Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

«La morte della Repubblica» (Ο θάνατος της Δημοκρατίας)


Έχουμε ίσως φτάσει στο τελευταίο βήμα, το οριστικό, το μη αναστρέψιμο.

Η επερχόμενη γέννηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: το τέλος της Ιταλικής Δημοκρατίας και το θρίαμβο της υψηλής χρηματοδότησης σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών. 

Το μόρφωμα που λέγεται ΕΕ στηρίχθηκε σε έναν ακραίο φιλελευθερισμό και σχεδιάστηκε από και προς όφελος ενός μικρού κύκλου διεθνών κερδοσκόπων.

Αυτή είναι η θέση του Marco Mori, αριστοτεχνικά εκτεθειμένη στο «La morte della Repubblica» (Ο θάνατος της Δημοκρατίας, Altaforte, σελ. 264, 18 €), το νέο βιβλίο του Γενοβέζου δικηγόρου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για πώληση από τις 5 Νοεμβρίου. Σε αυτό το έργο, ο γεννημένος το 1978 Mori, αναπλάθει τα στάδια που οδήγησαν στην συστηματική αποδόμηση του ιταλικού Συντάγματος και το κάνει αυτό εξετάζοντας τα πλαίσια και τα γεγονότα που την επέτρεψαν.
Ο Marco Mori έχει εδώ και χρόνια ασχολείται με τη διάδοση, με αυστηρά επιστημονικό τρόπο, των λόγων για τους οποίους υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ του ευρωπαϊκών συνθηκών και του ιταλικού Συντάγματος. Και αν ήδη το 2016 είχε δημοσιεύσει το έργο του «Η δύση της δημοκρατίας: νομική ανάλυση της γένεσης της ευρωπαϊκής δικτατορίας», που ήταν μια οξεία κριτική της ΕΕ και του ευρώ, σήμερα το "Ο θάνατος της Δημοκρατίας" έρχεται να ολοκληρώσει την συζήτηση. Με πείρα από νομικές πηγές, και ένα τρόπο πολεμικής προσιτό σε όλους, ο Μάρκο Μόρι καταδεικνύει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία η οποία ενώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία έχει φέρει μόνο "φτώχεια, φόβο για το μέλλον, ακύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, κοινωνικών εγγυήσεων και πολλά άλλα". Εξ ου και η ανόητη συνέχιση της οικοδόμησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, το τελικό στάδιο της διαδικασίας της ενοποίησης σε ένα υπερ-κράτος όλων των ευρωπαϊκών λαών πάνω σε τρελές και παραπλανητικές βάσεις.

Το έργο εμπλουτίζεται με πρόλογο από τον Simone Di Stefano, εθνικό γραμματέα της CasaPound Italia, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της Ιταλίας από την παρέμβαση της ΕΕ και την τυραννία του ενιαίου νομίσματος. «Υπάρχει μια Ευρώπη των Λαών - γράφει ο Di Stefano στον πρόλογο - υπάρχει και είναι δυνατή, έτοιμη να εκφράσει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα. Επειδή πρώτοι απ’ όλους ερευνήσαμε, πολεμήσαμε, εφηύραμε, ξεπεράσαμε εμπόδια όταν αυτά εμφανίζονταν ακόμα ως θεϊκές απαγορεύσεις. Δυστυχώς, αυτή η Ευρώπη κινδυνεύει να μην γεννηθεί ποτέ, επειδή έχουμε μεταβιβάσει την κατασκευή της σε άπληστους ανθρώπους. 
Συνεχίζω να πιστεύω – λέει ο Di Stefano - ότι ο δρόμος του φιλελευθερισμού χωρίς κανόνες που γονατίζει τους λαούς δεν είναι ο τρόπος για να δημιουργηθούν οι σύνδεσμοι μεταξύ των λαών της Ευρώπης, αλλά μόνο για να ταϊστούν τα κατώτερα και εγωιστικά εθνικιστικά ένστικτα. Με αυτό τον τρόπο, αυτοί που υποτίθεται νοιάζονται για εμάς, θα μας οδηγήσουν ένα λεπτό πριν από την πείνα, σε ένα νέο πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών και, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιος πάντα βγαίνει μέσα από τον πόλεμο με γεμάτες τις τσέπες, αυτό είναι ίσως το τελευταίο κομμάτι του πάζλ».

ΚΟ / από εδώ

3 σχόλια:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Εντέχνως συνδέεται ο εθνικισμός με άλλη μια αρνητική λέξη δίπλα-δίπλα "κατώτερα εθνικιστικά ένστικτα". Είπα κι εγώ να κι ένας που δεν είναι του συστήματος. Για τον αριστερισμό που λυσσάει να διαλύσει οικογένεια, παράδοση, εθνική ταυτότητα, κοινωνική λογική και ιεραρχία, θεσμούς πώς και δεν γράφει κατώτερα ένστικτα; Μήπως γιατί είναι οι καλύτεροι τσάτσοι των νεοταξιτών σε όλη τους την ατζέντα (γενοκτονία και βίαιη αντικατάσταση των ευρωπαϊκών εθνών, διάλυση στρατών, σχετικοποίηση υποβάθμιση γελοιοποίηση όλων των θεσμών και αντικατάσταση από την κωλοτρυπιδολατρεία ότι φάμε πιούμε κι αρπάξει ο απαυτός μας ρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα τους περάσει. Δεν θα τους αφήσουμε να γεμίσουν την Ευρώπη με λαθραιους Μουσουλμάνους για να αντικαταστησουν τον γηγενή πληθυσμό!

Ανώνυμος είπε...

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Η Ρ Ω Α Σ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ!!!



@25 Οκτωβρίου 2018 - 3:24 μ.μ.
Συγχαρητήρια.

Το σχόλιο του φίλου δείχνει την αριστοτεχνική “δουλειά” που έχουν κάνει τα άρθρα του Κ.Ο. και ελαχίστων άλλων ιστοσελίδων.
Η αποκάλυψη της κομμουνιστικής προπαγάνδας είναι πιο απαραίτητη απο ποτέ.
Οχι για τίποτε άλλο αλλά για να μην μας περνούν για ηλιθίους οι αριστεροί που το παίζουν αντισυστημικοί.
Οταν διαβάζω για κακό φιλελευθερισμό και τον κάκιστο νεοφιλελευθερισμό προετοιμάζομαι να διαβάσω και κάτι για τους κακούς του συστήματος. Δεξιούς εθνικιστές φασίστες ναζιστές! Ποτέ για τον κομμουνισμό. ΠΟΤΕ!!!

Μακάρι να το καταλάβαιναν και οι εναπομείναντες ελάχιστοι οπαδοί της αριστεράς , πως τους δουλεύουν ψιλό γαζί οι διάφοροι κομμουνιστές ινστρούχτορες , οι οποίοι έχουν βρεί τον επίγειο παράδεισο για τον οποίο χρόνια τώρα αγωνίζονταν και βεβαίως δεν θα τον παραδώσουν ποτέ αμαχητί.

Το ξέρει ο συγγραφέας και είναι έτοιμος να πολεμήσει τον ιδεαλισμό που εκφράζει η δεξιά και ο εθνικισμός και ο οποίος θα τους στερήσει όλα αυτά που σήμερα απολαμβάνουν , απο το αίμα της μεσαίας και κατώτερης τάξης της κοινωνίας μας που συνθλίβονται απο την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ νομενκλατούρα , που εκτελεί τις εντολές του παγκόσμιου διεθνιστικού κεφαλαίου.

Υ.Γ.
Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α Κ.Ο.

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ο Η Ρ Ω Α Σ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ!!!

Επαναλαμβάνεται το όνομα του Έλληνα Ηρωα όσο περισσότερο μπορείτε. Για άλλη μια φορά τα σιχαμένα ανθελληνικά αντίχριστα σταλινικά ΜΜΕ αναφέρονται στον ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ , σαν ο τριανταντάχρονος!!!
Τέτοια ξεφτιλισμένα απάνθρωπα ανθρωπάρια δεν θα έχει ξαναγεννήσει ποτέ Άνθρωπος. Ίσως και να μην τους γέννησε Άνθρωπος...

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Η Ρ Ω Α Σ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ!!!