Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο από Ρεπουμπλικάνους να πάψει να ανεμίζει η σημαία των ομοφυλόφιλων έξω από τις αμερικάνικες πρεσβείες



Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επιδιώκουν να απαγορεύσουν στις πρεσβείες των Η.Π.Α. να ανεβάζουν σημαίες της "ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας" ή οποιοδήποτε άλλο έμβλημα εκτός από την αστερόεσσα.

Ο ρεπουμπλικάνος Jeff Duncan από την Νότια Καρολίνα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αντίδρασης εναντίον αρκετών περιπτώσεων που οι αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο ανάρτησαν στα κτίριά τους σημαίες του «ουράνιου τόξου» για να προωθήσουν την ομοφυλοφιλική «υπερηφάνεια» ή τα «δικαιώματα» των ομοφυλόφιλων.

Την περασμένη Πέμπτη εισήχθη, το νομοσχέδιο με την ονομασία Old Glory Only Act, το οποίο δεν κάνει ειδική αναφορά στις LGBT σημαίες, αλλά απαγορεύει να κυματίζει οποιαδήποτε άλλη σημαία εκτός της αμερικανικής σημαίας. Μέχρι την Παρασκευή 26 ανταποκρίθηκαν θετικά, όλοι τους Ρεπουμπλικάνοι.

"Η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το μοναδικό μεγαλύτερο σύμβολο της ελευθερίας που ο κόσμος έχει γνωρίσει ποτέ και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τίποτα άλλο παρά η “Old Glory” να κυματίζει πάνω από τις πρεσβείες και τις θέσεις μας σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Duncan στο Examiner.

Οι αμερικανικές πρεσβείες στην πΓΔΜ, τη Τζαμάικα, το Μπελίζε, το Ισραήλ και το ιρακινό Κουρδιστάν συγκαταλέγονται μεταξύ των τοποθεσιών που προκάλεσαν διαμάχες τα τελευταία χρόνια λόγω της ανάρτησης σημαιών με το «ουράνιο τόξο», τόσο υπό την κυβέρνηση Ομπάμα όσο και την κυβέρνηση Trump. Πολλές άλλες πρεσβείες, όπως στην Πράγα, την Τσεχική Δημοκρατία και ακόμη και το Βατικανό, έχουν προωθήσει την ομοφυλοφιλική «υπερηφάνεια» μέσω ποικίλων άλλων δηλώσεων και χειρονομιών.

Ενώ ο Πρόεδρος Donald Trump έχει συντριπτικά ευχαριστήσει του υπέρμαχους τη ζωής εξ αιτίας της συνεχούς καταπολέμησης της άμβλωσης και της Planned Parenthood, δεν έχει πετύχει να φέρει κάποιο πλήγμα στους υποστηρικτές των LGBT που απέκτησαν μεγάλη δύναμη επί εποχής Ομπάμα.

Μάλιστα, ο Trump έχει διορίσει διάφορους "υπέρ των ομοφυλόφιλων" αξιωματούχους σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και συνέχισε μια σειρά πολιτικών υπέρ των LGBT της εποχής Ομπάμα, όπως μια εκτελεστική εντολή προσθήκης της λεγόμενης «ταυτότητας φύλου» στα κριτήρια μη διακρίσεων του ομοσπονδιακού εργατικού δυναμικού και μια υποστήριξη των ΗΠΑ στην διεθνή αναγνώριση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ πρότεινε τον R. Clarke Cooper, έναν ακτιβιστή των ΛΟΑΤ, να υπηρετήσει ως Υφυπουργό Πολιτικών και Στρατιωτικών Υποθέσεων. Ο Trump έχει επίσης επαινέσει το pro-gay Log Cabin Republicans και δήλωσε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2015 Obergfell κατά Hodges, που ανάγκασε και τις πενήντα πολιτείες να αναγνωρίσουν τον «γάμο» ατόμων του ίδιου φύλου αποτελεί «σταθερό δίκαιο».

ΚΟ / πηγή

3 σχόλια:

Ahoy είπε...

Στο χολυγουντ πνεει πλεον αλλος αερας. Ο κυριος στη φωτο, γνωστος στους φιλους του ΚΟ, εχει φαει κλωτσια. Το Deep State χανει το σημαντικωτερο στηριγμα του. Ο μεγα Σατανιστης με τα λαφυρα του εδω.

http://www.bulgariasega.com/files/usa/vsichki%20znaeli%20za%20kastinga1.jpg

Ahoy είπε...

Το τραινο ξεκινησε. Τιποτα δεν τους σωνει ουτε στην Ευρωπη.

https://twitter.com/sxdoc/status/1025564163911966721

Ανώνυμος είπε...

Το Ιρακινό Κουρδιστάν ανήκει στο Ιράκ που είναι μουσουλμανική χώρα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι σε μουσουλμανική χώρα/περιοχή της Μέσης Ανατολής(που εκεί συναντάται το πιο σκληρό ισλάμ παγκοσμίως) επιτράπηκε να υψωθεί σημαία των ΛΟΑΤ χωρίς φασαρίες.