Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Αποστολή της Generation Identity στις Άλπεις για να εμποδίσουν παράνομους μετανάστες


Περίπου 100 ακτιβιστές του κινήματος Generation Identity (GI -"Γενιά της Ταυτότητας") προσπάθησαν το Σάββατο να μπλοκάρουν μια δίοδο στις γαλλικές Άλπεις που χρησιμοποιούν οι λαθρομετανάστες σε μια προσπάθεια να «εξασφαλίσουν ότι κανένας παράνομος μετανάστης δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη Γαλλία».

Τα μέλη της Generation Identity περπάτησαν μέσα από το χιόνι μέχρι το Col de l'Echelle κοντά στα σύνορα με την Ιταλία όπου σχεδιάζουν να περάσουν τη νύχτα.

Η δίοδος είναι ένα "στρατηγικό σημείο διέλευσης για τους παράνομους μετανάστες" που εισέρχονται από την Ιταλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της GIRomain Espino, στο AFP, επικρίνοντας αυτό που ονομάζει "έλλειψη θάρρους των δημόσιων αρχών".

«Με λίγη βούληση, μπορούμε να ελέγξουμε τη μετανάστευση και τα σύνορα», πρόσθεσε.

Η ομάδα - κυρίως από Γάλλους αλλά και Ιταλούς, Ούγγρους, Δανούς, Αυστριακούς, Άγγλους και Γερμανούς – σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα "συμβολικό σύνορο" χρησιμοποιώντας πλαστικό συρματόπλεγμα. 

 
Ο Espino δήλωσε ότι οι ακτιβιστές θέλουν "να εξηγήσουν στους δυνητικούς μετανάστες ότι είναι απάνθρωπο να κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να διασχίσουν τη Μεσόγειο ή τις Άλπεις που καλύπτονται από χιόνι πιστεύοντας ότι αυτές οι διαδρομές δεν είναι επικίνδυνες".

"Δεν πρόκειται να βρουν το Ελ Ντοράντο, είναι ανήθικο, όσοι πληρώνουν γι’ αυτό είναι οι Γάλλοι", πρόσθεσε.

Το προηγούμενο έτος, οι γαλλικές Άλπεις γνώρισαν απότομη αύξηση των αφίξεων νέων παράνομων μεταναστών, κυρίως από τη Γουινέα και την Ακτή του Ελεφαντοστού.

Σύμφωνα με τις αρχές, 1900 παράνομοι μετανάστες απεστάλησαν στην Ιταλία το 2017 σε σύγκριση με 315 το προηγούμενο έτος.
Η μετανάστευση παραμένει ένα μεγάλο ζήτημα κατά μήκος των γαλλο-ιταλικών συνόρων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Gerard Collomb την Παρασκευή το βράδυ, αναφέροντας ότι σε περίπου 50.000 άτομα αρνήθηκαν την είσοδο το 2017.


Από την πλευρά της η Γενιά της Ταυτότητας δήλωσε ότι ομάδες θα περιπολούν την περιοχή και θα σταματούν κάθε προσπάθεια να εισέλθουν άτομα παράνομα στη Γαλλία στα πλαίσια της αποστολής “Defend Europe”.

Από το καλοκαίρι του 2017, η ροή των παράνομων μεταναστών που χρησιμοποιούν αυτό το πέρασμα έχει αυξηθεί συνεχώς. 

Περισσότεροι από 2000 παράνομοι μετανάστες έχουν ήδη επίσημα καταγραφεί. Πόσοι πραγματικά έχουν περάσει; Η κυβέρνηση του Macron αρνείται να διασφαλίσει τα σύνορα: θα αποδείξουμε ότι εάν υπάρχει η βούληση, αυτό είναι απολύτως εφικτό. Αντί να δίνουν χρήματα για τη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής για αυτούς τους μετανάστες, ας ενισχύσουν τον προϋπολογισμό της συνοριακής αστυνομίας.

Εμείς απαιτούμε το τέλος της μαζικής μετανάστευσης και το οριστικό κλείσιμο του περάσματος Col de lchelle. Δεν πρέπει να επιτρέπεται στους μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στη Γαλλία μέσα από τη διαδρομή αυτή. Οι Γάλλοι δεν θέλουν άλλη μετανάστευση! Αυτοί οι παράνομοι μετανάστες δεν πρέπει να είναι ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ιταλία, αλλά στη χώρα καταγωγής τους. Η επιχείρηση Defend Europe "Άλπεις" ξεκίνησε!
 



KO / από εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: