Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Η Καθολική Εκκλησία θα ανακηρύξει "Μάρτυρα" έφηβη που δολοφονήθηκε μπροστά στην οικογένειά της από σοβιετικό στρατιώτη επειδή αντιστάθηκε στον βιασμό της


Μια 16χρονη καθολική χωριατοπούλα θα ανακηρυχθεί "μάρτυρας" στη Σλοβακία επτά δεκαετίες αφότου πυροβολήθηκε μπροστά στην οικογένειά της, επειδή αντιστάθηκε στον βιασμό της, από έναν μεθυσμένο σοβιετικό στρατιώτη.

Η Anna Kolesárová "ενσωματώνει τον πιστό λαϊκό που ζει με την οικογένειά του, συμμετέχει τακτικά στα μυστήρια, προσεύχεται και προσεγγίζει τον Θεό με τα καλά έργα. Η ηρωική της μαρτυρία, η οποία προέρχεται από μια ειλικρινή πνευματική ζωή, είναι κάτι που κάθε καθολικός και πιστός μπορεί να φιλοδοξεί να έχει», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Bernard Bober του Kosice της Σλοβακίας, στις 21 Αυγούστου στο Catholic News Service.

Είπε ότι η τιμή στην Kolesárová, της οποίας η «φήμη για την αγιότητα» ενέπνευσε νέους Σλοβάκους, θα έδινε στην τοπική Εκκλησία μοναδική ευκαιρία για πνευματική ανάπτυξη.

"Η ιστορία της 16χρονης Anna Kolesarova προσφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, φυσικά, για τη νεότερη γενιά", δήλωσε. «Η ιστορία της δίνει μια πνευματική απάντηση στη σημερινή νοσταλγία για αγνότητα».

«Οι δούλοι και οι δούλες του Θεού που έδωσαν τη ζωή τους για τον Χριστό στη σύγχρονη σλοβακική ιστορία ήταν θύματα ενός ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος που κατέστειλε τη θρησκευτική ελευθερία», πρόσθεσε.

Η Kolesárová γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1928 στο Vysoká nad Uhom, κοντά στα σημερινά σύνορα μεταξύ Σλοβακίας και Ουκρανίας. Όταν η Kolesárová ήταν 13 ετών, η μητέρα της πέθανε, οπότε ανέλαβε τα καθήκοντα του νοικοκυριού και παρακολουθούσε τακτικά τις λειτουργίες της καθολικής εκκλησίας με τον πατέρα της και τον μεγαλύτερο αδελφό της.

Όταν ο Κόκκινος Στρατός κατέλαβε το χωριό στις 22 Νοεμβρίου 1944, μάρτυρες δήλωσαν ότι η Kolesárová είχε φορέσει το μαύρο φόρεμα της μητέρας της για να κρύψει τη νεανική της ηλικία. Πήγε στο κελάρι για να βρει τρόφιμα όταν ένας μεθυσμένος στρατιώτης εισήλθε στο σπίτι και προσπάθησε να την βιάσει. Όταν αυτή αντιστάθηκε την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι και μία στο στήθος μπροστά στον πατέρα της και τους γείτονές της.

Η 16χρονη θάφτηκε τη νύχτα σε ένα αυτοσχέδιο φέρετρο και η επίσημη κηδεία της έγινε μια εβδομάδα αργότερα. Καθώς το κομμουνιστικό καθεστώς στη Τσεχοσλοβακία απαγόρευε κάθε αναφορά του συμβάντος και επέβαλε αυστηρά την απαγόρευση κάθε ανοικτής συγκέντρωσης στον τάφο της, ο τάφος της έγινε τόπος προσκυνήματος μόνο μετά την κατάρρευση της κομμουνιστικής κυριαρχίας το 1989.


ΚΟ / από εδώ κι εδώ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοκκινος στρατός (όχι ουρανός), τρότσκυ, κομμουνισμός, και πολλές άλλες λέξεις αποτυπωμένες σε μία.
Κατσαπλιάδες.

Π.Π. είπε...

