Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Μία άλλη κερκίδα... (video)

Στο παρακάτω βίντεο, οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας ΦΚ ΝΑΚ 1904 Ντούναϊσκα Στρέντα (FC DAC 1904 Dunajská Streda) τραγουδούν το συγκινητικό ‘Nélküled’ (Χωρίς Εσένα), το πιο γνωστό τραγούδι του ουγγρικού συγκροτήματος Ismerős Arcok. Το τραγούδι μιλάει με νοσταλγία για τους δύσκολους καιρούς που πέρασε ο ουγγρικός λαός. Στο τέλος λέει «είμαστε όλοι (οι Ούγγροι) το ίδιο αίμα!» 



Η ΦΚ ΝΑΚ 1904 Ντούναϊσκα Στρέντα είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Σλοβακίας. Είναι η ομάδα της πόλης Ντούναϊσκα Στρέντα. Ιδρύθηκε το 1904 και κατά την περίοδο 2008-2009, μετά τη συγχώνευση με την FC Senec, η ομάδα εισήλθε στην σλοβακική Superleague. Η ομάδα υποστηρίζεται έντονα από την ουγγρική μειονότητα στη Σλοβακία. Έδρα της ομάδας είναι το DAC Stadion, χωρητικότητας 16410 θεατών. Στην φωτογραφία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban στο γήπεδο της ομάδας με κασκόλ της.


Οι Ismerős Arcok (Γνωστά Πρόσωπα) είναι ένα δημοφιλές ουγγρικό συγκρότημα που παίζει εθνικό ροκ (ή εθνικιστικό ροκ) με θέματα, σε μεγάλο βαθμό, εμπνευσμένα από την ιστορία του ουγγρικού λαού. Ιδρύθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1999, και τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Nyerges Attila, Práder Vilmos, Galambos Nándor, Kovacsik Tamás, Leczó Szilveszter και Tánczos István. Στην μουσική τους υπάρχουν στοιχεία ροκ, rhythm and blues, δημοτικών τραγουδιών, hard rock και heavy metal. Το συγκρότημα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ουγγρική λαϊκή μουσική. Στο παρακάτω βίντεο, ο τραγουδιστής του Nyerges Attila το τραγουδάει μέσα στο γήπεδο.


Το ανατριχιαστικό αυτό βίντεο είναι δείγμα της νοοτροπίας του ουγγρικού λαού, ενός λαού ο οποίος χαρακτηρίζεται από έντονα πατριωτικά αισθήματα και έχει γίνει εμπροσθοφυλακή (μαζί με τους Πολωνούς και τους Ρώσους θα έλεγα) στην αντίσταση των ευρωπαϊκών λαών κατά της Νέας Τάξης. Ανάλογες σκηνές δεν πρόκειται να ζήσουν τα ελληνικά γήπεδα, όπου κάθε πατριωτικό ενοχοποιείται, η μόδα «αντίφα» είναι κυρίαρχη και αλβανοί και ζαϊρινοί (!) μαχαιρώνονται μαζί με ελληνόφωνους, κατεβάζοντας την ελληνική σημαία στον τελικό κυπέλλου ενός παρακμιακού και διαλυμένου ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι υπόλοιποι δεν ασχολούνται, γιατί βλέπουν την ελληνοτουρκική φιλία του σουρβάιβορ.  
KO

2 σχόλια:

Ρωμανός είπε...

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν έμαθα και κατόπιν επιβεβαίωσα οτι η κυβέρνηση πρόσφατα έβγαλε ΚΑΙ από την επίσημη ονομασία της χώρας τον χαρακτηρισμό "Republic", κι έτσι επισήμως η Ουγγαρία ονομάζεται απλά Magyaroszag (όχι ...Hellenic Republic, όπως κάποιο άλλο θλιβερό προτεκτοράτο) Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολεμική στα συμφέροντα του Σόρος, τον εθνικό προστατευτισμό, την ενίσχυση και ανάδειξη της Ουγγρικής παράδοσης και τον έλεγχο των συνόρων που είναι πρώτα θέματα στην ατζέντα των Μαγυάρων κυβερνητών, έρχομαι στο να ενισχύσω την άποψη πως μαζί με την Πολωνία, η Ουγγαρία είναι τα πρώτο κράτος-πρότυπο για κάθε λευκό εθνικιστή.

polycmike είπε...

Τα σέβη μου...