Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι άνδρες έδωσαν διπλάσια δύναμη από τις γυναίκες στο AfD. Οι ηλικιωμένες γυναίκες έσωσαν τη Μέρκελ



Οι άνδρες ήταν σχεδόν δύο φορές πιο πιθανό να ψηφίσουν το AfD από τις γυναίκες (16 με 9 τοις εκατό), ενώ στην Ανατολή μεταξύ ανδρών κάτω των 60 ετών τα ποσοστά του κόμματος ανταγωνίζονται ακόμα και εκείνα του CDU (Μέρκελ). Στο σύνολο της Γερμανίας, το AfD ξεκινάει σαφώς καλύτερα με τις δύο μεσαίες ηλικιακές ομάδες (30-44 και 45-59) με 16% και 15%.-Πηγή
 

Φυσικά αυτό επικυρώνει τη θεωρία του Radical Right Gender Gap, η οποία ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες (κατά κάποιον περίεργο λόγο) είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν κόμματα που θέτουν περιορισμούς στην μετανάστευση από τους άνδρες.

Σε μια άλλη δημογραφική ανάλυση, φαίνεται ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες έσωσαν τη Μέρκελ.

Φαίνεται πάντως, ότι το AfD έδωσε τον προεκλογικό αγώνα χρησιμοποιώντας έξυπνες και «μοντέρνες»  μεθόδους...

Μια από αυτές ήταν οι λεγόμενες “Light Bombers(«die.lichtbomber» δηλ. Φωτεινές Βόμβες)

Έτσι, στα ξαφνικά, κυβερνητικά κτίρια στο Βερολίνο φωτίστηκαν με παράξενα μηνύματα.

Για παράδειγμα, αυτό εμφανίστηκε στο γραφείο της καγκελαρίου:
«Σεβαστείτε τις γυναίκες μας αλλιώς φύγετε από την Γερμανία τώρα!»
Στο Ομοσπονδιακό Γραφείο για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες: «Για μια Γερμανία στην οποία θα ζούμε καλά και ικανοποιητικά … Αλλά όχι εις βάρος μας!»
«Κυρία Μέρκελ παρακαλώ παραιτηθείτε!»
«Κυρία. Μέρκελ, μην παίζεις με φωτιά "[μια βρετανική σημαία που καίγεται, προφανώς μια αναφορά στο Brexit]
«Οι γερμανικές ζωές αξίζουν επίσης!»
«Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι προς συζήτηση εδώ».

Οι «die.lichtbomber» έχουν μια σελίδα Instagram και ένα blog. Ισχυρίζονται ότι ξεκίνησαν τη δράση τους μετά τον πρόσφατο βιασμό ενός 16χρονου κοριτσιού στο Μόναχο από «αιτούντες άσυλο»). Ορισμένες από τις εικόνες τους περιέχουν μηνύματα υπέρ του AfD.

Ένα άλλο πετυχημένο προεκλογικό βίντεο είναι αυτό.


ΚΟ / Πηγή: εδώ κι εδώ

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν δειτε ρεπορτάζ του Σκαι για το AFD, νομίζει κανείς ότι ακούει εκπομπή από το 902 ή το StoKokkino. Αριστεροί + Κεφάλαιο=Μια γροθιά.

Ανώνυμος είπε...

Άκου ρε φίλε, αποκαλούν το AFD ακροδεξιό ρατσιστικό κόμμα με ιδεολογία τον κλασικό φιλελευθερισμό. Δηλαδή οι Λοκ,Χομπς,Μπερλίν,Μιλ,Βολταίρος κτλ ήταν ακραίοι;Η πρόεδρος του κόμματος ,Alice Weidel, είναι λεσβία και συζεί με μια μαύρη από τη Σρι Λάνκα. Έχουν και ειδικό τμήμα προστασίας κιναίδων στο κόμμα (alternative for homosexuals) και κατέβηκαν στις εκλογές και μαύροι υποψήφιοι με το κόμμα. Μάλιστα η Weidel είναι οικονομολόγος και εργάστηκε στην Goldman Sachs. Πολύ τράπεζα παίζει πάντως ( Μακρόν στην επενδυτική Rothchild,Μητσοτάκης στην Εθνική, Weidel Goldman Sachs).
Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό το κόμμα είναι εθνικιστικό όπως διατείνονται οι δημοσιοκάφροι στα πουτανοκάναλα, η ΧΑ και οι ΑΜΕ θα πρέπει να είναι βρικόλακες που πίνουν αίμα; Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει ένα εθνικό κράτος είναι να σουτάρει όλους τους δημοσιογράφους. Δεν κάνουν ενημέρωση αλλά πολιτική προπαγάνδα. Και μάλιστα ολοι οι δημοσιογράφοι στη Δύση αποκαλούν το AFD ακροδεξιό κόμμα.
Οι δικοί μας δημοσιοκάφροι το πράττουν για 3 λόγους:
1) το afd είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα. Δεν είναι κατά της ΕΕ γενικά αλλά κατά αυτής της ΕΕ. Ο φιλελευθερισμός αντιτίθεται στον συγκεντρωτισμό της Κομισιόν και αντιπροτείνει πιο αποκεντρωτικά συστήματα στη λήψη των αποφάσεων (το θεώρημα του "καλόβουλου δικτάτορα" του Oates για τους γνώστες: ένα συγκεντρωτικό σύστημα λήψης των αποφάσεων, με κεντρικό σχεδιασμό, είναι αναποτελεσματικό λόγω της ατελούς πληροφόρησης, ακόμα και αν ο κεντρικός σχεδιαστής έχει καλές προθέσεις). Επιπλέον οι φιλελεύθεροι θέλουν μια λιτή ΕΕ και όχι αυτό το υπεργραφειοκρατικό σπάταλο τέρας. Η ΕΕ είναι η πιο σπάταλη και η πιο γραφειοκρατική οργανωτική δομή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πιο γραφειοκρατική και από την ΕΣΣΔ του Στάλιν.
2) Είναι κατά της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Όχι γιατί τους ενοχλεί η "ράτσα" των εισερχόμενων μεταναστών αλλά η ιδεολογία τους: το πολιτικό Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι και θρησκεία και πολιτική ιδεολογία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι φυλή, οπότε ατυχής ο χαρακτηρισμός "ρατσιστικό κόμμα". Ο φίλος της ελευθερίας δεν οφείλει να ανέχεται τους εχθρούς της ελευθερίας στα πλαίσια μιας ψευδεπίγραφης "ανεκτικότητας" και "πλουραλισμού απόψεων". Το Ισλάμ καταπιέζει τις ατομικές ελευθερίες και είναι μια ολοκληρωτική ιδεολογία , διαμετρικά αντίθετη του φιλελευθερισμού. Το afd συνεπέστατο στην ιδεολογία του το αποστρέφεται μετά βδελυγμίας. Η ιδεολογία που διέπει την ΕΕ ποια είναι;
3) Το afd είναι κατά της χρηματοπιστωτικής αρωγής προς την Ελλάδα και στηλιτεύει τις πρακτικές της Μέρκελ και της Τροικας.Διατείνεται ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση το 2010, να επέστρεφε στο εθνικό της νόμισμα και να διευθετούσε το χρέος της σε ελεύθερες ιδιωτικές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, χωρίς την παρέμβαση κάποιου τρίτου. Τα μνημόνια είναι υπερκρατικός παρεμβατισμός και αντιβαίνουν βαθιά την κοσμοθεωρία του φιλελευθερισμού που βασίζεται στη γνωστή ρήση "laissez nous faire"( = αφήστε μας μόνους μας να διευθετήσουμε τις υποθέσεις μας: χαρακτηρίζει ένα οικονομικό σύστημα συναλλαγών μεταξύ ιδιωτών χωρίς κρατικό παρεμβατισμό). Ο Άδωνις Γεωργιάδης διατείνεται ότι είναι φιλελεύθερος και ταυτόχρονα μνημονιακός και ένας δεν έχει βρεθεί να τον ξεφτιλίσει. Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος και των δημοσιογράφων.
Τώρα που το afd θα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία στη Μπούντεγκσταγκ θα χειροτερέψει η θέση της Ελλάδας. Η Μέρκελ&Σόιμπλε, δηλαδή η Τρόικα, δεν θα είναι καθόλου ανεκτικοί με την Ελλάδα και τον Τσίπρα και θα σκληρύνουν τα μάλιστα με την Ελλάδα ένεκα πολιτικού κόστους που θα έχουν από την αντιπολίτευση που θα ασκεί το afd στη διαχείριση της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης.Αυτό αγγίζει και τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη (γι'αυτό και η ΝΔ αποδοκίμασε το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών) και επιταχύνει το τέλος της ελληνικής " Δημοκρατίας της Βαιμάρης". Θα σκληρύνουν οι Τροικανοι ως προς την τήρηση των στόχων και πολύ δύσκολα θα παραχωρήσουν δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και δη τώρα που λόγω του PSI αυτό είναι διακρατικό.
http://redskywarning.blogspot.gr/2017/04/goldman-sachs-afd.html
Μ. Δ.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τα "ρεπορτάζ" της TV...!
To AfD είναι όντως ακροδεξιό, αλλά δεν είναι εθνικιστικό!
Η ατζέντα του εξαντλείται στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης -από εδώ κι εμπρός- και οι οικονομικές και κοινωνικές του προτάσεις είναι πιο "φιλελεύθερες" κι από του Αdam Smith...
Συμφωνώ με τον 25 Σεπτεμβρίου 2017 - 5:40 μ.μ.
Υ.Γ. Τους βλέπω να γίνονται ΛΑ.Ο.Σ...!

PIND MAK είπε...

Αν δεξια σημαινει παραδοσιακες αριστοκρατικες αντιλήψεις το κόμμα αυτό δεν είναι δεξιό. Είναι φιλελεύθερο κατά την γνώμη μου. Όμως η αντίθεση του στην λαθρομετανάστευση αρκεί για να μην είναι αποδεκτό από το άκρως αριστερο σύστημα