Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Το dispensationalist εσχατολογικό θεολογικό υπόβαθρο πίσω από την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ



"Το Ισραήλ έχει ευλογήσει αυτόν τον κόσμο δείχνοντας μας Εσένα, τον αληθινό Θεό, μέσα από το μήνυμα των προφητών του, των Γραφών και του Μεσσία".

Αυτά τα λόγια είπε στην προσευχή του στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα, ο Robert Jeffress, ο ίδιος πάστορας που έκανε το "Make America Great Again" ύμνο.

Στην προσευχή του, ο Jeffress, που είναι πάστορας στην First Baptist Church στο Ντάλας, εξήρε επίσης τον Ντόναλντ Τράμπ ως εκείνον που «στέκεται στη σωστή  πλευρά μαζί Σου, Θεέ, όταν πρόκειται για το Ισραήλ». Το 2014, ο Jeffress έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο έλεγε ότι ο Ομπάμα ανοίγει το δρόμο για την έλευση του Αντίχριστου, αν δεν είναι ο ίδιος ο Αντίχριστος. Τον Τραμπ τον θεωρεί ως ένα είδος σύγχρονου βασιλιά Κύρου: έχει επιλεχθεί από τον Θεό ως ηγέτης που θα επιτελέσει ένα θεϊκό έργο.

Η επιλογή του Jeffress, που είναι ένα από τα πιο εξέχοντα μέλη του ανεπίσημου ευαγγελικού συμβουλευτικού συμβουλίου του προέδρου, για την προσευχή στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο νεύμα στις μακροχρόνιες προσπάθειες των χριστιανών σιωνιστών παγκοσμίως.

Πολλοί γνωρίζουν ότι η μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνο μια πολιτική κίνηση, αλλά είναι η πεμπτουσία της premillennial dispensationalist εσχατολογίας των αμερικάνικων ευαγγελικών και πεντηκοστιανών κύκλων που έχουν ενσωματώσει στην πίστη τους τον χριστιανικό σιωνισμό. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για τις Έσχατες Ημέρες και την πραγματοποίηση της Αποκάλυψης.

Για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ εντάσσεται στην premillennial dispensationalist θεολογία - που μεταφράζεται σε προχιλιαστική θεολογία της θεωρίας των θείων οικονομιών – πρέπει να διευκρινιστεί τι πρεσβεύει αυτή η θεολογία. Είναι μια παράδοση που έγινε δημοφιλής μεταξύ των Άγγλων Πουριτανών τον 16ο και 17ο αιώνα, αλλά σήμερα συνδέεται στενότερα με την ευαγγελική αμερικανική παράδοση. Το πιο βασικό στην θεωρία των Οικονομιών είναι ότι κεντρική θέση στο σχέδιο του Θεού έχει ο Ισραήλ και όχι η Εκκλησία. Η θέση της Εκκλησίας κατανοείται μόνο ως «μεγάλη παρένθεση» στο όλο θεϊκό σχέδιο. Ο Ισραήλ αποτελεί τον επίγειο λαό του Θεού και στις έσχατες ημέρες θα εκπληρωθούν στο ακέραιο τα όσα αναφέρονται για αυτόν στην Αγ. Γραφή. Επίσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι ο λαός Ισραήλ της Βίβλου συνδέεται ή ακόμη ταυτίζεται με το σημερινό κράτος του Ισραήλ.

Οι dispensationalists πιστεύουν ότι ο Θεός έχει διαιρέσει την ανθρώπινη ιστορία σε "οικονομίες" - περιόδους που φωτίζουν διάφορες πτυχές του σχεδίου του Θεού για την ανθρωπότητα. Για παράδειγμα, η περίοδος μεταξύ της παραλαβής των Δέκα Εντολών από τον Μωυσή και της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού θεωρείται ως η περίοδος / οικονομία του "νόμου". Η περίοδος από τότε είναι η περίοδος / οικονομία της "χάριτος".