Δεν εκαναν τετοια πραγματα, οι "απελευθερωτες" της Ευρωπης.
Ουτε οι εξ Ανατολων, ουτε οι εκ της Δυσεως προερχομενοι.
Αυτο το διαβεβαιωνει ο "Ριζοσπαστης" και η "Αυγη", αλλά και οι λοιποι μη κομμουνιστικοι (μόνον κατ΄ονομα) "Οχετοι Μαζικης Απαβλάκωσης" (κατ΄ ευφημισμον αποκαλουμενοι Μ.Μ.Ε.)

Anikhtos είπε...

Εμετός , όπως λέμε μπολσεβικος.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα κάπου ότι ο κόκκινος στρατός κατά την προέλαση του στα δυτικά (1944-45)διάπραξε 2,5 εκατομμύρια βιασμών γυναικών κυρίως γερμανίδων. Αυτό το έγκλημα ποια Νυρεμβέργη το τιμώρησε;

Π.Π. είπε...

Προς Ανωνυμον (2-2-2018, ωρα 12.10)

Πολυ σωστα διαβασες.
Ο Σολζενιτσιν μαρτυρα, οτι οι "απελευθερωτες" ειχαν το ελευθερο να βιαζουν ολες τις γυναικες. Αν ηταν Πολωνες , απλα, τις βιαζαν . Αν ηταν Γερμανιδες, μετα τον ομαδικο βιασμο, τις καρφωναν στο εδαφος μετην ξιφολογχη.

Ο Σοβιετικός (Σ.Σ. και Εβραίος) συγγραφέας Ίλια Έρενμπουργκ έγραψε: Σκοτώστε, σκοτώστε! Στους Γερμανούς δεν υπάρχουν αθώοι ούτε μεταξύ των ζωντανών, ούτε μεταξύ αυτών που πρόκειται να γεννηθούν. Εκτελείτε τις εντολές του συντρόφου Στάλιν συνθλίβοντας για πάντα το φασιστικό κτήνος μέσα στο άντρο του. Τσακίστε με την βία την υπερηφάνεια των Γερμανίδων γυναικών. Πάρτε τες ως νόμιμο λάφυρο. Σκοτώνετε, σκοτώνετε, ανδρείοι στρατιώτες του Ερυθρού Στρατού, μέσα στην ακατανίκητη έφοδό σας».

Τα ιδια εκαναν και οι εκ της Δυσεως "απελευθερωτες", προ παντων οι Μαροκινοι και λοιποι αποικιακοι των Γαλλων και οι νεγροαμερικανοι.

Τωρα απαντηση στο, ποιοι τιμωρηθηκαν απο αυτους.
Κανεις. Ουτε αυτοι που αναφερω, ουτε αυτοι που εκαψαν 300.000 αμαχους στην Δρεσδη, στο Αμβουργο,....στον Πειραια, ουτε οι εγκληματιες του Κατυν, ουτε αυτοι που βομβαρδισαν την Χιροσιμα και το Ναγκασακι, ουτε αυτοι που εκαψαν το Τοκιο (120.000), ουτε καν ο "μεγας" Νομπελιστας Χεμινγουαιη, ο οποιος ομολογησε οτι ειχε πυροβολησει στο κεφαλι 122 Γερμανους αιχμαλωτους, οταν ακολουθουσε τους "απελευθερωτες", σαν πολεμικος ανταποκριτης.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον/την σχολιαστη Π.Π. (3 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:58 π.μ.)

Ξεχασες τους κυριωτερους εγκληματιες εναντιον της Ανθρωπωτητας που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ, των οποιων το εγκλημα ειναι σχετικα προσφατο και διαρκες.
Εννοω αυτους που εθνοκαθαρισαν απ' το 1946 και συνεχιζουν να εθνοκαθαριζουν τον λαο της υποδουλης Παλαιστινης ενω παραλληλα συνεχιζουν να κλεβουν την μαρτυρικη Γη του.

Εκτος και οσοι προανεφερες ειναι ενα και το αυτο, με αυτους στους οποιους αναφερομαι.



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης