Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο «θυέλλης αντιδράσεων» δεν θα εκδώσετε τώρα δημοσιογραφάρες μου;

Την Κυριακή που μας πέρασε στον αγώνα Παναιτωλικού – ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Αγρινίου, οι «φανατικοί οπαδοί» του Παναιτωλικού κρέμασαν ένα πανό που έλεγε «Σε Ελλάδα, Αλβανία, Μακεδονία όλα τα εθνίκια στα νοσοκομεία». 

Το πανό όχι μόνο πέρασε από κάθε έλεγχο και αναρτήθηκε, αλλά έμεινε εκεί και δεν κατέβηκε ποτέ, από κανέναν άνθρωπο. Ουδείς αντέδρασε (διαιτητής, παράγοντες, φίλαθλοι, «αρμόδιοι») παρεκτός του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε: «…Και μία άσχημη παρένθεση ο κόσμος του Παναιτωλικού, που ήταν για γέλια γιατί ειδικά στην αρχή, λέγανε κάποια άσχημα πράγματα, ειδικά για τη Μακεδονία και νομίζω ότι αυτό δεν χρειάζεται να λέγεται από κανέναν στην Ελλάδα. Σίγουρα ήταν Αγρινιώτες στο συλλαλητήριο που έγινε πριν μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτι το οποίο με εξοργίζει ορισμένες φορές, νομίζω ήταν μια κακή παρένθεση από ένα μικρό μέρος των φιλάθλων. Ήταν κάτι ατυχές γιατί ο κόσμος του Αγρινίου δεν είναι αυτός». 

Να πούμε ότι ο Πασχαλάκης δεν είναι από την Μακεδονία, αλλά από την Αθήνα (βέβαια στον φετινό ΠΑΟΚ, στην βασική σύνθεσή του, όχι μόνο Μακεδόνα βρίσκεις δύσκολα, αλλά και Έλληνα!).

Για το περιεχόμενο του πανό όσο και των κεφαλιών εκείνων που το ανέβασαν δεν χρειάζονται σχόλια.

Αυτό που αξίζει να σχολιαστεί είναι σιωπή του δημοσιογραφικού κόσμου και γενικώς του τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) που σε άλλη περίπτωση θα είχαν σημάνει γενικό συναγερμό, θα είχαν εκδώσει αναθέματα και φετφάδες και θα μιλούσαν για «σάλο», ντροπή», «οργή», «προκλήσεις», «θύελλες αντιδράσεων» και «εμετούς».





Δεν ήταν πριν από λίγους μήνες που ένα πανό των οπαδών του ΑΠΟΕΛ της Κύπρου, που αμφισβητούσε το επίσημο αφήγημα του Πολυτεχνείου έκανε σύσσωμο τον θαυμαστό κόσμο της ενημέρωσης να δηλώσει την «οργή» του για αυτήν την "πρόκληση". Έγινε μάλιστα και "θέμα" στην ελληνική (sic) τηλεόραση.
                                                                                              


Ενώ τώρα…. Μόνο κάποιο site του Αγρινίου έγραψε κάτι, άντε και κάποιο του ΠΑΟΚ. 


Ούτε ο επίσημος Παναιτωλικός (ΠΑΕ) πήρε κάποια θέση ή έβαλε κάποια ανακοίνωση. Συνεπώς συμφωνεί απόλυτα με το πανό. Ότι η Μακεδονία είναι άλλη χώρα από την Ελλάδα. Και ότι όσοι είναι «εθνίκια» (π.χ. κρατάνε ελληνική σημαία) πρέπει να πάνε στο «νοσοκομείο». 

Κατά τα άλλα οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι αυτοί που «διχάζουν τον λαό».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ   

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αλλου δεν κουνηθηκε φυλλο με το παρακατω κουρελοπανο (φωτογραφια) στο οποιο γραφουν με κεφαλαια:

"Ξεκοιλιασμα σε καθε χρυσαυγιτη και τα μυαλα στον νεροχυτη"

http://www.xryshaygh.com/assets/images/preview/61056/27368537_1945022512492023_1885742476393828051_o__article.jpg


Στην ανωτερω φωτογραφια διακρινονται μαλιστα καθαρωτατα και φατσες ..."αθλητων" της ομαδας καλαθοσφαιρισης του Αστερα Εξαχρειων;

Κανας εισαγγελεας ρε παιδια; Εστω και κομμουνιστης.


ΣΟΥΛΑ ΣΟΥΦΛΗΔΑΚΗ


Ανώνυμος είπε...

Κυριακή κοντή γιορτή ...

ikonsgr είπε...

Aυτό που γράφεις στο τέλος, Κ.Ο. το ακούω συνέχεια "από την ανάποδη" (ειδικά τώρα τελευταία με τα συλλαλητήρια), ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ, μιλάνε, φωνάζουν,απαιτούν... "ΕΝΟΤΗΤΑ","ΟΜΟΨΥΧΙΑ" ΚΑΙ.... "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".

Κι'εγώ ο μικρός και αφελής ρωτάω, ΠΟΙΟΙ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
- ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΊΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ "ΕΝΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ "ΟΜΟΨΥΧΙΑ";
- ΜΠΟΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΟ-ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ "ΕΝΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ "ΟΜΟΨΥΧΙΑ";
Και τελικά, μπορεί ο άθεος, εθνομηδενιστής,ελληνόφωνος ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ να έχει ΠΟΤΕ "ενότητα" και "ομοψυχία" με τον ΕΛΛΗΝΑ, ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ;



Ahoy είπε...

ikonsgr
Σωστοος! Σκεφτειτε την Ταανιδου Τ. να μαχεται υπερ βωμων και εστιων. Υπερπαραγωγη Spielberg!!

Ανώνυμος είπε...

Ος Αγρινιώτης και ος φίλος του Παναιτωλικού θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό το πανό, περιττό να πω ότι δεν αντιπροσωπεύει των κόσμο του Παναιτωλικού,παρά μόνο 10-15 κατσαπιαδες από την θύρα 6
Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναιτωλικός έχει ήδη μητρώο κακής συμπεριφοράς. Πχ κερδίζει κρίσιμο αγώνα με μπαράζ φωτοβολίδων εναντίον αντιπάλων παικτών. Κι όταν είναι να τιμωρηθεί (μία φορά αυτή, και μία που πήγε να πέσει κατηγορία στο σκάνδαλο Κοριόπολις), καθαρίζει ...ο -μασώνος- μπάρμπας στην Κορώνη!

Αλλά και το ότι θα έβγαζε τέτοιο ανθελληνικό μένος, δεν το περίμενα.

Τέτοιες ομάδες, καλύτερα να εξαφανιστούν. Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα πανό τα ανεβάζουν ελληνοποιημένοι αλβανοί. Γι' αυτό μπήκε και η Αλβανία στο σύνθημα.