Στο τέλος, η τελική περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας θα είναι η «χιλιετής βασιλεία»: μια περίοδος 1.000 χρόνων κατά την οποία ο Χριστός θα κυβερνά στη γη μέσα από την Ιερουσαλήμ, μετά την οποία θα λάβει χώρα η τελική κρίση του Θεού. (Το “premillennial” αναφέρεται στο γεγονός ότι οι υποστηρικτές της πιστεύουν ότι οι αληθινοί πιστοί θα αρπαχθούν στον ουρανό πριν έρθει αυτή η περίοδος).
Βιβλία όπως το “The Late, Great Planet Earth” του Hal Lindsey το 1970, καθώς και η εξαιρετικά δημοφιλής στο αμερικανικό κοινό σειρά εσχατολογικών μυθιστορημάτων Left Behind, έχουν επηρεάσει πολλούς ευαγγελικούς. Σε γενικές γραμμές, αυτά τα εσχατολογικά σενάρια βασίζονται σε ερμηνείες χωρίων των βιβλίων της Αποκάλυψης και του προφήτη Δανιήλ. Ο δεύτερος ερχομός του Ιησού δεν θα συμβεί εάν πρώτα δεν ανοικοδομηθεί ο Ιουδαϊκός Ναός (του Σολομώντα) στην Ιερουσαλήμ και δεν αποκατασταθεί το Ισραήλ ως ένα αποκλειστικά εβραϊκό κράτος.

Μέσα από μία τέτοια αντίληψη, η παγκόσμια πολιτική γίνεται ένα «σημάδι», ένα είδος καμπάνας για το θεϊκό σχέδιο. Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή είναι σημαντικό στο βαθμό που δείχνει ότι η χιλιετής βασιλεία και η δεύτερη έλευση πλησιάζουν.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την τύχη της Ιερουσαλήμ. Για πολλούς φονταμενταλιστές ευαγγελικούς, μόνο μια πλήρως εβραϊκή Ιερουσαλήμ θα ικανοποιήσει τις προφητικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να επιβεβαιωθούν όσα πρόκειται να γίνουν στις έσχατες ημέρες. Βασικό δόγμα του χριστιανικού σιωνισμού είναι η πεποίθηση ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι ουσιαστικά μέρος του σχεδίου του Θεού (επειδή φέρνει την Αποκάλυψη) και ότι ο Θεός θέλει το Ισραήλ να επιστρέψει στους Εβραίους κατά την περίοδο της χιλιετούς βασιλείας.

Οι χριστιανοί σιωνιστές πιστεύουν ακράδαντα ότι η υπόσχεση που έδωσε ο Θεός στο βιβλίο της Γένεσης (12:3) στον Αβραάμ «και θέλω ευλογήσει τους ευλογούντάς σε, και τους καταρωμένους σε θέλω καταρασθή», εξάπαντος έχει μεταφερθεί στο Ισραήλ και μάλιστα πιο συγκεκριμένα κράτος του Ισραήλ. Δηλαδή, όποιο έθνος δεν συντάσσεται με τις επιλογές της εκάστοτε ισραηλινής κυβέρνησης, θα δεχθεί την «κατάρα του Θεού».

Φυσικά, δεν υιοθετούν όλοι οι ευαγγελικοί τις θέσεις αυτές. Μια δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 65 τοις εκατό συνυπογράφει αυτή την κοσμοθεωρία. Αλλά το σίγουρο είναι ότι η «κύρια γραμμή» είναι premillennial και από την άλλη είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτές οι βαθιά ριζωμένες απόψεις δεν ασκούν επιρροή στην αμερικάνικη εξωτερική πολιτική, ειδικά αυτής της κυβέρνησης. (Ο αντιπρόεδρος Pence πρεσβεύει τις θέσεις του χριστιανικού σιωνισμού. Ακόμα και ο Bannon, ο πρώην σύμβουλος του Trump, ο οποίος εργαζόταν ακόμα στον Λευκό Οίκο, όταν ο Trump ανακοίνωσε αρχικά την απόφασή του να μετακινήσει την πρεσβεία, είχε πει επίσης ανοιχτά ότι ήταν χριστιανός σιωνιστής. Ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, που υποστηρίχθηκε από τους ευαγγελικούς κύκλους γιατί ήταν «αναγεννημένος», αναγνώρισε πως οι φιλο-χριστιανο-σιωνιστικές του πεποιθήσεις είχαν επηρεάσει την πολιτική του για την Μέση Ανατολή).

Για περισσότερα διάβασε:
και

ΚΟ / από εδώ

12 σχόλια:

Σουλης είπε...

Ολα σωστα και εμπεριστατωμενα για μια ακομη φορα.
Μιας και ανεφερες τον Μπανον ειχα καιρο να ριξω καμμια ματια στο Breitbart.
Εφριξα.
Ειναι 100 φορες πιο εβραιουδουλοι και φιλοσιωνιστες απο το cnn την Washington Post τους ΝYT την Liberation τον Guardian και τα υπολοιπα καθ αυτου εβραικης ιδιοκτησιας μμε.
Σε αυτα θα βρεις και καποια αρθρα εστω και υποκριτικα που να κατακρινουν τα οσα κανουν τις τελευταιες μερες .
Στο Breitbart μονο καταπτυστα αρθρα που νομιζεις οτι τα γραφει ο ιδιος ο Νετανιαχου και αλλοι εβραιοι χασαπηδες.
Ειναι να σε πιανει απογοητευση παντως.
Εννοω βλεποντας την τεραστια ισχυ αυτου του ασημαντου απο αποψης μεγεθους κρατιδιου και αυτου του ολιγαριθμου λαου που ομως λογω της οικονομικης ισχυος που εχουν ατομα που ανηκουν σε αυτον σερνουν ολες τις στρατιωτικες υπερδυναμεις του κοσμου απο την μυτη που λενε.
Το μονο καλο ειναι οτι μπορει και να το δουν και ολοι αυτοι που θεωρουν οτι ειναι θεωριες συνωμοσιας και παταμυθια οσα λεγονται για την οικονομικη ισψυ και τον συνεπακολουθο παγκοσμιο ελεγχο που ασκουν σε ολα τα επιπεδα οι εβραιοι.
Δεν μπορει ναμην το βλεπουν συμβαινει μπροστα στα ματια τους.
Απο την μεταφορα της πρωτευουσας με τις δολοφονιες δεκαδων παλαιστινιων για τις οποιες δεν κουνιεται φυλο μεχρι το σουργελο που βγηκε πρωτο στην γιουροβιζιον

Ahoy είπε...

Holocaustianity. Η νεα θρησκεια. Ευφρενου κοσμε!

Δημοσθένης είπε...

Ἱερουσαλήμ, Ἱερουσαλήμ, ποὺ σκοτώνεις τοὺς προφήτας καὶ λιθοβολεῖς τοὺς ἀπεσταλμένους σ’ ἐσέ. Πόσες φορὲς θέλησα νὰ μαζέψω τὰ παιδιά σου, ὅπως ἡ ὄρνιθα τὰ μικρά της κάτω ἀπὸ τὰ φτερά της, ἀλλὰ δὲν τὸ θέλατε. Ματθ. κγ΄, 37

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη επιτυχία του Διαβόλου είναι πως ότι κι αν επιλέξεις βρίσκεται από πίσω του με μια διαφορετική μορφή.

Εθνική Χριστιανική Άμυνα είπε...

«Η συναγωγή(...)δεν είναι μόνο θέατρο και οίκος πορνείας, αλλά και σπήλαιο ληστών, φωλιά θηρίων,κατοικία του Διαβόλου(...) όπως είναι και οι ψυχές των Ιουδαίων.Πράγματι, οι Ιουδαίοι λατρεύουν το Διάβολο.Οι τελετές τους είναι εγκληματικές και ακάθαρτες(...) Η θρησκεία τους αρρώστια(...)Η συναγωγή τους πάλι είναι συνάθροιση εγκληματιών(...), άντρο κλεφτών(...) σπηλιά διαβόλων, άβυσσος απώλειας(...) Εκείνο δηλαδή που κι άλλος προφήτης υπονοώντας έλεγε : «Σα γελάδα νεαρή κυριεύθηκε από οίστρο κι αφήνιασε ο Ισραηλιτικός λαός». Κι ο Ιερεμίας τον ονόμαζε «ατίθασο μόσχο». Τα τέτοιου είδους όμως ζώα,επειδή δεν είναι κατάλληλα για εργασία θεωρούνται χρήσιμα μόνο για σφαγή. Αυτό ακριβώς έκαναν κι αυτοί,κι αφού έκαναν τους εαυτούς τους άχρηστους για εργασία έχουν γίνει κατάλληλοι για την σφαγή. Για αυτό και ο Χριστός έλεγε «Τους εχθρούς μου που δεν ήθελαν να γίνω βασιλέας τους φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους»(...)Κανένας Ιουδαίος δεν λατρεύει τον Θεο!Ποιος το λέει αυτό?Ο ίδιος ο Υιός του Θεού το λέει! «Ούτε εμένα ξέρετε ούτε τον Πατέρα μου. Αν εμένα ξέρατε, και τον Πατέρα μου θα ξέρατε».Ποιος θα ήταν καλύτερος μάρτυρας απο τον Υιο του Θεού?(...)Αν λοιπόν οι Ιουδαίοι δεν ξέρουν τον Πατέρα,σταύρωσαν τον Υιο,απέρριψαν την συνδρομή του Αγίου Πνεύματος,ποιος δεν θα τολμούσε να ισχυριστεί οτι η συναγωγή είναι καταγώγιον δαιμόνων?Ο Θεός δεν λατρεύεται εκεί,μη γένοιτο· αλλά παραμένει τόπος ειδωλολατρείας!Προέρχεται μεγαλύτερη βλάβη από αυτό το μέρος όταν οι ίδιοι (οι Ιουδαίοι) είναι δαίμονες?(...)Τι άλλο θέλετε να σας πω?θέλετε να σας πω για το πλιάτσικο,την ανηθικότητα,την εγκατάλειψη των φτωχών,τις κλοπές και τις απατεωνιές τους?Ολόκληρη η μέρα δεν θα ήταν αρκετή για να τα αριθμήσω όλα αυτά.»

Αυτά και άλλα πολλά παρόμοια γράφει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τους Εβραίους στην Α' Κατά Ιουδαίων ομιλία του.Κι όμως υπάρχουν ένα σορό άθεοι,αριστεροί,ψευτοεθνικιστές νεοπαγανιστές,ακόμη και δήθεν ορθόδοξοι χριστιανοί οικουμενιστές λαϊκοί και κληρικοί,που μιλάνε για "Ιουδαιοχριστιανισμό" και για "κοινή κληρονομιά μεταξύ ιουδαίων και χριστιανών" κτλ.

Οσο για την πηγή του λεγομένου ευαγγελικού χριστιανικού σιωνισμού διαβάστε σ'αυτό το άρθρο:http://faithandheritage.com/2016/06/the-blasphemy-of-judeo-christianity-and-the-heresy-of-the-holocaust/ . Προκύπτει οτι κύριος υπεύθυνος για την δημιουργία του (αντι)χριστιανικού σιωνιστικού κινήματος,υπήρξε ο C.I. Scofield,ο οποίος χρηματοδοτούμενος κατευθυνόμενος απο τον Εβραίο μεγαλοτραπεζίτη (και χρηματοδότη του Λενιν και των μπολσεβίκων) Jacob Schiff και άλλων Εβραίων σιωνιστών,συνέγραψε την δική του ερμηνευτική απόδοση της Βίβλου,στην οποία και διατύπωνε όλες αυτές της θέσεις που αναφέρει ο αρθρογράφος(οτι το Ισραήλ εξακολουθεί να είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού κτλ).

Αν φυσικά βλέπετε κάτι το παράδοξο,το ύποπτο σε όλα αυτά,τότε φταίει η φαντασία σας η πλανεύτρα...

Ε.Χ.Α.

SkyWatcher είπε...

Αυτό το Κατά Ιουδαίων το ψάχνω χρόνια και δεν το βρίσκω. Άνοιξε η γη και το κατάπιε;

Εθνική Χριστιανική Άμυνα είπε...

Εδώ μπορεί να διαβάσει κανείς και τους 8(!) λόγους "Κατά Ιουδαίων":
https://greekdownloads.wordpress.com/2013/03/28/%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B9%CE%BF/

Βέβαια,ο πρώτος λόγος και μόνο είναι υπεραρκετός για να καταλάβει κανείς τι ισχύει και τι δεν ισχύει σχετικά με το εν λόγω θεολογικό(και όχι μόνο) ζήτημα,καθώς και για να αντιληφθεί πια είναι η ορθή στάση του ορθόδοξου χριστιανισμού απέναντι στους ιουδαίους και τους ιουδαίζοντες ή φιλο-ιουδαίους οικουμενιστές χριστιανούς.

Απλά είναι στην ελληνιστική κι συνεπώς είναι λίγο δύσκολοι στην κατανόηση για τους περισσότερους.

Οι 8 λόγοι υπάρχουν και εδώ μεταφρασμένοι στην απλή καθαρεύουσα(Άπαντα Ιωάννη του Χρυσοστόμου),αλλά σε κακή ποιότητα σάρωσης: http://users.sch.gr/aiasgr/Paterika_keimena/Eurethrio/Agios_Iwannhs_o_Xrusostomos_Apanta.htm

Και εδώ στα αγγλικά,σε πολύ καλή μετάφραση,για τους αγγλόφωνους φίλους μας:
http://www.tertullian.org/fathers/chrysostom_adversus_judaeos_01_homily1.htm

Ε.Χ.Α.

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Αγαπητή ΕΧΑ συμφωνω με αυτά που μας γράφεις,η θεολογία δεν υποστηρίζει ότι η Π.Δ συμπληρωνσυ την ΚΔ;

Δημοσθένης είπε...

"Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι ἀλλὰ πληρῶσαι." (Ματθ. Κεφ. 5ο, 17)

Eagle1 είπε...

Ο,τι και να λετε,ο,τι και να κανετε ενα μονο σιγουρο:Την ιστορια ΔΕΝ θα την αλαξετε ΠΟΤΕ.Η Ιερουσαλημ ηταν εδω και 3.000 χρονια η πρωτευουσα του εθνους του Ισραηλ.Οσον αφορα για την Ελλαδα μας ας μην ξεχνουμε ,ποιοι κρυβονται πισω απο την ελευθερωση μας απο τους Τουρκους:Everett E. ο προεδρος της Phi Beta Kappa.Οι Αμερικανοι λοιπον μας ελευθερωσαν και ετσι εμεις φτιαξαμε την Ελλαδιτσα μας και την πρωτευουσα μας.Ασχετα αν το παπαδαριο τα ειχε βρει με τους οθωμανους.Οποιος διαβαζει,μαθαινει.Δεν ειναι κακο η γνωση.Ελευθερωνει τον ανθρωπο.Απο κει και περα λοιπον,Μπραβο στους Αμερικανους που εστησαν το κρατος του Ισραηλ και παλι και τοποθετουν την πρεσβεια τους στην Ιερουσαλημ και ξαναβρισκει επιτελους την σωστη θεση μεσα στην ιστορια.Οσο για εμας τους Ελληνες μπραβο μας που αυτην την στιγμη ειμαστε συμμαχοι με το Ισραηλ και την Αμερικη.Επισης ας μην ξεχαμε οτι με το Ισραηλ μας συνδεουν κοινα ιδανικα,αξιες αλλα και τον κοινο παρολιγον αφανισμο μας απο τους λιγους γερμανους.Ολα τα υπολοιπα ειναι λογια γεματα φανατισμο,μισος,θρησκοληψια και αγραμματοσυνη.Ας μην ξεχναμε οτι Ο Υιος Του Ανθρωπου,οπως πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω ειπε:Εγω δεν ηρθα να καταλυσω τον νομοαλλα να τον εκπληρωσω.

Εθνική Χριστιανική Άμυνα είπε...

@Likerman

Η Καινή Διαθήκη είναι πράγματι η συνέχεια της Παλαιάς,η οποία δεν καταργείται αλλά εκπληρώνεται και συμπληρώνεται με τον ερχομό του Χριστού.Άλλωστε η όλη ουσία της Π.Δ. δεν είναι αλλη απο την προετοιμασία του Ισραήλ για τον ερχομό του Χριστού,ο οποίος θα σταυρωνόταν για τις αμαρτίες όλου του κόσμου(βλ Ησαΐας κτλ ).Με τον ερχομό του Χριστού,αντικείμενο της Διαθήκης δεν είναι πλέον το φυσικό έθνος του Ισραήλ αλλά η Εκκλησία του Χριστού και όλοι οι ανα τον κόσμο πιστοί.Δίχως όμως τον Χριστό και την Καινή Διαθήκη,η Παλαιά Διαθήκη είναι άκυρη/άχριστη.Δεν μπορεί κάποιος σήμερα να τηρεί την ΠΔ και ταυτόχρονα να αρνείται τον Χριστό και την διδασκαλία του όπως νομίζουν οτι κάνουν οι αντίχριστοι Ιουδαίοι που ισχυρίζονται οτι είναι ο λαός του Θεού.

"Ποίος δε είναι ο ψεύτης, παρά μόνον εκείνος που αρνείται, ότι ο Ιησούς είναι ο ενανθρωπήσας Υιός του Θεού, ο Χριστός; Αυτός είναι πράγματι ο αντίχριστος και ο οπαδός του αντιχρίστου, αυτός που αρνείται και τον Θεόν Πατέρα και τον ενανθρωπήσαντα Υιόν. Καθένας που αρνείται τον Υιόν και δεν τον δέχεται ως τον σαρκωθέντα Λογον και λυτρωτήν του κόσμου, δεν έχει ούτε κι τον Πατέρα.(Α Ιω.2,22)"

"Εάν κανείς δεν αγαπά τον Κυριον Ιησούν,ας είναι αναθεματισμένος.(Α Κορ. 16,22)"

Όμως οι Εβράιοι,όχι μόνο αρνούνται τον Χριστό και περιμένουν τον Αντίχριστο,αλλά στην πραγματικότητα,δεν τηρούν ΟΥΤΕ ΚΑΝ την Παλαιά Διαθήκη(Τορά),την οποία έχουν ουσιατικά αντικαταστήσει με δικές τους νομικιστικές παραδόσεις και άρρωστες διδαχές και μυστικισμούς (Ταλμούδ,Καμπάλα κτλ).

Με λίγα λόγια,ο σημερινός Ιουδαισμός δεν έχει καμία σχέση ούτε με την βιβλική θρησκεία,ούτε με την Παλαιά διαθήκη,ούτε με τους Προφήτες,ούτε φυσικά με τον Χριστιανισμό.Είναι μια ακόμα νομικιστική ψευδοθρησκεία, κατασκεύασμα των δαιμονισμένων ΕΒραίων Ραβίνων.Και όχι μόνο αυτό,αλλα αποτελεί και τον ορισμό της αντίχριστης θρησκείας καθώς,όπως λέει και απόστολος Παυλος,πολεμά και εχθρεύεται το ευαγγέλιο του Χριστού.

Αυτό ακριβώς τονίζει όχι μόνο η διδασκαλία του ίδιου του Χριστού,των Αποστόλων και των Πατέρων αλλά ακόμη και των αιρεσιαρχών όπως ο Λούθηρος,ο Καλβίνος κα.

Μέχρι και τον 20 αιώνα (και την δημιουργία του κινήματος του σιωνισμού) κανείς χριστιανός δεν πίστευε οτι οι σύγχρονοι Εβραίοι εξακολουθούν να αποτελούν τον "λαό του Θεού",οτι "τηρούν ξεχωριστά την παλαιά διαθήκη",οτι πιστεύουν στον "ίδιο Θεό με τους χριστιανούς" κτλ.

Πρόκειται για σύγχρονη αντίχριστη πλάνη που δεν έχει καμία σχέση με την Αγία Γραφή και φυσικά καμία θέση στον χριστιανισμό!

Ε.Χ.Α.

Ανώνυμος είπε...

"σκοτώνεις έγκυο παλαιστίνια;... σκοτώνεις και το αγέννητο παιδί της..."
Το διαβάσαμε από το: Είναι μερικές φορές που τα λόγια δεν έχουν να πουν τίποτα! Τα λένε όλα οι εικόνες... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/05/blog-post_560.html#ixzz5FjfxS71M