέσεων «αγάπης» και ακόμα παιδοφιλικών και κτηνοβατικών «σχέσεων». Η «αγάπη» δεν είναι το ζητούμενο; Αλλά εμάς μη μας ακούτε. Είμαστε «συνομωσιολόγοι», έτσι;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Maranos στην Ισπανία ήταν ανθρωποι συγκεκριμένης φυλής που αλλαξοπίστησαν

Ανώνυμος είπε...

Τεκνία, φυλάξατε ἑαυτοὺς ἀπὸ τῶν εἰδώλων· ἀμήν.

ARTICLE είπε...

ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ» Η “ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ” ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΣ ΩΣ ΑΝΤΙ-ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΝ «ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΠΙΔΙΩΞΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΒΑΤΗΡΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ....

ΣΤΙΣ “ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ” ΤΩΝ LGBT ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΒΙΟΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΣΕΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ. Σε κάποια παράγραφο αναφέρει για νομιμοποίηση κτηνοβασίας στη Γερμανία, αλλά δεν βρέθηκαν μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία προς το παρόν για κάτι τέτοιο. Οι "οικιακές μονάδες" φαίνεται να είναι αντιστοίχηση για τις επονομαζόμενες "πολυσυντροφικότητες" ή οικογένειες του ουράνιου τόξου)
http://diasvsmetatron-plegma.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8555.html

Ανώνυμος είπε...

Στην Βρετανία δόθηκε μια λίστα με αρκετά ευφάνταστες επιλογές 25 φύλων (όπως intesex not sure tomboy androgynous trans boy trans girl fluid...not sure)

"option given to13-years-olds".

"Government-backed survey asks children as young as 13 about gender
Given 25 options to describe their gender, including tri-gender and intesex
Youngsters are also asked whether they feel safe using single-sex toilets
Other questions include whether school should have one unisex uniform"
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3420203/Are-gender-fluid-demi-girl-intersex.html


Μέσα στα τόσο και τόσα εφάνταστα φύλα πέραν των δύο, προτάθηκαν και "δύο" άλλες εξαιρετικά ύποπτες περιγραφές: young women & young men.
Είναι σαφέστατο πλέον πως οι νεοταξίτες με αυτά τα επιπλέον "δύο φύλα" αποσκοπούν να επιβάλλουν ή να αποσπάσουν δήλωση σεξουαλικής αυτοδιάθεσης αόριστης αλλάς υπονοούσας σαφέστατα μεγαλύτερης "νεανικής" ηλικίας που δεν συμπίπτει με την ηλικία των ερωτηθέντων.


Ισως σε λίγο καιρό δεν αποκλείεται να προταθούν και το μετα-ανθρώπινο, το ζωανθρώπινο ή διασταυρωμένο είδος, και το μεταλλαγμένο και συνθετικό φύλο.

Ανώνυμος είπε...

Ο δικαστης φαινεται σαν τους ναρκομανεις που μετα την δοση τους βρισκονται σε εκσταση.
Μονο που το δικο του ναρκωτικο λεγεται πολιτιστικος μαρξισμος και ειναι πιο θανατηφορο απο την ηρωινη.

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ΠΕΛΑΣΓΕ, μονο που στην ΝΥ (και γενικοτερα στην Αμερικη φυσικα)αν δεν εισαι γλυφτης των εβραιων δεν γινεσαι τιποτα.
Τωρα αν ειναι Μαρξιστης δεν ξερω, αλλα οτι ο βαψομαλλιας ειναι απ' τους "αλλς", ειναι φως-φαναρι.

Ανώνυμος είπε...

Οχι μονον στις ΗΠΑ φιλε.
Οι εβραιοι εδω και αιωνες επραξαν μαζικη ευγονικη για αυτους, αναμειγνυοντας Λευκο αιμα και εκθετικα εκτοξευοντας την ποιοτητα της φυλης τους. Ενω, σκοτωσαν εκατομμυρια αξιων Λευκων μεσω των παγκοσμιων πολεμων, ωστε να καταστρεψουν τους "καλητερους απο τους γκοιμ". Και τωρα, προπαγανδιζουν φυλετικη αναμειξη ωστε να μας κατεδαφισουν ακομη πιο κατω απο αυτους.

Ευγονικη για αυτους, Δυσγονικη για εμας. Αυτος ειναι ο αληθινος πολεμος που κυρηξαν οι εβραιοι εναντιον της Λευκης φυλης. Οποιος δεν το βλεπει, ειτε εθελοτυφλει ειτε ειναι εχθρος, ειτε ειναι εντελως δηλητηριασμενος πνευματικα.