Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΙΤΑΛΙΑ: Νιγηριανοί εγκληματίες συνεργάζονται με την Μαφία



Ένα από τα αγαθά που μας φέρνει η πολυπολιτισμικότητα είναι ότι φέρνει τους ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες κοντά. Από ένα τέτοιο "πάντρεμα" πολιτισμών μόνο καλά μπορούμε να δούμε.

Παράδειγμα οι παραδοσιακές συμμορίες Νιγηριανών λαθρομεταναστών με φαλτσέτες που συνεργάζονται με την παραδοσιακή Σικελική Μαφία για την οργάνωση του κυκλώματος πορνείας και του εμπορίου ηρωίνης, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αστυνομίας.

Μια έρευνα – άρθρο των The Times αποκαλύπτει ότι οι Νιγηριανοί εγκληματίες που αποκαλούν τους εαυτούς τους «Βίκινγκς» (!) έχουν πλέον την πρωτοκαθεδρία στην εμπορία περίπου 8.000 πορνών ετησίως στο Παλέρμο, μια πόλη – λιμάνι που έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους τόπους αποβίβασης για εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Οι «Βίκινγκς» έχουν εκτοπίσει μια αντίπαλη νιγηριανή συμμορία με τον εύγλωττο τίτλο «Μαύρο Τσεκούρι», την οποία οι Times περιγράφουν ως μια πανευρωπαϊκή επιχείρηση που χρησιμοποιεί «ιεροτελεστίες» για να εκφοβίσει τις γυναίκες από την Αφρική ώστε να υποταχθούν.

Ο Ροντόλφο Ρούπερτι, ο οποίος είναι επικεφαλής της άμεσης δράσης του Παλέρμο, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι ενέργειες εναντίον του Μαύρου Τσεκουριού επέτρεψαν στους Βίκινγκς να αναλάβουν τα ηνία: «Όταν βγάζεις εκτός δράσης μια συμμορία, άλλοι θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό», εξήγησε .

Οι Βίκινγκς αποτελούν μια μεγαλύτερη πρόκληση για τις αρχές απ’ ό, τι το Μαύρο Τσεκούρι, το οποίο μια άλλη αστυνομική πηγή περιέγραφε ως "πολύ ιεραρχική, με αφεντικά από κάθε πόλη, αφεντικό για την Ιταλία και συναντήσεις για εκλογή πανευρωπαϊκού αφεντικού".

Οι Βίκινγκς, αντίθετα, δεν έχουν αφεντικό και είναι "λιγότερο δομημένοι, με περιορισμένο κώδικα".

Οι μετανάστες λειτουργούν κυρίως σε γειτονιές όπως το Ballaro, το οποίο μετατρέπεται σε αγορά ναρκωτικών το βράδυ, με την προφανή ευλογία της διαβόητης «Cosa Nostra».

Η αστυνομία στο Μπαλάρο, λέει: "Οι Νιγηριανοί μπορεί να χρησιμοποιούν πρωτόγονη βία η μια συμμορία εναντίον της άλλης, αλλά όχι εναντίον των Ιταλών (μαφιόζων)... Υπάρχει μια αρμονία".

Η αστυνομία φοβάται, ωστόσο, ότι η ισορροπία μεταξύ των παλαιών εγκληματικών συμμοριών και των νέων είναι λεπτή και αν μια καταστολή από τις αρχές «αποδυναμώσει τους Ιταλούς» τότε «οι Νιγηριανοί μπορεί να αρχίσουν να λειτουργούν εκτός των δικών τους κοινοτήτων, όπως κάνουν οι Αφρικανοί τώρα στη Νάπολη».

Η εκεχειρία μεταξύ των καθιερωμένων μαφιόζων και των νεοφερμένων δεν είναι σε καμία περίπτωση δεδομένη, με τους δημοσιογράφους να λένε ότι ήταν "σε πόλεμο" το 2016 και ανέφεραν ότι άνθρωποι εκτελούνταν κάτω από το φως της ημέρας.

Η εισροή των μεταναστών είχε τόσο δραματική επίπτωση στην πρωτεύουσα της Σικελίας ώστε ο δήμαρχος της πόλης, Leoluca Orlando, υποστηρίζει τώρα ότι «το Παλέρμο δεν είναι πλέον μια ιταλική πόλη. Δεν είναι πλέον ευρωπαϊκή. Μπορείτε να περπατήσετε στην πόλη και να αισθανθείτε σαν να είστε στην Κωνσταντινούπολη ή στη Βηρυτό».

Παρ' όλα αυτά, ο δήμαρχος Orlando – ο οποίος ξεκίνησε από τους Χριστιανοδημοκράτες και αφού άλλαξε 5 κόμματα (!) τώρα ανήκει στο κεντροαριστερό “La Rete” - υποστηρίζει ένθερμα τη μαζική μετανάστευση στην Ευρώπη, μέχρι που έχει ζητήσει την ελεύθερη κυκλοφορία όχι μόνο για τους «αιτούντες άσυλο» αλλά και για τους οικονομικούς μετανάστες.

Και όλα αυτά γιατί κατ’ αυτόν «η Ευρώπη είναι ένοχη για δουλεία και γενοκτονία όταν πρόκειται για τη μετανάστευση», είπε σε μια συνέντευξη τον Απρίλιο του 2017.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η εγκληματικότητα οφείλεται στη διαφορετική κουλτούρα των εμπλεκομένων; Τι σχέση έχει πολυπολιτισμικότητα;

Dimitris D είπε...

Η Ευρώπη δεν είναι υπεύθυνη για τα χάλια των μεταναστών αλλά μερικές ιμπεριαλιστικές χώρες έχουν ευθύνη όπως η Αγγλία-ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ολλανδία.
Χώρες όπως η Ελλάδα, Σουηδία, Πολωνία, Ελβετία, Αυστρία δεν ήταν ιμπεριαλιστικές.
Το θέμα είναι πως ακόμα και σήμερα οι ιμπεριαλιστικές χώρες ανακατεύονται στα εσωτερικά θέματα στις χώρες της Αφρικής, πχ η ονομασία προέλευσης στον καφέ της Αιθιοπίας όπου αντέδρασε η αμερικανική Starbucks.

polycmike είπε...

Προς ΚΟ,

κοιτάξτε τι γίνεται και στην Μύκονο, πλέον δεν υπάρχει ασφάλεια. Οι πολίτες συλλαμβάνουν τα βαποράκια.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να το πεις και αλλιώς. Λόγω της πολιτισμικής επίθεσης που δέχεται η Ευρώπη από άτομα που ο πολιτισμός τους τούς επιβάλλει να καταστρέψουν τους υπόλοιπους, η εγκληματικότητα πολλαπλασιάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Η Ευρώπη δέχεται μεταναστευτικές πιέσεις. Η εγκληματικότης προϋπήρχε της μεταναστεύσεως και το κίνητρο της είναι το κέρδος, όχι η καταστροφή πολιτισμών.