Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

SOS! Ρατσισμός! Έβαλαν σομπρέρο στον Super Mario

Το να οικειοποιείσαι στοιχεία της κουλτούρας του άλλου στην Αμερική της άγριας πολιτικής ορθότητας λέγεται "cultural appropriation" και οι λίμπεραλ και οι SJWs προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι κάτι τέτοιο (π.χ. το να έχεις κοτσιδάκια ράστα χωρίς να είσαι μαύρος ή να ντυθείς Ινδιάνος ή Άραβας στις αποκριές) είναι «κακό» και «προσβάλει» τον άλλον και υποδηλώνει «ρατσισμό», «αποικιοκρατικό πνεύμα», «λευκή υπεροχή» μέχρι και κυριολεκτικά «βία».

By William Hicks (HEATSTREET) / ΚΟ:

Αν και οι Μεξικανοί από το Μεξικό δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ποιος φορά σομπέρος, οι λίμπεραλ ελίτ στην Αμερική όπως η Katy Perry (η οποία εμφανίστηκε σε ένα βίντεο έχοντας κάνει τα μαλλιά της με cornrows πλεξίδες και μετά έσπευσε να… απολογηθεί γιατί κάτι τέτοιο υποδηλώνει την «δύναμη των μαύρων» και δεν ήξερε ότι έκανε «λάθος», αφήστε που σε ένα άλλο είχε εμφανισθεί ως Κινέζα...) έχουν δηλώσει ότι αυτή η πρακτική είναι α-πα-ρά-δε-κτη και ως εκ τούτου πρέπει να υπακούσουμε.
Αυτός είναι ο λόγος που είναι να τα παίρνει κανείς με την απόφαση της Nintendo να συμπεριλάβει ένα επίπεδο Μεξικού στο επερχόμενο Super Mario Odyssey όπου ο Mario (αν είναι δυνατόν!) φοράει ένα σομπρέρο και ένα πόντσο. Δεν είναι για γέλια, παιδιά.
Αυτός ο εξομοιωτής του ρατσισμού, που περνιέται ως κομμάτι ψυχαγωγίας, έχει το θράσος να κλέψει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αυτή του Μεξικού. Ο Μάριο παίζει το μέρος του αποικιοκράτη, απομυζώντας τη πλούσια γη (νομίσματα και αστέρια), ενώ θανατώνει πατώντας τους ιθαγενείς.

Το Super Mario είναι ήδη ένα απίστευτα προβληματικό παιχνίδι λόγω των αναχρονιστικών ρόλων φύλου που έχει, όπου ένα straight λευκό αρσενικό σώζει μια πριγκίπισσα από τον κίνδυνο. Παρά τα τόσα πολλά δακρύβρεχτα άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο Polygon και στο Kotaku, ο δημιουργός του Mario, ο Shigeru "ένας Χίτλερ κυριολεκτικά" Miyamoto, αρνείται να αλλάξει τη μορφή του παιχνιδιού και να κάνει το Mario κάποιο trans, ενώ και να επιτρέψει στην Princess Peach να σπάσει την πατριαρχία με ένα ελαφρύ πάτημα του πλήκτρου "A".

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Nintendo μπορεί να το διορθώσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι να ακυρώσει το παιχνίδι και να το ξεκινήσει από την αρχή. Αν με χρειαστούν να με προσλάβουν ως “Political Correctness Supervisor("Επόπτη Πολιτικής Ορθότητας") με εξαψήφιο μισθό, θα τους βοηθούσα ευχαρίστως προκειμένου να φτιάξουν το project των ονείρων μου, Super Mario: White Genocide Sunshine.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

5 σχόλια:

konion είπε...

Ἔχουν ξεφύγει...

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι,
άμα πας σε έναν λίμπεραλ-SJWs π.χ. μαύρο (έγχρωμο-αφροαμερικανό) και του πείς: Μην τρώς πίτσα / μακαρόνια / τηγανιτές πατάτες (French fries), μην πίνεις μπύρα / κρασί / σαμπάνια / τεκίλα / βότκα γιατί είναι cultural appropriation, (και άμα το προχωρήσεις και λίγο μπορείς να του πεις και το “γιατί μιλάς Αγγλικά”), τι θα σου απαντήσει άραγε;

Geo21 είπε...

Μάλλον πρέπει να βάλουν το Mario να πηδάει επάνω στα κεφάλια αυτών των δίποδων liberal. Μιλάμε για διανοητικά καθυστερημένα άτομα.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοί οι ανύπαρκτοι υπάρχουν διότι ΕΜΕΙΣ οι Ανθρωποι ( άναρθρών α όπωπε) Του Τριαδικού Θεού μας , υπ Αρχουμε!
Σκεφθείτε το...
Polyc Mike
Γέωργιε Νότιε
μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να
ΑΡΧΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώνς δεν είναι cultural appropriation οταν στο Battlefield, ο πρωταγωνιστής είναι μαύρος. Δεν ξέρω πόσοι μαύροι πολέμησαν στον 1ο ΠΠ ώστε να θεωρούνται αντιπροσωπευτικό είδος πολεμιστή.
Φαντάζομαι ούτε το Far Cry 5 που πρόκειται να κυκλοφορήσει αποτελεί ca, στο οποίο οι κακοί είναι μια φατρία φανατισμένων χριστιανών με κέντρο την εκκλησία, απ' όπου σκορπάνε τον θάνατο. Ο πρωταγωνιστής λοιπόν πρέπει να σκοτώνει χριστιανούς. Σε κάποια σκηνή, ένας σκοτωμένος είναι καρφωμένος από έναν σταυρό! Ξεκάθαρο μήνυμα. Το παιχνίδι έπρεπε να απαγορευτεί, όχι γι' αυτόν τον λόγο, αλλά γιατί σε μέρες θρησκευτικού φανατισμού, υποδαυλίζει αυτό το φαινόμενο. Ο χρηματοδότης όμως, δεν πτοείται, γιατί θέλει παση θυσία να περάσει το μήνυμα κατά του χριστιανισμού. Ξέρω οτι τα μίνι προκαλούν τους βιαστές και αυτοί είναι ανεύθυνοι. Τι άλλο θα ισχυριστούν μετά; οτι η ύπαρξη των απίστων προκαλεί τους αποκεφαλιστές τους βομβιστές κλπ; Οτι οι χριστιανοί είναι ικανοί και έτοιμοι να κάνουν θρησκευτική τρομοκρατία; Ισα που δεν μας έδειξαν καμιά γιαγιούλα, στο ένα χέρι το πρόσφορο, στο άλλο το οπλοπολυβόλο.
Και βεβαίως δεν θα ξέφευγε και το Assasin's Creed που θα κυκλοφορήσει με έγχρωμο πάλι πρωταγωνιστή (βέβαια, τα θύματα είναι έγχρωμοι γιατί διαδραματίζεται στην Αίγυπτο).
Επίσης και στο Outlast 2 που έχει κυκλοφορήσει πέρσι, οι κακοί ήταν παρομοίως μια θρησκευτική σέκτα, που θύμιζε εν πολλοίς ευαγγελιστές, δηλ. χριστιανούς πάλι.
Ήθελα να ήξερα ποιοι χρηματοδοτούν τέτοιες παραγωγές. Ας μην πει κανείς αφελής οτι είναι τυχαίο. Δεν αφήνουν τίποτα να περάσει απαρατήρητο. Το promotion και η προπαγάνδα είναι παντού.